Kasvimaiden laittoa ja kukista nauttimista

Olen pikku hiljaa laitellut kasvimaita. Porkkanat, tilli, sipulit, osa salaateista ja härkäpavut on kylvetty. Eilen Taikan kanssa istutimme perunat. Vielä puuhaa riittää, mutta kaikkea ei vielä edes voi kylvää, joten kaikessa rauhassa voikin puuhastella. 





Viime kesänä perunamaan tilalla oli huppukasvihuone, jonka alla oli paksu huopa. Nyt alueelta on rikkaruohot kuolleet, joten uskoisin sen olevan sopiva perunalle.  Kuten kuvasta näkyy, ympärillä on edelleen vuohenputkea valtavat määrät, mutta kokeillaan, jospa saisimme perunamaan pidettyä rikkaruohottomana. 






Kun puutarhatöitä tekee kaikessa rauhassa, on hyvin aikaa ihailla puutarhan kukkia. Vaikka muutoin tämä viileneminen ei ilahduta, on siinnä se hyvä puoli, että kukat jaksavat kauemmin kukkia. Joten otetaan myös hetkellinen viileys ilolla vastaan. Luonnolle tämä sade on tehnyt varmasti enemmän kuin hyvää!


Tämä taitaa olla kriikunan kukka. En tosin ole aivan varma, kun kriikuna- ja kirsikkapuita on niin lähekkäin, etten ole varma, kumman kukka tämä on... 





Valkoinen kirsikkapilvi. Kirsikkapuiden välissä kulkee polku, jota tällä hetkellä yritämme pitää rikkaruohottomana vanhojen mattojen avulla. 






Tämä valkoinen narsissi on jotenkin niin herkän kaunis.







Rakastun jotenkin vuosi vuodelta enemmän narskuihin. Näitä on syksyllä hankittava lisää!






Tulppaanien värit loistavat upeasti vihreässä puutarhassa. Rakastan näitä kirkkaita värejä. Jostain syystä yksiväriset vaaleanpunaiset tulppaanit eivät ole tänä vuonna saaneet itseäni niin ihastuksiin kuin joskus aiemmin. Olen nyt kaivannut juuri tälläistä kirkasta räväkkyyttä.








Toistaalta, tykkään myös näistä kellertävistä valkoisista. Liekkö olisi vaaleanpunainen kausi ohi?






Paitsi, että nämä iskevät vielä ihan täysillä. Näiden kaveriksi on aukeamassa tumman violetteja tulppaaneja ja toivon, että kerkiävät edes hetken kukkimaan yhtä aikaa. Yhdistelmä nimittäin toimii! 






Keijupenkki alkaa pikku hiljaa täyttymään. Kuunliljat eivät ole vielä nousseet ollenkaan, mutta jospa alkaisivat pian ilmestymään. Kaikkialla muualla piipot ovat jo näkyvissä, joten vähän olen ollut huolissani, että onko tästä kuunliljat kuolleet. Kuitenkin pidän sitä melko epätodennäköisenä, kun kaikki muut kasvit ovat hyvissä voimissa ja kuunliljat ovat olleet vanhoja juurakoita, jotka ovat paljon rankemmistakin talvista selviytyneet. 






Luumupuutkin ovat nyt alkaneet kukkimaan. Eivät mitenkään runsain määrin, mutta vähän kuitenkin. Jospa tämä vuonna saisimme luumuja. Viime vuonna yhteen puuhun tuli tasan yksi luumu, mutta se taisi päätyä lintujen suihin. 






Huomenna on Viherpeukaloiden Puutarhapäivä-tapahtuma, joten sinne suuntaamme HerraMiehen ja Taikan kanssa. Luvassa on hyvien tarjousten lisäksi ratsastusta ja viime vuonna Taika tykkäsi tapahtumasta todella paljon.  Tämän kuvan myötä toivotan Sinulle oikein mukavaa viikonloppua! Khih!





