Kevään kauneus... vai kauheus?

Nyt on pääsääntöisesti lumet sulaneet pihalta ja tämä kauan odotettu asia paljastaa kaiken sen työn, joka jäi syksyllä tekemättä. Paljon tehtiin, mutta paljon jäi tekemättäkin. Liekkö syksyn sateet olleet osa syynä vai puhtaasti vain laiskuus... Tai muut kiireet. Joka tapauksessa tekemistä riittää. Usein blogeja on arvosteltu siitä, että näytetään vain kiiltokuva-todellisuutta, mutta tästä postauksesta on kiiltokuvamaisuus kaukana. Kävin ottamassa pihalta vähän kuvia, jotka paljastavat tämän hetkisen kevään kauneuden...vai kauheuden? 

Kukkapenkkeistä kitken syksyllä vain rikkaruohot, mutta kasvit saavat jäädä niille sijoilleen. Keväällä vasta katkon perennojen oksat ja silppuan ne maahan. Kuolleet lehdet olen yleensä haravoinut pois, mutta tänä keväänä jokaisessa kukkapenkissa on niin paljon syyssipuleita, että haravointi on melko mahdotonta. Irroittelen vain käsin kuolleet lehdet ja silppuan takaisin maahan. Keväisin meidän kukkapenkit näyttävät siis aina todella hirveiltä, kun lumet sulavat. 


Ensimmäiset piipotkin ovat jo näkyvissä. Oikeassa laidassa melko keskellä.

Suurin osa kasvimaasta jäi kasvihuoneen sisään. Noihin muutamaan lavakaulukseen ei ehkä ihan mahdu kaikki ne vihannekset, joita olen suunnitellut kasvattavani. Avomaankurkut, porkkanat, pavut, salaatit, sipulit ja monet muut. Perunat kasvatan vähän kauempana kasvihuoneesta perunaruton vuoksi. Edessä oleva alue tulee täyttymään lavakauluksista lähiviikkojen aikana. Onneksi viime kesänä tilatun multakuorman loppu on ihan vieressä, niin täyttämiseen ei mene hirveän kauaa aikaa.

Pihan keskellä oleva vaahtera on näyttänyt roskaamisen taitonsa. Siemeniä on aivan hirveästi ympäriinsä ja hyvin näyttää itävän. Ihan kuin olisi piha täynnä matoja, kun kävelee ja katsoo maahan.


Elvinkummulla myös riittää työtä... Vaikka tuotakin aluetta syksyllä useampaan kertaan haravoitiin ja etenkin lapset asiassa kunnostautuivat ihan huippu hienosti, on silti haravoitavaa jäljellä vaikka kuinka. 

Krookuksia kukkii vähän sielä sun täällä. Istutin niitä pieniin rykelmiin joka puolelle ja toivon, että leviäisivät aikanaan. Nämä oranssit ovat ihania väripilkkuja näin keväällä. 
Ei tätä nyt parhaalla tahdollakaan voi kauniiksi sanoa. Mutta onneksi kuukauden päästä ollaan jo ihan toisenlaisissa näkymissä!
Nämä varhaiset kevätkukkijat saavat sydämen sykkimään innosta. On ihan pakko käydä kyykkyyn ja katsoa näitä ihan läheltä... Ja vähän tietysti jutella ja kiittää, kun nousivat ilahduttamaan pitkän talven jälkeen.


Kirsikkapuiden kukintaa odotan jo kovasti.  Matot ovat tuolla sen takia, että alue oli täynnä korkeaa nokkosta ja vuohenputkea. Mattojen avulla pidimme kesän ajan kulkuväylät vapaina ja samalla matot tappavat rikkaruohot alleen. Kauniitahan ne eivät ole, mutta toimiivat hyvin. Mielummin näin kuin, että käyttäisimme myrkkyjä.


Edellisten omistajien vanha grillipaikka. Tuossa on kiva kesällä istuskella, mutta toistaiseksi sen käyttö on jäänyt melko vähäiseksi... 

