Kukkaistelua ja köynnöstuki vadelman varsista DIY

Ei tätä keliä voi millään hehkuttaa liikaa, on tämä niin mahtavaa! Ulkona menee päivät vauhdikkaasti ja iho näyttää siltä, että punanahka on jälleen täällä. En siis rusketu ollenkaan, vaan olen kauniin kirjavan punainen koko kesän. Eipä haittaa mitään. Multainen punanahka sopii minulle hyvin! 

Julia istutteli Kodin Kukilta saamani petuniat amppeleihin. Toiseen amppeliin tuli kaksi "Cherry Ripplea" ja kaksi "Douple Whitea". Toiseen tuli "Cherry Ripple", kaksi "Double Whitea" sekä upea koristebataatti "Bright Ideas Black". Kunhan vähän kasvavat ja tuuhistuvat, niin päästään katsomaan, millaiset yhdistelmät niistä tuli. Lannoitteeksi laitoimme Lannoitekäpyjä, jotka riittävät koko kesän lannoitustarpeeseen. Lannoitekäpyjä laitetaan 1 käpy per taimi tai 1 käpy kahteen litraan multaan. Näppärää, kun ei tarvitse koko kesän aikana muuten huolehtia lannoituksesta.  










Minun ottamissa kuvissa näkyy tosi huonosti nuo kasvit (auringossa kuvaaminen on yllättävän hankalaa), joten tässä vielä Kodin Kukilta lainatut kuvat taimista, joita käytimme.



Cherry Ripple


Double White

Koristebataatti



Sain Kodin Kukilta myös ihania pinkkikukkaisia "Arizona Pink" mustasilmäsusannia. Ensin meinasin istuttaa ne amppeliin, mutta lopulta päädyin istuttamaan ne ruukkuun. Myös mustasilmäsusannille laitoin Lannoitekäpyjä näin istutusvaiheessa. Istutin ensin taimet, jonka jälkeen aloin tekemään niille tukia kuolleista vadelman varsista.  Keskelle laitoin yhden pitkän, tukevan varren.

  




Ympärille laitoin 6 vartta, joista 3 oli karsittu ja loppuihin jätetty oksat. Yritin melko tasaisin välein varsia laittaa ja annoin niiden asettua vähän kuin omineen. 






Lopuksi kiedoin vähän juuttinarua tukemaan varsia. Nyt viritelmä näyttää risuiselta, mutta luulen, että kesän edetessä siitä tulee ihan kivan näköinen, kun mustasilmäsusanna kasvaa.  Olen sanonut tämän ennenkin, mutta tykkään käyttää hyödyksi luonnonmateriaaleja, jotka muutoin menisivät hukkaan. Tämän kesän jälkeen nämä vadelmien varret ovat varmasti palvelleet aikansa ja joutavat kompostiin.






Arizona Pink



Kiitos Kodin Kukille taimista ja Lannoitekävyistä! Edellisen postauksen taimista voit lukea täältä. Sielä olen kertonut näistä ja muutamista muista taimista vähän enemmänkin.  


Hain tänään saunatuvalta talvehtineita kasveja ja piha näyttää lievästi sanottuna kaaoksen omaiselta. Verenpisarat olisivat jo kovasti halunneet kukkia, mutta julmasti nypin niistä nuput vielä pois. Kasvatelkoon vielä lehtiään ensin. Hortensia talvehti hyvin ja kohta sen kukinnasta pääseekin nauttimaan. Hiphei! Laitoin kasvit varjoon, eikä tuohon paikalle paistakkaan aurinko kuin aamusta, niin uskallan ne tuohon jättääkin. Ruukut ovat sen verran isoja, etten viitsi niitä edes takaisin kannella, vaan suojaan tarvittaessa harsolla, jos näyttää tulevan oikein tuulisia päiviä. 





Nyt kipitän takaisin pihahommiin, mutta vielä tipusista tämä päivän video! Mahtavaa lauantai-iltaa Sinulle!





