Mahtava ilta nutelaisten viihdytettävänä

Kouvolan Teatterilla on olemassa Nuortenteatteri-ryhmä, eli nutelaiset. Ilonakin pääsi syksyn alussa mukaan tuohon porukkaan ja on tykännyt siitä aivan valtavasti. On ollut aivan ihanaa, että joka kerta tyttö on pois tullessaan intoa täynnä kuin ilmapallo. Näkee todella, että Ilona rakastaa porukassa oloa ja kaikkea sitä tekemistä. 

Eilen nuten toimintaa pääsi katsomaan, sillä oli avoimet ovet ja samalla oli Lava vapaa-tapahtuma. Lavalle sai mennä, kuka tahansa esittämään lauluja, runoja, tanssia tai mitä nyt itse keksi. 

Tapahtuma kesti 1,5 tuntia ja posket oli sen jälkeen ihan kipeänä kaikesta nauramisesta. Nämä nuoret ovat ihan käsittämättömän mainioita! 

Tapahtumassa tehtiin samanlaisia harjoituksia, joita ryhmässä muutenkin tehdään. Se, miten innokkaasti kaikki osallistuivat ja kuinka taitavasti he improvisoivat, oli aivan häkellyttävää. Nähtiin, miten murhamysteeri muuttui lennossa musikaaliksi ja kuinka uimahallissa saattaa olla melkoista draamaa. 



Nute
 Kouvolan Teatteri - Nuortenteatteri



Asiantuntijoiden puheenvuorot olivat loistavia. Kaksi tyyppiä näyttelivät olevansa sama henkilö, joka oli aina tietyn alan asiantuntija. Vuorotellen, sana kerrallaan, he kertoivat asiantuntevasti omasta osaamisalastaan, esimerkiksi suklaasta ja imurista. Yllättävän hankala tehtävä, mutta todella upeasti nämä nuoret siitä selviytyivät ja saivat yleisön ulvomaan naurusta.

Tämän kuvan asiantuntijat kertoivat imurista. En ollut edes tiennyt, kuinka vaarallinen kapistus se voikaan olla. Tiesittekö te, että imuri voi vaikka räjäyttää koko maapallon? En minäkään, mutta olin kyllä aivan vakuuttunut asiasta asiantuntijoiden kertoessa siitä.



Kouvolan Teatteri
Nuortenteatteri



Minusta oli kiva huomata, että Kouvolan Teatterin näyttelijöitä oli tullut esityksiä katsomaan. Tuli heti semmoinen fiilis, että nuoret kuuluvat teatterin porukkaan ja heistä pidetään huolta. Yhteishenki oli aivan ihana <3 

Tapahtumassa nähtiin myös upeita tanssiesityksiä. Lisäksi erityismaininnan ansaitsee Ilona (en tarkoita nyt omaa Ilonaani), joka lauloi ja soitti pianoa niin mahtavasti, että se tunne todella meni ihon alle. Kyseinen nuori nainen osasi todella taitavasti soittaa pianoa ja hänellä oli aivan upean kaunis ääni ja se taito tuoda tunne musiikkiin oli käsittämätön. Olin ihan kananlihalla ja yritin kovasti räpytellä, etten ala kyynelehtimään. Mutta se tunne! Oi joij, huikeaa huikeaa! 

Koko porukka saa olla tosi ylpeitä itsestään. Ilta oli  mahtava <3 Kiitän kovasti sekä Kouvolan Teatteria  että kaikkia nutelaisia ihanasta illasta!


NUORTEN TEATTERI

Kouvolan Teatterissa alkoi syksyllä 2017 nuorille suunnattu maksuton teatteritoiminta, jossa on mukana noin parikymmentä 13–17-vuotiasta.
Nuoret pääsevät teatteriryhmässä tutustumaan teatteriin ja sen osa-alueisiin, kokeilemaan ilmaisutaidon ja näyttelijäntyön harjoitteita sekä tuottamaan pienimuotoisia esityksiä – rennolla otteella! Kokoontumiset ovat kerran viikossa näyttelijöiden Elina Ylisuvannon ja Tiina Winterin johdolla.
Nuortenteatterin tavoitteena on tarjota maksuton, esteetön ja matalan kynnyksen harrastusmahdollisuus. Nuori perehtyy teatterin tekemiseen ja teatterikulttuuriin sekä saa työkaluja itsensä ilmaisemiseen. Opetuksessa huomioidaan jokaisen yksilölliset vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet, joita vahvistetaan.
Yhteistyössä ovat mukana Kouvolan kaupungin nuorisopalvelut ja Kouvolan Lakritsi Oy.


