Koppi omenasadosta!

*Kaupallinen yhteistyö: Fruit Collector


Tänä vuonna omenasato on ollut ihan valtava. Puut todella notkuvat hedelmistä. Kun omenat alkavat putoilemaan, on maa kauttaaltaan niitä täynnä. Samalla kun etsii hyviä omenoita syötäväksi, tulee hedelmiä tallottua, jolloin ne litsaantuvat jalkojen alla. Omenat myös kolhiintuvat pudotessaan maahan ja alkavat äkkiä pilaantumaan. Meillä kanat ovat puutarhassa vapaana ja viihtyvät toki myös omenapuiden alla herkuttelemassa. Meidän kannalta se on kurja juttu, sillä emme itse voi hyödyntää ollenkaan maassa olevia omenoita. Kanat kun eivät välitä yhtään siitä, mihin kakkailevat... 

Tänä vuonna olen päässyt tutustumaan Fruit Collector- omenankerääjään. Fruit Collector pystytetään omenapuun juurelle ja tippuvat omenat päätyvät pehmeällä laskulla sen sisälle. Omenat eivät kolhiinnu ja ne jäävät maanpinnan yläpuolelle, jolloin ne eivät pilaannu niin herkästi. Omenat myös kerääntyvät melko lähekkäin toisiaan, jolloin niiden kerääminen on todella nopeaa ja helppoa. 

Fruit Collectorin pystyttäminen on helppoa ja paketin kyljestä löytyy siihen hyvät ohjeet. Pystyttämiseen menee noin 5 minuuttia ja sen pystyy tekemään yksinkin. Hankalasta hommasta ei siis ole kyse. 

Omenat saa nopeasti alas ravistelemalla ja sen jälkeen ne on kiva poimia suoraan verkosta. Yhtälailla Fruit Collector toimii, kun itse on poissa ja omenat tipahtelevat itsekseen suoraan verkkoon. Fruit Collector-kangas päästää sateen läpi, eli vaikka sataisi, ei omenat jää veteen lillumaan. Kangas kestää myös tuulen ja pakkasen, eikä täten haurastu. Kyseessä on siis tuote, josta on hyötyä ja iloa useammaksi vuodeksi. Fruit Collector-omenankerääjäFruit Collector sulautuu mielestäni puutarhaan hyvin, eikä häiritse silmää. Itseäni usein häiritsee, mikäli joku ei näytä kuuluvan puutarhaan, mutta tämän kohdalla tälläistä tunnetta ei ole tullut.  Tällä hetkellä omenankeräin on kesäomenapuun alla, mutta kohta pääsemme sen siirtämään talviomenapuun alle.  Yhdellä Fruit Collectorilla voi ottaa talteen monen puun sadon, mikäli puutarhassa on eri aikaan kypsyviä hedelmiä.

Fruit Collector-omenankerääjiä on olemassa kolmea eri kokoa. Ohut runkoisille, kapeille puille sopiva koko on FC250, jonka mitat ovat 2,5 x 2,5 metriä. Suurin koko on FC268; 2,6 x 2,8 metriä. Meidän malli on siitä välistä, eli  FC260; 2,6 x 2,6 metriä.  Omenapuumme latvustot ovat päässeet niin laajoiksi, että ihan kaikki omenat eivät puusta kerääjään osu, mutta suurin osa kuitenkin. Olen suunnitellut omenapuidemme leikkaamista, mutta en ole sitä vielä saanut aikaiseksi tehdä. Kevättalvi on otollista aikaa omenapuiden leikkaukselle, eli tarkoitus olisi, että ensi kesänä saamme koko sadon suoraan kerääjään! Fruit Collector Fruit Collector kierretään omenapuun rungon ympärille ja sidotaan narulla kiinni. Tämän jälkeen kangas kiinnitetään tarranauhalla yhteen, jolloin kankaasta tulee yhtenäinen. Lopuksi reunat kiinnitetään lenkeillä  ruostumattomiin metallikiinnikkeisiin, joiden avulla verkko pysyy maanpinnan yläpuolella. Nurmikko pysyy hyvänä kerääjän alla, mikä on mielestäni erittäin tärkeä asia. Vaikka meillä ei nurmikko järin hyväkuntoinen olekkaan, en silti haluisi sen menevän pilalle. 

