Kana-onnea ja ihana arvonta!

Yhteistyössä Puutarhurin Majan Puoti

No tänään sentään on jo lopultakin kesäkuu, eli toisin sanoen kanoille koittaa vapaus.  Yöt kanaset saavat edelleen nukkua ulkohäkissä, mutta päivisin ovet aukenevat ja koko pihapiiri on sulkalauman käytössä.

Kanoilla on vuosittain ulkonapitokielto, joka tarkoittaa sitä, että kanan omistajan on huolehdittava siitä, ettei kanat ja luonnonvaraiset linnut pääse toistensa kanssa tekemisiin. Myös kanojen ruuat pitää olla suojassa muilta linnuilta. Tämän tarkoitus on estää lintuinfluenssan leviäminen kanaloihin.

Nimi on vähän hämäävä, sillä tämä ei tarkoita sitä, ettei kanoja saisi pitää ulkona, vaan ne pitää olla häkissä, jossa on tiheä verkko ja katos. Tänä vuonna ulkopitokielto oli 1.3-31.5 välisenä aikana.  


Luoksetulo ei ihan ole täysin muistissa, kun kutsuhuuto kajahtaa, mutta eiköhän sekin äkkiä taas kanalaisille muistu mieleen.  Toisaalta, onhan se aika ymmärrettävää, että kaiken maailman matoset sun muut herkut ovat houkuttelevampia kuin minun seurani...

Talven aikana kanojen kynnet ovat päässeet kasvamaan turhan pitkiksi, joten toivon mukaan kuopiminen lyhentäisi niitä nyt reilusti. Muuten täytyy mamman alkaa kynsien leikkuuseen. Jokainen sulkalainen ainakin tekee parhaansa kynsien lyhentymisen suhteen :)

Näitä hetkiä on niin kaivattu. Ihanat touhottajat porukalla mukana pihan touhuissa. Voi sitä potpotuksen määrää! Kaikki ovat niin innoissaan. Ja voi, kun joku löytää madon, niin hirmuinen meteli asiasta ja karkuun juoksu, jotta varmasti jokainen huomaa sen ja ryntää herkkuapajille.  Kanat eivät todellakaan usko siihen ajattelumalliin, että se jolla onni on, se onnen kätketöön. Ehei, onnesta ilmoitetaan suureen ääneen ja ollaan aina valmiit taistelemaan pitääkseen tuo ihana onni itsellään. vapaus!


Pääsin tekemään ihanan Puutarhurin Majan Puodin kanssa jälleen yhteistyötä. Osa varmaan muistaakin aiempiakin postauksia, joissa on ollut esillä Puutarhurin Majan Puodin tuotteita. Nyt puoti on jälleen täynnä kaikkea super ihanaa! 

Ihanuuksia löytyy kaikille puutarhureille, mutta myös kanaharrastajille. Minusta on niin huimaa, että myös kanoihin höyrähtäneet puutarhurit on huomioitu puodin valikoimassa. Kenellekkään ei varmaan tule yllätyksenä, kun kerron, että juuri Puutarhurin Majan Puoti on minun lemppari verkkokauppani. Se on niin ihana! 

Nytkin tein ihania löytöjä heidän valikoimistaan. Puutarhaan löytyy useita erilaisia koristeita ja yllätys yllätys, itse valitsin juuri kana-aiheisia koristeita. 

Minusta on kiva, kun puutarhassakin on koristeita. Kaikkien ei tarvitse todellakaan olla isoja, vaan juuri semmoisia ihania pieniä yllätyksiä, kun puutarhassa kiertelee ja ihmettelee kaikkea. Sitten huomaakin, että heiii, mikä tuo tuolla on ja on pakko mennä lähemmäs katselemaan sitä. Yllätyksellisyyttä ja kauneutta samassa hetkessä.

Tämä sympaattinen pikku-kukko on valurautaa, eli tulee kestämään vuodesta toiseen. Minusta tämä on niin hyväntuulisen oloinen. Ystävällinen kukko on aina rikkaus! Vielä tämä hakee vähän paikkaansa. Saa nähdä, mistä kohdasta puutarhaa tämä kukko lopulta löytää oman paikkansa. Eikä toki mikään estä kukkoa hengailemasta vähän siellä sun täällä. Missä milloinkakin on mukava oleilla.Kana-aiheinen koriste puutarhaan


Meille muutti myös uusi kana-perhe. Kana, kukko ja heidän kaksi suloista tipuaan. Oih, perheonnea! Nämä tulevat puutarhapenkin läheisyyteen, kunhan saadaan se paikoilleen. Nämä pystyy ostamaan yksittäin, eli välttämättä ei tarvitse koko laumaa hankkia kerralla. 


