Foliomaalausta ja ystävänpäiväkortti-idea. DIY

Törmäsin sattumalta hauskaan ideaan; foliomaalaukseen. Sitähän piti heti kokeilla! Koska foliomaalaus tehdään sormiväreillä, epäilin ettei Taika siitä tule tykkäämään. Joku ehkä muistaa, kun olen kertonut Taikalla olevan jonkin verran tuntoaistiyliherkkyyttä ja etenkin kädet ovat todella herkät. Taika vihasi sormivärejä aivan kamalasti ja taiteilu olikin ensin melkoisen kauhistuttava ajatus hänelle, koska olimme niillä aloittaneet. Taiteilusta Taika innostui, kun pääsi käyttämään pensseliä ja pienin askelin ollaan erilaisissa hauskoissa touhuissa totuttaneet käsiä erilaisiin tuntemuksiin. Niistä löytyy postauksia esimerkiksi seuraavista linkeistä: Repimis-liimaus-askartelua ja taikataikinaa ja taikamaalausta. Taikalle oli aina ihan kauhistus, jos käsiin tuli maalia tai mitä tahansa niihin tarttui. Ja tiedättekö, tänään tuo samainen tyttö nautti sormiväreillä maalaamisesta täysin palkein ja itse olin niin onnellinen, että olisin voinut melkein itkeä! Mielettömän hieno hetki! foliomaalaus

Foliomaalaukseen tarvitaan ainoastaan foliota ja sormivärejä. Itse halusin kokeilla myös, kuinka akryylimaalit toimivat foliolla.  Tykkään tälläisistä askarteluista, joissa ei tarvita hirveästi erilaisia, kalliita materiaaleja ja välineitä!Materiaaleja foliomaalaukseenFoliopala rytätään ensin kevyesti. Hirveän tiukaksi mytyksi sitä ei kannata rytätä, koska sen aukaisu on silloin todella haastavaa ja folio saattaa revetä. Ryttäyksen jälkeen folio oiotaan kevyesti. Makuasia on se, haluaako maalata kirkkaalle vai samealle puolelle. Me kokeilimme molemmin puolin, eikä sillä onnistumisen kannalta ollut merkitystä.Foliomaalaus onnistuu pieneltäkin lapseltaFolion oikomisen jälkeen pääseekin maalauspuuhiin! Foliomaalaus sopii myös pienille lapsilleKatsokaa noita käsiä!!! Eikä minkäänlaista ahdistusta tytöllä asiasta. Se oli niin hienoa! Postauksen ensimmäisessä kuvassa Taikan työn lopputulos <3Sormiväreillä foliomaalausta


Itse kokeilin akryylimaaleilla maalata foliota pensselillä ja ajattelin töitä hyödyntää ystävänpäiväkortteihin. Akryylimaali tarttuu pintaan niin hyvin, että helposti peittää koko folion, eikä sen kiilto pääse tekemään "kuvointia" maalauksen pintaan. Toki pinta on eläväisemmän näköinen kuin tasaiselle maalauspohjalle maalaamalla.Foliomaalausta akryylimaaleillaKevyesti maalaamalla, vain vähän maalia käyttäen siitä tuli ihan hauskan näköistä.Foliomaalaus


Halusin tehdä muutaman ystävänpäiväkortin tällä tekniikalla, joten leikkasin Big Shot-leikkurilla korttipohjiin kolot ja liimasin taustalle foliomaalauksen. Kuten kuvista näkyy, kuivumiseen kannattaa antaa aikaa. Itse en tietenkään malttanut ja väriä levisi vähän sinne ja tänne. Pikku vikoja ;) Kuivuminen tosiaan vie useita tunteja, mutta kuivuttuaan maali pysyy hyvin pienistä epäilyksistäni huolimatta.Foliomaalaus ystävänpäiväkorttiYstävänpäiväkortti foliomaalauksellaSuosittelen kokeilemaan tätä. Sopii ihan kaiken ikäisille. Sotkuista puuhaa sormiväreillä, mutta on se sen arvoistakin <3

Onko foliomaalaus sinulle tuttua? Entä teetkö tai annatko ystävänpäiväkortteja? Meillä tytöt taitavat  tänä vuonna ystäviään muistaa tälläisillä korteilla! 

Lisää kivoja askarteluita:
Suolamaalaus
Silkkipaperimaalaus
Esineiden koristelu
Kynttilöiden koristelu
Sokerimaalaus

44 kommenttia:

 1. Vau miten hienoja, loistava idea! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita. Sinulla on paljon kivoja ideoita. Kiitos niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy aina välillä hyviä vinkkejä joita pitää kokeilla :) Mielelläni sitten hyviä ideoita jaan eteenkin päin :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä ! Ihan älyttömän kiva idea. Mutta hienohelmana (ja tuntoyliherkkänäkin) aloin heti miettiä
  että mitäs jos käyttäisinkin maalisutia 😀 Kannattaisi vaan ronskisti ottaa Taika-tytöstä mallia ♥️💙💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin iloin, kun Taika tykkäsi tästä <3 Aina kannattaa kokeilla sorminkin, vaikka vähän. Vaihtaa sitten pensseliin, jos tuntuu kurjalle :)

