Kukkivaa eloa puutarhassa

Tänä kesänä kaikki tuntui kukkivan hirmuisen aikaisin ja kaiken lisäksi vielä todella nopeasti. Pelkona olikin, että kukkiiko enää syksyllä mitään. Ainakin vielä toistaiseksi puutarhasta löytyy kukintaakin. Toisaalta on myönnettävä, että tänä vuonna hyötypuutarha on enemmän kiehtonut kuin kukkapuoli. Ehkä juuri sen vuoksi, että kukinnat ovat menneet niin hurjalla vauhdilla ohitse. 

Kärhöt ovat kukkineet pitkään ja hartaasti. Ja vielä uusia nuppuja ilmestyy. Kärhöistä olen tehnyt kaksi ihan omaa postausta, kun ne ovat niin ihania ja vielä yksi tulee ilmestymään jossakin vaiheessa. Aiemmat postaukset pääset katsomaan täältä ja täältä.  Lievää kärhöhöyrähdystä on havaittavissa.


Vaikka yleensä en ole ollut keltaisten kukkien ystävä, niin syksyyn keltaiset kukat ovat aina mielestäni sopineet. Syksyisin ja nykyään myös keväisin kaipaan keltaisen iloista pirteyttä.


Daaliat, oi ihanat daaliat, jaksavat ilahduttaa. Tosin, eivät nekään jaksa kukkia niin loisteliaasti kuin muina kesinä. Osa daalioistani on edelleen vasta nuppuvaiheessa. Hopi hopi, kiirehtikäähän jo, jotta kerkiätte ennen ensimmäisiä halloja.


Tämänkin kukkapenkin daalia antaa vielä odottaa itseään. Sen kukat aukeavat keltaisina ja muuttuvat lopulta vaaleanpunaisiksi. Tämä on daalioista se, jota kaikista eniten odotan. Se on nimittäin ihan super ihana! 


Syksy tuntui tulevan ilmoille ihan rytinällä. Yöt ovat todella kylmiä ja illatkin alkavat pimenemään aina vain aikaisemmin. En ihan vielä ole valmis syksyyn, mutta ei se taida lupaa kysellä. Toisaalta, syksyn pimeydessä on se hyvä puoli, että kohta pääsee jo polttelemaan kynttilöitä. Ihan vielä en tosin suostu niiden polttamista aloittamaan, koska tuntuu, että se on jo lähes kutsu syksylle tulla tupaan. 

Kuten ehkä tekstistä voi havaita, syksy ei ole vuodenajoista suosikkini.  Mites Sinä, tykkäätkö syksystä vai kauhistuttaako ajatuskin siitä? 

Mukavaa torstaita Sinulle <3

48 kommenttia:

 1. Kaikissa vuodenajoissa on oma viehätyksensä mutta meille puutarhan tonkijoille se kesä on parasta ja sinne ne lykätään kaikki suuret odotukset.Suurena lintujen ystävänä tuleekin haikeus kauhia kun muuttolinnut lentävät auroissa pois, se on sitten ehkä pahinta mulla. Parina iltana ollaan jo tunnelmoitu kynttilöiden valossa ja se onkin pimeään vuodenaikaan parasta kun olen romanttinen tunnelmaihminen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella haikeutesi, kun linnut muuttavat *halaa*
   Kynttilät luovat tosiaan samantien upean romanttisen tunnelman <3

   Poista
 2. Kaunista kukkaloistoa. Rakastan elokuuta ja elokuun värejä.

  VastaaPoista
 3. Ihania daalioita. Syksyn kasvit ovat voimakkaita. Kivaa perjantaita ja viikonloppua !

