Kukkivaa onnellisuutta

Viikonloppu alkaisi olemaan loppusuoralla. Onkin ollut aivan ihana viikonloppu! Paljon puutarhassa oloa, Viherpeukaloiden Puutarhapäivillä käynti ja ystävän kanssa vietetty saunailta. Jos nyt ei olisi onnellinen, niin sitten olisi jokin pahasti vialla. 

Puiden kukinta yltyy yltymistään. Kirsikkapuut aloittavat tavallaan toista kierrosta, kun osa puista on vähän varjoisammassa paikassa ja ne vasta aloittelevat kukintaan. Omenapuut ovat täynnä nuppuja, joita alkavat availemaan ja koristeomenapuu on niin täynnä kukkia, että olen aivan mykistynyt sen upeudesta. Tulppaanit ovat parhaimmillaan tällä hetkellä, joten loistoa riittää! 

Paljastan teille jotain, joka kauhistuttaa nyt itseäni näin jälkikäteen. Silloin kun emme olleet vielä muuttaneet tänne, vaan kävimme paikkaa vain katsomassa (kävimme siis useampaan kertaan, vaikka kaupat oli jo lyöty lukkoon), niin meillä oli suunnitelmissa kaataa tämä koristeomenapuu. Emme olleet nähneet sen kukintaa ja emme nähneet tässä mitään erityistä. Puu, joka ei tuota edes kunnon syötäviä omenoita, vaikutti turhalle. Sovimme kuitenkin, että odotamme näkevämme tämän kukinnan. Viime vuonna se ei järin häävi ollut, mutta aloin ajattelemaan, että puu tuohon sopii, vaikkei niin ihmeellinen olekkaan. Tänä keväänä olen monesti pyytänyt puulta anteeksi sitä, kuinka typerä olinkaan. Katsokaa, miten upea hän on! Kuviin en edes saa sitä uskomatonta loistetta. Tämä on jotain aivan käsittämättömän ihanaa! 

Puu on jo tosi iso  ja se on aivan täynnä kukkia! Ihan mieletöntä! Oih ja voih!


Muut omenapuut tosiaan vasta aloittelevat kukintaansa, mutta nuppujen määrästä päätellen kukinnasta tulee erittäin vaikuttava. Tiedättekö, mie niin rakastan omenapuiden kukkia!!! Nuput ovat melkein piilossa vielä näin laajassa kuvassa, mutta lähempää katsottuna niitä todella piisaa.Toivottavasti tänä vuonna saadaan runsas sato omenoista. Syksyllä on sitten kiva tehdä pakastin täyteen herkullista omenahilloa. Alkaa taas puurokin muksuille maistumaan, kun saa hilloa pielle.


Istutimme myös uuden omenapuun HerraMiehen kanssa. Talon vieressä olevaa mettäaluetta on alettu raivaamaan ja haluan saada sinne tulevaisuudessa hedelmäpuita perennaistutusten lisäksi. Tämä lienee niitä "kymmenen vuotis suunnitelmia". Tässä perheomenapuussa on kolmea lajiketta; Keltakaneli, Pirja ja Sandra. Olen kauan jo haaveillut perheomenapuusta, mutta kokenut ne aina liian kalliiksi. Nyt Hankkijalla oli keväällä tarjouksessa nämä ja pakkohan se oli sitten käydä ostamassa.  Omenapuun lisäksi haluan tuohon alueelle myös aprikoosi- ja persikkapuut. Elli-aprikoosi vaikuttaa aika hyvältä ja olisi Ilonalle sopiva nimikkopuu, kun hänen ensimmäinen nimi on Elli.


Uusi puukin jo kukkii. Ties vaikka pääsisimme jo tänä vuonna maistamaan sen omenoita.


"Siimeksen" kirsikkapuut vasta aloittavat kukintaansa. Aika mahtavaa, kun pääsee kahdessa erässä nauttimaan tästä upeudesta. Tai no, ei edellistenkään kukinta vielä ole loppunut, mutta silti tällä tavalla kirsikkapuiden kukinta-aika tulee todella pitkäksi. Mahtavaa!


Tulppaanit ovat tosiaan parhaimmillaan. Olen tämänkin kertonut moneen kertaan, mutta todella rakastan tulppaaneita. Taidan saman todeta kaikkien kukkien kohdalla... Tälläisiä tulppaaneita kukkii puutarhassa tällä hetkellä. Ihan kaikkia tässä ei ole, mutta suurin osa.


