Myönnän olleeni väärässä! + arvonnan voittaja

Ilona tykkää todella paljon kesäkurpitsasta ja innostui viime kesänä kokeilemaan niiden kasvattamista itse. Tänä kesänä lajikemäärä ja samalla myös taimimäärä kasvoi. Viime vuonna teimme kesäkurpitsasta hilloa ja melkolailla tyttö on itse sen syönyt. Minustakaan se ei ollut pahaa, mutta silti valitsin aina jonkun muun hillon lettujen päälle, enkä leivän päällä tykkää hillosta. Ilona joka tapauksessa siitä tykkäsi tosi paljon ja jos haluat reseptin käydä katsomassa, niin se löytyy klikkaamalla tästä.  


Itse en ole rehellisesti sanottuna koskaan kesäkurpitsasta pitänyt. Olen syönyt sitä joskus raasteena ja leikkinyt sen olevan kurkkua. Oli kiva, kun kerroin täälläkin asiasta, niin Outi´s life-blogin ihana Outi kertoi tehneensä joskus ihan samaa <3 Varsinaiset kesäkurpan ystävät!  Tänä kesänä söin raakana kesäkurpitsaa ja ensimmäisen kerran koin, että kesäkurpitsahan voikin olla hyvää. Päättelin kuitenkin, etten kypsennettynä siitä tykkää ja olen vähän karsastanut ajatusta käyttää sitä ruuassa. Viime viikolla kypsensimme uunissa kesäkurpitsaviipaleita ja söihän sitä, mutta en kokenut mitään suurempaa Suussani on juhlat - fiilistä. 






Löysin netistä Koskenlaskija-kesäkurpitsakeiton ohjeen ja sitä päätin kokeilla. Ja tsädää, sitten alkoi makunystyröillä bileet! Oikeasti niin käsittämättömän hyvää, että siihenhän tuli ihan himo. Taikaa lukuunottamatta tykkäsimme siitä kaikki. Jopa HerraMies, jonka käsitys hyvänmakuisesta vihanneksesta on lenkkimakkara. Eli suosittelen paljon! Täältä löytyy alkuperäinen ohje, jota itse vähän muokkasin. 


KOSKENLASKIJA-KESÄKURPITSAKEITTO

1,5 isoa kesäkurpitsaa 
8 dl vettä
1 pienehkö punasipuli
1  pienehkö keltasipuli
suolaa
lipstikan lehtiä
valkopippuria
mustapippuria 
250g Koskenlaskija RUOKA-juustoa

Pilkoin kesäkurpitsat ja sipulit kattilaan ja lisäsin veden. Joukkoon heitin mausteet. Keitin noin 15 minuuttia, jolloin sipulit ja kesäkurpat olivat pehmeitä. Soseutin ja sen jälkeen lisäsin Koskenlaskija-juuston. Suolaa vaatii melko runsaasti, joten sitä vielä lisäsin maistamisen jälkeen. 

Lisämakua saa heittämättä lautaselle muutaman tuoreen basilikan lehden. 


Luulenpa, että kesäkurpitsaa tulee tämän jälkeen kokeiltua ruuissa paljon rohkeammin. Sanoinkin Ilonalle, että ompa ihanaa, että hänen innostuksensa kautta pääsin mokomasta kesäkurpitsa-inhostani eroon. Näin sitä voi oppia pitämään uusista mausta "vanhemmallakin" iällä. Mahtavaa! 






Lopuksi vielä julkistetaan Maatiaiskanasen Elämää-blogin 1v arvonnan voittaja. Kodin Kukat-nettikauppaan voitti 25 euron arvoisen lahjakortin... *rumpujen pärinää* 

Matti Juhani Niilola Matti metsässä ja muualla-blogista. Onneksi olkoon voittajalle! Juuri katsoin, että tuonne nettikauppaan on tullu ihan käsittämättömän ihania syyssipuleita myyntiin. Uulalaaaa! 

Ja valtavan suuri kiitos kaikista niistä ihanista kommenteista, joita olitte kirjoittaneet kysymykseeni, että miksi luet tätä blogia. Tulin niistä tosi tosi iloiseksi ja pohdin, että on tällä blogilla vaan ihan mielettömän ihanat lukijat. Kiitos teille ihan jokaiselle  <3 

Mukavaa uutta viikkoa Sinulle!