Ihanat puutarhakoristeet


Fenix meni heti tutustumaan uusiin laumanjäseniin, mutta Lotta näyttää ajattelevan, että viime kesän tipukokemukset ovat liian tuoreessa muistissa. Khih. Muistatteko vielä sen ajan, kun Lotta ei hyväksynyt meidän tipusia ollenkaan? Nyt ei onneksi enää tuosta kaunasta ole tietoakaan, joten eiköhän Lottakin jossain vaiheessa totea, että uusi kanaperhe on ihan kiva lisä porukkaan.
Sulo ei paljon stressaannu kilpailevasta kukosta. Sulo tietää olevansa tämän lauman todellinen tuki ja turva, jonka asemaa ei uhkaa mikään eikä kukaan. 


Kanojen vapaapitokielto on päättynyt tältä vuodelta! 


Kana-aiheisten ihanuuksien lisäksi löysin muutakin mahtavaa. Olen kaivannut sateenvarjoa, joka tekisi sadepäivästä mukavan. Yleisesti ottaen inhoan sadepäiviä (ellei sitten ole ollut todella pitkä kuivajakso, jonka vuoksi kaipaan helpottavaa sadetta). Tämä ihana lintukuvioinen sateenvarjo piristää, vaikka sataisi kuinka. Voiko kauniimpaa sateenvarjoa ollakkaan? 

Ja sopii tämä toki puutarhassa vietetyn kahvihetken aurinkovarjoksikin.
Saa nähdä, tuleeko meillä vielä pienimuotoinen sota siitä, kuka tämän mukin kerkiää aina itselleen nappaamaan. Minä tietysti olin ajatellut, että tämähän on minun, mutta myös Julia rakastui tähän samantien. Ilonakin kyseli, että saako tuota välillä lainata...

Kauneutta, käytännöllisyyttä ja ekologisuutta samassa paketissa. Jes, täydellistä! Suuri muki on valmistettu bambukuidusta, maissitärkkelyksestä sekä  BPA- ja flataattivapaasta hartsista. Kansi ja reuna on silikonia, joka suojaa kuumuudelta. Tämä sopii siis erinomaisesti niin kuuman kuin kylmänkin juoman nauttimiseen. 

Voin jo niin kuvitella, miten puutarhatöiden lomassa käyn keittämässä kahvit ja teen puutarhakierroksen nauttien kahvistani ja puutarhan kauneudesta. On hyvä syy välillä pysähtyäkin! 

Take away mukeja saa hankittua monella eri kuosilla. Kannattaa käydä kurkkaamassa, mikä on Sinun suosikki!Ekologinen Take Away - mukiTämä kuva kiteyttää meidän idyllin; puutarha, kanat ja hetki, jona kaikki on kaikessa epätäydellisyydessäänkin juuri parasta!

Julian kanssa on kiva tehdä kuvauksia. Hänellä on aina asenne niin kohdillaan. Nautitaan, pidetään kivaa ja tuodaan se hyvä fiilis myös kuviin. 
Sitten pieni salaisuus... Miten saamme kanat aina kuviin mukaan ja olemaan niin intopiukeina? Meillä on salainen ase, eli rusinat mukana. Eikö muuten ole aika upea rusina-kuppi?

Ihan oikeasti tämä teepannu olisi tarkoitettu lintujen ruokintaan, eli tämän saisi ripustettua puuhun, mutta itse ajattelin, että tämä tulisi minun tulevaan työtilaani ja laittaisin tähän ihan itselleni pieniä välipaloja, kuten rusinoita ja pähkinöitä. 

Työtila ei siis ole vielä kuin ajatuksen asteella ja tämän teepannun oli alunperin tarkoitus päätyä puutarhaan lintulaudaksi. Mutta kun sain tämän käsiini, niin ajattelin heti, että haluan tämän omalle työpöydälleni tuomaan kaunista arjen luksusta myös työhetkiini. 


Maailman hienoin lintulauta


Kaikki kuvissa esiintyvät tuotteet on saatu blogiyhteistyötä Puutarhurin Majan Puodista. Nöyrä kiitokseni!  

Mutta hei, ei toki lukijoitakaan ole unohdettu. Sain arvottavaksi kanan tipuineen, eli nyt on mahdollisuus saada oma pieni kanalauma, vaikkei niitä ihan oikeita kanoja pystyisikään hankkimaan. 


