Mustikka-valkosuklaa juustokakku

Tänään meillä on herkuteltu ihan suussa sulavalla juustokakulla. Muistanettekin, että olen juustokakkujen ystävä, sillä ne onnistuvat lähes varmasti ja ovat aina ihan super herkullisia. Tällä kertaa teimme Julian kanssa mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Oletin, että kakku olisi ehkä vähän yli makeaa (joka meillä ei tosin ole huono asia), mutta sitä se ei ollut runsaasta valkosuklaa määrästä huolimatta. Mustikat aika hyvin tasaavat makeutta ja kakku on raikas ja aivan ihana!



Juustokakku
Mustikka-valkosuklaa juustokakku



MUSTIKKA-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU

Pohja: 
200 g Digestive keksejä
75 g rasvaa 

Täyte:
4 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
5 dl mustikoita
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä



Murskaa Digestive-keksit. Tehosekoitin on hyvä apuri tähän! Laita murskan sekaan sula rasva ja sekoita. Ota irtopohja kakkuvuuasta pohjaosa pois, sivele öljyä vuuan reunoille. Painele pohjataikina kakkuvuuan keskelle tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma, johon on sekoitettu sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mustikat ja sulatettu valkosuklaa. Valkosuklaa on helpoin sulattaa vesihauteessa; kattilaan laitetaan pieni määrä vettä kiehumaan ja päälle laitetaan lautanen, johon suklaa on paloiteltu. Odotellaan, kunnes suklaa alkaa sulamaan ja sekoitellaan lusikalla välillä. 

Purista liivatelehdistä vedet pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada vähän jäähtynyt liivateneste täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.  Anna jähmettyä yön yli.

Irrota kakkuvuoka varovasti. Mikäli näyttää, että kakku alkaa halkeilemaan, irrottele veitsen avulla kakun reunat vuuasta ensin.


Halutessasi koristele kakku valkosuklaakonvehteilla. Välttämättä koristeita ei edes tarvitse. Ainakin itse tykkään kakun eläväisestä pinnasta.



Juustokakku
Mustikkainen juustokakku



Ohje on alkujaan Kinuskikissan sivustolta ja olen sitä vain pikkuisen muokannut. 

Laitan lopuksi vielä muutaman ihanan juustokakku-reseptin, jotka olen aiemmin blogissa julkaissut:




32 kommenttia:

  1. Nam, mitä herkkua! Mustikka on ihan marjojen aatelia, sopii moneen paikkaan. Ja juustokakut on kakkujen aatelia. Kuinka ennen pärjättiinkään, kun ei ollut juustokakkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä mustikasta ja juustokakuista. On tosiaan käsittämätöntä, miten ennen on pärjätty. Muistan niin, miten äitee aina tuskaili täytekakunpohjan kanssa, khih :D

      Poista
  2. Ihanalta näyttää.😋💙 Mullakin on ollut just suunnitelmissa mustikkajuustokakku, en vielä ole mustikkaista juustokakkua testannut koskaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mustikka toimii tosi hyvin juustokakkuihin, eli suosittelen testailupuuhia <3

      Poista
  3. Ding dong! Menehän ovelle, olen jo tulossa, vesi kielellä ;)

    VastaaPoista
  4. Juustokakut ovat herkullisia. Ja tuo kakku menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  5. Kyllä, juustokakut kuuluvat meidän perheen lemppareihin.

    VastaaPoista
  6. Kaikenlaiset juustokakut ovat myös meidän perheen herkkuja. Pari tyttäristämme on varsinaisia kakkumestareita, joten itse leivon aika harvoin muuta kuin kasvispiirakoita tai kalakukkoja. Otan kuitenkin nämä reseptit talteen kaiken varallta.
    Mukavaa torstaita teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse tainnut ikinä tehdä kasvipiirakoita, enkä edes maistaa kalakukkoa. Varmasti molemmat tosi herkullisia <3 Perheessä olevat kakkumestarit kuulostavat mahtavalta <3 Mukavaa torstaita myös teille <3

      Poista
  7. Juustokakut ovat superhyviä! Paras pohja tulee juuri noista Digestiveistä.

    VastaaPoista
  8. Maistus mullekin :) Herkullsien näköinen kakku! Mustikka ja valkosuklaa ovat makuin ihan parhaat! Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Mustikkaa ja valkosuklaata ku on reilusti, niin ei kyl paljon voi men pielee 😊 Ihanaa päivää myös Siulle ❤

      Poista
  9. Voi nam, kuinka ihana kakku!
    Pirtsakkaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  10. Oi mikä herkkunen kakku.
    Ja onnea vielä näin jälkijunassa.

    VastaaPoista
  11. Nam! Ihana koristelu! Valkosuklaa sopii tosi hyvin juustokakkuihin. Itse oon käyttänyt sitä kirpeämpien marjojen, kuten puolukan ja viinimarjan kanssa. Vois kokeilla joskus mustikkaistakin versiota. Kiitokset reseptistä ja herkullista loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinimarja-valkosuklaakakku kuulostaisi ihan mieltsin hyvältä, hjam! Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  12. Juustokakut ovat mahtavia! Rakastan niitä. Itse tein aiemmin paljon mustikkaista valkosuklaa-limekakkua. Tätä kakkua pitää kokeilla, eli ohje talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valkosuklaa-limekakkukin kuulostaa tosi hyvältä. Lime on aivan ihanaa <3

      Poista
  13. Kuulostaa herkulliselta ♥️ Minäkin olen juustokakkujen ystävä ��

    VastaaPoista
  14. Kuulostaa tosi hyvältä! Nam! :)

    VastaaPoista
  15. Juustokakut ovat omia suosikkikakkujani. Tykkään niitä tehdä ja syödä :)
    Ihanaa torstaita sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin ihanan helppoja ja varmoja <3 Ihanaa torstai-iltaa myös Siulle <3

      Poista
  16. Ooh minä suorastaan rakastan juustokakkuja! Tuo näyttää niin herkulliselle, namii :)
    Kiitos resepteistä murunen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Juustokakut on tosiaan ihan käsittämättömän ihania <3 Mukavaa iltaa Siulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!