Kevääntuojien väriterapiaa ja ARVONTA!

Ihanaa torstaita Sinulle! Käytiin Taikan kanssa tänään paikallisessa puutarhamyymälässä katselemassa ympärillemme. Yksi kevääntuojakin tarttui matkaan mukaan. Kenen kevään odotukseen esikot kuuluvat ehdottomasti? Minun ainakin! Tosin, minun hoidossani osa tuppaa menehtymään ennen kevättä, mutta ne jotka säilyvät hengissä, istutan puutarhaan. Ihanan moni niistä selviää talvista ja ilahduttaa seuraavinakin keväinä. 


Esikko

Eilen ostin myös muutaman saintpaulian. Minusta ne ovat aivan ihania!


Saintpaulia


Paavalinkukka

Mieli piristyy huimasti, kun näitä värejä katselee!


Saintpaulian kukat näyttävät sille kuin niissä olisi timantteja

Kyllä tuolla uudella kameralla ihan toisenlaisia kuvia saa otettua kuin kännykällä. Ihanaa! Mutta myönnettäköön, että hyvien kuvaajien pointsit ovat silmissäni kasvaneet huimasti. Vaikka on hyvä kamera, niin kyllä silti kuvan ottaa ihminen. Ja jos osaa kameraa kunnolla käyttää, ovat kuvatkin paljon parempia. Itse olen toistaiseksi tyytynyt automaatti-asetuksiin, joita niitäkin on useampia. Kovasti toivoisin löytäväni aikaa perehtyä kamerani saloihin kunnolla, mutta nyt sitä aikaa ei tosiaan ole. Harmi! Ainoa, mikä ihan todella ärsyttää, on alalaitaan jäävä varjo, joka ilmeisesti tulee objektiivista salaman ollessa käytössä. Esikko-kuvassa tämä varjo näkyy selvästi. Onko tähän hyviä vinkkejä? 


Lupasinkin eilen, että blogin sivujen 100 000 katselukerran  kunniaksi järjestetään arvonta. Olen pistänyt merkille, etten ole ainoa kevään odottaja, jonka sormet jo suorastaan kipuilevat mullan tunnun ikävästä! Ja siemenet alkavat olemaan yhdellä jos toisellakin mielessä. Arvotaan siis siemenpussi-setti, josta löytyy iloa sekä silmille että kielelle ;)

Silmän iloksi on vaaleajouluruusun, tuoksuherneen, oopiumunikon ja värinokkosen siemeniä. Jouluruusun pääsee kohta jo kylvämään ja sehän tarvitsee kylmäkäsittelyn. Värinokkosenkaan kylvöä ei tarvitse kauaa odotella ja mikäänhän ei estä sitä jo kylvämästä, mikäli käytössä on kasvivalot. Oopiumunikko voidaan suorakylvää. Tuoksuherneen voi myös suorakylvää ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa, mutta voi sen toki myös lyhyesti esikasvattaakin. Itselläni tuppaa keväällä olemaan ikkunalaudat niin täynnä, että suorakylvän kaikki mahdolliset tilan säästämiseksi.


Arvonnan silmän ilo-siemeniä


Syötäviä silmäniloja tarjoilee syötävien kesäkukkien sekoitus ja ruusupavut. Ja makunystyröitä hieroo Malawi Birt´s Eye-chilit. Tuossa syötävien kesäkukkien sekoituksessa on mm kurkkuyrtin, kehäkukan, sarviorvokin ja ruiskaunokin siemeniä. Ne voi suorakylvää, samoin ruusupavut. Chilit kannattaa laittaa kohta puoliin itämään. 


Arvonnan hyötypuutarhan siemeniä

Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

Kilpailuun voit osallistua, joko:

- yhdellä arvalla olemalla blogini lukija (oikeassa sivupalkissa "Lue"-kohta) ja kommentoimalla tätä postausta. Voit toki myös nyt liittyä lukijaksi, olet erittäin tervetullut mukaan!

- kahdella arvalla tykkäämällä lisäksi Maatiaiskanasen Elämää-blogista Facebookissa ja kommentoimalla sielä tätä postausta.

- kolmella arvalla seuraamalla lisäksi Maatiaiskanasen Elämää-blogia Instagrammissa

- neljällä arvalla seuraamalla lisäksi Maatiaiskanasen Elämää-blogia Blogit.fi´ssä.