Osa narsisseista jo lopettelee kukintaansa, mutta muutama uusi on vasta aloittanut. 

Ruusujen juurelle laittelin tänään Kekkilän Katemultaa, joka on todella näppärä tuote. Olen siitä tehnyt postauksen, mutta kerron tässä vielä lyhyesti siitä. Katemulta levitetään siis keväällä ja sitä voidaan käyttää perennoille, pensaille ja puille. Kekkilän Katemulta on kalkittua ja siihen on lisätty luonnollista humusyhdistettä, joka vahvistaa juuristoa edistäen kasvien kasvua ja runsaampaa kukintaa. Katemulta säilyttää maan kosteutta, jolloin kevättuulet eivät pääse kuivattamaan sitä. Se vähentää rikkaruohojen itämistä ja vähentää kitkemisen tarvetta. Erillistä kevätlannoitusta ei tarvita. 

Tuo ruusu-alue näytti aivan hirveältä ennen Katemullan levitystä, mutta nopeasti sen ilme muuttui. Kuusamat näyttävät sille, että lähtevät vain juurelta uudelleen kasvamaan. Vielä en ole raaskinut niitä leikata, kun olen ajatellut odotella rauhassa, josko alkaisivat vanhoista oksistakin tekemään uutta kasvua. 

Tästä pääset  postaukseen, jossa olen kertonut Katemullan käytöstä perennapenkeissä.  Tasan kaksi viikkoa sitten tein tuon perennapenkkien kevätsiivouksen Katemultaa käyttäen ja minusta ainakin näyttää sille, että kasvit ovat tuotteesta tykänneet. Myöskään rikkaruohot eivät ole kasvaneet niin innokkaasti kuin yleensä.


Sama penkki vähän eri kuvakulmasta. Nuo talvetetut kasvit ovat tuossa seinustalla sen takia rivissä, että suojasin ne eilen illalla harsolla, kun pelkäsin hallaa. Nyt ne odottelevat, että vien ne lopullisille paikoilleen. 


Ne kasvit, joille en laittanut Katemultaa, lannoitin Kekkilän Kevätlannoitteella. Omenapuut, marjapensaat, osan kärhöistä ja kasvimaat lannoitin sillä.  Kevätlannoite on rakeinen yleislannoite koko pihan kasveille. Se herättää monivuotiset kasvit hyvään, uuteen kasvuun. Kevätlannoitteella voidaan myös kesällä lannoittaa kasvit. Itse laitan kesäkuun loppupuolella vielä Kevätlannoitetta perennapenkeille ja kärhöille. Tällä samalla lannoitteella olen usein lannoittanut myös kesäkukat. Helppoa, kun ei tarvitse kastellessa muistaa lannoittaa. Riittää, kun laittaa lannoitetta istutuksen yhteydessä ja sitten kesä-heinäkuun vaihteessa uudelleen. 


Pussista löytyy annosteluohjeet. Itse tosin olen aika huoleton lannoittaja ja heittelin lannoiterakeita "noin suunnilleen annosteluohjeita noudattaen".  Omenapuut lannoitin tekemällä suunnilleen latvuksen etäisyydelle kuoppia, joihin lannoitetta laitoin ja lopuksi peittelin lannoitteen mullalla. Jos lannoitteen heittelee maanpinnalle, puu ei siitä juurikaan hyödy.

Kiitos Kekkilä yhteistyöstä!

Kasvimaat alkavat olemaan melko hyvällä mallilla jo. Huomenna pitäisi lopultakin multakuorman saapua ja odotankin sitä jo paljon. Chilit ja tomaatit todella jo kaipaisivat kipeästi pääsyä paremmille multamaille pienistä ruukuistaan. Pidetään peukkuja, että kuorma todella saapuu ja pääsen kasvihuoneen laittamaan kuntoon. Samoin daaliapenkin ja Taikan kasvimaan pääsisin sitten tekemään. Mukavan kiireinen viikko onkin tulossa. Vierailijoita on tulossa useampanakin päivänä  ja sitten lauantaina on Marketanpuiston bloggaaja-tapahtuma. Töissäkin pitäisi välillä käydä. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mahtavaa uutta, alkavaa viikkoa Sinulle! 

