Salat julki: Näin valehtelen somessa-haaste

Blogeissa on paljon kiertänyt tämä haaste, jonka tarkoitus on vähän avata bloggarin oikeaa maailmaa ja verrata sitä siihen, miltä se sitten blogissa näyttää.  Kiitoksia Mansikoita ja vaahtokarkkeja blogin Maiccu, että heitit haasteella <3 Ehkä haasteen otsikointi ei täysin vastaa sisältöä, mutta ehkäpä vastauksista kuitenkin voi ne "valehtelut" löytää. Tosin, jos joku oikeasti täällä somessa hirveästi valehtelee ja silottelee elämäänsä, niin tuskinpa sitä tässä haasteessa sen enempää avaa. En ole ainakaan itse vielä törmännyt yhteenkään haastepostaukseen, jossa bloggari vastailisi, että kyllä, todellakin teen kaiken vain ja ainoastaan blogin vuoksi ja jotta instagram näyttää hyvälle, ja todellisuuteni on aivan jotain muuta. Khih.  Luulen myös, että tämä on ehkä vähän eri aihepiirin bloggareille alunperin ajateltu, kuin tälläiselle puutarha bloggaajalle ja se näkyy varmasti omissa vastauksissani...

Mutta, lähdetäämpäs vastailemaan näihin kysymyksiin ja katotaan, mitä siitä sitten seuraa...

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan someystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Juu en. Ylipäätään en juurikaan käy hotelleissa, ravintoloissa ja tapahtumissa. Ja niinä harvoina kertoina ku niissä käyn, niin haluan nauttia ihan oikeasti tilanteesta ilman ruudun läpi elämistä. 


Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

En koskaan, koska en osaa. Oon surkea sisustaja ja vielä surkeampi kattaja. Ihailen kyllä sujuvasti kuvia, joissa nää asiat on kondiksessa. Mutta ei kuulu min taitoihin ollenkaa. Ja noh, min pukeutumisesta ei ehkä ees kannata puhua... 


En ota itsestäni kuvia enkä Instastories-videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.


En oo tainnu julkaista blogin merkeissä yhtäkään kuvaa, jossa mulla olis meikkiä. Käytän meikkiä vaan sillon, jos lähen kuppilaan. Viimeksi tälläin tapahtuma taisi olla tasan vuosi sitten. 


Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukean omaa brändiäni

Piti ihan pohtia, että millanenhan min brändi olis jos sellain ois. En kyllä osaa sanoa. Luulen, ettei multasissa vaatteissa ja kanan sontasissa saappaissa kulkevassa naisessa ole hirveästi brändättävää... Khih.


Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta

No en tee sitäkää. Ehkä pitäis, niin en henkisesti kiukuttelis kuvistani niin paljon. Näen niissä kyllä hyvin selvästi, miten huono iho miulla on tai millaset rypyt oon kerryttäny silmien ympärille. Mut se, että käsittelisin ne, niin en näe henkilökohtaisesti siinnä mitään järkeä. Mie olen myös täällä blogissa just se, mikä olen oikeastikkin. En osaa alkaa kauheasti kaunistelemaan asioita, enkä koe siihen mitään tarvettakaan. Jos olisin kauneusbloggaaja, niin ehkä ajattelisin ihan eritavalla. 
Siloittelen elämääni somessa

Tätä varmasti teen yhtälailla kuin ylipäätään silottelen vieraiden silmissä elämääni. En välttämättä kertois naapurillekkaan, että huusin lapsilleni takapuolesta saakka just jostain ihan mitättömästä  asiasta(paitsi, et takuuvarmasti sillon se kuuluu myös naapuriin, koska omaan vähän turhan kantavan äänen) tai pyytäis katsomaan, kuinka järkyttävässä kunnossa meidän keittiö välillä on. Ja kuvien rajaamisella silottelen välillä rikkaruohojen tai lelujen vallankumousta meidän pihassa. 