  VastaaPoista
 4. Kauniisti vielä kukkii. :) Miulla on tänä vuonna kerrankin sellainen tunne, että syksy saa tulla. Helteet oli mulle ihan liikaa. Ja toisaalta kesä alkoi jo toukokuussa. Mulla jo ensimmäiset kynttilät palaa iltaisin, ja vähän sormet syyhyää syysistutusten pariin, kun olen joutunut parvekkeelta paljon karsimaan ötökkätuhojen takia. Mutta onneksi krassit ja pelakuut jaksaa vielä, ja keltainen miljoonakello. Viimeinen auringonkukka antaa vielä odottaa kukintaansa. :) Tykkään kyllä kaikista vuodenajoista, paitsi loppusyksystä silloin, jos sataa pelkästään vettä ja on ihan pimeää, ja lumettomat talvet on ihan kauhistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumeton talvi on toden totta synkkää aikaa. Puoli vuotta pimeyttä ja loskaa on melkoisen rankkaa mielenterveydelle. APUA!
   Syysistutuksilla saa kivasti piristettyä syksyistä maisemaa :)

   Poista
 5. Samaa mietin kukkimisen suhteen, että tavallista aikaisemmin ja kovin nopsaan tuntui kukkaloisto menevän ohi. Kaikkea ei ehtinyt kunnolla edes huomata, kun kukat jo kuihtui. Tykkään kyllä syksystäkin, ruskan väreistä ja pimeistä illoista ja öistä. Mutta samoin tykkään talvesta, keväästä ja kesästä. No, jos syksyn huonoja puolia miettii, niin räntäsade on ikävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni tapahtui monen kohdalla täysin ohituksia, kun en vaan kerinnyt mukaan. Vähän tuppasi harmittamaan muutaman kohdalla ;)
   Räntäsade on tosiaan ihan kamalaa. Paitsi se eka sade. Sitä on vaan ihan innoissaan, kun sataa valkoista töhnää taivaalta, kihh :D

   Poista
 6. Onpas ihanat daaliat ja tietysti kärhö heti ensimmäisessä kuvassa. Taitaa olla 'Ville de Lyon'? Alkusyksy on vielä ihan mukavaa aikaa, jos tulee sopivasti vettä ja aurinkoa. Loka-marraskuussa sen sijaan on jotenkin hirveän synkkää, vaikka miten aurinko paistaisi (yleensä ei). Kaikki muut kasvit ovat pudottaneet jo lehtensä ja retkottavat rumina mikä minnekin, mutta rikkaruohot vain rehottavat. Sisälläkään ei voi polttaa kynttilöitä kuin vasta lasten nukahdettua. Voisin ilomielin poistaa kalenterista loka- ja marraskuun tai lahjoittaa ne jollekin liian hyvään tottuneelle maalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kärhö on Ville De Lyon. Sen väritys on ihan käsittämättömän upea. Oikein hehkuu puutarhassa :)
   Loka-marraskuun voisi minunkin puolestani lahjoittaa pois. Lahjoituskohde kuulosti oikein hyvältä, khih :D

   Poista
 7. Elokuu ja syyskuu ovat parhaimmillaan aivan ihania kuukausia. Kunhan ne vaan saisi nauttia kuivana ja kirkkaana.
  Lokakuun ja marraskuun saisi minunkin puolestani pikakelata yli. Varmaan jossain päiväntasaajan tienoilla osaisivat arvostaa viileyttä ja märkyyttä.

  Jorriinit ankeilevat meilläkin, usein ne ovat olleet aivan hillittömiä murikoita, nyt aika laimeita esityksiä. Leimut ovat nimensä veroisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on ihan totta. Toivotaan, että ruska olisi kaunis tänä vuonna.
   Ei nämä vuodet veljiä keskenään ole. Ehkäpä sitten ensi vuonna joriinien kukkaloisto tuntuu oikein extra-hienoilta? :)

   Poista
 8. Kauniita kukkia!
  Itse rakastan kesää, mutta tällä kertaa odotan jo syksyä sekä sen myötä tulevia kynttilöitä ja romanttisia illallisia miehen kanssa. Loppukeväästä on mukavaa katsella luonnon heräämistä. Talvi, se on inhokkini. Liian pimeää ja liian kylmää aivan liian kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Romanttiset illalliset kuulostavat kyllä aivan ihanalta <3
   Olen talvesta ihan samaa mieltä. Ensimmäinen kuukausi vielä menee, mutta sitten jo riittäisi, khih :D

