Tämän vuoden tomaattilajikkeet. Osa 2

Hitsi, min tekis oikeasti mieli hyppiä ja pomppia, kun oon niin innoissani näistä tomaateista. Ja jos nyt taas ihan rehellinen olen, niin kyllähän mie pompahtelen kuin Nalle Puhin Tikru konsanaan. Ja takuuvarmasti olen ihan yhtä intopiukeana muutenkin. 

Mutta hei, ymmärrätte varmasti, kun katsotte näitä kaunokaisia! Eikö olekkin ihania? 

Tein jokin aika sitten ensimmäisen Tämän vuoden tomaattilajikkeet postauksen, jossa kerroin muutamista lajikkeista, että mitkä menivät jatkoon ensi vuotta ajatellen ja mitkä eivät. Jatketaan samalla linjauksella, mutta toisilla lajikkeilla. 


Green Zebra

Kaunis runkotomaatti. Raakana kirkkaan vihreä ja raidallinen, mutta kypsyttyään muuttuu kelta-vihreäraidalliseksi. Sisältä kauniin vihreä. Kasvoi meillä kasvihuoneessa. Maku melko mitäänsanomaton ja vetinen. Ei meillä siis mene jatkoon. Kauniin ulkomuodon vuoksi harkitsin jatkoon menoa, mutta päädyin kasvattamaan ensi vuonna muita vihreitä lajikkeita.Green Zebra tomaatti


Vesuvio Giallo


Kaunis runkotomaatti. Melko satoisa ja maultaan raikas. Kaunis salaateissa. Tämän kohdalla jään pohtimaan meneekö jatkoon vai ei. Ei mitenkään erityinen, muttei missään tapauksessa huonokaan. Meillä tämä kasvoi kasvihuoneessa.Vesuvio Giallo - tomaattiBlush


Runkotomaatti, jonka lehdistön kasvutapa on hyvin rennon oloinen. Melko runsassatoinen. Kaunis ulkomuoto ja väritys ja ehkäpä maailman kaikkeuden paras maku. Siis aivan mielettömän ihana! Jatkoon kirkkaasti koko perheen yksimielisellä päätöksellä. Meillä kasvoi kasvihuoneessa.Blush - tomaatti


Black Cherry


Kaunis kirsikkatomaatti, joka kypsyessään muuttuu melko tummaksi. Paksuhko kuori. Vahva, herkullinen maku. Viime vuonna oli satoisampi kuin tänä vuonna. Tämä jää harkinnanvaraiseksi, että meneekö jatkoon vai ei. Mitään vikaa tässä ei ole, mutta koska erilaisia houkuttelevia lajikkeita on niin valtavasti, osa hyvistäkin lajikkeista joutuu antamaan paikkansa jollekkin toiselle tomaatille. Keväällä vasta päätän, miten tämän kanssa käy.  Joka tapauksessa, meni itselläni jatkoon tai ei, niin suosittelen kasvattamaan. 
Black Cherry - tomaatti


Tigerella


Runkotomaatti, joka kasvoi meillä ämpärissä talon seinustalla. Kauniin raidallinen, punaoranssi ulkokuori. Ensimmäisiä tomaatteja maistellessani pohdin, ettei mene jatkoon, koska on niin perustomaatin makuinen, mutta mitä useammin tätä maistelen, niin sitä enemmän kallistun siihen, että jatkoon menee. Ehkä tosiaan vähän perustomaatin makuinen, mutta erittäin hyvä sellainen. Melko runsassatoinen myös ulkona kasvaessaan.
Tigerella - tomaatti


Tälläisiä tomaatteja tällä kertaa. Vielä riittää paljon lajikkeita arvioitavaksi ja pohdittavaksi, vaikkakin monet ovat osoittautuneet joksikin ihan muuksi, kuin mitä niiden piti olla.  Kuitenkin tämä tomaattihulluus on ihan parhautta. Hyppypyppyloikkakoikkanen! 