Kadun joitakin blogiyhteistöitäni

Yksi yhteistyö on sellainen, jonka jättäisin tekemättä jos nyt asian uudelleen valitsisin. Kuitenkin jokainen yhteistyö on jotain opettanut, joten sen kannalta en mitään suurta taakka asiasta kanna. 


Bloggaajan elämä on glamouria

Viittaan ylempänä olevaan vastaukseen multasista vaatteista ja kanan sontasista saappaista. 


Ajattelen hetken Instagram-kuvina

No en... Mie alan kuulostaa todella some-tylsältä persoonalta. Sori!


Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin 


Nyt täytyy sanoa, etten tiedä mikä tuo Jodel on, enkä jaksa edes googlettaa asiaa. Joskus oon nimeni googlettanu, mutta ei sillä mitään järin erityistä löytyny. Keskustelupalstoja en seuraa, koska ahdistun niin paljon siitä, kuinka ihmiset haastaa tahallaan riitaa. Ei oo min pala kakkua!


Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat
vapaaehtoisesti esillä

Puhuminen toki on sallistua kenestä vaan. Jokainen voi sitten itse miettiä sävyä ja sitä, mitä se sävy kertoo puhujasta itsestään. Juorujen keksimistä en taas ymmärrä ollenkaan. Mitä sillä halutaan saavuttaa? Olen joskus kertonut, että olen sosiaalisesti tosi rajottunut ja jouduin ihan opettelemaan taidon, jossa ihan kaikkea ei lauota ihmisille päin naamaa. Näissä tälläsissä asioissa tuo piirre näkyy vieläkin, kun en ihan oikeasti vaan ymmärrä, miksi kukaan käyttäis aikaansa juorujen keksimiseen? 

Tämä on toki semmoinen alue, johon myös bloggaajien itsensä olisi hyvä kiinnittää huomiota. Bloggaamisen alottaessani olin niin sinisilmänen, että kuvittelin, että jos joku blogissaan jostakusta puhuu jotain, niin senhän on oltava sitten ihan faktatietoa. Ja ihan oikeasti yllätyin, kun tajusin, ettei niille väitöksille välttämättä ollut minkäänlaisia perusteita, ihan vain puhtaasti omaa kuvitelmaa tuotiin muille julki muka faktana. Sillä saadaan oikeasti tosi paljon pahaa aikaseksi ja kurjaa mieltä.  Joten, aina kun luen, miten anonyymeja mollataan ja dissataan, niin kieltämättä pohdin, ettei sekään ihan reilua ole. Ensinnäkin jo sana anonyymi on saanut tosi ikävän kaiun, mikä on surullista siihen nähden, että suurin osa lukijoista on niitä anonyymejä ja kuitenkin hyö on ihania, kivoja ihmisiä. Toki, ilkeämielinen kommentointi on aina typerää ja lapsellista, mutta ei ne anonyymit ainoita ole, jotka sen ilkeilyn jalon taidon osaa. Minusta se, että huudellaan nimettömänä muille hävyttömyyksiä on täysin rinnastettavissa siihen, että omalla nimellä huudellaan asioita muka yleisellä tasolla (paino sanalla MUKA). Jossain vaiheessa teinkin päätöksen, että jos lukulistallani olevassa blogissa sellaista harrastetaan, niin lopetan lukemisen siihen. En halua joutua pohtimaan, että kestähän tässä nyt on kyse tai että, onko tämä oikeasti totta. Jossain vaiheessa tähän ilmiöön vähän kyllästyinkin ja aloitin haasteen, jossa puhutaan selän takana HYVÄÄ muista bloggereista. Oli todella ilo lukea erilaisista blogeista, miten kivasti ihmiset toisista kirjoittivat.  Siihen haasteeseen edelleen saa ottaa osaa ;)


Bloggaaminen on helppoa kuin heinänteko ja lisäksi bloggaajat saavat hirveät määrät tavaraa (ja rahaakin) tästä turhakkeesta

