Rauhaa ja rakkautta

Luulisi, että nyt on kirjoittaminen helppoa, kun kukaan ei vieressä hypi, rieku ja vaadi huomiota. Ilmeisesti kaikkeen tuohon touhotukseen ja meteliin on niin tottunut, että tuntuukin hankalalta kirjoittaa, eikä ajatukset meinaa pysyä koossa ollenkaan. Meillä on siis talo hiljentynyt lapsista muutamaksi päiväksi ja saamme HerraMiehen kanssa nauttia kahdestaan olosta. 


Vaikka lapset ovatkin todella rakkaita, niin aina joskus parisuhde kaipaa sitä ihan omaa aikaa. Meillä oli yli puolivuotta sellaista aikaa, ettemme olleet HerraMiehen kanssa kahdestaan juuri yhtään, eikä etenkään yhtäkään kokonaista vuorokautta. Tuntui, ettemme saaneet yhtäkään keskustelua käydä ilman, että joku sen keskeytti ja tarvitsi juuri sillä hetkellä huomiota tai jotain muuta. Isommat lapset toki jo viihtyvät omissakin oloissaan, mutta etenkin Taika osaa huomiota itselleen vaatia paljon. Mikä tietysti pääasiallisesti on ihan hyvä juttu, mutta aina välillä olemme HerraMiehen kanssa kaivanneet omaa rauhaa ja sitä, että voimme keskittyä toisiimme. Jossain vaiheessa alkoi tuntumaan, että näemme toisistamme enää sen arkisen puolen; tyypin, joka ei jaksa kuunnella kunnolla ja äyskii ja narisee ja valittaa. Onneksi kuitenkin molemmat tiesimme, että kyseessä ei ole parisuhteen ongelma, vaan puhtaasti väsymys ja se, että tarvitsisimme yhteistä aikaa. 


Myös yöt ovat todella rankkoja, kun Taika herättelee moneen kertaan ja tulee viereen jo viimeistään puolen yön aikaan, usein jo paljon aiemmin.  Tyttö näkee pahoja painajaisia ja kuvittelisin, että taipumus on minulta perittyä. Yhä edelleen näen niin pahoja unia ajoittain, että herään omaan itkuuni, joten ymmärrän hyvin, kuinka hirveitä painajaiset osaavat olla. Sen takia meillä ei enää yritetä unikoulua, eikä Taikaa vaadita nukkumaan omassa huoneessaan. Taikan ollessa vauva, pidimme muutaman unikoulun, mutta hyvin äkkiä tyttö palasi vierihoitoon. Kukaan ei jaksa loputtomiin unikouluilua, ei lapsi eikä edes vanhemmat. 


Joitakin viikkoja sitten Taika pääsi Ilonan kanssa minun äidilleni yökyläilemään ja Julia toiselle mummolle. Tilanteessa oli monta hyötyjää; minä ja HerraMies saimme yhteistä aikaa ja keskeytymätöntä unta (oih, se muuten on ihanaa!),  mummot pääsivät viettämään aikaa lastenlasten kanssa, Ilona ja Julia saivat toisistaan vapaata ja kaikki lapset pääsivät nauttimaan mummola-palveluista, jotka tunnetusti ovat huippuluokkaa!  


Nyt sitten vielä näin loman loppupuolella teimme samanlaisen ratkaisun. Eilen kiikutin Ilonan ja Taikan Savitaipaleelle nauttimaan mummon ja serkkujen seurasta ja HerraMies vei Julian lähimummolaan. Me HerraMiehen kanssa eilen saunoimme kaikessa rauhassa, kävimme ulkona syömässä ja katselimme Vain Elämää 7-kautta kunnon volalla ja söimme herkkuja, käyskentelimme pihassa kanojen kanssa ja juttelimme kaikesta maan ja taivaan välillä. Oikeasti, tekee niin hyvää saada olla hetken aikaa kahdestaan ilman kenenkään muun tarpeita ja vaateita, etenkin kun tiedän, että myös lapset nauttivat tästä ajasta. Voin hyvin kuvitella, että hekin tarvitsevat ajoittain myös meistä vanhemmista vapaata. Ei mekään varmaan aina ihan kauhean ihania olla, khih. 