Koko tomaatti lajikkeet 2018 sarja : (otsikkoa klikkaamalla pääsee kyseiseen postaukseen)

Osa 5
Osa 1
Jatkoon päässeet lajikkeet

Tietoa tomaatin kasvatuksesta:

Tomaatin kouliminen
Taimien lannoitus
Istutus ja hoito

46 kommenttia:

 1. Niin olisin minäkin innoissani! En edes tiennyt, että on olemassa noin monta erilaista tomaattilajiketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatteihin on helppo höyrähtää täysin, kun niitä on tuhansittain erilaisia. Valikoimat ovat ihan käsittämättömän upeat. Oijoij, ja kuinka kauniita ne ovatkaan herkullisuuden lisäksi <3

   Poista
 2. Sama fiilis Tigerellan kanssa! Ensin olin että ei jatkoon, ihan liian tylsä. Mutta mun mielestä maku parani helteiden jälkeen? Hmm,,, saa nähdä mikä on fiilis ensi keväänä. Ja kiinostavia tomaattilajikkeita sulla! 👍👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tigerella tuntuu petraavan kuin sika juoksua. Ja tykkään siitä, että sen voi hyvin kasvattaa myös ulkona. Erilaiset tomaatit ovat ihan huippuja, hipheiiii!

   Poista
 3. Tuo black cherry taitaa olla sama kuin meillä. Nimeä en muista mutta väri on ihan sama. Mahtavan makuinen tomaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Black Cherry on kyllä oikein hyvä tomaatti :) Ja väri on kiva!

   Poista
 4. Aikaisempina vuosina makustelin kaikkia tomaatteja samanlaisina, nyt minäkin erotan eri lajikkeiden maut, jopa vivahteet ja niiden mukaan teen valinnat seuraavalle kerralle. Tänä kesänä ihastuin kirsikkatomaatteihin ja keltaisiin. Kiitos arvostelusi jakamisesta, kopsaan siitä tulevaksi kesäksi itselleni sopivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaattien suhteen on helppo tulla tosi nirsoksi, kun niitä on niin paljon erilaisia ja maut vaihtelevat niin paljon. En olisi voinut aiemmin kuvitellakkaan toteavani jostakin itse kasvatetusta tomaatista, että nooh, tosi mitäänsanomaton, kun ne olivat aina olevinaan niin super hyviä :D Khih!
   Näitä arvosteluja tosiaan on tulossa vielä lisääkin :) Jaettu tieto on paras tieto <3

   Poista
 5. Mielenkiintoisia tomaattilajikkeita! Ja näitä lajikepostauksia on kiva lukea, tulee samalla vinkkejä siitä, mitä kannattaisi kokeilla. 'Blush' alkoi ainakin kiinnostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blush kannattaa ihan ehdottomasti pistää kasvatuslistalle ensi vuonna. Siinnä ei ole mikään pielessä, mahtava lajike <3 Jos saisin kasvattaa vain yhtä lajiketta, niin Blush olisi ainakin siinnä porukassa, jota harkitsisin, ties vaikka olisi se valinta :)

   Poista
 6. Tomaateissa on todella paljon maku eroja. En olisi uskonut. Herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Tosi paljon eroja löytyy. Helposti sitä sitten tulee jo ihan nirsoksi tomaatin suhteen, kun tietää, miten hyviä lajikkeita on olemassa :)

   Poista
 7. Onpa kiva lukea näistä tomaattilajikkeistasi ja odotella milloin osuu samoja kuin itsellä ja millaiseksi sinä ne kuvailet. Jännää!! Ja ihan parhautta on kasvattaa tomaatit itse, jeiii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoin olen ajatellut muiden tekemien tomaattipostausten kohdalla :) Omat tomaatit on niiiiin ihania, oih ja voih! <3

   Poista
 8. Onpa siinä todentotta... Tuo Blush täytyy laittaa mieleen ja kertoa myös tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blushia kannattaa ehdottomasti kasvattaa, aivan huippu tomaatti :)

   Poista
 9. On siinä tomaatti niin sanotusti "poikineen". Herkuilta näyttävät.

  VastaaPoista
 10. pitää muistaa nämä ensi vuonna, täytyy kokeilla

  VastaaPoista
 11. No huh, siinäpä on tomaatti poikineen! Ihanaa että olet saanut hyvän sadon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna ei ole tarvinnut kitsastella tomaattien suhteen ja sehän se ajatus olikin <3

   Poista
 12. Tomaatit ovat niin kauniita, sekä ulkoa, että sisältä! On hauskaa, kun niitä on vaikka salaatissa eri väreissä ja muodoissa.
  Kiitos näistä sun kokemusvinkeistä! On kiva kuulla muiden kokemuksia, silloin on helpompi valita ne omat kasvatukset taas ensi keväänä.
  Mukavaa viikonloppua ja kuun vaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne tosiaan ovat <3 Olen ihan samaa mieltä tuosta, että on kiva lukea muiden näkemyksiä tomaateista. Niitä voi hyvin hyödyntää tulevina vuosina <3 Ihanaa viikonloppua ja kuun vaihdetta myös Siulle ja koko tein poppoolle <3

