Tomaatti-höperö onnesta soikeena !

Nyt alkaa olemaan tomaatti-höperön kulta-aikaa. Koen niin valtavaa onnea hakiessani näitä ihanuuksia, että sanat eivät edes riitä sen kuvailemiseen. Eri lajikkeista tulee syksyn mittaan postauksia, joita voi sitten hyödyntää, kun itse pohtii ensi kevään tomaattikylvöjä. Osa on jo omiksi suosikeiksi päässyt, mutta moni on joutunut poistolistalle ensi vuotta ajatellen. Ja niinhän sen toki pitää mennäkkin, jotta uudet lajikkeet mahtuvat ensi vuonna johonkin kasvamaan. 






Meillä alkaa olemaan jo vähän tungosta tuolla kasvihuoneessa, kun sielä on useampikin kärkkymässä herkullisia tomaatteja suoraan suuhunsa. Ja siihen nimenomaan tähtäsin, että jokainen saa syödä tomaatteja niin paljon kuin sielu sietää. Näyttäisi toteutuvan.






Tälläisiä tomaatti-huuruisia ajatuksia näin lauantai-iltana. Oletko Sinä jo päässyt maistelemaan tänä vuonna omakasvattamia tomaatteja? 

Ihanaa lauantai-iltaa Sinulle <3

40 kommenttia:

  1. Yhdyn tomaattionneesi. On siinä ihan omanlaistaan taikaa kipaista maistelemaan itse kasvatettuja tomskuja.
    Minulla on huomattavasti pienempi tomaattivalikoima, mutta tein silti niistä analyysin jatkoa ajatellen. Julkaisen postauksen myöhemmin. Kiva, että sinäkin teet, sillä toisten kokemuksista saa aina hyviä vinkkejä muutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kiva, ettei kaikkea välttämättä tarvitse kokeilla itse, vaan voi hyödyntää muiden kokemuksia lajikkeista :) Jään mielenkiinnolla odottelemaan tomaatti-postaustasi :)

      Poista
  2. Kyllä on kauniita tomaatteja:) Mä olen niin turhautunut koska asunnossani ei ole parveketta; olohuoneen ulkoseinä on kyllä avattavaa paneelia, ja sen nurkkaan olen laittanut ruukkuja jossa kirsikkatomaatin taimia, mutta ne aina lopahtavat ennenkuin niihin tulee tomaatteja. Helsingissä sen sijaan minulla oli ihana parveke jossa oli ilta.aurinko, ja siellä kasvoi vaikka mitä kesäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, voin kuvitella, että asia harmittaa! Kasvun ihme on kuitenkin ihanaa seurattavaa ja sato super herkullista <3 Harmi, että tomaattisi ovat nuupahtaneet :(

      Poista
  3. Oman kasvihuoneen tomaateilla on herkutellut oma perhe, lasten perheet ja jopa työkaverit. Satoa on tullut runsaasti ja tulee vielä paljon. Ihanaa aikaa sanoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että sadosta on päässyt noin monet nauttimaan <3 On tämä todella mahtavaa aikaa <3

      Poista
  4. Voi että, vähänkö ihanaa! Mahtava ajatus, kaikki siellä popsimassa maukkaita tomaatteja. Olen todella onnekas, sillä kastelen nyt ystävien kasvihuonetta parin viikon ajan ja samalla saan noukkia sieltä kypsyneet tomaatit - ja niitä tulee jatkuvasti, vaikka määrä ei ole ollenkaan sama kuin sinulla! Ihania, niin herkullisia... kuin karamellia. Makua ei voi edes sanoin kuvailla! Mulla kun ei ole omaa kasvihuonetta, niin viimeksi olen syönyt näin hyviä tomaatteja jossain Ranskassa vuosia sitten, missä niitä kans sai käydä poimimassa suoraan kasvimaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono kastelupalkka Sinulla :) Juuri poimitut tomaatit ovat niin ihanan maukkaita, hjam <3

      Poista
  5. Ihanan näköisiä tomaatteja! Meillä alkaa olla kasvihuoneen tomaatit syötyjä. Vain muutamia enää on kypsymässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika ihanaa, että olet saanut tomaatit syödä parhaimmillaan, eli kunnolla kypsyneinä. Vaikka sisällä loppusadon kypsyttäisi, niin ei se maku enää sama ole.

      Poista
  6. Kyllä ollaan maisteltu. Paljon parempia kuin kaupasta saadut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin paljon parempia. Kaupan tomaatit eivät maistu kyllä enää miltään, kun vertaa oma kasvattamiin. Niiden kasvatuksessa on panostettu ihan muihin ominaisuuksiin kuin makuun, mikä kuluttajalle ei tietenkään ole hyvä juttu. Eikä moni edes tiedä, että parempaakin olisi tarjolla. Onneksi vaikuttaisi sille, että kauppojenkin tomaattivalikoimat ovat kasvamassa pikku hiljaa :)

      Poista
  7. Mahtvat tomaatit. Kyllä on tomaatteja maistettu. Pääsato vasta kypsyy kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka muuten en ole syksy ihminen, niin hyötypuutarha on opettanut myös syksyn ajan ihanuuden. Oman maan sato ja etenkin tomaatit ovat niin super herkullisia ja palkitsevat kaiken sen työn, mitä niiden eteen on tehty :) Teilläkin on kohta tomaattijuhlaa siellä :)

      Poista
  8. Kauniit tomaatit. Ihania värejä ja muotoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tomaattien kirjo on ihan käsittämättömän upea ja ihana :)

      Poista
  9. Vautsi! Meillä ei noihin määriin ylletä, mutta joka päiväistä herkuttelua täälläkin harrastetaan!

