Mitä tulikaan tehtyä tänä kesänä?!?

Vaikka vielä on vähän istutustöitä jäljellä, voisi melkein sanoa, että ensimmäinen puutarhakauteni uudessa kodissa alkaa olemaan takana. Hetki lienee oikea tehdä pieni tilinpäätös. Mitä tulikaan tehtyä?

Uusia kukkapenkkejä tein neljä kappaletta ja kahta uudistin. Istutin ainakin 3 puuta, yli 20 kärhöä, reilu 10 pensasta, kymmenkunta hortensiaa ja 10 erilaista ruusua, 2 viiniköynnöstä ja syksyllä tähän mennessä reilu 800 kukkasipulia (niiden lisäksi vielä osa odottaa istutusta). Yhdessä HerraMiehen kanssa kasasimme kasvihuoneen. Kasvimaan tein kasvilavoista. Jossakin vaiheessa yritin laskea, kuinka monia perennoja istutin, mutta lopulta en enää jaksanut niitä laskea.

Halusin kuitenkin tehdä postauksen siitä, kuinka paljon puutarhamme on muuttunut. Ihan ensimmäiset istutustyöt saatiin tehdä jo viime kesänä, kun toimme edellisestä kodista häälahjaksi saamamme päärynäpuut sekä HerraMiehen synttärilahjat; Suklaakirsikkapuun, jonka annoin hänelle silloin, kun olimme vasta alkaneet seurustella ja viiniköynnöksen, jonka hän sai äidiltään. Toimme myös valeistutukseen perennoja ja kärhöjä. Tämä postaus on myös itselleni tärkeä tulevia vuosia ajatellen!

Puutarhahan oli melko villiintynyt, sillä edelliset omistajat olivat jo ikääntyneitä, eivätkä olleet enää jaksaneet puutarhaa hoitaa. Reilussa hehtaarissa on niin paljon hoidettavaa, etten yhtään ihmettele, miksi eivät olleet jaksaneet.Aloitetaan muistelot takapihalta. Valitettavasti en ollu tajunnut viime syksynä ottaa kuvia tuolta takapihalta. Sinne ei juurikaan edes päässy, kun oli niin rikkaruohottunut ja täynnä ruusua. Keväällä vaan leikkasin ruusuja, jotta pysyisivät pystyssä. Halusin nähdä, minkälaiset kukat niissä on. Aloitettiin myös heti "ruohonleikkuu" takanpihalta. Vai rikkaruohon leikkuu? HerraMies kaatoi myös yhden ison vaahteran, joka varjosti tosi paljon tuota aluetta.

Meillä on isot ikkunat olkkarissa sekä takapihalle että sivupihalle. Itseäni häiritsi ihan valtavasti näkymät niistä ikkunoista, etenkin takapihan näkymät. Sen takia halusin heti tehdä kukkapenkin ikkunoiden alle. Siinnä vaan oli melko jyrkkä rinne, jonka ratkaisin tekemällä rinteeseen "kompostikukkapenkin". Siitä löytyy tarkempi postaus täältä.


Istutin pensaita rajaamaan takapihaa ja "metsää". Tämä metsä on siis vanha pelto, johon on istutettu puita melko paljon. Tarkoitus oli ilmeisesti ollut tehdä alueesta puistomainen, mutta rikkaruohottuminen teki siitä tosi hurjan näköisen. Tälläisiä metsittyneitä alueita tontillemme kuuluu kaksi. Vaikka oltiinkin ajateltu siistiä "metsää", niin halusin silti tehdä pienen pensasaidan näiden alueiden välille. Melko kauhean näköistä vielä tässä vaiheessa. Aidanteessa on kaksi purppuraheisiangervoa, keltaheisiangervo sekä keltakirjokanukka.


Ruusut osoittautuivat vaaleanpunaisiksi. Nättejä, mutta niitä löytyy sieltä sun täältä muualtakin pihasta ja minusta nämä olivat liian valtaavia. Eli saivat häätötuomion!