Suosittelen kokeilemaan. Jollekulle homma voi olla tosi helppoa ja tavaraa sataa ku taivaan mannaa, mutta ne bloggaajat, joihin itse olen tutustunut, niin tekevät ihan järjettömän määrän työtä oman menestyksensä suhteen. Kuka ajattelee sitä, että joku on voinut tehdä vaikka 5 vuotta töitä lukijämääriensä eteen, jotta tässä hetkessä sitten saa sen arvokkaamman yhteistyön? Mutta toisaalta ymmärrän senkin, ettei sitä työnmäärää voi ymmärtää, jos ei itse sitä hommaa tee. Kaikkihan näyttää helpolta, kun joku muu sen tekee, eikö totta? 


Bloggaaja keksii otsikot hakusanat mielessään 

Varmasti osa hallitsee todella hienosti hakukoneoptimoinnin, mutta itselleni se on jotenkin liian hankalaa.  Mutta myönnän, että jos sen osaisin paremmin, niin varmasti myös hyödyntäisin. Olisihan se kiva, että se työ mitä tekee, tavottaisi mahdollisimman paljon ihmisiä. 


Vaikuttaako some päivittäisiin valintoihisi esim. kosmen saralla

Jälleen jouduin ihan pohtimaan, että mikä kosme... Huh, oon siis some-tylsimys, joka on vielä kaiken lisäksi jäänyt jollekkin ikivanhalle luvulle, kun ei ymmärrä edes termistöä. Mutta ei, ei todellakaan vaikuta.


Onko blogisi muuttunut sen perustamisesta?

On varmaankin. Tosin, min blogi on niin tuore, ettei se hirveästi ole ehtinyt muuttumaan, mutta ehkä kirjotustyyli on vapautunu, enkä niin paljon kirjottele muista aiheista kuin puutarhasta. Toisaalta, vuodenaika vaikuttaa asiaan paljon, joten katotaa, mitä keksin talvella... Haasteen säännöt:

♥ kerro keneltä sait haasteen
♥ vastaa väittämiin
♥ lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja
vastaa siihen myös itse

Haastan mukaan:
Kenet vaan, joka haluaa päästää sisäisen valehtelija-bloggaajansa valloilleen ja kertoa, mitä se elämä ihan oikeasti on ;) 

34 kommenttia:

 1. Juu en ota haasteta mukaani, sillä minun vastaukset on melkein yhteneväiset sun kanssa kanapaskasaappaita myöten :) Itestäni en ota ikinä kuvia muutenkaan. Ja mun ruusut ei vaan valehtele :D Kiitti, hauskaa tätä oli kuitenkin lukea (googletan ton Jodelin ja kosmen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän glamouri on varmaan jotain ihan muuta kuin joidenkin toisten 😉 Tälläin maalaisglamouri on mulle just passelia 😊 Ei tätä ihan kauhean vakavasti voinut oman blogin kohdalla ottaa 😊

   Poista
 2. Sinun kirjoitustaito on kyllä mahtava. Ilo lukea. Vastaukset olisi lähes tulkoon samanlaiset.

  VastaaPoista
 3. Hih hih.. Samoilla linjoilla ollaan. Jodel..kosmen.. ihan outoja sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih 😊 Ei tätä haastetta ihan vakavasti voinut ottaa minun elämän tyylilläni, khih 😊

   Poista
 4. Vaikka tiedän mitä ovat Jodel ja kosme, en silti nappaa haasteesta.

  Vastaukseni olisivat ihan oikeasti vanhan kertausta ja sikäli tylsää. Vielä en ole ottanut kuvaa likaisesta tiskialtaasta tai kissanoksennuksesta omalla tyynylläni, enkä ota. Kaikki kuitenkin tietää, että semmoistakin saattaa olla.