Huppukasvihuoneista otettiin huput pois, mutta tomaatti ämpärit jäivät paikoilleen. Melkoisen kauhea ilmestys lähes keskellä pihaa...Onneksi kohta sulaavat, niin pääsee siivous puuhiin. Tosin, eipä menee kauaa, kun huput saa taas paikoilleen ja uudet kasvatukset alkavat. Ihanaa!

Näihin lavoihin toimme edellisestä kodista perennoja talvehtimaan. Viime kesänä tyhjenivät melko hyvin, kun sain kukat uusiin kukkapenkkeihin. En vielä tiedä, alanko tekemään tähän vauvalaa kukkien taimille vai tuleeko tähän perunat... Huppukasvariin olisi tarkoitus tulla kurkkuja ja meloneita, joten perunat voisivat hyvinkin tuossa kasvaa.

Muurin edustalle istutin viime syksynä joitakin satoja sipuleita ja kovasti odotan niiden kukintaa. Piippoja onkin alkanut kivasti nousemaan esille.

Hopeatäpläpeippi on ihana jo heti keväästä alkaen.

Omenapuiden alle tein pienen kukkasipulipenkin syksyllä. Istutin sipuleita hyvin eri korkeuksiin toivoen, että penkin kukoistus-aika pitenisi. En muista enää yhtään, mitä kaikkea tähän istutin. Jossakin on kuvia, joista asia selviäisi, mutta en ole kerennyt niitä etsimään. Haravoitavaakin riittää reilusti...


Takapiha on melko eri näköinen kuin vuosi sitten. Koko keskialue oli täynnä ruusuja, jotka pistin kesän aikana matalaksi. Tuntui, kuin takapiha olisi ollut yht äkkiä valtava.

Rinteen kukkapenkki on myös aivan kauhean näköinen toistaiseksi. Siinä vielä riittää luntakin, kun katolta tulevat lumet tippuvat sen viereen ja viime talvena sitä lunta todella riittikin...

Viime kesänä siemenestä kasvatettu akileija on hyvissä voimissa.


HerraMies on harventanut metsäaluetta ja tuntuu ihanan avaralta!


Olin ihan unohtanut tämän kaksivärisen krookuksen, kunnes äsken sen havaitsin kuvausreissullani. Hiphei! Jännityksellä odotan, miten suloinen se on auetessaan.

Puistoalue on jotenkin synkän näköinen... Tuota emme kerkeä varmastikkaan haravoimaan, mutta viime vuonnakin lehdet äkkiä katosivat, kun ruoho alkoi kasvamaan. Tai tässä tapauksessa rikkaruohot...


Pihatien varrella olevien hortensioiden juurelle istutimme paljon pikkusipuleita.
Taika nukkuu, joten taidan suunnata puuhastelemaan ulos. Niin kuin näkyy, tekemisen puutetta ei ole. Tälläisten kauhistus kuvien hyvä puoli on se, että sitten kun jotain saa tehtyä, voi ottaa uudet kuvat ja ihailla, kuinka paljon saikaan aikaiseksi ;) Khih! Tämä vaihe keväästä ei tosiaan järin kaunista ole, mutta ei mene kuin pieni hetki ja vihreys alkaa valtaamaan pihan ja kukat kasvamaan. Se onkin ihastuttavaa aikaa!

Itse kasvatetut  orvokit ovat olleet jo muutaman yön pihalla. Meinasin, että istutan ne ruukkuun tai maahan vasta vähän myöhemmin. Reheviä ovat kasvultaan, mutta vielä eivät ole alkaneet kukkimaan. 

Millaisia ajatuksia tälläinen reality-postaus Sinussa herättää? 