Kun ruusut olivat poissa, näytti alue aivan valtavan isolta. Ja olo oli kuin näyteikkunassa pitkän aikaa, kun tielle ei ollutkaan näkösuojaa.  Olin silti todella tyytyväinen lopputulokseen! Tien viereen olimme istuttaneet keväällä pari tuijaa, mutta ne ovat vielä niin pieniä, ettei niistä näkösuojaksi vielä ole.
Talon toisella sivustalla ei juurikaan tapahtunut muuta kuin omenapuiden ja marjapensaiden harvennusta. Kaksi ensimmäistä kuvaa on viime syksyltä.
Enää ei omenapuiden oksat sentään osu ihan maahan saakka.

Ai niin, tulihan tuohon penkin viereen tehtyä pieni kukkapenkki, johon istutin syyssipuleita!


Talon toisella puolella sitten onkin tapahtunut vähän enemmän. Eniten näkymän muutos johtuu siitä, kun "metsäaluetta" on alettu harventamaan rikkaruohoista. Sielä kasvoi miehen korkuista nokkosta ja ties mitä muuta. HerraMies kävi aluetta raivaussahan kanssa läpi ja lopulta sinne pääsi jo ruohonleikkurilla. Kaksi ensimmäistä kuvaa viime syksyltä.

Nyt tuonne jo pääsee kulkemaan. Lapset ovatkin ottaneet tuon omaksi seikkailupuistoksekseen. Etenkin Taikalle tuo on mieluisa paikka seikkailla :)
Talon vierusta myös on muuttunut vähäsen. Tässäkin on kunnon rinne, joka tekee omat haasteensa. Tämä myös täynnä villivadelmaa ja nokkosta, sekä tietysti vuohenputkea. Tätä on nyt kitketty moneen kertaan ja istutettu muutama pensas, mitkä löytyivät Elvinkummulta, köynnöshortensia sekä lamoherukka.
Alhaalle istutin Rhodoja.

Keskellä pihaa oleva kivimuurin edus koki myös muutoksen. Ensimmäinen kuva viime syksyltä. Eipä edes tajunnut, mitä noiden ruusujen takana on
Keväällä sitten näkyi, miten ihana kivimuuri sieltä löytyisikään.

Ruusut saivat väistyä. Sammal harjattiin kivistä mahdollisimman hyvin pois.

Muurin päällä olevat ruusut olivat lievästi sanoen vähän liian rönsyileviä kasvutavaltaan. Tykkään niistä kuitenkin, joten leikkasin ne vain matalaksi ja annan kasvaa uudelleen. Pyrin kuitenkin pitämään kasvuston sen verran matalana, ettei ruusut kaatuile ympäriinsä...

Muurin edessä oli kesäkukkia. Ja ne peittivät muuria vieläkin liikaa. Nyt syksyllä sitten istutin alueen täyteen syyssipuleita; tulppaaneita, narsisseja, laukkoja, helmililjoja ja krookuksia. Se, mitä niiden jälkeen tulee, on vielä harkinnassa. Orvokit toimivat ihan hyvin, sekä akankaali. Ehkäpä ne ovat sitten ensi kesänkin suosikit. Korkeammat kasvit saavat jäädä pois!


On se tosiaan ihan erinäköinen kuin vuosi sitten. Muttei oikein hyvä vieläkään. Tosin, tähän aikaan vuodesta ei hirveästi voi olettaakaan ;)


Elvinkumpu on edellisten omistajien keksimä nimi keskellä pihaa olevalle kukkapenkille. Käsittääkseni sen on siis tehnyt joku Elvi, jota itse en koskaan tavannut. Harmi sinällään, koska hänen kätensä jälki näkyy täällä vielä. Jotenkin ajattelin keväällä jatkavani hänen työtään, sillä näin, että hän on varmasti rakastanut tätä paikkaa ja puutarhaa. Elvinkumpu kuitenkin koki täydellisen muodonmuutoksen. Vanhoista kuvista olin nähnyt, että alueella on ollut aivan ihania kukkia, mutta viime vuonna sen oli valloittanut lähinnä rikkaruohot.  Kaksi ensimmäistä kuvaa viime syksyltä.
Keväällä kasvun alkaessa otin kaikki perennojen alut talteen ja vaihdoin kasvualustan. Osa kasveista päätyi takaisin tälle alueelle, osa taas muualle. Penkissä oli myös useita pensaita, jotka istutin muualle. 