42 kommenttia:

 1. Kauniit kukat tuovat onnellisuuden tunnetta. Se on totta. Upeat kuvatkin auttavat pääsemään tunnelmaan. Toivon multakuormasi saapuvan, että chilit pääsevät lopulliselle kasvupaikalleen. Söpö Taika. Hyvää illan jatkoa ja huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat tosiaan tuovat onnea, on ne vaan niin ihania <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

   Poista
 2. Ihania nuo omenan kukat! Ne on niin herkän kauniita!
  Kyllä nyt kukkii!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuun kukka tosiaan on niin ihana. Upea alkukesä <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

   Poista
 3. Saatkin hävetä ajatusta koristeomenapuun kaatamisesta!!!Tämä kevät on ollut AIVAN MAHTAVA tulppaanivuosi. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt tällaista kukintaa, Sinun ja monen muun puutarhakuvat sen todistavat. Kirsikat meilläkin aloittavat pääkukintaansa, samoin omenapuut. Nyt on toivottava, että pölyttäjiä riittäisi. Pensaiden ja puiden kukinnasta päätellen satotoiveet ovat korkealla. Leppoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vaan on välillä typerä ajatustensa kanssa. Tuo on totta, nyt upea tulppaanivuosi. Vaikka on ollut niin lämmintä, niin kukinnat ovat ilahduttaneet tosi pitkän. Toivotaan todella hyvää satovuotta :) Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 4. No niin nyt siis omppupuut aloittelevat jo sielläkin kukintaansa, ne ovat kertakaikkisen kauniita ja tänä vuonna on kukkia ihan valtavasti.Uvaltavasti.Upeita ovat puutarhasi kukkijatkin. Mukavaa viikon alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuut ovat todella tänä vuonna kukoistuksessaan, ihanaa ihanaa :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

   Poista
 5. Upean kaunista kukintaa hedelmäpuilla. Meilläkin on koristeomenapuu täynnä kukkia vaikka kukki viime vuonnakin yhtä hyvin. pari muuta omenapuuta pitääkin sitten välivuotta joten omenaa ei omista puista saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että meilläkin saadaan myös jatkossa nauttia koristeomenapuun kauneudesta. On kyllä melkoisen upea ilmestys. Nuo omenapuiden sadottomat vuodet aina vähän harmittavat.

   Poista
 6. Onneksi ette kaataneet tuota hurmaavaa koristeomenapuuta!Hirmu kaunis noin täydessä kukassa!<3
  Wau, kuinka monia eri lajikkeita teillä tulppaaneja! Omaksi suosikiksi valikoitui tuo kuva no.21 jännä kaunotar.
  Kaikesta näkee, kuinka puutarhahommelit on lähellä sydäntänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä harmittaisi, kun näkisi jossain koristeomenapuun täyden kukinnan ja pohtisi, että niiii-in, mitäpä mentiinkään kaatamaan.
   Tuo tosiaan on kivan näköinen tulpsu <3

   Poista
 7. Omenapuut on ihania kukkiessaan ja satoa tuottaessaan. Meillä koristeomenapuu ei oo vielä kukassa, vaan kohta ja syötävistä omenista aikasemmat lajikkeet on kukassa. Kannattaa hankkii kesä-, syys- ja talavilajikkeita. Kauniit tulppaanit ja sama tiällä, tomatit pitäs suaha kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuossa uudessa omenapuussa sekä kesä- että syyslajikkeita. Vanhoissa puissa on myös yksi talvilajike, mutta muista en edes tiedä, mitä ovat :)
   Toivotaan, että saadaan pian tomaatit kasvupaikoilleen ja päästään odottelemaan niistäkin satoa <3

   Poista
 8. Ihanasti siellä jo kukat kukkii ja tuo omenapuu on upea!
  Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 9. No johan on perennapenkki pöhähtänyt kasvuun! Ja mieluummin tosiaan tutkia kuin hutkia, hävitettyä puuta ei saa kovin nopeasti takaisin. :) Mä mietin suurten, kuivettuneiden ja levahtaneiden katajien poistamista yhdestä rinteestä. Haluaisin tilalle jotain matalampaa ja kauniimpaa havua ja vaikka alppiruusua, niin kaunis sammaloitunut kiviaita tulisi näkyviin paremmin.

  Mukavaa alkuviikkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huimaa tuo kasvu on ollut <3 Meillä myös on yksi kuivunut kataja keskellä pihaa. Keskellä näkyy olevan vihreää, mutta yleisilmeeltään aivan kauhean näköinen. Kuitenkaan ei vielä raaskisi kaataa, jospa viel tokenisi... Tuo kuvailemasi idea kuulostaa kyllä tosi hyvältä <3 Ihanaa alkuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 10. Teillä on oikea omenatarha, aivan ihanat kukkakuvat!
  Tulppaanit ovat minunkin suosikkejani!