Puutarhurin Majan Puoti - koristeita puutarhaan


Arvonnan palkintona siis kana ja 2 tipua. Arvontaan voit osallistua kurkkaamalla Puutarhurin Majan Puotiin ja kertomalla kommentti-osiossa, mitkä ovat ensimmäiset ajatuksesi puodista. Jos puoti on jo Sinulle tuttu, niin olisi ihana kuulla, millaisia löytöjä Sinä olet sieltä tehnyt! Puutarhurin Majan Puodin löydät täältä: 

Arvonta-aika on 1-9.6. Jos et ole kirjautunut lukijaksi, niin muista jättää kommenttiisi nimesi (tai nimimerkki). Jos haluat, voit jättää myös s.postiosoitteesi, mutta se ei ole pakollista. Julkaisen voittajan blogissani arvonta-ajan päätyttyä, eli muista käydä kurkkimassa oliko onni myöten :) 


Ja vinkkinä vielä; kesän ajan Puutarhurin Majan Puodin postikulut ovat vain 3,90e (yli 100 euron ostoksiin ilmaiset). Paketit tulevat myös super nopeasti ja mikä ihaninta, paketeissa on aina yksilöllinen ote. Asiakkaana todella tuntee olevansa arvostettu ja tärkeä! Varmasti jokainen, joka on tilauksen puodista tehnyt, tietää heti, mitä tarkoitan. 

Onnea arvontaan <3 

72 kommenttia:

 1. Puutarhurin Majalla on kauniita tuotteita. Olen usein käynyt niitä ihastelemassa. Tuo sateenvarjo on ihana ja söpöjä ovat metalliset kanatkin.
  Melkein ehdin kysyä, miten saatte kanat kokoon, mutta vastaus jo tulikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhurin Majan Puodista löytyy tosiaan vaikka mitä ihastuttavaa <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 2. Puutarhaan salaisia asujia...
  Katri K. katkoiv@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhan salaiset asukit ovatkin ihania <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 3. Tuttu kauppa vaikka en olekaan vielä tilannut.Käyn aina ihastelemassa kaikkea kaunista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kyllä niin ihania juttuja <3 Ihan sielu lepää kun katselee <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 4. Olipas siellä kaikkea ihanaa.Näitten kanojen lisäksi sammakkoprinssit ihastuttivat minua, molemmat sopisivat pienelle pihalleni.

  VastaaPoista
 5. Puodissa kaikkea kaunista, sellainen fiilistelykauppa, mistä saa esimerkiksi ihania lahjoja. Eteeriset öljyt ja luonnonkosmetiikka, jokaiselle jotakin sopivaa ja ja tarpeellista.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että tuolta löytyy aivan ihania lahjojakin <3 Onnea arvontaan :)

   Poista
 6. Ihania tuotteita näyttää puodista saavan!Tuo lintulautakin hurmaava!<3
  Ja miten kauniit kanarouvat ja komea kukko!Kaipaan potpotuksen ja kaakatuksen ääniä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin kuvitella, että noita kanojen ääniä kaipaa. Ne on niin sympaattisia <3 Onnea arvontaan!

   Poista
 7. Ihania tuotteita. Juuri sellaisia, joista tulee hyvä mieli.

  VastaaPoista
 8. Puutarhan majan tuotteet ovat tosi kivoja. Aivan ihana on tuo sateenvarjo. Kiva kun jaoit kanakuvia kanssamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nyt taas niin ihanaa, kun kaverit potpottaa vapaana ja ovat aina hommissa mukana <3 Sisäkanalassa kuvaaminen on aina ihan mahdoton projekti niin siksi talvisin on aika hiljaista kanojen kuulumisien kanssa. Onnea arvontaan <3

   Poista
 9. Varmasti ostaisin jonkin kivan koristeen takapihalle ja kukkataulukin olisi kiva!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Hilu <3
  o.krimou@suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla puodissa on kyllä valinnan vaikeus, kun sielä on niin paljon kaikkea ihanaa <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 10. Näyttipä kivalle, ihana ruusumuki jäi mielenpäälle... :-)

  VastaaPoista
 11. Onnellisia kanoja... ja ihmisiä☺pitää käydä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 12. Onpa ihania hetkiä ja kuvia.
  Tuotteet ovat hieman erilaisia ja jäävät helposti mieleen.
  En ota osaa arvontaan, mutta toivotan onnea kaikille osallistujille.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 13. Ihana puoti, olen kyllä käynyt kurkkimassa. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhurin Majan Puoti on niiiiin ihastuttava <3 Onnea arvontaan :)

   Poista
 14. Ihanaa, kanauutisia! Onkin ollut niitä jo ikävä tässä talven aikana :) Itse asiassa ei ole montaa päivää, kun kävin puodissa tutkimassa uuden kauden valikoimaa. Nämä kanakoristeet pistivät silmääni jo silloin, joten olen mielelläni mukana arvonnassa. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä tosi ihania koristeita. Ja ne tuulikellot, oiiiih! Ja monet monet muut ihanuudet <3 Mukavaa viikkoa ja onnea arvontaan <3

   Poista
 15. Olipas siellä kaikkea kivaa.kävin eka kerran tutustumassa tuotteisiin. Mukana arvonnassa. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoima on todella ihastuttava ja monipuolinen! Onnea arvontaan <3

   Poista
 16. Upeaa, vihdoin kanat voi temmeltää vapaasti. Tuo maailman hienoin lintulauta on kyllä mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo lintulauta on ihan käsittämättömän hiano! Kanaset ovat taas onnesta piukeena :D Myös myö ihmiskanaset ;) khih.