   Poista
 4. Hauska idea ja ihan uusi tapa ainakin minulle. Laittelen muutaman ystävänpäiväkortin, itsetehtyjä tuli annettua viime vuonna.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kiva idea! Ja aivan ihanaa, että teidän tyttökin kaikesta huolimatta tästä innostui :) Kortista tuli muuten todella kaunis, voisipa tätä itsekin testata :)

  VastaaPoista
 6. Ihana idea! Eipä ole tuttua, vaikka lasten kanssa työskentelenkin.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilkaa lasten kanssa, on nimittäin hauskaa :) Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 7. Enpä ole moisesta ennen kuullutkaan.
  Todella hienoja kortteja ootte tehneet! <3
  Ja niin mahtavaa kun Taika on päässyt yli sormiväri-inhosta! 😊👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu isolle edistysaskeleelle, kun tyttö ei kavahda enään sormiin tulevaa maalia tai muuta tahmaa <3
   Kiitoksia <3

   Poista
 8. Kivan näköistä;-) Lapsilla ei ole estoja maalatessa, niin kuin meillä aikuisilla. Sitä tulee liikaa mietittyä mitä tekee. Lasten teoksista syntyy aivan upeita väriyhdisteitä. Foliomaalausta tein joskus 1990 luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut ennen tästä kuullut. Kiva, että vanhat ideat nousevat aina pintaan <3

   Poista
 9. Hauska idea! :) En ole aiemmin tällaisesta kuullut, mutta kuulostaa ja näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
 10. Hienot kortit tuli!
  Onpa upeaa, että pikkuneiti on uskaltautunut koskemaan käsillään väreihin. Aistiyliherkkien kanssa on todella syytä edetä varovasti ja lapsen tuntemuksia kuunnelleen, kuten olet selvästi tehnytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo edistysaskel tuntui tosi hienolta <3 Tietää, kuinka paljon tulee jatkossa helpottamaan tytön elämää, kun oppii sietämään käsissä erilaisia tuntemuksia!

   Poista
 11. Kiva vinkki! Mun pitää kokeilla tätä hoitolasten kanssa. Tiedän, että ainakin vanhemmat tykkäävät kun tehdään jotain erilaista. Lopputulos on hauska!

  VastaaPoista
 12. Itsetehty on aina arvokas lahja ♥ Kiva idea tuo foliomaalaus ja ihana askarteleva kultakutri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen samaa mieltä, että itsetehdyssä on semmoista arvoa, jota ei voi mitata rahalla!

   Poista
 13. Ohhoh kun on ollut kivaa puuhaa ja ollapa vielä näitä pieniä tiitiäisiä <3

  Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet tittiäiset osaavat tosiaan olla suloisia, vaikka välillä tosin vähän vähemmänkin suloisia, ha hah :D
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 14. Hieno idea, jonka näemmä voi toteuttaa perheen pienempienkin kanssa. Täytyy laittaa tämäkin mietintämyssyyn. Jos olen ollut Suomessa, olen ystävänpäiväkortteja lähetellyt. Matkoilta muita kortteja, jos on sattunut postikonttoreita matkan varrelle. Mukavaa illanjatkoa.

  VastaaPoista
 15. Oho...kiva idea jälleen! Kyllä, lähetän aina muutamia ystävänpäivä kortteja.Onpas ihanaa, että tyttäresi on "siedättynyt" ja maalailee noin innostuneena ja ilman mitään käsiongelmia, niiin hienoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo edistysaskel tuntuu kyllä upealta ja olen siitä niin iloinen <3

   Poista
 16. Tuo olikin kiva idea! Jos kerkiäisi niin voisin jopa kokeilla, mutta askartelut jäävät kyllä nyt vähemmälle!

  VastaaPoista
 17. Foliomaalaus on kokeilemisen arvoinen juttu. Idea on todella hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli aika mainio. Juuri tälläiset nopeasti, helposti järjestettävät jutut ovat ainakin meillä tärkeitä. Tuntuu, että kaikki mihin pitää hirveästi valmistautua etukäteen, niin jää tekemättä arjen kiireissä. Kuitenkin lapsikin nauttii aina uusien juttujen kokeilusta :)

   Poista
 18. Wauu, kiva idea ja kaunista jälkeä syntyy ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
 19. Kiva idea ja hienoa että tyttökin innostui. Ystävänpäivä kortteja lähetän kyllä mutta en tee itse. Loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva aina kokeilla jotakin uutta :) Ystävänpäiväkorttien antaminen ja saaminen on kivaa! Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 20. Tulipas niistä kauniit ystävänpäivä kortit!❤️
  Hauska idea!

  VastaaPoista
 21. Oi ihan mahtava idea♥ ja voi miten mukava oli kuulla että Taika tuosta nautti..voi vaan kuvitella sen ilon minkä olet kokenut, Ihanaa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tuossa kyllä oli juuri se, että Taika ei hätkähtänyt enää käsiin tulevaa maalia <3

   Poista
 22. Onpa ihana kuulla että Taika nautti <3 Kaunista foliota tuli.
  En vielä tiedä askartelenko ystävänpäiväkortteja tänä vuonna... vielä kerkeää tovin miettiä :)
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mukavaa uutta viikkoa Sinulle! Vielä tosiaan on hyvin aikaa kortteja pohtia ja tehdä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!