Paljon tuli istuteltua uusiakin kasveja. Lisäksi laitoin kesäkukkien siemeniä, gladioluksia ja daalioita, jotta alue sai rehevyyttä. Alkukesästä oli melko tyhjän näköinen...

Alaosaan kaivoin kivien ja katajan ympärille kukkapenkit.  

Välissä kulkee ihana kivinen polku ja kiviset rappuset. Niiden viereen tehtiin ohuista metalliputkista kaaret, joihin kiinnittyy useita kärhöjä. Muutaman vuoden saanee odottaa ennenkuin kärhöt kasvavat niin isoiksi, että ovat näyttäviä, mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa olisi.
Kivimuurin reunalle istutin erilaisia ruusuja. Katajan vierellä on hortensioita ja kärhöjä. Tarkoitus olisi ajan saatossa nurmikko ottaa tuosta kokonaan pois ja korvata se kukilla. Ajatuksen täytyy kuitenki vielä hautua vähän.

Heinäkuun lopulla ei näyttänytkään enää niin tyhjälle.Vielä lokakuun alussa gladiolukset ja daaliat ilahduttivat paljon! Nyt tuuli oli päässyt riepottelemaan gladioluksia ja osa niistä makaa pitkin maata. Osan suosiolla katkoin maljakkoon.
Elvinkummun nimitys on pikku hiljaa alkanut muuttumaan Hilunkummuksi. Ainakin HerraMiehen puheissa. Itse vielä käytän sujuvasti Elvinkumpu nimitystä :)


Oksennuspenkistä olinkin tehnyt postauksen jo aiemmin ja se löytyy täältä. Tuolla myös kerron oksennuspenkki-nimen tarinan. Laitan kuitenkin kuvat viime ja tämän vuoden syyskuulta.Elokuussa oksennuspenkki, jonka nimitys on vaihtunut keijupenkiksi, oli mielestäni kauneimmillaan.
Pihatien vierus on kokenut muutoksen. Pihatien oikealla puolella on alue, jota olemme kutsuneet puistoalueeksi ja sinne myös on kesän aikana tullut paljon kärhöjä ja nyt syksyllä kukkapenkki.  Kolme ensimmäistä kuvaa on otettu tänä kesänä ennen muutosten tekoa.


Tien varteen tein hortensia-aidanteen, johon tuli kyllä muitakin pensaita ja kärhöjä. Siitä löytyy postaus täältä.  
Vieläkään en ole löytänyt aidanteen väleihin haluamiani köynnöskaaria. Kärhötkin on jo istutettu, mutta niille on tukena vain kepit. Tulevien kaarien vuoksi aidanteessa on hassun näköisiä tyhjiä koloja. Puistoalueen lähes jokaisen pylväshaavan juurelle on istutettu kaksi kärhöä. Yhden juurella on pieni kirjava köynnöshortensia. Alueelta on kaadettu 4 vaahteraa.  Kuva kulmakin nyt vähän hämää, mutta kovin on tyhjän näköinen tuo alue tällä hetkellä. Kuva muutenkaan ei kyllä tee oikeutta, millekkään eikä kellekkään ;) Nyt syksyllä istutimme tien varteen myös paljon krookuksia. Alueelle olisi tarkoitus tulla useampia kukkapenkkejä ja vähän haaveilen sinne myös pergolasta, mutta katsotaan sitä ensi kesänä sitten. 