80 kommenttia:

 1. Minusta kiva tällainen postaus. Juuri itse viikonloppuna kiertelin pihaa ja totesin, että ompas kauheassa kunnossa ja kaikenlaista romua paljastuu lumen alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän se keväällä ensin on, kunnes uusi kasvu alkaa <3

   Poista
 2. Kiva postaus ja kyllä teilläkin on sitä puuhaa kun on niin iso pihakin .Vähän ankean näköistähän nyt vielä on mutta ei kauaa. Minulla on aina paikka missä kasvattaa uusia jaettuja perennoja . Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Kyllä sitä tekemistä tosiaan riittää, mutta onneksi siitä nauttaii :) Tuollainen kasvupaikka on kyllä näppärä, kun aina ei heti löydy sitä "oikeaa" paikkaa. Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 3. Ps.vielä edelliseen postaukseen iiriksien kukkimiseen lisäisin että juurien ne pitää olla pinnalla, mutta heitän aina lapiollisen uutta multaa keväällä juurille että tulee muutama milli juurien päälle .Silloin nämä erikoisemmatkin värit kukkii mukavasti . Onnea kasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta lukenutkin, mutta varmaankin edelleen ovat liian syvällä. Täytyykin tänä keväänä pistää kunnolla tarkkailuun asia ja nostella ylemmäs juurakoita <3 Kiitos vinkeistä, toivotaan että alkaa homma pelittämään <3

   Poista
 4. Anna olla vielä haravoimatta että kaikki ötökät, hyödylliset hyönteiset ym ym ym ym muut kerkiväät pois alta sillä ilman niitä ei onnistu kunnolla mikään puutarhassa. Itsekin jätän paljon maahan talveksi se on myös suojana ja lannoitteena. Hiljaa hyvä tulee! Ja jokainen tietää että puutarha on juuri tuollainen keväällä ja kellä ei ole hmm no jääköön sanomatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että hyönteisiä tarvitaan. Onneksi täällä on niille paljon hyviä asuin- ja suojapaikkoja <3
   Khih, sepäs se, tälläistähän se on ;)

   Poista
 5. Tässä vaiheessa kevättä tuntuu siltä, että ei tästä mitään kaunista puutarhaa voi syntyä. Kyllä se kevät ja alkukesä saa ihmeitä aikaiseksi. Mukavaa viikon jatkoa ja toivotaan että saadaan nauttia aurinkoisista päivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti se muutos taas sitten tapahtuu. Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle. Aurinko tosiaan tekisi hyvää <3

   Poista
 6. Kiva postaus tamä on. Itse tykkään elää aina sitä vuodenaikaa, mikä kulloinkin sattuu olemaan. Mukavaa, kun tekemistä alkaa löytymään lumikasojen alta. Täällä on vielä suurinosa puutarhaa lumen peitossa. Vielä pitää malttaa odotella, että pääsee tositoimiin. Ihanaa kevättä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Keväällä on taas ihan uutta puhtia tehdä hommia puutarhassa :) Ihanaa kevättä myös Sinulle :)

   Poista
 7. Meillä on lunta vieläkin puoleen sääreen...(Olen lyhyt) Tämä aika on kammottavaa glamouria muutaman viikon, meillä näyttää samanlaiselta sulaneilla paikoilla. Onneksi piipot antavat toivetta paremmasta. Näyttää olleen hyvä talvi, myyrätuhoja ei ole, onko teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoij, toivottavasti lumet sulavat pian. Piipot piristävät tätä vähän harmahtavaa aikaa. Se on aina ilo, kun selviää, että on selvitty ilman talvituhoja. Täälläkään ei ole myyrätuhoja onneksi :)

   Poista
 8. Voi, sullahan on kaikkee ihanaa jo kurkkamassa siellä. Mitä pienistä roskista, nehän maatuu sinne, sulla ei näy kontiaisen kekoja toisin kuin meillä =(

  VastaaPoista
 9. Tämä on ilon ja ihastuksen aikaa 🌷Onpa teillä valtavasti noita tiluksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän tämä on ja onneksi nopeasti vihreys myös valtaa ja luo kauneutta ympärilleen :) Tonttimme on reilun hehtaarin, mutta ehkä noin puolet siitä on hoidettua aluetta.