28 kommenttia:

  1. Onnittelut voittajalle! Keitto oli varmasti hyvää, pitääkin kokeilla. Kohta on ylitarjontaa kesäkurpitsasta :D Älä kerro Ilonalle, mutta kesäkurpitsa ON itsessään vähän mauton ja tarvitsee kavereita maistuakseen hyvältä. Meillä on laitettu sen kaveriksi keittoon sipulia, palsternakkaa, pala selleriä, kasvislientä, yrttejä (timjamia yleensä) ja tuorejuustoa. Kasviksia paistetaan sen aikaa, että saavat ihan pikkuisen väriä ja sitten jatketaan kuin sinun ohjeessasi. Hyvä lisuke tulee myös siitä kun paistaa pieniä kesäkurpitsakuutioita sekä reilusti sipuli- ja valkosipulisilppua voissa (tai öljyssä) ja maustaa mieleisekseen. Herkullista uutta viikkoa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakana se on ihan hyvää sellaisenaan, mutta kieltämättä kypsennettynä tarvitsee tosiaan kavereita, jotta on hyvvää. Hyvä tietää, että tinjami sopii sen kanssa, kiitos vinkeistä <3
      Ihanaa ja herkullista uutta viikkoa myös Siulle <3

      Poista
  2. Onnea voittajalle. Meillä syödään paljon kesäkurpitsaa ja teen siitä erilaisia muunnelmia, mitä nyt keksinkin, syön myös raakana. Ainoastaan vihreää lajia siis, keltaisesta en niinkään perusta. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä, mitä meillä tykätään keltaisesta versiosta :) Mekin tykkäämme syödä myös raakana kesäkurppia. Jotenkin tulee vähän meloni mieleen siitä mausta :)

      Poista
  3. Kuulostaa hyvälle tuo keitto! Tosin, syön melkein mitä vaan, jos siinä on Koskenlaskija-juustoa. Olen semmoinen juustohiiri. :D Ja en itsekään ole erityisemmin kesäkurpitsan ystävä, se on ollut minusta aina vähän mautonta, eikä korvaa kurkkua... Mutta grillattuna olen tainnut syödä ja wokeissa, joskus se osaa yllättää, niin kuin varmaan just tuossa keitossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlaskija on kyllä ihan super hyvää. Ja juusto ylipäätään, hjam. Tuo keitto pääsi todella yllättämään :)

      Poista
  4. Kuulostaa herkulliselta tuo keiton ohje, menee kokeiluun meilläkin!

    VastaaPoista
  5. Oikein paljon onnea voittajalle. Kiitos maininnasta blogissasi. Tänäänkin taas söin kesäkurpitsaa, raasteena tietty :) Voisin testata tuota keittoa, jos vaikka siinä tykkäisin kesäkurpitsasta.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä. Toivotaan, että siekin tykkäät ❤ Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle ❤

      Poista
  6. Nam, tuo keitto kuullostaa herkulliselle. Kiitos ohjeesta muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä <3 Oli niin hyvää, että suosittelen kaikille, khih <3

      Poista
  7. Kesäkurpitsa on kyllä ihan hyvää. Ollaan maisteltu kaikenlaisissa muodoissa. Keitto taitaa olla parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pääsi itseni ihan yllättämään. Pitää nyt rohkeasti kokeilla eri variaatioita kesäkurpasta, jotta oppisi sitä käyttämään. Mainio kasvi, kun on helppo kasvattaa ja sadosta saa ihan kunnon ruokaa tehtyä :)

      Poista
  8. Jaahas. Olipa yllätys..kiitos oikein paljon.

    mattijniilola@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon vielä kertaalleen :) Pääsette aika mielettömän upeista valikoimista valitsemaan itsellenne jotain kivaa. Eilen juuri kävin sivuston tarjontaa vilkuilemassa :)
      Laitan s.postisi Kodin Kukille, niin he lähettävät sinne tuon lahjakortin :)

      Poista
  9. Onnea voittajalle :) Keitto kuulostaa suussasulavan herkulliselta, pitääpä kokeilla. Meillä ollaan kesäkurpitsan ystäviä koko perhe. Kiitos reseptivinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä todella suosittelen. Jos kesäkurpan Ei niin-ystävä tästä tykkää, niin voin kuvitella, että kaikki kesäkurpan tykkääjät ihastuvat tähän ihan todella. Elleivät inhoa Koskenlaskijaa :D

