Kuvia puutarhasta ja video tipusista + muistutus arvonnasta

Voi, miten upeasti aurinko onkaan meitä hellinyt. Päivät menevät (ihan) pihalla ja aika menee sellaisella vauhdilla, ettei meinaa perässä pysyä. Luonto ja puutarha muuttuvat päivä päivältä vihreämmäksi ja kukkaisammaksi. Ihanaa! Melko mahtavaa, kun sääennusteet lupaavat tälläisten kelien jatkuvankin. Meillä tosin yöt ovat edelleet tosi viileitä, kun tontillamme lämpötilat ovat usein pari kolme astetta alhaisemmat, kuin sääennusteiden lupaukset. Yhtenä aamuna koinkin vähän kauhun hetkiä, kun heräsin ja mittari näytti 2,7 astetta ja oletin, että kylmillään on ollut paljon kylmempää. Sitten huomasin, että auton lasit olivat jäässä! Suurin osa tomaatin ja paprikan taimista oli kasvihuoneessa, enkä ollut laittanut sinne edes kynttilöitä illalla. Olin siis katsonut, että sääennusteiden mukaan alimmillaan lämpötila on 7 astetta yöllä ja illallakin nukkumaan käydessä mittari näytti yli 10 astetta. Vähän pelotti mennä kasvihuoneeseen, kun ensin kokeilin niitä auton ikkunoita... Huh, onneksi taimet olivat kunnossa ja kasvihuoneen mittari näytti alimmillaan olleen 2,6 astetta. Ei oltu kaukana katastrofista... 

Äsken kävin pihalla tekemässä kuvakierroksen ja tälläisiä kukkijoita puutarhassa on tällä hetkellä. Seassa muutama muukin kuva...






































































Kävin viikonloppuna Viherpeukaloiden kesän avajais-tapahtumassa ja tälläisiä ihanuuksia tarttui matkaan mukaan. 


















Tipusista on turhaa enää yrittää kännykällä ottaa kuvia. Ovat niin vilkkaita, että kuvissa tipuset on vain vaaleita tai tummia epämääräisiä möykkyjä, khih. Onneksi on videot olemassa, joten tässä tämän päivän videointi pikkuisista. Kuvittelenko minä vain, vai onko kaverit tosiaan kasvaneet aika paljon? 






Lopuksi vielä muistutus arvonnasta, jossa palkintona siemenpaketti ja Fatalii Gourmet Oy:n chilitoffeeta! Arvontaan pääset klikkaamalla tästä. 





Mukavaa viikonloppua Sinulle. Tuntuu hassulta, että ollaan viikonlopussa, kun HerraMies oli nyt kaksi päivää kotona ja tänään meni töihin... Ihan vähän maanantai olo siis! Itse hipsin kohta töihin illaksi, mutta muuten viikonloppu menee kotosalla nauttien pihapuuhista. 

Mitä Sinä meinaat tehdä viikonloppuna? 

22 kommenttia:

  1. Teillä on ihanan monipuolisesti kevätkukkijoita. Ja nuo tipuset ovat aina yhtä ihastuttavia.
    Vai töihin sinä menet viettämään äitienpäivää.
    Minun äitienpäivä-viikonloppu sujuu Erkin ja lasten toimesta Gdanskissa. Näin siksi, että perhe ei jaksaisi muuten juhlia kaikkia kevään juhlia.
    Hyvää viikonloppua teidän perheelle ja ihanaa äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä kaipaa niin paljon kukkija, että yritin kevätkukkijoihin panostaa syksyllä.
      Oih, ihanasti ajateltu Erkiltä ja lapsilta, nauti <3 <3 <3 Ihanaa äitienpäivää!

      Poista
  2. Pöllökin löysi puun oksalle! Jee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja sai orvokit selkäänsä :D Mie lie niitä kuljettaakaan ;)

      Poista
  3. Ihania kukkakuvia, mutta taas kävi niin, että tipusiahan minä tänne tulin kurkkimaan. Apua miten nopeasti ne kasvaa. Suloisia ovat kyllä vieläkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, tipuset ovat kyllä valloittavia tyyppejä. Huimaa vauhtia tuo aika niiden kanssa menee <3 Ja etenkin kun kehitys ja kasvu on niin uskomattoman nopeaa!

