Elvinkummulla kukkii

Elvinkumpu niminen kukkapenkki on pihamme keskellä. Nimensä se on saanut jonkun Elvin mukaan, jota itse en ole koskaan tavannut, mutta edellinen omistaja käytti kyseistä nimitystä tästä kukkapenkistä. Nimi jäi elämään, vaikka kukkapenkki on kokenut melkoisen mullistuksen sinä aikana, kun me olemme tässä asuneet. Laitan postauksen loppuun linkin, josta pääset kurkkaamaan Elvinkummun alkuperäisiä kuvia. 

Viime kesänä pistin alueen uuteen uskoon ja laajensin sitä. Tänä keväänä työ jatkui. Kasvit ovat kivasti levinneet ja pikku hiljaa kukkapenkki alkaa näyttää siltä kuin haluankin. Parhaimmillaan tämä etuala on juuri syksyllä, kun hortensiat alkavat kunnolla kukkimaan. Syyshortensia Vanille Fraise aloittaa kukintaansaRakastan näitä kivirappusia ja -polkua, jotka edellinen omistaja on taituroinut. Näin loppukesällä kivipolkua ei juuri erota, vaikka se on noin metrin levyinen. Kivipolku kukkapenkkien keskelläMuutama kärhökin vielä kukkii Elvinkummun kaarissa. Odotan kovasti sitä, että ne kasvaisivat korkeiksi. Mielikuvissani nuo kaaret ovat vielä jonain vuonna ylös saakka kärhöjen peitossa.KärhöClematisKärhö


Tällä hetkellä Elvinkumpua kukittaa syysleimut, kärhöt ja muutamat daaliat. Kohta puoliin syysasterit aloittavat loistonsa ja daalioista loputkin alkavat availemaan nuppujaan. 

Tästä klikkaamalla pääset katsomaan muun muassa Elvinkummun muutos-kuvia. Samaisesta linkistä löytyy muutenkin paljon tietoa siitä, kuinka pihapiirimme muuttui viime kesänä. Tänä kesänä olen kokenutkin olevani suorastaan laiska, kun en ole uudistanut juuri mitään. Taidan itse tuosta postauksesta käydä hakemassa vähän työintoa, jotta saisin syksyn aikana edes jotain uusia kukka-alueita tehtyä. 

Iloista keskiviikkoiltaa Sinulle <3 Oletko Sinä tehnyt tänä kesänä uusia kukkapenkkejä?

38 kommenttia:

 1. Elvinkumpu näytti kyllä kauniilta livenä nyt näin elokuulla. Just nuo kärhöt ja syysleimut kukassaan. <3 Hih, muista Hilu että pieni pala puutarhaa kerrallaan. Et ole laiska, se on vaan ollut tämä kuiva kesä ja sen haasteet. <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli kiva nähdä taas pitkästä aikaa <3 Yritän muistaa olla itellenikin vähän suvaitsevaisempi ;)

   Poista
 2. Niin ihanan rehevältä näyttää tuolla sinun puutarhassasi ♥ Itsellä ei keväällä istutetut syysleimun juurakot oikein päässeet vielä tänä kesänä täyteen kukoistukseensa, mutta elän toivossa, että ensi kesänä sitten. Osa syy varmaan tällä kuivalla ja kuumalla kesällä ja mun olisi pitänyt kastella niitä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Juurakoille tämä oli tosi haasteellinen kesä, kun oli niin hurjan kuivaa. Toivotaan, että ensi kesänä pääseevät jo kunnon kasvuun :) Ei minunkaan syysleimujuurakot hääviä kasvua ole osoittaneet ;)

   Poista
 3. Kivalta näyttää :) Mikähän mahtaa olla ensimmäisessä kuvassa vasemmassa laidassa kasvava kasvi, jolla on isot, purppuraiset lehdet? Heti siinä punahatun (?) takana. Se on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on risiini. Itse tykkään siitä myös. Tosi upea lehdistö ja ei tuo kukintakaan ollenkaan huonolta näytä :)

   Poista
 4. Mukavan rehevää olet saanut nopeasti aikaiseksi. Kiviportaille levittäytyvät kasvit näyttävät kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Pieni villeys puutarhassa on itselleni ihan ok. Joskus vähän suurempikin villeys ;) khih. Kasveilla tuppaa olemaan oma tahto, missä viihtyyvät, niin saavat olla :)

   Poista
 5. Kerrassaan ihana puutarha <3 Kauniita kärhöjä, syyshortensiat ovatkin aina olleet omia suosikkejani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Syyshortensiat ovat todella upeita ja vähään tyytyväsiä :)

   Poista
 6. Rehevää ja kaunista sinun puutarhassa on. Minulla on pieni muutos menossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Toivottavasti pääsemme blogistasi katsomaan tuota muutosta :)

   Poista
 7. Hienosti kukkii. Loppukesällä kasvien rönsyily taitaa olla aika rönsyävä monella. Hyvin piiloutuu polku kasvillisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän tuppaa tekemään, mutta eipä se onneksi haittaa ollenkaan :)

   Poista
 8. Ihanasti kukkii kummulla!
  Mukavaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Huimaa, miten nopeasti aika on taas mennyt. Itsekkin havahduin vasta muutama päivä sitten siihen, että apua, elokuu alkaa olemaan lopuillaan. Ihanaa syyskuun alkua myös Sinulle <3