Huomenna sitten palataan takaisin arkeen, mutta tämä päivä vielä mennään rauhallisella kaavalla.  Kipaisenkin samantien keittämään kahvit ja houkuttelen tuon komistukseni pihalle kanssani kahvin juontiin <3 Näissä hetkissä suorastaan rakastuu uudelleen ja alkaa hehkumaan! Khih.

Ihanaa torstaita Sinulle <3 
36 kommenttia:

 1. Ihania ootte. <3 Yhteinen ja oma aika on tosi tärkeitä. :) On hienoa, että osaa nähdä tarpeen yhteiselle hengähdyshetkelle! Rentoa päivää teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se tosiaan on tärkeää saada välillä olla ihan vain kahdestaan. Eilinen olikin mukavan rento. Tänään taas paluu arkeen <3

   Poista
 2. Ihana kun saa välillä viettää aikaa ihan vaan kaksin! Nauttikaa ja suloista kesäpäivää teille❤🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on <3 Kiitos <3 Vapaa menikin oikein mukavissa merkeissä <3 Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kauniita kukkia sinulla siellä. Kyllä se parisuhdekin kaipaa hoivaamista... sen jälkeen kukoistaa ja hehkuu kuin kaunein kukka.
  Minun painajaiset hävisivät iän myötä, niitä oli hyvin ahdistavaa nähdä. Voimia teille.
  Mukava alkavaa elokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Totta se on, että parisuhdekkin vaatii huolenpitoa ja saa sen kukoistamaan.
   Hyvä, että painajaisesi katosivat. Ne todella osaavat olla rankkoja!
   Mukavaa viikonloppua ja ihanaa elokuuta myös Sinulle <3

   Poista
 4. Kuulostaa ihanalta! <3
  Perhe on mahtavinta elämässä, mutta on tärkeää otta hengähdystaukoja arkeen ja kaikkeen yhdessäoloon. Se tekee hyvää kaikille.
  Ja luulen, että monet parisuhteen ongelmat johtuvat juuri väsymyksestä ja kiireisistä vuosista. On ihan elintärkeää ottaa aikaa myös parisuhteelle. Se on lapsienkin parasta.
  Meille nuo painajaiset ovat tuttuja myös. Itse näin lapsena paljon ihan kauhupainajaisia ja niin myös lapsemmekin. Meillä on kävelty, kirkuttu, itketty ja huudettu melkein joka yö, jossain vaiheessa. Mutta onneksi ne ovat ohimenevää sorttia. Ja itse kannatan myös tuota läheisyyttä lääkkeeksi asiaan. Ei siinä unikoulut auta. Painajaiset kuuluvat vaan johonkin ikään, ei tietysti kaikilla. Mieheni äiti on kertonut, ettei mieheni koskaan nähnyt painajaisia tai kävellyt unissaan. Eli meidänkin lapset perivät tuon painajaistaipumuksen juuri minulta.
  Lapsuuteni oli tasapainoinen ja rauhallinen, mutta silti näin painajaisia. On se jännä, mistä nekin johtuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhe todella on tärkeintä ja parasta. Ja sen hyvinvointia on tärkeää vaalia. Kukaan ei voi hyvin, jos vanhemmilla menee huonosti.
   Nuo painajaiset ovat ihan kamalia ja ne ovat rankkoja katsoa vierestäkin, saati sitten itse ne kokea. Pieni lapsi ei välttämättä edes erota unta ja todellisuutta toisistaan ja se varmasti on todella pelottavaa. Toivotaan, että täälläkin jossain vaiheessa alkaa helpottamaan.
   Itse syytin pitkään omista painajaisistani lapsuuttani, mutta nytten olen ajatellut, ettei se varmasti vain siitä ole kiinni. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi jotkut näkevät niin pahoja painajaisia... Täytyykin yrittää perehtyä asiaan.