37 kommenttia:

  1. Hieno keväinen postaus, kiitos tästä. Niin se kevät vaan tulee, ihanaa. Kiva video! Hyvää äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä tosiaan ihanaa aikaa <3 Hyvää äitienpäivää myös Sinulle <3

      Poista
  2. Kiva seurailla teidän touhuamista. Itse en jaksa paljoa touhuilla, mutta köpöttelen katselemassa perennoiden kasvamista. Mies hoitaa kasvihuoneen, mä vaan kasvatan taimet.
    On tämä kevät aivan ihanaa aikaa.
    Lämpöä ja aurinkoa teidän kevääseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla <3
      Perennojen kasvun seuraaminen on ihanaa tähän aikaan vuodesta ja kesemmällä se kukinnan odotus, oih <3 Mukava, että teillä on sopiva työnjako, niin saatte kuitenkin nauttia omasta sadosta! Kevät on niin mahtavaa kaiken kaikkiaan :) Mukavaa kevään jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  3. Ihanat kelit on tosiaan hellineet ja pihalla on kivaa puuhastella!

    VastaaPoista
  4. Minulle tämä on jo aivan liika kuumaa, kun menee melkein 25 asteeseen. Varjossa jotain koettanut puuhastella. Voi onko mustasilmäsusannaa punaisenakin, hyvä tietää.
    Tipuset kasvaa ja kehittyy vauhdilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi varjossa pystyt puuhastelemaan <3 Tämä on tämän kevään uutuus väri, tämä pinkki. Aivan ihana <3
      Käsittämättömän nopeaa tuo tipusten kehitys ja kasvu on :)

      Poista
  5. Nyt ei kyllä hommat kesken lopu. Mutta niin ihanaa tehdä kaikkea ulkona. Kohta täytyy myös nuo kesäkukat laittaa ruukkuihin. Itse en raaskinut verenpisaran nippuja nappaista pois ja se kukki jo 😑

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuppujen nyppiminen tuntuu ihan kauhealta. Samalta, kun koulimisjäämien pois heittäminen. Ihanaa, kun pääsee puuhastelemaan ulkona jo kaikkea mukavaa <3

      Poista
  6. Sää on ollut aivan mainio! Minäkään en rusketu, palaan vain ja iho alkaa kutiamaan. Siksi aurinkorasva on aina lähellä.
    'Cherry Ripple' on kaunis! Hyvä idea taas hyödyntää pihan materiaaleja kasvitukena. Kaikki kannattaa laittaa kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että tämä kesä korvaa edeltäjänsä ja päästään nauttimaan upeista keleistä <3 Kierrätys kunniaan :) Tuon Cherry Ripplen hyvä ominaisuus kauneuden lisäksi on se, ettei sitä tarvitse nyppiä :)

      Poista
  7. Kyllä on upeaa keliä piisannut!
    Tänään oltiin lapsenlasten kanssa rantsussa ja kyllä oli ihanaa!
    Aurinkoista huomista Äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun olette läsnä lapsen lapsille. Ovat kullan arvoisia hetkiä lapsille (ja varmasti myös teille) <3 Ihanaa äitienpäivää myös Sinulle <3

      Poista
  8. Minulla niska kärähti kun en heti laittanut aurinkorasvaa, nyt 50 käytössä ja silti punoittaa. Aurinkoista äitienpäivää huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, toivotaan, että jää tämän kesän ainoaksi kärähdykseksi. Ihanaa äitienpäivää myös Sinulle <3

      Poista
  9. On ne vaan niin suloisia. Kasvavat kovaa vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tosiaan huimaa, kuinka nopeasti kasvavat. Ihana, että päästiin seuraamaan heti elon alusta saakka näiden pienten elämää :)

      Poista
  10. Kyllä on ollut kuumia päiviä. Mutta nautitaan nyt. Ei niitä vuoden aikana montaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, ei näitä liiaksi ole. Täällä on nautittu täysillä :)

      Poista
  11. Hih, täällä toinen punanahka. :-) Olin uimassa tänään 40 minuuttia, ja sain palkaksi punaisen nenän, selän ja olkapäät.

