Puutarhan salaisuus - iloa ja onnea puutarhasta

*Sisältää mainoslinkin


Viime viikolla sain oman kirjapakettini ja myönnän, että oikeasti suorastaan jännitti pakettia avata. Oma ensimmäinen kirja. Siihen oli latautunut valtavasti tunteita ja odotuksia. 

Kun selailin kirjaa, oli se yhtäaikaa vieras ja kuitenkin niin tuttu. Oli ihana päästä käsin koskettelemaan sivuja, joita oli lukemattomat kerrat selaillut tietokoneen ruudulta. 


Puutarhan salaisuus - Hillevi Joutjärvi


Kirjassa näkyy edelliset ammattini sekä asiasisällöllisesti että visuaalisesti. Olen siis koulutukseltani kuva-artesaani ja kuntoutuksen lähihoitaja.

Rakastan kauneutta ja halusin ehdottomasti, että kirja on kaunis, jotta sitä voi vaikka ihan vain katsella. Kirjan taittaja, ihastuttava Katri Parikka, ymmärsi näkemykseni oikein ja toi siihen vielä oman taituruutensa ja minun mielestä kirja on oikeasti kaunis. 


Kotipuutarhurin vuosi


Kirjan kuvat ovat minun ottamia ja ne on kaikki otettu meidän puutarhasta Olen siis kasvattanut kaikki kirjassa esitellyt kasvit. Kesä, jolloin kirja on kuvattu, oli todella kuiva ja kuuma, joka käytännössä tarkoitti sitä, että kasvien kasteluun meni tunteja joka ikinen päivä. Perhe auttoi minua todella paljon (etenkin Ilonan ja Julian panos oli todella merkittävä) ja siksi halusin, että myös apulaisten kädenjäljet näkyvät teoksessa (kun luet kirjaa, niin ymmärrät, mitä tarkoitan).

Halusin myös tuoda esiin puutarhan hyvää tekevät ominaisuudet. Jokainen, joka puuhailee puutarhassa tietää, kuinka hyvä fiilis siitä tulee. Samaa hyvää fiilistä voi myös tuottaa muille puutarhan avulla. Samoin opimme paljon kasvien kasvatuksen avulla. Myös näitä elementtejä halusin tuoda esille. 


Hyvinvointia puutarhasta


Koska en ole puutarhuri ammatiltani, niin en myöskään sellaista esitä kirjassa. Kirjan on kirjoittanut innokas ja intohimoinen kotipuutarhuri, joka on oppinsa saanut tekemällä ja kokeilemalla. Erehtymällä ja onnistumalla. 

Kirja kuvaa juuri sitä, mitä itse oikeasti puutarhasta ajattelen. Se on suuri voimavara ja sellaisena se kannattaakin pitää, ilman liiallista stressiä. 


Kiwanon kasvatus


Kirja löytyy useammastakin nettikaupasta. Kirjakauppoihin ja useisiin kirjastoihin se on tulossa, mutta milloin ovat sieltä saatavilla, niin en osaa varmuudella sanoa. 

Minunkin kautta kirjan voi ostaa ja jos haluaa omistuskirjoituksen, niin se tottakai onnistuu. Kirjan hinta minun kautta ostaessa on 25 e (postituksen kera 30 e). Minulle voi laittaa viestiä sähköpostilla (hillevi.joutjarvi@hotmail.com) tai kertoa omaan kommenttiinsa, että haluaa kirjan omistuskirjoituksella. 

