Blogin uudistus

Olen uudistanut blogin ulkoasua ja pyrkinyt tekemään siitä selkeämmän. Blogista löytyy monenlaista sisältöä ja sen vuoksi laitoin sivun ylälaitaan kategoria-valikon, jonka kautta on helppo löytää juuri ne itseään kiinnostavat aiheet. Keväällä-syksyllä blogin aiheet suurimmalti osin liittyvät puutarhaan, mutta blogissa vierailee paljon myös heitä, joita puutarha ei niinkään kiinnosta, vaan muut aiheet. Olen itse harmitellut sitä, että esimerkiksi askartelusta kiinnostuneiden on ollut hankalaa löytää vain askartelu-postaukset, mutta nyt se on helppoa. Hienosäätöä vielä on vähän jäljellä ulkoasun suhteen, mutta miltäs teistä uudistukset vaikuttavat? 

Toistaiseksi kategorioista löytyy 7 aihealuetta, jotka ovat hyvin keskeisessä roolissa tässä blogissa.

Minä-osiosta löytyy ne tekstit, jotka kertovat omista pohdinnoistani ja avaavat lukijoille sitä, kuka täällä ruudun takana oikein on. 

Puutarha ja hyötypuutarha on eroteltu siksi, että jos on kiinnostunut vain hyötypuutarhasta, löytyy siihen liittyvät postaukset helposti. Puutarha-osiosta löytyy kaikki puutarha-aiheiset postaukset, niin kukkiin kuin hyötypuutarhaankin liittyvät. 

Kanat-osio on toki pyhitetty sulkalaumalle. He mielestäni ehdottomasti ansaitsevat oman kategorian.

Askartelu-osiosta löytyy nimensä mukaisesti askartelujuttuja ja monet sen aihealueen postaukset on tehty yhdessä lasten kanssa, eli ne sopivat kaiken ikäisille askartelijoille. Näistä löytyy myös paljon  vinkkejä erilaisiin itsetehtyihin lahjoihin.

Reseptit-osiosta löytyy niin leivonnaisten kuin ruokienki teko-ohjeita. Luonnolliseksi syksyllä tehdyt postaukset käsittelevät paljon oman hyötypuutarhan antamien hyödyntämistä. 

Kauneus-osio käsittelee erilaisia kosmetiikka-postauksia.

Olen paljon pähkäillyt sitä, että lähdenkö muuttamaan blogin suuntaa vain tiettyä kategoriaa kohden vai jatkanko samalla linjalla, mitä tähänkin saakka. Olin myös paljon miettinyt, että hankin oman domainin, mutta googlen kautta tiensä blogiini löytää nykyään niin moni, etten lähde sivun osoitetta muuttamaan.

Jatkossakin blogissa näkyy se, että puutarhakausi loppuu talven tullen, ja silloin blogissa on esillä muut aiheet. Kevään tullen puutarha-osio alkaa taas enemmän olemaan esillä. Kuitenkin toivon, että blogi palvelee myös niitä henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita vain tietystä alueesta ja mielestäni uudistukset sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. 

Menestyvien blogien ohjeissa kehoitetaan aina pitäytymään vain yhdessä aiheessa, mutta koska rakastan niin monia eri asioita, niin en halua rajata myöskään blogiani liiaksi. Haluan, että blogini on minun näköiseni ja minun oloiseni, ja tietysti toivon, että se riittää siihen, että täällä viihdytään. 

Itselläni on melkoisen kiireiset ajat meneillään, kun yritän pitää monia lankoja käsissäni. Hyvin mielenkiintoisia aikoja, mutta pää on aina välillä vähän hattaran tuntuinen. Lievää ylikuormitusta henkisen blondin aivoilla, khih. 

Toivotan jokaiselle ihanaa viikonloppua <3 


57 kommenttia:

 1. Oho, hienoa, että olet miettinyt miten saat blogistasi vuieläkin kivemman ja uudistukset näyttävät oikein hyviltä, ja totta sekin, että kaikkia lkijoitasi ei ehkä ei kiinnosta kaikki aiheet, mutta nyt voi blogistasi helposti poimia lukemisekseen sen mikä kiinnostaa, Hyvä Hilu! Koitahan jaksella kiireesi keskellä ja mukavaa vl:a sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3 Eiköhän nämä kiireet tästä jossain vaiheessa helpotus... tai sitten vastaavasti pahenevat oikein urakalla, khih :D

   Poista
 2. Hyvin olet saanut selkeytettyä blogia ja kategoriat auttavat varmasti.
  Tuo kuva sinusta ja kanasesta on vallan ihana! <3

  Mukavaa viikonvaihdetta sinne!