   Poista
 5. Varmasti tervetullutta laatuaikaa teille kaikille!
  Parisuhde virkistyy kummasti ihan pienestäkin panostuksesta!
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan tarvinnut hienoja puitteita tai muuta luksusta. Ihan vain yhdessä olo tässä kotosalla oli ihan parhautta <3 Ihanaa elokuuta myös Sinulle <3

   Poista
 6. Nyt kuulostaa hyvältä ja hienoa kun teistä kumpikin tietää miten tärkeää on yhteinen aika.
  Kerrassaan mainio tapa aloittaa elokuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei ollenkaan huono tapa aloittaa uusi kuu <3 Molemmat olemme eronneita ja ilmeisesti jotain menneisyydestä oppineetkin. Nyt osaa vaalia parisuhdetta ihan toisella tavalla <3 Ja toisaalta, ymmärtää myös, ettei aina vika oli parisuhteessa jos pinnat ovat kireällä, khih :D

   Poista
 7. Pikkulapsiarjessa kahdenkeskiset hetket ja hyvin nukutut yöt ovat todellakin kaukaista unelmaa. Meillä ei (vielä) onneksi kumpikaan muksuista ole nähnyt säännöllisesti painajaisia, mutta kaikenlaista muuta unenkeskeytystä on tullut siitäkin edestä. Varsinkin esikoisen kanssa koko ensimmäinen vuosi meni niin, että kahdenkin tunnin unipätkät olivat harvinaisia. Pahimpaan aikaan heräiltiin 10 tunnin aikana kahdeksan kertaa. Onneksi kuopus on ollut parempi nukkuja, mutta eipä tässä yli kolmeen vuoteen olla yhtäkään kokonaista yötä nukuttu. Unenpuutteen vaikutukset omalle (ja puolison) päälle ovat siis liiankin tuttuja. Onneksi esikoinen on mielellään yökyläilemässä mummolassa, niin ollaan saatu välillä pari päivää edes hieman helpotusta arkeen. Odotan enemmän kuin mitään muuta sitä hetkeä, että voi laittaa kuopuksenkin mummolaan ja saadaan isännän kanssa olla pari päivää ihan kahdestaan. Kyllä sitä vaan jaksaa olla parempi äiti ja vaimo, kun saa välillä lomaa lapsista, niin rakkaita kuin ne ovatkin.

  Toivon muuten, ettei kumpikaan lapsista ole perinyt minun unikäyttäytymistäni: kouluikäisenä näin silloin tällöin painajaisiakin, mutta useamman kerran viikossa joko puhuin tai kävelin unissani. Vanhempien untahan sekin häiritsee, kun pitää seurata, ettei unissakävelijä tee jotain vaarallista ja satuta itseään tai sytytä taloa tuleen. Minulla se on jatkunut aikuisikään asti ja voin kertoa, että isännällä on ollut naurussa pitämistä minun yöllisiä puuhastelujani seuratessa :D Ihanaa parisuhdeaikaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän esikoisen yöt kuulostavat aivan samalta kuin meidän Taikan kanssa. Se on ihan käsittämättömän rankkaa aikaa. Pohdin silloin, että miten puolisiko jaksoi enää käydä töissä. Hyvä, että tekin olette saaneet välillä mummola-apua. Se on ihan todella tärkeää! Tsemppiä teille sinne <3
   Hui, tuo unissakäveleminen voi tosiaan aiheuttaa ihan hurjia vaaratilanteita. Toivotaan, ettei teidän lapset kävele unissaan <3