   Poista
 13. Kauniita tomaatteja :) Minäkin kasvattelin tigerellaa tänä vuonna ja olen kasvattanut aikaisemminkin. Minusta se on kaunis, kun on sellainen raidallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Tigerella on semmoinen perusvarma ja kaunis :)

   Poista
 14. Onpa niin kauniita tomaatteja, etenkin tuo tummanpuhuva näyttää herkulliselta! Minä rakastan kotimaisia tomaatteja, tänä vuonna en kasvattanut itse, katsotaan josko ensi kesänä taas. Ne vaan on niin parhaita heti tuoreeltaan poimittuna ja popsittuna. Lapsetkin vetelee niitä napaansa kuin karkkeja - hyvä vaan!

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei ollenkaan huonoja karkkeja! Ja ovathan ne niin hyviä, ettei ihme ollenkaan, että menevät karkin asemasta :) Ihanaa viikonloppua myös teille ja pikaista paranemista <3

   Poista
 15. Hauskaa, kun on niin montaa sorttia. Silmänruokaakin saa olla! :) Tuo Black Cherry on kyllä tosi jännän makuinen, sitä olen maistanut, sellainen mausteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aina iso lautasellinen tomaattia tarjolla ja selvästi kaikista on kiva valikoida, millaisen tomaatin sieltä ottaa. Ja yllättävän monta tomaattia tuleekin syötyä, kun niitä on tarjolla paljon erilaisia :)

   Poista
 16. Että osaakin tomaatit olla kauniita. Ei sitä jotenkin edes tajua, että miten montaa lajiketta näitäkin on.
  Ihanaa viikonloppua Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajikevalikoima on todentotta aivan käsittämätön. Ei siis ihme,että siinnä pienen tytön pää menee ihan sekaisin ;) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle Outi <3

   Poista
 17. Hienot lajikkeet. paitsi makua, näissä on näköä. Kokeilemalla oppii sen, mitä jatkossa kannattaa viljellä ja mitä ei. Hyvä, kun kerrot oman näkemyksesi niin meidän kaikkien ei tarvitse kokeilla kaikkea.
  Minulla on lajikkeita ja varmaan kasvejakin vähemmän kuin sinulla, mutta tänä kesänä olemme saaneet itse kasvatetut tomaatit kaikkiin pihan kolmeen taloon.
  Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kova saavutus, että kolmen talon väki saa tomaatit, etenkin kun taloissa on niin monia ihmisiä <3 Olet kyllä tehnyt huiman upeaa työtä <3 Ihanaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 18. Oi miten ihania tomatteja siulla Ihana postaus kiva oli lukea:)

  VastaaPoista
 19. Värikäs tomaattilautanen! Paljonkohan eri tomaattilajikkeita lieneekään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lautasella oli 11 lajiketta. Kuvauksessa oli vähän useampia, mutta kaikki eivät kerrallaan mahtuneet samalle lautaselle :)
   Rakastan värikkyyttä myös ruuassa <3

   Poista
 20. Kiva, kun vertailit tomaattien makuja. Meillä ensi kesänä kasvatetaan tomaatteja uudessa kasvihuoneessa oikein urakalla. Nyt voin suoraan valkata "parhaat päältä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkejä toki kannattaa ottaa muilta. Etenkin ylistyssanoja saavat tomaatit yleensä sitten myös ovat tosi hyviä :) Joskus tosin törmää siihen, että yhtenä kesänä super hyvä tomaatti onkin melko mitäänsanomaton seuraavana. Jänniä tyyppejä nämä tomaatit <3

   Poista
 21. On siinä tomaatilla kavereita! Ihan huikeita!
  En ole edes tiennyt,että tomaatteja on niin paljon erilaisia.
  Ihanaa syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia tomaatteja on tuhansittain ja lisää tulee kokoajan. Eli ei varmasti ikinä tule erilaiset kokeiltavat loppumaan, jos vaan innostusta riittää :)
   Ihanaa syyskuuta myös Sinulle <3

   Poista
 22. Tuo Blush on ihan kuin tammenterho ilman hattua (tammi on lempipuuni ja tammenterhoja nyt halajan, heti mieleyhtymä Ü)

  Pitää tutustua tomaattilajikekokemuksiisi ja tallentaa keväälle muutama lajike siemenlistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva vertaus <3 On se vaan jännää, miten nyt jo on ajatukset ensi vuoden kasvatuksissa, khih :) Itse tein juhannuksena jo ekan siementilauksen ensi kevättä ajatellen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!