  Ja jokainen instagramiani vilkaissut tietää, ettei niitä kuvia saati häshtäggejä ajatella kahta sekuntia pidempään. Omaa kotikaupunkia toki mainostan mikäli se edes jotenkin sopii kuvaan #visitkarelia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo postaus kissan oksennuksesta jne, olisi ihan huippu sinun kirjoitustyylillä 😊

   Poista
 5. Juu-u. Ei tulis kyllä mieleenkään miettiä postausotsikoita hakukoneiden kautta... :D Onpas haaste! Vitsi mitä kysymyksiä, kuin toisesta ulottuvuudesta. Mutta tässä sen näkee, että omakin "genre" on aika maanläheinen. Hih. Mut hei, ihan mahtava tukka! Sopii sulle tosi hyvin. <3 Haikeana muistelen tässä mun keltaoranssia fledaa vuodelta nakki. Ei vaan punainen väri pysy päässä paria viikkoa kauempaa, niin ei viitti säätää sen kanssa. Pitkä tukka miul oli joskus viininpunain. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisia kysymyksiä toten totta. Mutta selvästi tälläisiä henkilöitä on, jotka elämänsä elävät siten, mikä näyttäisi hyvältä somessa... kieroutunutta some-elämää, surullista jotenkin.
   Kiitoksia lettikehuista <3 Teki vähän mieli repeistä. Olen aina ajoittain pitänyt kummallisia hiuksia, jotka herättävät ihmetystä. Viininpunaset hiukset on ihanat <3

   Poista
 6. Olipa kysymyksiä, mutta hyvin selvisit. Outoja sanoja vilahteli joukossa. Mun vastaukset olis lähes kaikkiin: en/ ei. Siispä en taida jaksaa vastailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö ollaa selvästi some-tylsiä tyyppejä, khih :D Elellään vaan oikeaa elämää ;)

   Poista
 7. Olen tavallinen arki-ihminen. Kaikenlainen kikkailu ja valehtelu olisi todella vierasta bloggaamisessa. Arvostan aitoutta ja rehellisyyttä ja sinäkin edustat juuri sellaista tyyppiä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mie kans tykkään aitoudesta ja rehellisyydestä <3 Ja siusta <3

   Poista
 8. Uusi lookisi on pirteä. Sopii sinulle <3
  Aluksi nauroin vedet silmissä tätä juttua lukiessani, kunnes tulin kohtaan, jossa oli bloggaajista pahaa puhumisesta ja juorujen keksimisestä. Aihe vetää vakavaksi.
  Jokainen voi antaa itsestään juuri sellaisen kuvan kuin haluaa - siloitellun, totuudenmukaisen tai keskittyä vain vikoihinsa ja vastoinkäymisiin. Toisten bloggaajien mustamaalaaminen ei ole hyväksyttävä keino.
  Tämä haaste on hyvä siinä mielessä, että kysymyksiä ja vastauksia lukiessa, miettii myös omalta kannalta kysymyksiä.
  Ihanaa lauantaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3
   En itse jaksaisi alkaa esittämään mitään roolia. Enkä varmaan edes osaisi. Ja kun jokainen SAA olla myös blogimaailmassa sellaisia kuin ovat, niin en näe mitään järkeä mihinkään esitykseen. Mutta ehkä joku tuo tavallaan sen "yliminänsä" tänne ja toivoisi elämänsä olevan sen kaltaista, mitä täällä silottelee tms.
   Ihanaa lauantaita myös teille <3