   Poista
 9. Moi. Itse tykkään kaikista vuodenajoista. Syksyn värit ovat huikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenajat ovat Suomen rikkaus ja ihana, jos sitä osaa arvostaa ja löytää jokaisesta ne hyvät puolet :) Ruska-aika on kyllä upea, siitä itsekkin tykkään :)

   Poista
 10. Syksy on upeaa aikaa. Kunhan ei sada joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sateettomat päivän ovat kyllä kauniita. Syksyn tuskani liittyy ehkä enemmän siihen talveen. Kävin ihan asiaa pohtimaan nyt, kun huomasin ajattelevani syksystä jollainlailla samoin. Kaunista aikaa ja siinnä on paljon hyviäkin puolia. Ja kuitenkin lievä ahdistus iskee syksyn koittaessa... Mutta se lienee kuitenkin se talvi. Kylmää, eikä vihreyttä ja kukkia missään. Täytynee panostaa tänä talvena sisäkukkiin ;) khih. Ja tammikuussahan se kylvötouhu taas käynnistyy :D Oho, kunnon maratonivastaus tulikin ;)

   Poista
 11. Pidän kaikista kuukausista. Syksyn tunnelmalliset, hämärtyvät ja lämpimät illat ovat parhaimmillaan hyvin kiehtovia.
  Suloista kukintaa. Keltaiset kukat etenkin tuovat tullessaan valoa ja lämpöä syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on kyllä hyvä pointti. On niissä illoissa jotain ihanaakin.
   Olen keltaisista kukista ihan samaa mieltä näin syksyllä :)

   Poista
 12. Jos syksystä pitää jotain hyvää sanoa, niin tykkään pimeistä illoista, villasukista ja ruskasta. Siinä ne sitten olikin, joten en niin kova syksyfani, mutta vielä vähemmän tykkään talvesta.
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on jotenkin tuskaisaa aikaa. On toki ihaniakin päiviä, mutta monta kuukautta pelkkää valkoista on itselleni vähän liikaa. Puhumattakaan siitä, jos ei ole ollenkaan valkoista ja hirveät pakkaset...
   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle Outiseni <3

   Poista
 13. Minä olen todellakin neljän vuodenajan -ihminen eli tykkään kaikista vuodenajoista. Onneksi tykkään, kun niiden kanssa on elettävä. Minusta on ihan kiva, että kesä vaihtuu syksyyn. Aikansa kutakin. Komeita kukkia sinulla vielä pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Vuodenajat ovat rikkaus. En itsekkään haluaisi elää pelkkää kesää. Kevätkään ei tuntuisi niin mahtavalta, ellei ensin olisi kärvistellyt talvea ;) khih.

   Poista
 14. Oon syksyn immeinen. Tykkeen kyllä kaikista vuodenajoista. Mukava poltella kynttilöitä sitten myöhemmin. Vielä kukatkin jaksaat kukkii ja nuppujakin uusia muodostuu. Daaliat on syksyn kauneimpia kukkijia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä on kyllä ihan oma tunnelmansa ja parasta siinnä taitaa olla juuri tuo kynttilöiden polttaminen. Ja ruska <3

   Poista
 15. Yksi syksynvastainen lause: Minulla on vielä kesäloma! Ei siis syksyä vielä, kiitos. :)
  Oletko tietoinen, montako eri kukka- tai kasvilajiketta sinulla on kaikkiaan? Daaliat on upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on kesää jäljellä ;) Ainakin sin loman verran :)
   Olen joskus meinannut laskea eri lajien ja lajikkeiden määrän, mutta todennut jo alkumetreillä sen olevan ihan mahdoton tehtävä. On niitä tupannut kertymään :) Daaliat tosiaan ovat aivan ihania <3