    Ihanat tipuset! Paitsi että nuo näyttävät jo melkein kanasilta. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoij, vedessä palaa vielä herkemmin, mikä sinällään on aika jännä juttu.
      Ihan huima muutos tapahtunut alle viikossa noissa tipusissa. Etenkin tuo keltainen on niin ison näköinen jo :D Ja käytökseltään ihan höppänä :D

      Poista
  12. Suloisia ja kasvu vauhti on kyllä hurjaa. Paljon sinulla on kaikkea talvehtinut:) Hyvää äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Äitienpäivä sujui mukavan rennoissa merkeissä <3 Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  13. Voi, mitä ihanuuksia olet saanut. Suomessa on kesä nyt. Sisällä kasvaneet kasvit vaativat vähän aikaa sopeutuakseen ulkoilmaan oli se mikä hyvänsä. Minusta on aina kiva katsoa kuvia, joissa lapset ovat keskittyneitä johonkin heille uskottuun tehtävään.
    Tuo on niin totta, aurinko haittaa kuvaamista, kun ei hallitse kaikkia valokuvauksen saloja.
    Suloiset vauvasi <3
    Ihanaa äitienpäivää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tosiaan on uskomattoman lämmintä. Mahtavia kelejä :)
      Lapset ovat aivan ihania, kun auttelevat ja samalla opettelevat uusia taitoja... Tai no, istutus ei sinällään uusi taito ole, mutta joka kevät sitä aina opetellaan uudelleen :)
      Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  14. Ihania kevätpuuhia! Minä eilen kylvin perennan siemeniä... Aurinkoista Äitienpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että siemenet lähtevät hyvään kasvuun <3 Ihanaa uutta viikkoa Siulle <3

      Poista
  15. Siellä on taas puuhailtu kunnolla. Kiva tuo tuki, jonka olet rakentanut. Voiko tipuset kasvaa parissa päivässä?
    Ihanaa äitienpäivää sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne tipuset näyttää kasvavan älytöntä vauhtia päivittäin. Uskomattomia. Etenkin tuo valkoinen tuntuu kasvavan lähes silmissä :D
      Mukavaa uutta viikkoa Sinulle <3 Äitienpäivä sujui täällä leppoisissa merkeissä. Toivottavasti Sinullakin oli kiva äitienpäivä <3

      Poista
  16. Mukavia puuhia! :) Fanitan noita värikkäitä ruukkuja, ovat hauskan näköisiä. Tuo Cherry Ripple vaikuttaa tosi kauniilta petunialta, kiva nähdä sitten kun kukkii! Kaunista äitienpäivän iltaa sinulle! <3 Mie vietin tämän päivän miehen ja anopin kanssa kirjaimellisesti mettässä, ja kerrankin olin varustautunut riittävällä määrällä aurinkorasvaa! Toissakevään 'katastrofista' viisastuneena, nyt en palanut kuin pikkuisen korvanlehdistä. ;) Äitienpäiväkahvittelut hoidettiin eilen, ja anoppi sai vaaleanpunaisen ja äiti punaisen pelakuun - ja omalle parvekkeelle eksyi myös yksi punainen, miten se nyt sillä lailla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantapään otetut opit pysyvät aina parhaiten mielessä, onneksi et palanut pahemmin ;)
      Pelakuut varmasti olivat mieluisia saajilleen <3 Värikkäät ruukut ovat minustakin kivoja. Eiväthän ne suoranaisesti tyylikkäitä ole, mutta en ole itsekkään joten sopii tyyliin, khih :D

      Poista
  17. Minullakin on samoja petunioita kuin sinulla. Ei voi kuin toivoa, että niistä tulee yhtä kauniita kuin esitteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukka ainakin on tosiaan erittäin kaunis :) Tuuheutta täällä vielä kaipaillaan, kun "joku" (se kuuluisa joku) ei latvonut niitä ajoissa...

      Poista
  18. Ihania tipusia ja kauniita kukkia! Nuo kävyt olivat minulle ihan uusi tuttavuus, kiitos vinkistä :). Aurinkoista viikkoa sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että vinkistä oli hyötyä :) Ihanaa ja aurinkoista viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  19. En malta odottaa kevättä, että saa alkaa laittamaan taas puutarhaa. Meidän pitäisi edulliset köynnöstuet jostain löytää. On muutama idea, jotka tahtoisin toteuttaa. Kiitos postauksesta, ihanan näköistä teillä. https://www.kehatuote.fi/puuntukilaitteet

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!