      Poista
  4. Kasvihuoneesi piti lämmön, hyvä! Mietin juuri, uskallanko siirtää esim. daaliat kasvihuoneeseen...Teillä kukkii jo kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin pitää näköjään lämpöä, kun sielä ei vielä kuitenkaan paljon multaa ole joka lämpöä varaisi. Ensi viikolla pitäisi sen asian korjaantua :)
      Itse olen pitänyt lämpömittareita kasvarissa ja vertaillut ulkolämpötiloihin, niin sen mukaan vähän pohtinut, miten uskallan kasveja sinne jättää :)

      Poista
  5. Hienosti kukkii ja erityisesti ihastelin esikoita. Niitä on nyt ihan pakko hommata muutama väriläiskä lisää.

    Viikonloppu kuluu suurimmilta osin pihalla, sunnuntaina on pakko punnertaa paperitöitäkin.
    Tuo eniten sulkaantunut on siipisulkien perusteella kana, mutta minun silmääni pysty asento ja olemus henkivät maskuliinisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoita ei varmasti voi olla liikaa :) Mukavan kuuloinen viikonlopopu paperitöitä lukuunottamatta, ne eivät yleensä ole kauhean kivoja ;)
      Itse olen katsellut samaa, että olemattoman tietotaitoni perusteella näyttäisi kanalta, mutta tuo käytös on hyvin kukkomainen :D Ihan kuin meidän Martta, joka myös selvästi henkisesti on kukko ;) khih

      Poista
  6. Patsaat ja pöllö on todella upeita. Kauniita kukkasia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään, että on jotain hassutuksia puutarhassa. Pienessä rivaripihassa nuo pienet patsaat olivat ehkä selkeämmin esillä. Täällä jotenkin häviävät, mutta onneksi heitä on aina vähän kurkkailla ;)

      Poista
  7. Ihana tuo puutarha piru. Ja tietysti, kauniita kukkia. Hyvää myöhäis iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli pakko-ostos viime keväänä. Oli niin veikeä ja aina se saa hyvälle tuulelle pienellä virnuilullaan :)
      Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  8. Kevät on tosiaan vauhdissa ja siellä kasvaa jo vaikka mitä. toivotaan ettei enää olis tuota pelkoa että menis nollaan yöllä. Vaikea uskoa kun tänäänkin ollut +25. Ihanaa äitienpäivä viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan että alkaisi pysymään selkeästi plussalla :) Ihanaa äitienpäivää myös Sinulle ihanainen <3

      Poista
  9. Oi kaunista...mielettömät nuput tulppaneissa, mahtaa tulla upeat kukat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat yksi lemppari kukistani, joten odotan kovasti niiden kukintaa :) Ihanaa äitienpäivää Sinulle <3

      Poista
  10. No on kyllä tipuset kasvaneet, aivan mahtavia! <3
    Sama homma meillä Kiteen kanssa, ei meinaa saada kännykällä kuvaa kun hän on niin sukkela ja touhukas :D Paljon ollaan mekin videoitu :)
    Halit ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomattomia nuo pienet eläin vauvelit, kun ovat niin mahdottoman vilkkaita :) Videoita on sitten jälkikäteen kiva katsella :)
      Halituksia <3

      Poista
  11. Täälläkin yö lämpötilat olleet nollantienoilla joten lämmöt olleet päällä kasvihuoneessa ja arkojen kukkien päällä harsot.Kevään kukkijat eivät ole vielä päässeet vauhtiin.Sinulla on kauniita kukkia jo paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että yöt alkaisivat pysymään reilusti lämmön puolella. Olisi kiva, kun ei tarvitsi huolehtia hallan vaaroista :) Aurinko paistaa nyt niin paljon päivällä, että puutarha tuntuu muuttuvan yhden päivän aikana paljon. Ihanaa aikaa!
      Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!