Uuden kukkapenkin tein suoraan nurmikon päälle ja siitä löytyy postaus täältä. Tuolla on siis ohjeet, miten voi tehdä uuden kukkapenkin ilman kaivamista :)

Luumu ja päärynäpuille raivasimme tämän alueen:
Nokkosta puskee aivan valtavasti edelleen, mutta eiköhän se pikku hiljaa anna periksi. Kuitenkin alue on liian suuri siihen, että alkaisimme juuria kaivamaan ylös. Myrkkyjään ei viitsi laittaan, kun istutimme tuonne 4 luumu- ja 3 päärynäpuuta. Ensi keväänä katamme alueen matoilla. Pääsee tuonne nyt jo sentään kävelemään ;)

Kriikuna- ja kirsikkapuu alueelle HerraMies raivasi polut, joihin laitettiin matot estämään rikkaruohojen uudelleen kasvaminen. Tännekkään ei viime syksynä ollut mitään asiaa, kun se oli niin täynnä nokkosta. Kuva keväältä kirsikkapuiden kukinta-aikaan. Tänä kesänä leikattiin myös kuolleita oksia paljon ja syksyllä harvennettiin puita muutenkin. Kirsikkapuiden tarkkaa määrää en ole laskenut, mutta on niitä useampi kymmen.
Aloitimme myös uutta hyötypuutarhaa tuonne "metsään". Sekin on vanhaa peltoa, johon on istutettu lehtikuusia. Muuten alue on villiintynyt ja alamme pienin erin siitä tekemään marjapensaille uutta aluetta.  Paljon on siis tälläistä heinittynyttä tyhjää aluetta ja pohdimme, että tämäkin on hyvä ottaa hyötykäyttöön.
Paras nurmikkoalue oli autotallin takana, mutta sekin koki "pieniä" muutoksia. Ensimmäinen kuva on otettu viime syksynä.
Kesän alussa näytti tältä:
Ja loppukesänä tältä... Kuva otettu sillä hetkellä, kun kasvihuoneen viimeinenkin osa oli saatu kiinni. Siistittävää siis riitti ympäristössä :)
Kasvihuoneen lisäksi tuli kaksi rakennusta; leikkimökki, joka purettiin edellisestä kodista ja tuotiin mukanamme, sekä ulkohuussi, jonka toivoin äitienpäivälahjaksi. Kyllähän maalla ulkohuussi olla täytyy! Lisäksi kanoille toki tuli oma koppi, mutta ilmeisesti olen siirtynyt jo ihan omiin puuhailuihin, kun leikkimökistä enkä kesäkanalasta löytänyt muita kuin rakennuskuvia :D
Hurja maratonipostaus. Jaksoitko edes lukea kokonaan? Olisi ehkä pitänyt vähän jakaa osiin, mutta luulisin tästä olevan itsellenikin iloa ja hyötyä seuraavina vuosina.  Mukavan puuhakas kevät-syksy kausi siis takana. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna. Hirveästi on vielä tekemistäkin, mutta alku on ihan hyvä :)

44 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Meistä ei oikein kumpikaan osaa olla toimettomana, vaan kokoajan on pakko jotain pientä puuhastella :)

   Poista
 2. Voi hurja mitkä tilat ja tilukset toteuttaa itseään, istuttaa hyötypuutarhaa ja koristekasveja 💚🌸🍎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tila ei taida koskaan loppua kesken, mikä on aika upeaa. Sellaisesta aina haaveilinkin <3

   Poista
 3. Huhhuh, mahdoton määrä hommia yhdelle kesälle, ootte ahkeraa väkeä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meist tulee kiukkupärseitä, jos ei oo tarpeeks puuhasteltavaa ;)

   Poista
 4. Paljon olette jo ehtineet tehdä näinkin lyhyessä ajassa. Tontti on tosi suuri ja siellä näyttää jo valmiiksi kasvavan vaikka mitä. Ihan tyhjästä ei siis tarvitse aloittaa. Ulkovessa on erinomainen idea. Aina ei tarvitse hädän tullen työtamineita riisua ja lapsillekin se on kätevää. Elvinkumpu kuulostaa kivalta nimeltä kukkapenkille ja mukavaa myös, että paikan entiset asukkaat jäävät omalla tavallaan elämään puutarhan historiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, ettei tarvinnut tyhjästä aloittaa. Minustakin on kiva ajatella, että entisten asukkaiden jälki näkyy täällä ja myös he tavallaan jatkavat täällä eloaan. Se on lohdullista itseäänkin ajatellen. Joskus kun olen vanha enkä enää jaksa täällä puuhastella, toivoisin, ettei kaikkea minun tekemääni hävitettäisiin, vaan joku edes jotain niistä vaalisi.