    VastaaPoista
  10. Kyllä, kyllä ja kyllä! Omat tomaatit ovat maailman maukkaimpia, aina.

    VastaaPoista
  11. Onnittelut upeasta tomaattisadosta. Kirjoitit minun mielestäni tärkeän asian. Sato kuin sato on parhaimmillaan tuoreena. Onnellista on kun sitä voi nauttia suoraan kasvupaikalla.
    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Onhan toki kiva säilömistäkin harrastaa, mutta pääsääntöisesti pyrimään syömään tuoreeltaan. Silloin on kaikista parhaiten vitamiinit ja maku tallella :)
      Kivaa sunnuntai-iltaa teille ja mukavaa uutta alkavaa viikkoa <3

      Poista
  12. Kauniita tomaatteja ja varmasti herkullisiakin. Parasta on napsia niitä kasvihuoneessa suoraan suuhun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Kasvihuone vierailut ovatkin kivoja ja aina on massu täynnä, kun tulee pois :D

      Poista
  13. Minä en päässyt maistelemaan, kun omat taimeni kuivuivat pystyyn...mutta kotimaisia tomaatteja on ahmittu silti koko kesä. :)
    Upeita erinäköisiä yksilöitä olet kuvannut, lurps! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaiset tomaatit ovat aivan eri makuisia kuin ulkolaiset :) Tomaattien värikirjo on ihana <3

      Poista
  14. Wau! Mulla ei oo tomaatteja, mutta paprikoita löytyy ja salaattia. Niistä olen ollut onnellinen ja riemuinnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikat ja salaatit on myös tosi hyviä, kun ne on itse kasvatettu. Hjamii!

      Poista
  15. Täällä ei ole vielä montaa kypsäksi asti ehtinyttä, mutta tomaattien kypsymistä tässä odotellaan. Ja chilien ja paprikoiden. Slurps!!! Kiva kuulla, että mitkä tomaatit ovat kokeilemisen arvoisia! Tai paremminkin lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan tosiaan suositus-listat jossain vaiheessa, kun kerkiän niihin kunnolla perehtymään :) Paljon on super hyviä herkkuja, joita suosittelen. Nam nam :)
      On tässä syksyyn kääntymisessä se hyvä puoli, että sitten alkaa sadonkorjuu juhlat :)

      Poista
  16. Upeaa satoa siellä korjaillaan! :)
    Muutaman tomaataatin olen saanut meidän vähän kärsineen näköisestä tomaatista napsia.
    Saas nähdä vieläkö muut raakileina olevat kypsyvät!

    Mukavaa sunnuntaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vielä hyvin kerkiävät kypsymään :) Ja sitten jos jotkut meinaavat jäädä raa´aksi, niin kannattaa tuoda sisälle kypsymään :)
      Mukavaa sunnuntai-iltaa myös Sinulle <3

      Poista
  17. Ihanaa kun saatte kunnolla satoa ja ahkera aherrus palkitaan:)♥ Tiedätkös kylläpä vain mekin pääsimme tomaatteja maistelemaan, tällä viikolla ollaan jo useampi kerta käyty tomaatteja aamupalaksi hakemassa. Minulla ei ollut kuin se kolme taimea mutta kunhan pääsee maistamaan niin sekin riittää:) Laitoin tavallisia 2 taimea (lajiketta en edes tiedäXD) ja sitten yhden taimen minitomaatteja..ne minitomaatit on sitten makeita, nam:) Kasvihuoneesta olen alkanut haaveilemaan:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että olette päässeet tomaateille herkuttelemaan <3 On niissä omissa kasvatuksissa jotain niin mahtavan spesiaalisia <3 Kasvihuone haaveen toteuttamista suosittelen lämpimästi ;) Ihanaa uutta alkavaa viikkoa myös Siulle <3

      Poista
  18. Upeita tomaatteja! Hienoa, kun saatte syödä itsekasvatettuja.
    Varmasti parempia kuin kaupan tomaatit.
    Hyvää illan jatkoa sinne!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 On niissä omakasvattamissa herkuissa ihan oma fiiliksensä ja maku toden totta on jotain ihan muuta kuin kaupan tomaateissa :)
      Ihanaa iltaa myös Siulle <3

      Poista
  19. Kyllä omasta sadosta saadut tomaatit ovat parhaita. Kyllä olen päässyt nauttimaan omista tomaateista. Sinulla on niin kauniin värisiä tomaatteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit ovat tuoreeltaan niin ihanan makuisia, hjam hjam! Ja minusta on jotenkin kiva, kun on erivärejä ja muotoja herkkuhetkissä :)

      Poista
  20. Mahtavia tomaatteja! Nam :)
    Tomaatit on niin monikäyttöisiä. Tänään me ajateltiin tehdä "kanadan leipiä" iltapalaksi. Paahtoleivät päällekkäin, jonne väliin juustoa, kinkkua ja tomaattiviipaleita. Sitten paistetaan molemmin puolin pannulla niin että juusto siellä sisällä sulaa... nam nam :D
    Herkullista iltaa murunen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo teidän iltapala leivät kuulostavat tosi hyvältä. Hjam! Täytyykin kokeilla. Kiitos vinkistä <3
      Ihanaa uutta päivää Siulle ihana <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!