46 kommenttia:

  1. Olen huomannut, että kuunlijat nousevat hyvin myöhään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne yleensä tekevät, mutta tosiaan, muut kuunliljat ovat jo nousseet, joten siksi olen ollut vähän huolissani. Toivotaan, että ovat vaan vähän hitaampia jostain syystä :)

      Poista
  2. Ihanat tulppaanit! <3 :) Pääsen kenties ensi viikolla pienelle maisemakierrokselle ihastelemaan näitä siun kukkijoita? ;) Mukavaa viikonloppua! Ilmeet on jo valmiiksi muikeet, kuinkahan muikeet ne on sitten puutarhapäivän jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääset toki. Toivotaan, ettet kyllästy kesken kierroksen kun höpötän suu vaahdossa, khih hih :D Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Kaunista kevätkukintaa. Hienon värisiä tulppaaneja. Ja tuo kirsikkapuut! Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kukat tervehtivät tätä viileää ilolla. Peruna on aika tehokas rikkaruohon hävittäjä. Me vaihdamme vuosittain perunan ja kasvimaan paikkaa. Näin pääsemme itse helpommalla Kauniisti kukkii sielläkin.
    Ihana Taika <3
    Mukavaa viikonloppua teidän poppoolle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, kukat tykkäävät :) Kasvimaan ja pottumaan paikan vaihtaminen on tosiaan fiksua :) Kivaa viikonloppua myös teille <3 Erkille nimpparionnittelut!

      Poista
  5. Gorgeous photos, so many beautiful flowers.
    What a beautiful princess is Taika, I have a granddaughter about her age.
    A good weekend for you, too.
    Many greetings
    Maria from
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
  6. Huikeaa kukkaloistoa!
    Upeaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista
  7. Niin kauniita tulppaaneja ja narskuja!
    Kyllä tuo kriikunankukka on.

    Auringon kultaamia kesäpäiviä sinne kasvimaan laidalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ajattelinkin, että joku varmaan osaa vahvistaa tämän kriikukan-kukka epäilykseni <3 Täällä aurinko hellii ja tuuli pitää liian kuumuuden poissa :)

      Poista
  8. Ihanaa kukintaa siellä <3 Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  9. Kauniita narsisseja. Kasvimaapuuhissa on oltu täälläkin. Kiusana ei ole vuohenputkivaan juolavehnä ja peltovalvatti. Talikon kanssa kitkin pitkiä juurenpätkiä pois. Huomenna sitten kylvöpuuhat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Tällä hetkellä puuhaa varmasti riittää jokaisella puutarhurilla. Toivotaan, että rikkaruohot pysynyt kurissa <3

      Poista
  10. Ihanan värikästä! Mukavaa puutarhapäivää teille!

    VastaaPoista
  11. Heh. Perunat on myös meillä vihdoinkin saatu maahan. Sinulla olikin hyvä apuri mukana.

    VastaaPoista
  12. Meillä on joku mini tulppaani laji. Tai paremminkin laji kääpiöityi talven aikana. Ihmeiden ihme. Varsi ei ole kuin 10 cm pitkä. Miten on mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla osa kevätkukkijoista kukki juuri maan rajassa ja silloin syytin kylmyyttä... Olisiko tuossakin syynä ollut alunperin kylmyys, ettei ole oikein vartta kasvattanut ja nyt sitten lämpö innosti kukkimaan? Mystistä...