   Poista
 10. Tuollaiselta se piha näyttää täälläkin... sitten kun lumet sulaa. Syksyn lehdet ajetaan meillä ruohonleikkurilla silpuksi, niin ei ole keväällä haravoitavaa. Pienemmät silppumäärät jätetään nurmikolle, isommat kasat haravoidaan kukkapenkkiin ja pensaiden alle. Siinä ne sitten talven aikana jo melkein häviävätkin matojen ruuaksi. Parissa viikossa sinulla jo kukkii vaikka miten paljon siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet onkin hyvä saada takaisin luonnon kiertokulkuun :) Madot kiittävät :) Muutaman viikon päästä tosiaan näyttänee jo aivan toisenlaiselta :)

   Poista
 11. Maasta nousee joka päivä uusia ilonaiheita! Paljonhan sinulla jo on hyvässä kasvussa:)

  Täällä kukkamaiden yllä on vielä runsaasti märkää lunta, tekisi mieli lapioida jo pois nähdäkseen mitä sieltä nousee.

  Iloisia kevätpäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en pystynyt malttamaan, vaan vähän lapioinkin lumia pois kukkapenkkien päältä. Aika varovainen toki saa olla, kun osa kasveista lähtee kasvamaan jo vaikka on lunta päällä :D Iloisia kevätpäiviä myös Sinulle Minttuli <3

   Poista
 12. Meillä näyttää ihan samalta, tosin lunta on paikka paikoon enemmä. Jätän kaikki roippeet talaveksi penkkiihin, silläki uhaalla, että piha näyttää keväällä lähinnä kaatopaikalta. Mutta kyllä se pian iloksi muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti keväällä onneksi kasvu alkaa ja tämä ruma aika katoaa :D

   Poista
 13. Tutun näköistä, aika ankeana on piha täälläkin tällä hetkellä :) Osa pihasta vielä ihan järkyttävää velliä, koska emme ehtineet ennen lumien tuloa viimeistellä salaojaprojektia ja vesiputkien ja likakaivojen kaivuustakin on vielä jättimäisiä savikasoja siellä täällä.. Myös kaikki lumen alle jääneet romut ja eläinten varisseet heinät ovat ihanasti paljastuneet lumen alta :D

  Teillä on kyllä aivan ihana ja iso tuo pihapiiri <3 Siellä on varmasti ihana seurailla, mitä kaikkea ihmeteltävää kevät ja kesä tuovat tullessaan millekin nurkalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa siis riittää keväällä sielläkin. Koita kuitenkin muistaa olla liikaa rehkimättä <3
   Muistan, kun kävimme täällä ensimmäisiä kertoja ja tontti vaikutti valtavalta. Nyt tähän alkaa olemaan jo hyvin tottunut, eikä ajattele enää, että ompas puutarhaa paljon :D khih.

   Poista
 14. Meillä lumi vielä armollisesti peittää paljon. Se mikä on näkyvillä on ankean rumaa 'ei minkään väristä' elotonta ryönää. Muutama koirankikkare sitä vielä pikantisti korostaa. Vaan ihan kohta vihertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, sinulla on ihana tapa kirjoittaa :D Nopeasti ne pikantisti korostavat kikkareet muuttuvat hyödylliseksi ravinteeksi :D

   Poista
 15. Kaunista tai kauheaa, kevättä se vaan on ja kaikkien pihoissa sama tilanne. Reality on jees 😀

  VastaaPoista
 16. Oi miten siellä jo kukat ovat nousseet pintaan, nyt sitä lämpöä, kohta siellä onkin kukkameri kun kaikki alkaa kukkia! Eihän se puutarha/piha heti lumien sulettua kovin kaunis näky ole, mutta tosiaan muutaman viikon kuluttua kaikki näyttääkin jo toisenlaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä muutokset tapahtuvat ilahduttavan nopeasti <3 Kukkia odotellessa :D

   Poista
 17. Ihan samanlaiselta näyttää meillä. Itsekkin jätän kuihtuneet perennat talveksi paikalleen ihan jo senkin takia, että osa on onttovartisia ja jos ne katkoo, pääsee kosteus onttoihin varsiin ja sitä kautta juuristoon aiheuttaen tuhoa. Paremmin talvehtivat kun antaa kuihtuneen kasvuston olla kevääseen. Piipot piristävät kivasti muuten vielä harmaata puutarhaa. Ja kohtahan se jo alkaa vihertää ja kaikki näyttää kauniimmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin se on. Tosin, osa vannoo ettei sillä mitään merkitystä ole, onko onttovartiset katkaistu vai ei, mutta itseäni nämä eivät sinällään häiritse, joten pelaan mielummin "varman päälle" tässä asiassa. Piipot ovat super ilahduttajia :)