   Poista
 5. Aikamoisen paljon olette tehneet töitä yhden kesän aikana. Kiva on katsella mitä onkaan aikaansaanut, siitä tulee hyvä olo. Teillä on iso tontti, vai kuinka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä reilu hehtaarin tontti. Ehkä noin puolet on "hoidettua" ja sitä on nyt tänä kesänä pyritty laajentamaan jo seuraavia kesiä ajatellen.

   Poista
 6. Huhuh! Aikamoisen urakan olette saaneet tehtyä- vain tänä kesänäkö??? Oletko huomannut (jo itsestäsikin)että me puutarhantekoon hurahtaneet olemme ikäänkuin sisäänpäinkääntyneitä ihmisiä, näemme muita enemmän kaikki yksityiskohdatkin puutarhassamme, eikä sillä ole niin väliä näkeekö joku muu samalla tavalla. Nauttikamme tästä erityispiirteestämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä kaikki tehtiin tänä kesänä. Tai no keväästä tähän syksyyn :) Se on totta, aika tarkasti tulee katseltua pihaansa. Ja itse olen ollut jotenkin pikku tarkka puuharhan suhteen, mutta pakko pyrkiä ajattelemaan laajempaa kokonaisuutta. Aina on joku paikka rempallaan ;)

   Poista
 7. Kovasti ootta kerinny hommia tehä tänäkesänä. Muaperä siellä on vahva kerran nokkosta kasvaa! On mukava kun suatta puutarhasta tulevaisuuvessa kaikenlaista satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onhan nokkosessa sekin kiva puoli, että siitä saa tehtyä törkeän hyviä nokkoslettuja, nam ;) Pakko yrittää ajatella positiivisesti nokkosestakin, kun sitä todella täällä riittää :D Niin ja saahan siitä myös hyvää lannoitetta :)
   Toivottavasti sato on jo ensi vuonna parempi :)

   Poista
 8. Hurja startti. Olette nuoria ja jaksatte. Tämä postaus on hyvä muistutus siitä, ettei mikään ole mahdotonta, jos oikein tahtoo. Odotan innolla ensi kesää ja puutarhasi "uutta" elämää. Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ❤ Ollaan molemmat vähän sellaisia, ettei osata olla paikoillamme. Itsekkin odotan jo ensi kevättä ja kesää 😊
   Mukavaa syksyn jatkoa ❤

   Poista
 9. Voi että, olette kyllä ahkeroineet :) Tuo tiilistä tehty kukkapenkki on aivan hurmaava <3 Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Mukavaa viikonjatkoa myös Sinulle ❤

   Poista
 10. Mahtavan paljon olette saanut aikaan yhdessä kesässä, meillä tuohon olisi mennyt viisi kesää :D Nokkonen ei tykkää ruohonleikkurista, sillä konstilla meillä hävitettiin nokkoset marja- ja hedelmätarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että meilläkin tahti hiipuu jossakin vaiheessa. Nyt vaan tuntui, että tekemistä riittää niin valtavasti että pakko puuhata 😉 Hyvä tietää, että ollaan nokkosen kanssa oikealla tiellä 😊

   Poista
 11. Pää meni ihan pyörryksiin tuosta tekemisen määrästä:) Olette te vaan mahdottoman ahkeria♥ Tuo Keijupenkki on kyllä aivan upea! Mukavaa syksyistä viikkoa♥

  VastaaPoista
 12. Voisiko ja nekin alueen jättää/muuttaa heinäniityksi maata köyhdyttämällä. Voisi olla kiva lisä rehevän alueiden rinnalla. Paljon olette tehneet töitä, tulee varmaan upea puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia :) Niitty voisi olla ihan kiva. Sellaisellekkin taitaisi tilaa riittää :)

   Poista
 13. Kiva katsaus pihan ja puutarhan historiaan. Paljon olette saaneet aikaseksi. Teillä on tosi kaunista. Mutta tuossa on sitten aina ja ikuisesti hommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Se on hyvä, että puuhaa riittää ;)