Jokaisella seuraamistavalla saat siis yhden arvan ja voit osallistua enintään 4 arvalla. Muista kertoa kommentissasi, monellako arvalla olet mukana ja mitä kautta seurailet blogiani, ja lisäksi kertoa sähköpostiosoitteesi :) Palkinto postitetaan vain Suomeen. 

Arvonta-aika alkaa ÄN YY TEE, eli NYT ja päättyy torstaina 18.1.17. Kisassa ei ole muita sponsoreita kuin minä itse, eikä siihen liity facebook eikä instagram. Onnea arvontaan <3

119 kommenttia:

  1. Siemenpusseja ei voi keväällä olla liikaa :) Osallistun yhdellä arvalla!

    VastaaPoista
  2. Kiva arvonta! Mukana yhdellä arvalla! :)

    VastaaPoista
  3. Kovasti jo mieli tekis kylvää ensimmäisiä, mutta pitää malttaa pikkasen vielä. Mukana arvonnassa kahella. kaimaen1(at)luukku.com

    VastaaPoista
  4. Ihania kukkia❤ Kiva on saada jo pieni kesätuulahdus kotiin:) Onnea tosiaan kovasti tuosta upeasta lukemasta. 2arvalla mukana, minulla kun ei noita muita ole edes käytössä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristävät mieltä kyllä kovasti, kukat sekä lukemat :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  5. Onnea! Ihanan värisiä kukkia. Mukana yhdellä arvalla.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Kukat ilahduttavat aina. Nämä nimenomaiset ovat tuulahdus keväästä. Hienojahan nuo kuvat ovat, ainakin minun silmääni. Toiko joulupukki uuden kameran, vai ostitko itse? En osaa ottaa kuvia, joten en pysty kritisoimaan enkä myöskään antamaan vinkkejä. Jätän arvonnan tällä kertaa väliin. Hyvää päivän jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne tekevät :) Tämä kamera oli semmoin yhteis-hankinta. Ostin sen itse ja sitten HerraMies ja appiukko osallistuivat kuluihin joululahjana :) Mukavaa iltaa Sinulle <3

      Poista
  7. Ihanat kevääntuojat olet jo hankkinut! Onnea uudesta kamerasta, koita löytää aikaa ottaa/opetella käyttämään muita asetuksia kuin automaattia, rohkeasti paljon kuvaamista ja opit nopeasti kamerasi eri säädöt ja saat persoonallisia kuvia.Arvonnassa mukana yhdellä arvalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antaisihan se kuvausharrastukseen ihan uuden näkökulman :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  8. Kiva arvonta! Kolmella siis mukaan!

    VastaaPoista
  9. Kahdella arvalla bloggerin ja blogit.fi seuraajana. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Täällä ja Instassa seuraan, joten kahdella mukana! rakkauttajamaanantimia@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Upeita saintpaulia kuvia!

    Niin se kylvö aika lähestyy, ei ole enää pitkä aika.
    Hedelmien siemeniä olen pistänyt kukkaruukkuihin mulla alle jo itämään...

    Mukavaa viikonloppua!💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hedelmien siementen itäminen onkin jännää seurattavaa! Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  12. Kaikilla mahdollisilla arvoilla mukana, mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  13. Onnea uudesta kamerasta! Jos salamaa on pakko käyttää, niin valo tasoittuu jättämällä tarpeeksi etäisyyttä kuvattavaan kohteeseen ja zoomilla hoitaa rajaus. Minkäs kameran ostit?

    Juu yhdellä arvalla mukana, vaikka mulla ei kyllä ikinä arpaonnea olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilinkin heti vinkkiäsi ja totta, noinhan se onnistuu. Kiitos Tita!!! <3 Ostin Nikon D3400-kameran.
      Onnea arvontaan <3 Ehkäpä tällä kertaa onni suosii :)

      Poista
  14. Esikoita ajattelin hankkia kotiin kunhan viimeinenkin amarylliksen kukka on kukkinut. :) Hih! Mukana arvonnassa kolmella arvalla.

    VastaaPoista
  15. yksi arpa anytime85@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Kiva arvonta!
    Mukana kolmella arvalla!😊
    Blogissani on myös arvonta menossa.😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Onnea arvontaan <3 Hilppasenkin samantien osallistumaan blogiisi :)

      Poista
  17. Ihanat kukat ja ihana arvonta. :)

    Kahdella mukaan koitokseen.