   Poista
 8. Molempia tarvitaan, sekä rauhaa että rakkautta. Viisaasti toimittu🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä todella välillä tarvitaan. Sitten taas jaksaa arkea ihan uudella meiningillä <3

   Poista
 9. Olette onnekkaita, samoin lapset kun kaikki saavat viettää tavallisesta poikkeavaa arkielämää. Isovanhemmatkin tulevat huomaamaan millaista arkea perhe viettää, eli aika raskasta tuo ruuhkavuosien kuluttaminen on. Olkaahan ihmisiksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää välillä aina kaikkia <3 Oltiin kyllä vähän paheellisia täällä... ei siivottu ja valvottiin myöhään. Itkettin ja naurettiin Vain Elämää-tähtien kanssa, khih :D Tai no, ainakin mie itkin... Tosi voimaannuttavat päivät takana ja tänään taas on ihan kiva palata arkeen <3

   Poista
 10. Ihana kirjoitus :) Mukavia yhteisiä hetkiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Yhteinen aika oli tosi kivaa. Kohta taas paluu arkeen <3

   Poista
 11. Tuollaisina hetkinä sitä muistaa vielä paremmin, miksi toiseen aikanaan rakastui.
  Ihanaa lemmeniltaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Ihan uutta puhtia saa parisuhteeseen ja pilkettä silmäkulmaan. Ja ai että, kuinka olinkaan kaivannut meidän keskusteluita tuon HerraMiehen kanssa. Aivan ihanaa oli <3

   Poista
 12. Te olette niin tuon kahdenkeskeisen aikanne ansainneet.
  Onneksi olette osanneet nauttia siitä.
  Lapsiperheen arki vie mehut, vaikkei lapsi valvottaiskaan.
  Hyvää paluuta normitilanteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nautimme ihan täysin siemauksin. On naurettu, on puhuttu, on oltu lähekkäin ja nautittu toistemme seurasta ja myös tästä ihanasta rauhasta :) Kohta taas talo täyttyy äänistä ja touhosta. Tervetuloa arki takaisin <3

   Poista
 13. Oma aika yksin ja yhdessä puolison kanssa on luksusta! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautimme aivan täysillä <3 Nyt on taas hyvä palata arkeen :)

   Poista
 14. Me aikanaan saimme olla usein viikonloppuja kahdestaan, kun meidän likkaa haluttiin aina johonki hoitoon. Välillä piti sanoa että ei, kun mekin halutaan olla kolmistaan! 😂
  Me oltiin koko lapsiaika vuorotöissä ja tietysti eri vuoroissa. Joten oli ihan tervetullutta saada yhteistä aikaa!
  Tekin kyyhkyläiset vaan useammin laitatte niitä muksuja hoitoon ja otatte itelleni enemmän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on ollut vähän ongelmana saada Taikaa hoitoon. Isovanhemmilla on ollut sairauksia, joiden vuoksi pienen lapsen hoitaminen olisi liian rankkaa. Toivotaan, että jatkossakin aina välillä saadaan pieni hengästystauko, niin jaksaa taas arkea ihan uudella meiningillä <3

   Poista
 15. Rauhaa ja rakkautta, mikä sen parempaa. Nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautittiin ihan täysillä <3 Nyt taas jaksaa arkea ihan uudelle meiningillä :)

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Sitä se todella on <3 Elämän suola ja sokeri, grrrrrr <3

   Poista
 17. Kyllä yhteistäkin aikaa pitää ottaa ja voi rakastua aina uudelleen ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se yhteinen aika tosi tärkeää ja sitten jaksaa taas arkea ihan uudella meiningillä <3

   Poista
 18. Ihanalta kuulostaa! Yhteinen aika on todella tärkeää, ja hienoa, että teillä oli mahdollisuus viettää kaksin aikaa :) Kivaa alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautittiin ihan todella yhteisestä ajasta. Nyt taas arkikin maistuu ihan toisenlaiselle :) Ihanaa elokuuta myös Sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!