   Poista
 18. Tuttu näky, vaan täytyy hetki sietää, pian se vihertää! Mageet orvokintaimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nopeasti tämä harmaa aika menee ohitse. Orvokin taimet ovat kasvaneet ilahduttavasti. Kukkia odotellessa :)

   Poista
 19. Tässä vaiheessa yleisnäkymiä ei voi kauniiksi sanoa, mutta pian kaikkialla vihertää.
  Kovin paljon en enää nykyisin nurmialueita haravoi, sillä nurmikkoa leikatessa kaikki silppuuntuu sopivasti lannoittamaan nurmea. Ainoastaan paksummat vaahteranlehtikeskittymät haravoin pois, ellen ole jo syksyllä ajanut niiden yli ruohonleikkurilla.
  Kukkapenkit saa nopeasti siistiksi ripottelemalla niihin multaa.
  Sanotaan, että puutarhassa kannattaa oikoa ja laiskotella sopivissa paikoissa. Luonto ja kasvit kiittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä :) Liika siivoilu puutarhassa on aina puutarhalta pois.

   Poista
 20. Minusta oli kiva päästä kierrokselle teidän pihalle. Siellähän jo vähän kukkii, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Olet tervetullut joskus ihan livenäkin kierrokselle :) Kevätkukkijat ilahduttavat aina niin paljon :)

   Poista
 21. Ihana rehellisen paljastava postaus, "Jos ei ole mutaa ei ole lootuksiakaan", sanoo itämainen sananlasku. Kenenkään piha ei juuri nyt ole hehkeimmillään, mutta pian nousee kaikkea ihanaa ihailtavaksemme. Kaikkea ei tulekaan rapsutella pois, koska kuolleet kasvin osat ovat hyvää ravinnetta. Ehtoon jatkoja ystävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu sananlasku (niinkuin ne yleensäkkin ovat). Liika siivoilu ei ole hyväksi puutarhassakaan :) Ihanaa päivää Sinulle ystäväiseni <3

   Poista
 22. Meidän pihalla on myös vanhoja lehtiä ja roskia. Epätoivo nostaa vankasti päätään joka kevät, kun lumet sulaa. Oireet tuntuu jo.... Syksyllä on vaan niin väsynyt ettei jaksa/huvita ja vaikka kuinka haravoisi hyväksi, niin läpi se olisi käytävä silti, kun tuuli on kuskannut lähipiiristä lehtiä kuitenkin.

  Toissakeväänä taisi olla meidän pihan 'maksimus hävetys hirvitys' kevätsotkut- katkenneita suuria oksia joka puolella ja hirveesti haravoitavaa. Meni pitkälle kevääseen ennenkuin oli siistiä.

  Että kyllä se siitä taas iloksi muuttuu :):D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä taas. Keväällä onneksi on uutta intoa puuhailla ;)

   Poista
 23. Kevätkarmeuden siivoaminen onkin yksiä nautinnollisimpia puuhia! Sitten vihreys verhoaa kaiken niin suloisesti, ja ekat kukat alkavat kukkimaan! Elämän parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näkee työnsä jäljen :D On tämä kuitenkin niin ihanaa aikaa <3

   Poista
 24. Täällä kanssa lumen alta paljastunut vaikka mitä ..näin se vaan on,että keväällä on kaikilla ankean näköistä puutarhassa!Haravoimista ja muuta hommaa piisaa,mutta eiköhän hetken päästä näytä paremmalta kun nurtsi alkaa kasvaan ja pensaisiin/puihin tulee lehdet :)
  Upeasti piipot jo siellä esillä .. pitää mennä tutkiin joko täälläkin näyisi niitä <3
  Mukavaa tiistai iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piippojen bongaaminen on kivaa puuhaa :) Vihreyttä odotellessa <3 Jännä, miten se vihreys tulee aina ihan yht äkkiä noin keväällä. Se on aina yhtä ihastuttavaa <3 Mukavaa viikon jatkoa Sinulle Anu <3