   Poista
 16. Keltainen ei varsinaisesti ole minunkaan suosikkini puutarhassa tai kotona. Mutta varsinkin keväällä on ihan pakko saada keltaisia tulppaaneja, narsisseja ym. Eivätkä keltaiset kukat elokuussakaan pahitteeksi ole:) Daalioista tykkään minäkin. Harmi vaan, kun ei ole oikein mahdollisuutta juurakoiden talvettamiseen, joten kukinta on suhteellisen vaatimatonta keväällä ostetuista juurakoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään keltaiset tulppaanit ja narsissit ovat aivan ihania. Tuntuu, että niiden värin intensiivisyydestä ammentaa itselleenkin ihan valtavasti energiaa <3
   Juurakot periaatteessa voi talvettaa ihan huoneenlämmössäkin, mutta vaativat silloinkin aika paljon tilaa.

   Poista
 17. Siis ihan mielttömän kauniita nämä sinun kukat, mitä kummaa sä niille teet :D
  Upeaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Luulen, että ne jaksavat kukoistaa siksi, että kehun niitä niin paljon. Nooh, ehkä kastelulla ja lannoittamisellakin joku pieni osuus on ;)
   Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 18. Vielä on kesää jäljellä. Ja sinulla upeita kukkia. Nyt löytyi ajattelussamme ainakin yksi ero. Minä rakastan keltaisia(kin) kukkia. Eläköön ihmisten väliset eroavaisuudet.
  Ihanaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Toden totta, onneksi me ihmiset olemme erilaisia <3 Sekin on rikkaus, kuten vuodenajatkin (vaikken niin syksy- ja talvi-ihminen olekaan) <3 Kivaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 19. Kauniita kukkia pihallasi.
  Minusta jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa. Nytkin on niin kiva, kun ilmat on pikkuisen viilentynyt. Illalla on kiva poltella kynttilöitä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ilmojen viilentymisen itsekin otin jo ihan kiitollisuudella vastaan :) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 20. Elokuu on minusta parasta aikaa Suomessa. Ei ole enää niin kuuma kuin heinäkuussa, mutta ei ole vielä syksyn sateitakaan. Elokuita saisi olla useampikin peräkkäin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta. ja usein kuitenkin on vielä sopivan lämpöistä <3

   Poista
 21. Niin kauniita kukkia <3
  Syksy on ihana! Tänäänkin reippailimme koirien kanssa sateisessa metsässä, oli mahtavaa. Raikasta happea ja kauniita värejä. Illalla sytytetään kynttilöitä sisälle ja myrskylyhdyt ulos kun alkaa hämärtämään.
  Ihanaa sunnuntaita muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas ilma kaiken sen helteen painostuksen jälkeen on täälläkin otettu ilolla vastaan. Ehkä minkin täytyy ne kynttilät jo vaan esille ottaa. On ne vaan niiiin ihania <3
   Ihanaa sunnuntaita myös teille <3

   Poista
 22. Syksy on ihanaa aikaa niin kauan kun värejä riittää; kukkia ja ruskaa. Siitä sataisesta ja harmaasta syksystä en tykkää yhtään. Täällä odotellaan edelleen daalioiden kukkimista, mokomat ovat myöhässä. Keltainen taasen on mieluinen väri koko kesän, kunhan sitä ei kovin monen muun värin kanssa sekoita. Tosiaan etenkin keväällä tuo kaivattua väriä talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti, että kelit ratkaisevat ja ne värit <3 Kieltämättä minäkin tykkään syksyssä samoista asioista. Jostain syystä usein kuitenkin miellän sanan syksy pimeään, sateiseen ja ruskeaan aikaan... Pitäisi ehkä alkaa työstämään tätä asiaa itsessäni. Aina olen niin syksyä vastaan, mutta sitten kuitenkin huomaan, että eihän tämä kamalaa ole ollenkaan... Jotain surullista luopumisen tuskaa siinnä toki aina on.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!