   Poista
 14. Tosi paljon muutoksia koko pihan alueella. Suunnittelua vaativaa hommaa. Itellä riittää kärsivällisyys vain kerran kesässä tehä jotain pihajuttuja. :) Noista kuvista on kiva seurata, miten homma on edenny ja ootte molemmat mukana muutoksissa. Onnea muuntuvalle pihallenne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Täällä puuhastelu on meille parasta parisuhde aikaa <3

   Poista
 15. Hurjat muutokset teidän puutarhassa! Noin lyhyessä ajassa :) Ihana tuo kivipolku/porrastus. Kärhöt sopivat hyvin kasvamaan siihen reunoille :) Näitä kuvia katsellessa alkoi itseä vähän harmittaa, ettei ehtinyt tänä kesänä paljoa laittaa pihaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 onneksi tulee seuraava kesä, jolloin voi puuhastella 😊 Talvi aikaa tehdä suunnitelmia ❤

   Poista
 16. Olettepa saaneet valtavasti aikaan ja vieläpä niin hienoa jälkeä. :) Ihana kivimuuri! Kauniita kukkapenkkejä olet tehnyt. Olen vähän kateellinen tuosta kirsikkapuu"metsästä", ai että! On teillä ihana koti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ tuo kirsikkapuumetsä on kieltämättä melkoisen ihana. Olin keväällä siitä hyvin hämmentynyt ja tohkeissani 😊

   Poista
 17. Olette kyllä ahkeroineet kovasti ja todella neet kaunista aikaan.
  Onnea vaan jatkossakin. Ihana puisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle kauniista sanoistasi ja tervetuloa porukkaan mukaan <3

   Poista
 18. No huhhuh.. on teillä ollut hommaa ja aivan ihana paikka teillä toteuttaa unelmia <3 . Minä olen luullut että meillä on ollut paljon pihahommia, mutta ei todellakaan niin paljon kun teillä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastuttiin tähän paikkaan samalla hetkellä, kun ajettiin pihaan. Ei oltu edes autosta päästy ulos, kun kumpikin totesi, että tämä on meidän paikka :) Ollaan molemmat vähän sellaisia, ettei oikein osata paikoillamme olla. Aina pitää olla jotakin puuhasteltavaa :)
   Mukavaa viikonjatkoa Sinulle :)

   Poista
 19. Kyllä on hommaa ja mielekästä sellaista. Miksi muuten poistit sammalet kivistä? Itse juuri suojelen kaikkia sammalkohtia niiden aina vihreyden vuoksi. No mutta innolla odotan kevättä ja sitä miltä siellä silloin näyttää :)
  Mukavaa lokakuista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tarvitse liiaksi pohtia, mitä tekisi vapaa-aikana kesäisin :D Sammal on tosiaan kaunista, mutta tuon muurin halusin saada esille ihan kunnolla. Tuntui,että sammal peitti sen kauneuden. Tosiaan, nämä on juuri niitä makuasioita <3
   Mukavaa lokakuista viikkoa myös Sinulle! :)

   Poista
 20. Voi hyvänen aika! Minä luulin, että olen tehnyt hommia tänä kesänä ihan urakalla, mutta eihän tuo ole mitään sinun uurastuksen rinnalla. Onkohan sinun vuorokaudessa enemmän tunteja kuin minun 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus lisätunteja todella kaipaisi. Ja lisäenergiaa 😊 Onneksi lapset ovat avuliaita ja mammaloma toki helpottaa kotona puuhastelua 😉

   Poista
 21. On tuossa hommaa ollut, mutta työ tekijäänsä palkitsee! Blogi onkin hyvä tapa pitää itselleen ikäänkuin päiväkirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhan hoito on mukavaa, kun siinnä näkee työnsä jäljen ja onhan se parasta terapiaa <3 Meille HerraMiehen kanssa täläinen kotoinen puuhastelu on parasta parisuhde-aikaa :)
   Mukavaa loppuviikkoa Sinulle <3

   Poista
 22. Ihanaa, että puutarha on saanut teidän kaltaisenne asukkaat, jotka jatkavat Elvin työtä! <3
  Paikka on todella ihastuttava, en yhtään ihmettele, että ihastuitte siihen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Näistä voisit myös pitää

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...