Meillä kiinnikkeet jätettiin melko ylös, koska kanat käyvät verkon alla viettämässä aikaa.  Kanat jonkin verran onnistuvat kiinnikkeitä tönimäänkin, jolloin ne aina välillä ovat ihan vinossa. Käytännössä sillä ei kuitenkaan ole ollut mitään merkitystä ja kiinnikkeet saa helposti tarvittaessa suoristeltua. OmenankerääjäVaikka nyt on puhuttu vain omenoista, soveltuu Fruit Collector myös muiden hedelmäpuiden sadon korjaamiseen. Päärynä-, kirsikka- ja luumupuiden sato on yhtälailla helppo saada hyväkuntoisena talteen. Käytön jälkeen FC:n saa varastoitua pieneen tilaan odottamaan ensi vuotta. Fruit Collector - omenankerääjäOlen itse tykännyt Fruit Collectorista todella paljon ja kokenut sen hyväksi ja näppäräksi tuotteeksi. Kerään paljon mielummin hedelmät verkosta kuivana ja puhtaana, kuin maasta heinäisenä ja likaisena.  

The Original Fruit Collector-omenankerääjän voi tilata ainoastaan heidän nettisivuiltaan. Sivustolle pääset klikkaamalla tästä. Kiitos yhteistyöstä Fruit Collector!


Onko Sinun puutarhassa hedelmäpuita? Kiva olisi myös kuulla, mitkä puutarhan hedelmäpuut ovat Sinun lemppareitasi.  Ihanaa viikonloppua Sinulle! 

12 kommenttia:

 1. Arvaappa kuinka hulppea tuo olisi ollut Kreetalla aikoinaan,kun keräsimme oliivisatoa!
  Silloin vain levitettiin pressu puun alle ja kopisteltiin oksia kepeillä.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuun sato kuulostaa upean eksoottiselta <3 Olisi tämä tosiaan siihenkin sopinut hyvin :)

   Poista
 2. Voi miten kätevä! Meillä on omppupuita mutta ovat vielä niin nuoria puita ettei kovin ompun keruu rasita:) Ihanaa viikonloppua😍❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti ne omenapuut kasvavat sitten, kun vauhtiin pääsevät :) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 3. Aina oppii uutta. Tällaisesta omenakerääjästä en ole aiemmin kuullutkaan. Tosi kätsy! Meillä ei omenapuita ole, mutta naapurin puu kyllä tuottaa meidänkin puolelle satoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin törmäsin tähän vasta tänä kesänä ja ajattelin heti, että vautsi, tuo on kätsy! Hyvä yhteishyvä-omenapuu teillä ;)

   Poista
 4. Kaikkea keksitään! Tämä on oikein järkevä tuote. Kanasetkin saavat piilotella alla.

  VastaaPoista
 5. No onpas näppärä :)
  Meillä on omppua, luumua ja kirsikkaa :) Namii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä on tosi kuvaava sana tälle <3
   Ihania hedelmäpuita teillä. Kohta alkaakin olla luumujen kulta-aika <3

   Poista
 6. Tuohan on kätevä! En ole voinut käyttää maahan pudonneita omenoita sen jälkeen, kun lasteni isä sairastui verenmyrkytykseen ja sen jälkeen luin, että moisen voisi saada myös syötyään maasta poimittuja omppuja. Erittäin epätodennäköistähän sairastuminen on, mutta en halua ottaa riskiä.
  Meillä luumupuu on aivan sireenipuskien ynpäröimänä, jolloin tuollaista ei ikävä kyllä voi puun ympärille asentaa. On pitänyt viritellä muutoin keräilijöitä. Paras tähän asti on ollut kolmion muotoinen aurinkovarjokangas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan on näppärä systeemi ja vaikuttaa erittäin kestävältä ja laadukkaalta. En ihmettele yhtään, ettet syö maasta suoraan omenoita tuon kokemuksen jälkeen. Ihan hurjaa!
   Oli keinot mitkä tahansa, niin pääasia on, että saat herkulliset luumut talteen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!