      Poista
  13. Minä luin jostain, että kuunliljat tulevat kyllä, mutta antavat odottaa itseään. Minäkin ehdin jo huolestua omieni perään, mutta sade toi ne esiin. Suloinen puutarha-apulainen ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että nämäkin kaksi vielä nousisivat. Kaikki muut kuunliljat ovat jo kunnolla nousseet ja availleet lehtensä... Kiitos, Taika on ihanan innokas puuhastelija :)

      Poista
  14. Kaunis ja värikäs puutarha, kertakaikkisen upeaa! <3

    VastaaPoista
  15. Pieni notkahdus oli säätilassa, mutta jo eilen illalla alkoi näyttämään hyvältä.Täälläkin tänään perunat ämpäriin kasvamaan.Ihanasti sinulla siellä jo kukkii yhtä ja toista, minä aina odottelen, että kärhöt alkavat kasvaa, ne antavat myös odotuttaa itseään yllättävän kauan. Aurinkoista viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kärhösi ovat hyvin selvinneet talvesti. Minullakaan ei ole vielä läheskään kaikki nousseet maanpinnalle. Tosin, istutankin ne niin kamalan syvälle, että kestää istutuksesta seuraavana vuonna ikuisuus ennenkuin nouseevat. Mutta kestäävät sitten talvet yleensä hyvin :)

      Poista
  16. Kannattaa haudata perunamaan reunoille juurieste maanalaiseksi aidaksi. Muuten vuohenputki kyllä valtaa alan alta aika yksikön. Minä niin innostuin lämpöisistä säistä, että kylvin kasvimaalle jo kaiken mitä suunnittelin. Saa nähdä kannattiko :D Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenputki on kyllä ikävän tehokas kasvmaan... Toivotaan, että kasvimaasi lähtevät hyvään kasvuun <3

      Poista
  17. Ihania kuvia ja kukkia! Nuo narsissit on kyllä kauniita! Suloinen on myös tuo sinun pieni apuri, niin touhukkaasti mukana kaikessa:)♥ Meillä sateli pikkuisen toissapäivänä vettä ja se oli kyllä ihan hyvä, alkoikin olla jo aika kuivan oloista kasteluista huolimatta:) Ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Taika on aina innokas apuri hommassa kuin hommassa :) Sade teki luonnolle tosi hyvää, vaikkei sitä niin kauheasti tullutkaan :) Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  18. Nuo kukkivat puut ovat niin kauniita ♥ Tajusin eilen että hitsi, meidänkin pihassa kukkii omena,ja kirsikkapuut sekä sireeni, miten en muka oo ennen huomannutkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne todella ovat. upea kukinta-vuosi näyttääkin olevan :)
      Khih, hyvä että huomasit nyt <3

      Poista
  19. Kauniit tulppaanit. Kasvilaatikko hommia on ollu tiälläkin. Nuo ikävät rikkaruohot on hankalii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Rikkaruohot osaavat olla välillä kurjia, kun yrittäväät ottaa ylivallan. Nooh, onneksi nekin sentään ovat vihreitä, khih :D

      Poista
  20. Teillä on oma kirsikkapuumetsä! Aivan upeaa. En pääse nyt ajatuksesta yli, siis kuinka upeaa olisi olla oma kirsikkapuumetsä? Vietättekö hanamia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikkapuumetsä kuulostaa jo sanana tosiaan aika mahtavalle <3 Ei itseasiassa olla vietetty, mutta eipä se huono idea kyllä olisi :)

      Poista
  21. Odottele vielä rauhassa niitä kuunliljoja. Minullakin vasta noussut noin 1 cm mullasta. Ihana kirsikkapuumetsä. Mukavaa sunnuntaita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, tänään oli piipot tulleet esille, hiphei :D Mukavaa sunnuntai-iltaa myös Sinulle <3

      Poista
  22. Kevät etenee niin vauhdilla, että välillä saa muistuttaa itseään siitä, että eletään vasta toukokuuta. Minäkin luulin kuunliljojen kuolleen, kun ei niitä näkynyt, mutta nyt on pintaan noussut pieniä piikkejä. Sieltä ne tulevat ja varmaan ihan ajallaan, minä vain hosuin suotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan ollut huima alku kesälle. Aivan mahtavaa. Meillä piipot nousivat eilen :)

      Poista
  23. Sinun kukkakuvat ovat amazing <3 Ihana kuva sinusta ja Taikasta <3
    Halit maanantaihin <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!