   Poista
 9. No olipahan haaste...johon olit vastaillut, en myöskään näe mitä järkeä olisi siloitella blogia tai kirjoittaa epärehellisesti omaan blogiinsa?!? Rohkea uusi hiusväri sinulla, Wau!! Toisten mollaaminen, juoruilu tms.kertoo kyllä semmoisen harrastajasta paljonkin ja kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa sellaiset kirjoittelut!Kivaa vl:a!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ammatti bloggareilla on ihan erilainen suhtautuminen bloggaamiseen kuin esimerkiksi itselläni ja sen ymmärrän kyllä. Harrastuksessa taas ei ole järkeä alkaa esittämään jotain tiettyä roolia kellekkään.
   Olen ihan samaa mieltä, että turhat ilkeilyt kertovat aina puhujastaan enemmän kuin kohteesta :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 10. Kiva kun otit haasteen vastaan. Kuka lie tämän alunperin aloittanutkaan, ilmeisesti professional-bloggaaja, koska ei termistö minullekaan täysin avautunut :) Ihana tuo uusi tukka ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun haastoit <3 Tästä haasteesta tulee mieleen, että tämän takana on varmaan hyvin paljon nuorempia bloggaajia... Ja miksei professiol-bloggaajakin voisi olla :)
   Kiitos hiuskehuista <3

   Poista
 11. Mukava oli lukea vastauksiasi. Huippu ihanat nuo sinun hiukset, niin makea väri:) Leppoisaa viikonloppua ja kaunista kesänjatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Tykästyin itsekkin tähän väriin :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3 Ihanaa, että kesää on vielä jäljellä :)

   Poista
 12. Sie oot kyllä ihan paras. <3 Pidä linjasi. :-)

  P.S. Todella upeat hiukset! Mie haluun kans. :-D

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvät vastaukset:) Sadun blogissa jo selvisi mikä on Jodel mutta mikä on tuo Kosme, ei oikein auennut;D Ihana tuo pinkki tukanvärisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelisin kosmen olevan lyhenne kosmetiikasta. Voin toki olla väärässäkin.
   Kiitos ❤ Olin jo pitkään haaveillut uudesta lookista ja nyt sitten päätin vähän repäistä 😊

   Poista
 14. Puutarhabloggaaminen taitaa olla kaukana glamourista :) Jokaisen täytyy kuitenkin levittää hevosenkikkareita (tai mitä lannoitetta nyt käyttääkään) ja kitkeä rikkaruohoja. Lisäksi puutarhabloggaajat ovat tyypillisesti elämässään sellaisessa vaiheessa, jossa ei tarvitse esittää mitään muuta kuin oikeasti on.
  Tästä kaikesta huolimatta blogi on tietysti vain kapea näkökulma puutarhaan, arkeen ja elämään. Jokainen saa valita, mitä siinä esittelee, eikä kenenkään tarvitse jokaista epäonnistumista tai rikkaruohoa blogiinsa kuvata :D Blogissa voi keskittyä pelkästään ihaniin kukkasiin tai herkulliseen satoon. Meidän puutarha ei ainakaan näytä sataprosenttisesti siltä, miltä blogikuvien perusteella saattaisi olettaa, enkä usko että kukaan näin kuvittelisikaan.
  Mutta kosme, mitä ihmettä.. Olen siis myös todella ulkona skenestä, kun en ihan heti tajunnut, mitä se tarkoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän glamour on ihan omaa luokkaansa ;) khih :) Harvoin kukaan ilahtuu niin paljon saadessaan kunnon kuorman sontaa kuin puutarhuri :D
   Totta on tuo, että omasta blogista voi tehdä juuri oman oloisen ja näköisen ja keskittyä itseään innostaviin asioihin :)

   Poista
 15. Pirtee hiustenväri!!! Tosi kiva! Meikäläinen kanssa lompsii täällä pitkin tiluksia pääasiassa kumisaappaissa ja rönttökuteissa. Mikä meikki???.......ha ha haaaa. Aika harvon tulee kyllä meikkiä laitettua. Mullekin noi pari sanaa oli ihan outoja.

  VastaaPoista
 16. Puutarhabloggaajat taitavat kulkea saappaat kurassa mutta järki päässä😉aitoa elämänmakuista juttua on kiva lukea. Ei mistään barbimaailmasta. Jatka vaan samaan malliin.

  VastaaPoista
 17. Emmääkestä!!! Muru, aivan ihanat hiukset <3 <3 <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!