   Poista
 17. Ihana verkkokauppa! Minäkin keksisin sekä tuollaiselle teepannulle, että kanalaumalle niin monta hyvää paikkaa :)

  VastaaPoista
 18. Verkkokauppa on tuttu ja ihania tuotteita.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on semmmoinen puoti, jossa käytävä vähän väliä kurkkimassa tarjontaa, kun valikoima uudistuu tiuhaan ja sielä on kaikkea super ihanaa <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 19. ihania kanoja, oikeita ja koristeita! Mukavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
 20. Kauniita, värikkäitä juttuja puoti täynnä, täytyypä katsoa ihan ajan kanssa uudelleen kaupan tarjontaa. Mukana arvonnassa :) riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua kunnolla puodin valikoimaan, sillä sielä on niin paljon kaikkea ihanaa <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 21. Ihanat kanat <3 Voin vain kuvitella sitä riemua, kun pääsivät ulos rapsuttelemaan ja nokkimaan.
  Aivan ihania ovat myös kaikki tuon verkkokaupan tuotteet! Shippavatkohan ulkomaillekin?

  Hyvää kesäkuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! EU:n alueelle toimitamme (toimitus 12,90€). �� Verkkokaupasta ei voi vielä suoraan tilata ulkomaille, mutta etukäteen yhteyttä ottamalla onnistuu. Terkuin, Minna Puutarhurin Majalta

   Poista
  2. Ihana, että Minna tuli antamaan tästä lisätietoa <3 Kanasien touhuja on niin kiva seurailla taas <3 Ihanaa kesäkuuta myös Sinulle <3

   Poista
 22. Selkeät sivut, kauniit ja kivat tuotteet - jollaisia en ole muualla nähnyt.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Kyllä kanat nyt nauttii. Ja myö. Hyvää illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin ihania kelejä kaikkien nautiskella pihalla :) Mukavaa iltaa myös teidän poppoolle! :)

   Poista
 24. Voi miten suloinen ja monipuolinen kanapostaus 🐔
  Kivaa alkanutta kesää kanoille ja ihmisille ❤️

  VastaaPoista
 25. Kauniita kanoja sekä kukko, on suorastaan upea.
  Kivoja noi puutarhakoristeet ja lintulauta, kaunis.

  VastaaPoista
 26. Puutarhurin Majan Puoti on kyllä niin ihana <3 Onnea arvontaan ja ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 27. Aivan ihana kauppa ja ihania tuotteita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä ❤ Jätätkö vielä nimesi tai nimimerkin ❤

   Poista
 28. Tosi kiva nettikauppa! Olen aikaisemmin käynyt ihastelemassa valikoimaa. Ja kiva palkinto arvonnassa. :) Kesäterveisin Niina niinal@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on tuttu puoti ja että tykkäät valikoimasta ❤ Onnea arvontaan :)

   Poista
 29. Ihanat kanat ja mielenkiintoinen puotituttavuus. Kasvitaulut ja british Bloom - tuoteperhe sykähdyttävät aivan erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo British Bloomit on tosiaan ihan käsittämättömän kauniita <3 Ja kasvitauluilla saa ihanaa uutta ilmettä kotiin <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
  2. Paljon onnea Vintagentti <3 Kanaperhe lähtee asustamaan Sinun luoksesi <3

   Poista
 30. Tuulikellot olisivat somia pihlajanoksilla keinuessaan. Myös metalliset puutarhasomisteet,tiput ym sopisivat pihalleni kuopsuttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikello-valikoimakin on aivan huikean kaunis tuolla puodissa <3 Onnea arvontaan <3

   Poista
 31. Ihania tuotteita�� mervik75@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Vastaukset
  1. Puutarhurin Majan Puodissa on tosiaan kaikkea ihanaa ja kaunista <3 Onnea arvontaan :)

   Poista
 33. uusi tuttavuus, monia tunnelmaa luovia tuotteita kaimaen1 at luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vielä jatkossakin palaat puotiin <3 Onnea arvontaan :)

   Poista
 34. Puodista löytyy monta ihanuutta. Instassa olen niitä bongailut ja kirjannut "toivelistalle" talvikintuvassa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puodin monet tuotteet todella ovat omiaan "toivelistalle", kun ovat niin ihania <3 Onnea arvontaan :)

   Poista
 35. Arvontaan osallistuminen on päättynyt. Huomenna päivällä arvotaan onnellinen voittaja <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!