    VastaaPoista
  18. Olet jo ihanasti kevään hurmassa - yritän päästä mukaan ja olen yhdellä mukana arvonnassa! Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HerraMies on jo ollut vähä kauhuissaan min kevät hurmasta ;) Epäilee, ettei min psyyke kestä kevääsee saakka, ha hahah :D Onnea arvontaan ja mukavaa alkanutta vuotta myös Sinulle <3

      Poista
  19. Onnea hienoista lukemista ja myöskin uudesta kamerasta. Kauniita ovat kukkakuvat. Esikoita ja santtuja minäkin aina ostan näin keskitalvella. Esikot tahtovat kuolla, mutta santut senkun kukoistavat, siis ne viime talviset.

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Esikot tosiaan tuntuvat olevan vähän kranttuja ja ottavat helposti itseensä milloin mistäkin. Onneksi eivät ole pahan hintaisia, vaikka jäisivätkin lyhytaikaiseksi iloksi :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  20. Yhdellä mukana. Ihanan positiivinen blogi sinulla.

    VastaaPoista
  21. Ihania kukkia! Kolmella arvalla mukana kivassa arvonnassa. Siemenpussit polttelevat jo täälläkin käsissä, mutta yritän malttaa mieleni helmikuun alkuun asti.:) Hauskaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristävät mieltä heti :) Amaryllikset vielä kukkivat täysiään, mutta kieltämättä ne huokuvat vähän joulun tuntua ja kevättä vähän jo kaipaisin, ihan vähän siis ;) Onneksi noita siemenpussukoita voi hypistellä monta kertaa päivässä ja haaveilla, vaikkei vielä kylvöhommiin pääsekkään :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle ja onnea arvontaan <3

      Poista
  22. 2 arpaa, seuraan bloggerissa ja instassa :) tiia96@luukku.com

    VastaaPoista
  23. Ihania kukkasia! Mukana arvonnassa kahdella arvalla😊 Ihanaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo on niiiiin piristäviä :) Ihanaa viikonloppua myös Siulle ja onnea arvontaan <3

      Poista
  24. Vastaukset
    1. Sitähän se on <3 Osallistuthan sie vissii arvontaanki, eikös juu? ;)

      Poista
  25. Olen kahdella arvalla mukana. Ihanaa, kun tulee kevät.

    VastaaPoista
  26. Ainakin kahdella arvalla mukana. Siemenpussilaatikon kannen olen jo avannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussukaita on jo pakko päästä hypistelemään ja tarkistelemaan, mitä kaikkea onkaan jäänyt. Pitäähän sitä tietää, mitä kaikkea tarvitsee tilata ;) Onnea arvontaan <3

      Poista
  27. Siemenpussit tietävät kevään tuloa :)
    Yhdellä mukana!

    VastaaPoista
  28. Kiva arvonta jälleen! Mukana kahdella (blogger + blogit.fi)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  29. Onpas kiva arvonta. Nyt en voi arvontaan osallistua, sillä käsittääkseni tänne ei voi kasvisipuleita lähettää. Tai sitten olen väärässä :) Kauniita kasveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta en tosiaan osaa sanoa, että mitkä nuo säädökset ja lait ovat. Kiitos, minustakin nuo on ihanan piristäviä :) Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  30. Haa! No totta kai ainakin yhdellä arvalla olen mukana. <3

    Joka vuosi päätän että ensi keväänä meillä ei ole multapurnukoita siellä täällä
    mutta kummasti kun kevät koittaa, se into iskee jälleen ja unohdan kaikki
    lupaukseni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi keväällä sitä aina "järkiintyy" ja ymmärtää, kuinka on pakko päästä kasvatus hommiin ;) Onnea arvontaan :)

      Poista
  31. Kolmella mukana kun facebookissa en ole.
    mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Neljällä mukana ja voi miten odotankaan jo kevättä ja multapurnukoita. Ja on ihana ajatella niitä sipuleita, jotka tuolla lumipenkkojen alla uinuvat ♥
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu! Tulisipa kevät nopeasti <3 Onnea arvontaan <3

      Poista
  33. Ihana arvonta! Liityin juuri mukaan joukkoon täällä bloggerin puolella:)
    inkaliljalove@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Yksi arpa kiitos, kylvöhommat jo kutkuttaa sormissa:-)

    VastaaPoista
  35. Neljällä arvalla mukana seuraan sinua siis bloggerin, instagramin, facebookin ja blogit.fi sivuston kautta :)
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Kahdella arvalla mukana. Seuraan instassa ja blogia.