   Poista
 9. Kiva, kun puutarhan kukkapenkkien nimillä on joku tarina. Ehkäpä minäkin nimeän puutarhan yhden, liki alkuperäisenä pysyneen penkin edellisen asukkaan mukaan :) Tänä kesänä on yksi uusi kukkapenkki tullut ja edellisenä kesänä aloitettu on vähän laajentunut. Mukavaa syksyn alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on jotenkin lohdullista ajatella, että ehkäpä joskus minunkin täältä poistuttua joku haluaa kunnioittaa minun tekemääni työtä jättämällä paloja sinne ja tänne siitä, mitä minä tein. Siksi haluan kunnioittaa myös edellisten omistajien tekemisiä <3 Monille nimille ja kasveille kertyy tarinaa, jonka soisi jäävän muistoihin :)
   Sie oot ollut reippaana <3 Mukavaa syksyä myös Sinulle <3

   Poista
 10. Kaunista ja rehevää. Hieno suoritus tällaisena kesänä erityisesti. Minäkin rakastan istutuksia, joissa voi pieniä polkuja pitkin päästä keskellä kasvivyöryä. Tänä kesänä tai oikeastaan keväällä tuli tehtyä paljonkin uusia istutuksia. Kesällä oli hommat helteen vuoksi vähän tauolla ja nyt taas vähän keräilen intoa, josko vielä johonkin ryhtyisi. Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Hyvä sie, oot ollut reippaana <3 Ja viel kerkiää hyvin puuhastelemaan ennen talven tuloa :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 11. Toivottavasti kärhöt kasvavat kaariin, niin tulee tosi upeus!
  Miä laajensin pensasmustikkapenkkiä vähän ja tein UPEAN jätepuukasvilaatikon (joka ei meinaa pysyä kasassa...) mutta kasvattaa siemenistäsi komeita punajuuria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin :) niin kauan, kun multa pysyy sisällä, niin laatikko on oikein hyvä ;) khih :) Ja pääasia on, että satoa tullee <3

   Poista
 12. Upeaa kukintaa. Kärhöt ovat oikukkaita. Ne saattavat yllättää jo ensi kesänä.
  Kiva, kun jatkoitte perinteitä ja säilytitte Elvinkummun nimen. Vaan voisihan se yhtä hyvin olla Hilukumpukin, kun se alkaa olla enemmän sinun näköisesi.
  Parasta torstain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Minusta on kiva jättää entisten omistajien käden jälki näkyviin ja saada jollainlailla myös heidät kuuluviin. Olisi kamala ajatella, että joskus kun itse täältä lähden syystä tai toisesta, niin minut unohdettaisiin kokonaan ja käteni jälki pyyhittäisiin pois.
   Ihanaa torstai-iltaa Sinulle <3

   Poista
 13. Kaunista ja upeaa syksyistä kukintaa teidän puutarhassa.
  Mukavia elokuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
 14. Komiasti kukkii ja nuo portaat ovat aivan ihanat. Tasot tuovat puutarhaan aina aivan erityistä viritystä, kovasti tahtoisin itsekin.

  Uusia kukkapenkkejä en ole oikeastaa tänä kesänä laittanut, yhden ruusuistutuksen takia piti kaivaa ja kantata, muuten on menty ihan entisillä. Jostain syystä nytkin on silti odottamassa 11 ruukkua erilaisia syysleimuja istutustaan. Kaipa ne johonkin mahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Kyllä ne syysleimut vielä paikkansa löytävät <3 Syysleimut ovat ihania!

   Poista
 15. Elvinkumpu näyttää ihanalta <3 Laiska ei ole missään nimessä sana, joka tulee sinusta mieleen. Herttainen, sydämellinen ja ystävä ovat sanat, joista minä sinut tunnistan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi, arvaa kenellä meni roska silmään... itseasiassa molempiin! Kiitos kauniista sanoistasi *halaa* <3

   Poista
 16. Kauniita kärhöjä! Ympäristöä on välillä mukava katsella mielikuvissa, silloin voi nähdä juuri kylvetyt tai istutetut kukat jo täydessä loistossa. Meidän pihassa kasvaa kiviä ja muurahaisia, mutta pikkuhiljaa olen yrittänyt saada tänne juurtumaan jotain muutakin, viimeisin hankinta on sireeni. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitusta aina joskus tarvitsee, kun muuten vaikuttaisi niin tyhjältä piha. Toivotaan, että sireenisi viihtyisi hyvin ja kasvaisi suureksi ja upeaksi <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 17. Ihana kivipolku ja kivannäköinen kukkapenkki. Voin niin kuvitella, miten kärhöt ryöppyävät noissa kaarissa. Minä aloitin tänä kesänä uuden kukkapenkin teon tuijan ympärille, mutta se on vielä kasvien osalta aivan kesken. Mukavaa syyskuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Edellinen omistaja on tehnyt hienoja kivi juttuja ympäri puutarhaa. Tykkkään niistä tosi paljon :)
   Vielä kerkiät hyvin istuttamaan uusia kukkia uuteen kukkapenkkiin <3 Ihanaa syyskuuta myös Siulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!