22 kommenttia:

  1. Voi että, olisipa ollut hienoa nähdä esitykset! Mahtava juttu, että Ilona on siinä mukana.

    VastaaPoista
  2. Olen saanut itsekin olla läheltä seuraamassa nuorten teatteri/luovan ilmaisun harrastusta ja aina niissä tilaisuuksissa yllätyn lasten ja nuorten heittäytymisestä ja oivalluksista, sekä tilannekomiikan haltuunottamisesta. Kannusta Ilonaa jatkamaan, se harrastus ei mene "hukille".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona on kyllä tosi innoissaan tästä harrastuksesta ja se tekee hänelle monella tapaa tosi hyvää <3 Olen itsekin super onnellinen, että tyttö pääsi nyt ryhmään. Ensimmäisellä hakukerralla hän ei päässyt ja nyt kun onni potkaisi, niin olemme molemmat tosi tyytyväisiä ja iloisia <3 Nämä ovat loistavia harrastuksia ja voi että, miten taitavia nuo nuoret ovatkaan <3

      Poista
  3. Tuohan on ihan mahtava harrastus. Nuorena on niin tärkeää löytää se oma porukka, jonka kanssa tekeminen on kivaa!
    Leppoisaa iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepäs se, se on tosi tärkeää. Olen tosi iloinen, että Ilona tuohon porukkaan pääsi ja tyttö tosiaan viihtyy sielä tosi hyvin <3 Ihanaa torstaita Sinulle Outiseni <3

      Poista
  4. Hienoa, että lapsesi on mukana noin kivassa toiminnassa.

    VastaaPoista
  5. Varmaankin tosi kiva esitys, ja kiva nähdä oma lapsi tuollaisessa toiminnassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä näkee tosiaan omasta lapsestaan ihan uudenlaisen puolen. Toki Ilona paljon esiintyy kotonakin, mutta tuollaisessa tilanteessa on aina oma jännityksensä. Olin tosi ylpeä, miten reipas, taitava ja heittäytyvä tyttö minulla on <3 Tuo porukkakin on niin mahtava, että siellä on tavallaan helppo päästää itsensä valloilleen <3

      Poista
  6. Aivan mahtavaa. Uskon ihanan Ilonan nauttivan juuri tuon kaltaisesta harrastuksesta.
    kaikkea hyvää Ilonalle, sinulle ja koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilonalle tämä on ihan omiaan, kun tykkää olla esillä ja hänellä on mahtavaa draaman tajua. Ja käsittämätön pokka! :D
      Kaikkea hyvää myös teille. Edelleen täällä odottelen sitä tiistain soittoa ;) josta tänään jo olisi tiistai ;)

      Poista
  7. Varmasti hieno ilta! Ilonalla on ihana harrastus. Omien lasten esityksiä on tosi kiva käydä katsomassa. Meillä on huomenna lasten muskarin joulujuhla. Mukavaa loppuviikkoa koko perheelle!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa muskari-iltaa teille <3 Tiedossa on varmasti aivan ihana ilta <3

      Poista
  8. Kivaa touhua. Olin myös itse aikoinaan nuorten teatteri toiminnassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas, sen lisäksi että syömme samoja ruokia samoina päivinä, perheestä löytyy näköjään samoja harrastuksia, khih ;) On tuo kyllä mahtava harrastus. Ei Sinulle sitten jäänyt poltetta päästä lavoille myöhemminkin?

      Poista
  9. Ja ne estykset vasta oli huippua. Kiva kun ilona tykkää olla mukana. Hyvä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, miten upeita ne ovat olleet <3 Ihania muistoja!

      Poista
  10. Kuulostaa riemastuttavalta 😀 Kivaa loppuviikkoa ! 🐔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se oli. Nauroin ihan valtavasti, khih :D Ihanaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  11. Positiivista ja kehittävää tekemistä🤗tuo iloa myös katsojille.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!