   Poista
 25. Tää on ihan parasta, että saa ennen ja jälkeen -postauksia! :) Ja en mä jotenkin edes ois ajatellut, että puutarhablogissa ei esiteltäis tätä puolta, hmm. Musta tää niin kuuluu asiaan. :D Haravointisessio ja kevätpäivä kerrallaan, kyllä se kauneus sieltä esiin puskee ihan yllätävänkin nopeasti, kun kevät pääsee vauhtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa, miten nopeasti ne muutokset sitten alkavat. Ja oih, se vihreys, mikä on pian tulossa, oijoij :)
   Tälläistähän tämä kevät on, joten mitä sitä salailemaan :D khih

   Poista
 26. Kyllä se vaan niin on, ettei talven jäljiltä oikein mikään maa näytä parhaita puoliaan. Meillä on kukkamaat kuin maailmanlopun edessä ja kun koira käy välillä kuopimassa on näky mitä surkein, jos kukkasipulit pompsahtaa pintaan. Ehkä jo pian kaikki on taas kaunista. Siivouksella saa niin äkkiä lopputulosta näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin niin kuvitella tuon tunteen, kun koira kaivaa kukkasipulit esille ;) Muistan joskus itsekkin näitä hetkiä kokeneeni. Kyllä tämä ruma aika äkkiä menee ohitse ja päästään nauttimaan siitä kevään kauniista puolesta :)

   Poista
 27. Juuri tuollaista on keväällä puutarhassa talven jäljiltä. Kaikki on kuitenkin nopeasti siivottu ja maasta kohoavat kasvit peittävät paljon. Kukkapenkkejä en haravoi, vain korret silppuan tai poistan ja heitän multaa kukkapenkkien päälle, se siistii penkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa tekee kyllä äkkiä ihan ihmeitä :) Tätähän tämä kevät on. Kauneutta odotellessa <3

   Poista
 28. Kevään kauheus on ihan kohta kauneus. Kevään eteneminen on todella hurjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Vauhti on tosi huima, kun kevään edistyminen alkaa :) Ihanaa!

   Poista
 29. Kyllä se minusta ensin on kauheus. Sen jälkeen kaikki alkaa puhkeaa kukkaan, myös ihmiset. Eli kauneus.

  VastaaPoista
 30. Sinul on tässä vähän niinku inventaario ennen uutta täyttöä. Vertailu on just ihan parasta. Ja listaukset. Miä tykkään listoista. :)

  VastaaPoista
 31. Kyllähän se tällasen näköistä on vähän jokaisen puutarha näin keväällä!
  Mutta paljon töitä se vaatii, että puutarhasta tulee kaunis ja sulta se onnistuu taatustikkin!
  Meillä ei kevät ole vielä noin pitkällä, ei vielä näy krookuksia pinnalla, vai ovatko kaikki talvi vienyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se, eipä sieltä lumen alta oikein voi kukkamerta paljastua :) Onneksi puutarhatyöt ovat niin ihania, etteivät tunnu juurikaan työltä :) Toivotaan, että krookuksesi alkavat pian nousta. Yleensä ovat kyllä hyvin kestäviä.

   Poista
 32. Piha on aina keväällä ennen kuin kasvu on päässyt kunnolla alkuun enemmän, kuin ankean näköinen. Haravointia ja siistimistä riittää ihan loputtomalta tuntuvan ajan ja välillä ei tiedä minkä työn kimppuun rynnistäisi seuraavaksi.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Sitten kun jostain saa aloitettua, niin sitten homma alkaa sujumaan vähän kuin itsestään :)

