Miten tehdä blogin eri kategorioinnit?

Eilen kerroin uudistaneeni blogin ulkoasua ja sain kyselyn, miten onnistuu eri kategorioiden laittaminen blogin yläreunaan siten, että eri aiheiset postaukset löytyvät helposti. Laitan tähän ohjeistuksen, miten homma toimii helposti. Kuvat ovat ikävän huonoja, pahoittelen. Jostain syystä kuvakaappaukset eivät onnistu puhelimellani ja ruudulta otetut kuvat ovat tosi huonoja. Uskoisin, että homma kuitenkin selviää näidenkin avulla. 


Blogista löytyy eri aihealueet helposti kategorioinnin avullaJotta postaukset voi kategorioida, pitää niihin olla merkitty tunnisteet. Otetaan nyt esimerkiksi se, että halusin kategorioida kaikki askartelu-aiheiset postaukset. Itse ainakin merkitsen tunnisteet automaattisesti jokaiseen postaukseen, mutta jos niitä ei ole, ne pitää nyt laittaa. Eli kaikissa askartelua käsittelevissä postauksissani on tunniste: askartelu. Tunnisteiden lisääminen tapahtuu Postauksen kirjoitus-sivulla oikeassa laidassa Tunnisteet-kohdassa. 


Tunnisteet olla pitääSen jälkeen mennään postaukseen, joka käsittelee askartelua ja klikataan postauksen lopussa olevaa askartelu-tunnistetta. Kuvassa oikea paikka näkyy siinä, missä hiiren nuolikin. Eli klikkaa siitä.Tunnisteiden avulla kategoriointi onnistuuPääset näkymään, jossa on kaikki askartelu-tunnisteen postaukset. Kopioi tuon sivun linkki. Tässä tapauksessa se on http://maatiaiskananen.blogspot.com/search/label/askartelu

Mene ulkoasun muokkaustilaan ja valitse: Lisää gadget ja sieltä: Sivut. Pääset tälläiseen näkymään. Klikkaa sen jälkeen auki kohta: Lisää ulkoinen linkki.


Sen jälkeen kirjoita haluamasi otsikko Sivun otsikko-kenttään. Tässä tapauksessa se on ASKARTELU. Ja laita osoitteeksi kopioimasi linkki. Sitten tallenna.


Tee samoin kaikille niille kategorioille, jotka haluat tuoda esille. Niistä tulee luettelo, jonka järjestystä voi muokata halutessaan. 

Lopuksi vain tallennat ja homma on lähes valmis. Viimeiseksi siirrä vielä tekemäsi gadget Otsikko-rivin alle Ulkoasun muokkaus tilassa. Linkit toimivat ilman tätäkin, mutta ne näkyvät sivupalkissa, eikä blogin bannerin alla, kuten itselläni. 

Toivottavasti näistä ohjeista oli apua <3 

14 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeistuksesta!🌞👍💖Mietinkin miten tuo tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma ei tosiaan ole hankala <3 Kiva, jos näistä on jollekulle hyötyä :)

   Poista
 2. Suurkiitos! Nyt yritän tehdä tuon saman itse.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä ohjeista. Olenkin joskus miettinyt miten nuo tehdään kun olen joissakin blogeissa nähnyt niitä.
  Uusi blogi-ilme näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Toivotaan, että vinkeistä on hyötyä monille :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Tunnisteet laitan aina, mutta loppua en tiennytkään.
  Ihanaa viikonloppua Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyäkin :) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 5. Selkeyttää jonkun tietyn jutun etsimistä huomattavasti.
  Hyvää yötä ja huomista <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta! Aloitin blogini siivouksen ja seuraavaksi vuorossa sivujen päivitys ohjeesi mukaan :)
  Kivaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...