  VastaaPoista
 3. Oi kiva juttu! Minä tein saman omalle blogille jokunen hetki sitten :) Selkeyttää kovin blogia. Ihanaa viikonloppua teille ja terveisiä kanoille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin sitten ollut samoja ajatuksia <3 Yritänkin tulla lähipäivien aikana vierailulle blogiisi. Ihan harmittaa, kun on ollut vauhti niin hirveä, ettei ole kerinnyt vastavierailuille juuri ollenkaan ja vielä vähemmän kommentoimaan :S
   Kiitos <3 Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 4. Hienoja uudistuksia olet tehnyt, hyvä Hilu!
  Ja mitä tulee tuohon menestyvien blogien ohjeeseen, niin pöh ja pah, unohda. Blogisi on nimenomaan tällaisenaan, eli sinun näköisenä ja oloisena paras ❤
  Ihanaa viikonvaihdetta, sekä tsemppiä sinulle sinne kiireen keskelle! Toivon että ehdit välillä vähän levähtääkin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Menestyvien blogien ohjeistukset ovat varmasti toimivia, mutta itselleni ne eivät oikein sovi, kun haluan jatkossakin pitää blogin oman oloisena. Blogimaailma on alkanut menemään todella ammattimaiseksi ja se on oikeastaan aika harmillista.
   Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3 Tänään kerkiän ainakin levähtämään teatterin äärellä, ihanaa <3

   Poista
 5. Ihanaa, oma osio myös kanoille :)
  Hienolta ja selkeältä näyttää uusi ulkoasu. Kategoriat ryhmittelevät eri teemat kivasti omiksi kokonaisuuksikseen ja helpottavat asioiden löytämistä. Hyvältä näyttää!
  Mukavaa viikonvaihdetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat ehdottomasti ansaitteet oman osion <3 Kiitos paljon <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 6. Kyllä, nyt on selkeä ulkoasu ja varmasti järkevä ratkaisu tuo omat kategoriat eri aihaalueille. Fontin alinta ja vasemman laidan asettelu selkeyttävät teksiä ja tekevät siitä helppolukuisen. Ehdottomasti hyvä! Mukavaa viikonvaidetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Itsellä menee aina hetki, kun tottuu uusiin ulkoasuihin, mutta tarkoitus oli tehdä nyt sellainen, ettei sitä tarvitse heti olla muuttamassa :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 7. Loistoidea laittaa nuo aihealueet helposti löydettäviksi. Itse tosin käyn täällä ihan kaikkien juttujesi takia, sillä tykkään lukea kaikesta elämääsi liittyvästä. Luulen, että aika moni lukija on samoilla linjoilla.
  Ihmetyttää tuo suositus pitäytyä yhdessä aihepiirissä. Muutenkin ihmetyttää ja surettaa joidenkin blogien "ammattimaisuus". Itse en jaksa niin laskelmoituja blogeja edes lukea, enhän pidä laskelmoivista ihmisistäkään. Aitous on ihmisessä ja blogissa yksi ihanimmista asioista, joka ihastuttaa, ilahduttaa ja saa nauramaan ja itkemään, elämään mukana. Ei sellaisia mainosmaisia blogeja asetellun nätteine kuvineen yhtään jaksa!
  Tykkään kovasti uudesta otsikostasi, tuo sinä ja kana -kuvan lisäys on tosi kiva, huomasinkin sen jo viimeksi mutta unohdin sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila <3 Tuo on ihan totta, että monista blogeista on tullut todella "ammattimaisia". Tietynlainen ihmisläheisyys alkaa katoamaan, kun pitäisi olla niin hienoa kaikki. Sellainen kadottaa kyllä mielenkiinnon suht äkkiä myös itseltäni.

   Poista
 8. Kivalta näyttää! :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Useimmiten tulee luettua kaikkia postauksia, mutta tuosta on kyllä hyötyä sitten jos jälkeenpäin haluaa etsiä jotain nimenomaista postausta.
  Olen itsekin joskus yrittänyt tehdä vastaavanlaisen siivouksen, mutta en osannut Taisin saada tuonne ylös yhden "osaston", mutta sitten rupesi tökkimään. Taidan yrittää uudelleen.
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt onnistuin saamaan nuo otsikot tuonne yläreunaan, mutta ohjeessa sanottiin että POSTAUS EI VOI OLLA SIVU! Mielestäni kuitenkin sulla näyttäisi olevan juurikin postaukset näissä sivuissa?! Ja miten sitten saan yleensä jotain sisältöä noihin sivuihin?
   (Tässä uudessa blogissani eivät nuo sivut näy, koska harjoittelin ensin vanhan blogini kanssa.)

   Poista
  2. Heippa! Yritän huomenna keritä tekemään selkeät ohjeet. Nyt olen kiitämässä töihin ja tänään on aikataulu taas ollut ihan huima. Mutta tosiaan, onnistuu postauksien lajittelu eri sivuille, eikä ole hankalaa!