    VastaaPoista
  37. kahdella arvalla mukana: instassa ja lukijana.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  38. No jos nuo kukat eivät piristä, niin ei sitten mitkään.

    VastaaPoista
  39. kiva arvonta kahdella mukana :)

    VastaaPoista
  40. Mukana arvonnassa kirjautuneena lukijana :) Kukat piristää aina :) Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne tekevät :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle ja onnea arvontaan <3

      Poista
  41. Kevättä odotan kovasti, tuskin maltan odottaa ensimmäisiä kylvöjä. Ajattelin vielä harrastevalokuvaajana kommentoida tuota varjon tulemista kuviin. Joskus jos kuvaa oikein läheltä, jättää objektiivin runko varjon kuvaan. Myös valon tullessa suoraan ylhäältä päin ja kuvaat hieman yläviistosta, tulee luonnollisesti kuvaan tuollainen varjo. Kokeile ottaa kuva kauempaa, vaihda kuvauskulmaa tai käytä luonnonvaloa hyväksi, jolloin salamaa ei välttämättä edes tarvitse :) Kolmella arvalla mukaan. riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvaus vinkeistä, olivat erittäin hyödyllisiä <3
      Ihanaa, että kevät lähestyy ja pian päästään iskemään sormet multaan :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  42. Kahdella arvalla mukana kivassa arvonnassa :)
    Sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Osallistun yhdellä arvalla. (keijunkukkanen@outlook.com) Nuo syötävät kukat olisikin kivoja. Pitäisköhän hommata tuommonen seos, jos arpaonni ei suosi.. :)

    VastaaPoista
  44. No tokihan siemenarpajaiset kiinnostavat. Myös blogisi kiinnostaa, ihmettelen, miten en ollut jo aiemmin liittynyt lukijaksesi,instan puolella ollaan. Eli kahdella arvalla mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että löysit nyt tiesi tänne. Olet erittäin tervetullut mukaan porukkaan <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  45. Mukaan yhdellä! Ihanan värinen tuo tuoksuherne!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo tuoksuherne on suorastaan herkullisen värinen :) Onnea arvontaan <3

      Poista
  46. Kolmella arvalla mukana. Voi, kun tuo kevät tulisi pian!
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  47. Kevättä odotellessa!
    Kahdella mukana, blogger ja blogit.fi.
    briksu@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Osallistun yhdellä arvalla! 😊
    Villavalkea@yahoo.com

    VastaaPoista
  49. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan.
    pirjo.seppala52 at gmail.com

    VastaaPoista
  50. Siemeniä ei voi olla koskaan liikaa, yhdellä mukana.

    VastaaPoista
  51. Kevättä kohden mennään!
    Mukana neljällä arvalla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  52. Kiva arvonta! Kahdella arvalla mukana :)
    Kauniita kukkia, ne on kyllä ilo silmälle.
    Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
  53. Olet erittäin tervetullut mukaan ❤ Ihanaa, että kevät tulee 😊 Onnea arvontaan ❤

    VastaaPoista
  54. Yhdellä arvalla mukaan mielenkiintoiseen siemeenarvontaan! :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  55. Liityin blogisi lukijaksi ja bloggerin kautta luen!
    Selvä merkki tulevasta keväästä on siemenpussit!
    Yhdellä arvalla mukana!
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet erittäin tervetullut porukkaan mukaan <3 Onnea arvontaan :)

      Poista
  56. Yhdellä arvalla mukaan.
    Siemenluettelo on jo esillä. Ensin kyllä pitää tarkistaa laatikossa olevat pussit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo siemenluettelot tuppaavat olemaan vähän "vaarallisia". On niin paljon kaikkea ihanaa kokeiltavaa tarjolla :)
      Onnea arvontaan!

      Poista
  57. Neljällä arvalla mukana. Tuohon värinokkoseen on pitänytkin tutustua jo tovin, mutta aina löytää kaikkea uutta ja mielenkiintoista, niin pääsee unohtumaan 😀

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!