Edullisemmin kirjan näyttää saavan Adlibriksen kautta:* Adlibris - nettikauppa


Hillevi Joutjärvi 


Muutamista blogeista olen jo päässyt lukemaan, mitä kirjasta ollaan oltu mieltä. Näitä on todella jännittävä ja ihana lukea. Myös oppivaista! Teen tähän päivitettyä listaa, joista pääset tutustumaan lukijoiden näkemyksiin kirjasta: 

36 kommenttia:

 1. Hieno ulkoasu! Onnea!
  Kyllähän oikea kirja on aina kirja, vaikka ääni- ja nettikirjat on vallanneet alaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Olen ihan samaa mieltä, kirja on aina kirja <3

   Poista
 2. Ihanaa Hilu, olen niin ylpeä susta, tämä kirja on mahtava saavutus! Onnea!❤❤❤ Tilasinkin kirjan jo :D

  VastaaPoista
 3. Lämpimät onnittelut! En ole vasta kuin lehteillyt kirjaa, ihanalta vaikuttaa ja justiin se, että kirjoitat myös puutarhasta osana hoitotyötä ja hyvinvointia, on erityisen kiinnostavaa. Sekä se, että kerrot, mitä puutarha sinulle antaa. Ja tietysti kaikki kokemuksesi esim. tomaateista, ja niitä onkin paljon :-D Ihan hihityttää! Parasta on juuri tuo sinun ääni kirjassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana <3 Sie oot yks min kirjailija-idoli ja nuo sinun kauniit sanat merkitsee miulle todella paljon! Kiitos *halaus* <3

   Poista
 4. Ihan mahtavan hienoa! Lämpimät onnittelut kirjasi johdosta!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut hienosta kirjasta! Luin jo yhden blogin arvostelun, joka oli hyvin positiivinen ja houkuttelee itseäkin avaamaan kirjasi sivut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Toivottavasti pääset kirjan näkemään ja tykkäät siitä <3

   Poista
 6. Arvostelukappale tuli postissa, iso kiitos. Kunhan ehdin lukea niin teen kirjasta postauksen, selaamisen perusteella vaikutti hyvältä.

  VastaaPoista
 7. Sinun kirjasi on aivan ihana, niin upeita kuviakin <3
  Ihanaa päivää sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana <3 *hali* Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne <3

   Poista
 8. Kiitos vielä ♥ Olen kirjan selaillut jo kannesta kanteen ja tykkään kovasti maanläheisestä tyylistäsi kertoa ja kauniista kuvista. Mulle kirjasta on suuri apu, kun nyt ensi kertaa pääsen itsekin omaa puutarhaa tulevana kesänä möyhimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä <3 Ihana kuulla, että kirjasta tulee olemaan myös hyötyä ja apua <3 Kiva myös kuulla, että ensivaikutelma on positiivinen <3

   Poista
 9. Vielä kerran lämpimät onnittelut kirjasta ja kiitos, että sain sen esitellä! Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle hienosta esitelystä <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa myös Sinulle <3

   Poista
 10. Kiitos paljon <3 Ihanaa sunnuntai-iltaa myös Sinulle <3

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon! Onkos sinulla nyt yksi ammatti lisää, kirjailija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Khih, ehkei vielä ihan tällä näytöllä viitsi itseään kirjailijaksi kutsua,khih :D

   Poista
 12. Onnittelut kirjastasi, nyt se on sitten "ulkona"!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Juu, nyt se lopultakin on täällä ihan fyysisesti :D

   Poista
 13. Kaunis on! Vielä en ole mitenkään ehtinyt muuta kuin selailemaan, mutta kuvat on kauniita ja fiilis välittyy! :) <3

  VastaaPoista
 14. Toivon sydämestäni menestystä ansiokkaalle kirjallesi!

  VastaaPoista
 15. Kirjasi näyttää kauniilta! Onnea kirjailijalle! <3

  VastaaPoista
 16. Mahtavasti Onnea upeasta ja ihanasta kirjasta <3

  VastaaPoista
 17. Huikeasti paljon onnea kirjasi ilmestymisen johdosta. Kaunis ulkoasu sillä on ja sinulla varmasti sydän sykkyrällä pidellessäsi uutukaista kirjaa eka kertaa käsissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ❤ Kyllä siinnä tuppasi olemaan vähän tippa linssissä, khih ❤

   Poista
 18. Hei,
  Anteeksi, mutta vain sanoa, että olemme paikallinen yritys ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille toiminnan lisäämiseksi tai ostoksen tekemiseksi. Korko on 3% vuodessa.
  Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai whatsappilla.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!