   Poista
  3. Nyt löytyy ohjeet näiden tekemiseen :) https://maatiaiskananen.blogspot.com/2018/11/miten-tehda-blogin-eri-kategorioinnit.html

   Poista
 10. Nauratti tuo 'menestyneiden blogien ohje'. Sullahan on semmonen, et sää mitään ohjeita tartte. ;) Kuten olen sanonut ennenkin, monipuolisuus on hyvästä! Ja blogin ulkoasu näyttää nyt selkeältä ja toimivalta, uskon, että palvelee erilaisia lukijoita hyvin. :) Älä ota liikaa paineita, ei tätä suorittamisen takia tehdä. <3 Viikonlopun iloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, kiitoksia <3 Olen ihan samoilla linjoilla, ettei bloggaamisesta kannata liian isoja paineita ottaa. Se alkaa ihan takuuvarmasti näkymään myös ulospäin, eikä silloin blogissa ole enää kellään kivaa :) Olen kyllä paljon tutkaillut erilaisia ohjeistuksia ja pohtinut, että mitkä sopivat omaan blogiini ja mitkä eivät. Kovinkaan moni niistä ei vaan yksinkertaisesti tunnu ollenkaan omilta...
   Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 11. Jatka vaan samaan malliin eli ei mitään yhden asian blogia. Hyvältä näyttää tämäkin ulkoasu. Mukavaa viikonloppua ��

  VastaaPoista
 12. Hyvät uudistukset! Heti ensimmäisenä bongasin mobiiliversion, kun töissä tauolla blogeja selailin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Mobiiliversio varmasti helpottaa puhelimella selailua. Aiemmin itse en jotenkin tykännyt siitä, mutta nyt se vaikuttaa ihan toimivalta. Eikä linkkien kautta tullessa kirjaimet muutu kärpäsen kakan kokoiseksi, kuten silloin jos mobiiliversio ei ole käytössä.

   Poista
 13. Selkeä ja raikas ulkoasu. Kiva.

  VastaaPoista
 14. Hyvältä näyttää muru <3
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 15. Hyvältä näyttää, selkeää ja toimivaa.
  Minä kyllä käyn blogiasi lukemassa oli aihe mikä tahansa. Vaikka itse profiloidun puutarhabloggariksi, tykkään elämän moninaisuudesta ja asioiden kirjosta. Vaikea sitä on jostain kukasta tai kanasta loputtomiin asiaa vääntää. Varsinkin, jos pihalla on metri lunta ja sielu jostain tapahtumasta vereslihalla. Jatka vain omaan tyyliisi. Jokaiselle blogille on paikkansa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi tosiaan jokaiselle blogille on paikkansa ja jokainen lukija voi valita, tykkääkö enemmän vaihtelevuudesta vai onko vain etsimässä tietoa. Jos etsii tietoa, niin on toki helpompi löytää etsimänsä, jos blogissa kerrotaan vain yhdestä asiasta. Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 16. Jeps! Mä tykkään kanssa ulkoasusta ja osioista, mut mä tykkään kyllä lukea ihan kaikki postauksesi! =) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ihana kuulla, että kaikki postaukset ovat mukavia lukea <3

   Poista
 17. Hyvältä ja selkeältä näyttää. Hyvää viikonloppua Hillevi:)

  VastaaPoista
 18. Hyvännäköinen ulkoasu:) Minunkin mielestä aihepiiri saa olla just sellainen, mistä itse tykkää, miksi suotta tehdä keinotekoisia rajauksia:)
  Ihanaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Juuri näin. Keinotekoisuus näkyy aina jollain tavalla. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 19. Hyvältä vaikuttaa. Itse tykkään kun sinulla on erilaisia juttuja.

  VastaaPoista
 20. Kyllä minustakin blogin pitää olla omanlaisensa. Myös minä tykkään kun sinulla on monia aiheita.

  VastaaPoista
 21. Hyvä uudistus, vaikka luenkin kaikki postaukseni aiheesta riippumatta. Jatka siis samaan malliin 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ihana kuulla, että luet kaikki postaukseni <3 Se on tosi ilahduttavaa!

   Poista
 22. Niin tarkasti olen blogiasi lukenut, että tunnistan jo kanasi instassa. Minulla on toinenkin ystävä, jolla on kanoja, mutta erotan jo sinun ja hänen kanat toisistaan. Näin sitä tullaan tutuiksi (kanojenkin kanssa) :)
  Ihanaa viikonloppua ihanalle blogisiskolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiiih, ihanaa <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle ihanainen <3 Toivottavasti paranet pian!

   Poista
 23. Varmasti hyödyllinen uudistus monelle.

  VastaaPoista
 24. Kivasti jaoteltu!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 25. Uudistunut blogisi näyttää kutsuvan kauniilta, tykkään.
  Leppoisaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 26. Aitous ja rehellisyys kantavat blogeissa, eikö? Minäkin olen tuon ohjeen nähnyt mutta enpä tiedä🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Toki on blogeja, joista ihan etsitään tietoa ja silloin on kätevää, että aihepiiri on tiukasti rajattu, mutta tietynlainen rönsyily ainakin itsestäni on kiinnostavampaa :)

   Poista
 27. Tosi hyvä juttu! Välillä on kiva etsiä jälkeenpäinkin jokin kiinnostava juttu ja ryhmittely auttaa löytämään sen mitä etsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! On helpompi etsiä tietty asia, kun ei tarvitse ihan kaikkia postauksia käydä läpi :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!