      Poista
  10. Onnea voittajalle!
    Kiitos sinulle ihanasta blogista! Olet niin aito ja kirjoitat monenlaisista jutuista, tykkään, kun sulla on vaihtelevia aiheita elämästä.
    Kesäkurpitsa on minusta todella hyvää ja voin vain kuvitella, millaista herkkua tuo keitto on. Suussani on juhlat :-DDD
    Mun lemppari on ehkä (koska pidän yksinkertaisista ja italialaisista ruuista) ihan paistaa viipaleita oliiviöljyssä ja sitten höylätä päälle parmesaanilastuja (koska olen juustohullu - siksi tuo keitto kuulostaakin älyttömän hyvältä!). Tai sitten ihan carpacciona eli ohuina viipaleina, päälle suolaa, sitruunamehua ja oliiviöljyä ja annetaan tekeytyä vartti, jonka jälkeen päälle tietysti niitä parmesaanilastuja ja ehkä rucolaakin ja mustapippuria myllystä. Namnam! Tosi helppo lisuke, jota mä syön kyllä pääruokana, koska olen laiska kokki ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila ihanista sanoistasi <3 Olipas tällä kiva aloittaa uusi päivä *halaus*
      Mie kans oon tosi laiska kokki ja onkin kiva saada reseptejä, jotka ovat maistuvia ja helppoja, kiitos. Pistetään kokeiluun. Parmesaani ja ylipäätään juustot ovat tosiaan ihan mieltsin hyviä <3

      Poista
  11. Kivan tuntuinen resepti. Minä pidän kesäkurpitsasta, mutta mieheni ei.
    Hauskaa viikkoa ja kasvatuksen iloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa tuntuu usein jakavan mielipiteitä. Joskus en voinut syödä kypsennettyä kesäkurpitsaa jo ihan siitä syystä, että se tuntui suussa samalta kuin sienet... ja sienet tuntuivat siltä, miltä etanat tuntuvat mielikuvissani suussa :D
      Ihanaa viikkoa myös Sinulle Rita ja antoisia työpäiviä <3

      Poista
  12. Kaikkia muita kasviskeittoja kokeiltu, muttei kesäkurpitsaa. Kokeiluun siis! Paistinpannun kautta, niin saa enemmän makua. Ylituotanto meilläkin, kanat saa osansa.grillattu, paistettu, uunivihanneksena, ja lasagnessa kokeiltu. Pakastaa en halua, ei minusta ole enää hyvää, kun pakastettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanoillakin on nyt herkkuhetkiä, kun sadot kypsyvät. Nekin osaavat herkuista nauttia täysin siemauksin :) Olen myös kuullut, että kesäkurpitsa muuttuu vetiseksi ja mauttomaksi pakastuksen jälkeen. Harmillista sinällään, kun olisi helppo napata talvellakin pakkasesta ja surauttaa keitoksi. Jostain kuitenkin luin, että pikainen keittäminen helpottaisi ongelmaa?
      Ihana, miten monipuolisesti käytätte kesäkurpitsaa :)

      Poista
    2. Onnea voittajalle!Herkullista keittoa :P.. kesäkurpitsa on ainoa kurpitsa jota kasvatan ja käytän sitä monipuolisesti jopa raakana kurkun tapaan :). Ensi vuonna taidan kasvattaa muitakin kurpitsa lajikkeita jos vaan kasvavat ;).
      Hyvää viikon jatkoa <3

      Poista
    3. Kuulema maut ovat aivan erilaisia eri kurpitsoissa. Mielenkiintoisia kasvatettavia ja jotenkin mukavan helppoja ja vaatimattomia :) Mukavaa viikon jatkoa mys Sinulle Anu <3

      Poista
  13. Onnea voittajalle!

    Ihana postaus! Ohje vaikuttaa hyvältä, nam!
    Todellakin, aikuisenakin voi oppia uusiin makuihin. Mä oon opetellu tykkäämään mm. paprikasta. Maksaruuat ei tosin maistu vieläkäön.😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä juttu, miten maku voi muuttua ihan totaalisesti. Ja onneksi niin! Olisi se kurja, jos koko elämän ajan innostaisi syödä vain samoja juttuja :D
      Maksa on niin vanha maku, että se voi hyvinkin olla, ettei ikinä tule maistumaan. Mutta eihän sitäkään koskaan tiedä <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!