  Mukavia ensi viikon päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tulppaanit ovat niin ihanan kauniita! Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 11. Huh, onneksi ette kaataneet upeaa puuta! Meidänkin pihassa on tänä keväänä ollut poikkeuksellisen upea puiden kukinta, joten toivottavasti päästään nauttimaan myös marjoista ja hedelmistä. Upeita tulppaaneja, hitsit kun muistaisin syksyllä kylvää omaankin pihaan muutaman sipulin lisää. AUrinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyllä nyt harmittaisi!
   Tulppaaneita kannattaa istuttaa vuosittain. Ovat siitä kurkia kun meinaavat aina taantua... Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 12. Kylläpä on monta erilaista tulppaania! Röpöreunaa, piparmintun näköstä ja suppuista mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneja on tosiaan hirmuisesti erilaisia. Valloittavia kukkia <3

   Poista
 13. Ihanaa omppu- ja kirsikkapuiden kukintaa!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa kun sanoit puusta "hän". Tiedät varmaan että intiaanit uskovat puilla olevan sielun. Meillä on kaksi todella vanhaa omppupuuta, jotka eivät kovin kummoisia omppuja tuota, mutta kuitenkin toinen todella paljon, tosipieniä, mutta hyvän makuisia kanelisia ja toisessa isoja - ei niin montaa- ja kivikovia. Mutta kun ne kukkivat! Kuin kukkapilvet ihanat, ja pitää tunnustaa, että joskus kiitän niitä omenistakin ja juttelen :). Kauniita kukkia! Aurinkoista viikkoa ja lämpöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa puissa on jotakin niin ihanaa, ehkä se on juuri se puun sielu <3 Kyllä kasveille, oli ne sitten puita tai kukkia, kannattaa aina kiitokset antaa ku ovat niin ihania <3 Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 15. Ihania kuvia kaikesta kukkivasta. Omenapuut meillä vielä kasvattavat voimiaan ja pullistelevat silmujaan, pian posahtaa !

  Jostain syystä täältäkin löytyy tulppaaneja sellaisista paikoista, jotka olen jo aikoja sitten todennut myyrien puuhamaiksi.
  Kaikkein parhaiten ne meillä kukkivat syksyllä ruukkuihin istutettuina ja niissä talvetettuina. Hienot Suomi100 -tulppaanitkin löysin, alkuperäispakkauksissan eräästä paperikassista. Ei ole luvassa sinivalkoista kukinnan ilotulitusta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mene kauaa kun pääsette nauttimaan :)
   Voi harmi, että Suomi100-tulppaanit olivat unohtuneet laittaa. Toivottavasti sipulit olivat vielä hyvässä kunnossa, niin jospa kukkisivat ensi vuonna :)

   Poista
 16. Onneksi ette kaataneet omenapuuta! Hienon värisiä tummia tulppaaneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, onneksi emme :)
   Noiden tummien piti varmaankin olla niitä mustia. Oletinki että ovat tumman violetteja. Ihan kivan näköisiä joka tapauksessa :)

   Poista
 17. Aivan ihanaa kukkaloistoa teillä. Tulppaanit ovat meilläkin nyt kukkeimmillaan ja ihana katsella miten vauhdilla kasvit kasvavat. Kyllä sinulla on monia syitä onneen. Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tulppaanit ovat niin super ihania :)
   Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 18. Omenien kukinta on hienoa.
  Ihanat tulppaanit.

  VastaaPoista
 19. Oi miten monta ihanaa kukkivaa puuta! Ja nuo tulppaanit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko vaikuttavia nuo hedelmäpuut kukkiessaan :) Tulppaanit piristävät puutarhaa valtavasti tähän aikaan, kun monet perennat eivät vielä ole loistettaan aloittaneet :)

   Poista
 20. Hih, olipa hauska lukea tätä, kun olen just käynyt paikan päällä! :D Tuo koristeomenapuu oli kyllä tosi kaunis. Toivottavasti se multakuorma jo pian tulee! Täytyy kyllä sitten tosiaan tulla kesemmällä taas katsomaan, mitä kaikkea siellä tapahtuu. ;) Tsemppiä pihanlaittoon! Siitä tulee kiva, alue kerrallaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih :) Tervetuloa toki uudelleenkin <3 Paljon riittää tekemistä, mutta hyvä niin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!