   Poista
 33. En voi katsella pihoja muuta kuin ohimennen, mutta yleisesti ottaen kevät on ristiriitainen vuodenaika. Toisaalta se lopettaa talven pimeyden ja antaa toivoa lämmöstä ja väreistä, luonnon heräämisestä. Mutta toisaalta se minun mieletä vuoden rumin ajanjakso. Lumien sulaessa (tai jo sulaneena, kuten meillä) luonto on rumimmillaan, paljastuu kaikki roska ja töhnä. ja värit on ruskeanharmaan ikävät. kaikki talven hiekoitushiekat on rumasti jalkakäytävillä, ennenkuin ne lakaistaan pois (kaupungin kevään merkki: puhtaat jalkakäytävät.. heh).
  Postauksesi on tosi mielenkiintoinen, näyttävä ja puhutteleva. Ja minusta on kiva näyttää todellisuutta eikä vain ainoastaan sitä kiiltokuva miljöötä. Tykkään itsekin etsiä ympäriltäni sitä "rumaa" kuvattavaksi, jota on, mutta jolle kamera usein sulkee "silmänsä".
  Mukavaa ja pihahommailevaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni jää jotenkin aina keväästä hyvin ruusuinen kuva ja unohdan tämän ruman ajan heti, kun vihreys alkaa. Sitten se seuraavana keväänä taas yllättää, että hetkinen, onko tosiaan näin rumaa :D Onneksi nopeasti vihreys ja kukoistus alkaa :) Ilman rumuutta ei voi olla myöskään kauneutta ;) Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 34. Nyt on kyllä niin kivaa aikaa, kun saa seurailla kukkapenkin alkavaa elämää!
  Vihreyttä kovasti odottelen täälläkin. Tämä lumien jälkeinen aika on kyllä aikas ankea!
  Pian se kuitenkin koittaa! :)

  Mukavaa keskiviikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti ne muutokset sitten taas tapahtuvat, onneksi :) Mukavaa keskiviikko-iltaa myös Sinulle <3 Täällä on tänään taas nautittu pihahommista :)

   Poista
 35. Mulle jäi hirveästi haravoitavaa syksystä, ja kasvimaan kääntö. Mutta ei meillä vielä kevät hirveän pitkällä olekaan, maa onneksi vielä sen verran jäässä ettei tarvitse vielä tänä viikonloppuna harkita kasvimaan kääntämistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, saat vielä ainakin yhden vapaa viikonlopun puutarha hommista ;) Kohta niiden aika alkaakin taas ihanasti olla käsillä :)

   Poista
 36. Ei siinä menekkään kuin hetki kun onkin ihan erinäköistä:) Kyllä aina alkuun keväisin ankealta näyttää joka paikassa..Meillä ei ole vielä yhtään kukkaa/silmua tullut näkyviin..iiks jännittää ihan vietävästi:) Mukavaa viikkoa ja kivoja kevätpäiviä sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muutoksen seuraaminen on aivan ihanaa :) Toivotaan, että kohta silmut alkavat pullistelemaan ja pääset ilahtumaan hyvin talvehtineista kasveista <3 Mukavia kevätpäiviä myös Sinulle <3

   Poista
 37. Kaikki puutarhanomistajat ymmärtävät, ettei nyt ole kaunein vaihe vuodesta. Mutta kaunein vaihe on ihan nurkan takana. Kohta vihreys ja kukkaloisto valloittaa kaiken ruskean. Ihanaa! 🌸

  VastaaPoista
 38. Kevät ei ihan tähän aikaan sitä varsinaista parastaan näytä, mutta onneksi maasta alkaa työntyä jo jos jonkinlaista sinnikästä vihertävää. Sinivuokot bongasin eilen, tästä se alkaa.

  Oma takapiha odottaa nöyrää koirankakkikerääjää. Se siitä "helppoa päästää ovesta pihalle" -vaiheesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sinivuokot ovat ihania! Khih, muistan kyllä tuon ilon koirien kanssa :D Nooh, hyvää lannoitetta ;)

   Poista
 39. Meillä on vielä lunta pihassa. Sulaa kyllä hyvää vauhtia. Sitten täytyy odotella, että piha kuivuu. Mutta kiva sitten alotella pihahommia ja kurkistella, että mitä kaikkea alkaa maasta nousta... Toivottavasti kukkia. Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että äkkiä on piha sula ja kuiva, jotta pääset piha puuhiin <3 Ja tietysti toivotaan myös, että kasvit ovat talvehtineet hyvin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!