Tämän vuoden tomaattilajikkeet. Osa 3

Olen aiemmin tehnyt muutaman postauksen tämän vuoden tomaattilajikkeista ajatuksella, että mitkä menevät jatkoon ja mitkä eivät. Jatketaan sillä linjalla. Itselläni oli lähes 80 erilaista tomaattia kasvamassa, mutta osa lajikkeista osoittautui joksikin ihan muuksi kuin mitä piti, joten kaikista ei ole tulossa "tilintekoa". 

Arvatkaa kuinka ikävä minulle tuli tomaatin kasvatusta, kun katsoin tuota kuvaa? Yhyyy, kesä tule äkkiä takaisin!



Tomaatin kasvatus on ihanaa!


Osa näistä lajikkeista onkin jo käsitelty ja linkit niihin löydät postauksen lopusta. Tämä kuva jotenkin on vaan niin ihana, että pakko jakaa sekin kanssanne. Pistää ihan huokaisuttamaan taas!



Erilaisia tomaatteja



Zolotoi Samorodok
Herkullinen, kaunis pihvitomaatti. Ei mitenkään huippusatoisa, mutta teki valtavan isoja tomaatteja useamman per taimi. Ei juurikaan hapokkuutta ja parhaimmillaan viipaloituna, jolloin kauneus tulee parhaiten esille. Tämä todennäköisesti menee jatkoon. 




Tomato - Zolotoi Samorodok



Kudesnik (Magician)
Perus hyvänmakuinen tomaatti ja kaunis. Kiva kokeilu, mutta ei mene jatkoon. Tämä kuuluu juuri niihin lajikkeisiin, joissa ei ole mitään vikaa, mutta joutuvat pois jatko-listalta sen vuoksi, että jotain on pakko karsia. Se, että pääsee jatkoon, niin vaatisi kuitenkin jonkinlaisen uulalaa ja vautsivau elämyksen, joka jäi tästä pois.




Kudesnik (Magician) tomatti



Pineapple
Huippu kaunis pihvitomaatti. Jäi meillä kuitenkin niin pieni satoisaksi, ettei mene sen vuoksi jatkoon. Muutaman tomaatin vuoksi en anna tälle yksilölle paikkaa kasvihuoneessa ensi kesänä. Mutta toisaalta, olen joiltakin kuullut, että on ollut hyvinkin satoisa, joten jos tilaa olisi enemmän, kokeilisin uudelleen. Nyt kuitenkin meni Ei jatkoon-listalle. Maku oli tosi hyvä, joten sen suhteen harmi, että sato jäi onnettoman pieneksi.



Pineapple - tomaatti



Citrina
Huippu satoisa ja kaunis lajike. Kypsänä maukas ja raikas, mutta en suoranaisesti mitään sitruunan aromia tästä löytänyt. Ehdottomasti kuitenkin jatkoon. Sain tämän siemeniä Sonja Lumpeelta, joka on ihan huiman paljon kasvattanut tomaatteja. Hänen kauttaan tästä kuulinkin, enkä ihmettele yhtään, miksi on hänen yksi luottolajikkeistaan. Vahva suositus! 



Citrina - tomato



Aranka
Aranka on coctail-tomaatti, jossa on hyvä, vahva tomaatin maku. Satoisa ja kaikin puolin kiva lajike. Jatkoon siispä. Mitään super erikoistahan tässä lajikkeessa ei ole, mutta tomaatit ovat niin herkullisia, että ansaitsee jatkossakin paikkansa meidän kasvatuksissa.



Aranka tomaatti



Tälläisiä lajikkeita tällä kertaa. Vielä on tulossa ainakin pari lajikepostausta ennenkuin teen kaikista yhteenvedon. Nyt tuli heti kauhea himo mennä hypistelemään siemenpusseja ja suunnittelemaan ensi vuoden tomaatin kasvatuksia. Juhannuksena jo tein kaverin kanssa tilauksen ulkomaille ja vaikka olin päättänyt, etten tilaa uusia tomaatteja, niin kas kummaa, parisen kymmentä uutta lajiketta oli pakko tilata, kun ne olivat niiiiiin houkuttelevia. Huoh, ihana kamala tomaattihulluus <3

Koko tomaatti lajikkeet 2018 sarja : (otsikkoa klikkaamalla pääsee kyseiseen postaukseen)

Osa 5
Osa 1
Jatkoon päässeet lajikkeet

Tietoa tomaatin kasvatuksesta:

Tomaatin kouliminen
Taimien lannoitus
Istutus ja hoito

20 kommenttia:

  1. Mullakin tulee ihan ikävä kesää, kun näitä tomskukuvia katselin :) Mä oon tähän asti luullut et on tyyliin neljä eri tomaattilajia, kirsikkatomaatti, luumutomaatti, tomaatti ja pihvitomaatti, saa nauraa :D
    Kiitos kun valaiset ja hyvää viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ainoa, joka on ollut tuossa luulossa ;) Oppia ikä kaikki <3

      Poista
  2. Ilman sinun blogia, en edes tietäisi, että erilaisia tomaatteja on näin paljon.
    Herkullista viikonloppua muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella, että aika monikin on yllättynyt tomaattien valtavasta lajikekirjosta, kun on näitä tomaattihöpinöitäni lueskellut :D Kiitos ihanainen <3

      Poista
  3. Kaikki ihan uusia lajikkeita minulle. Ei tässä tarvitse montaa kuukautta odotella kun kylvää ensimmäiset tomaatit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vähän ihanaa! Kovasti jo alkaa polttelemaan kylvöt :D

      Poista
  4. Luulin kyllä että Citrina maistuisi hieman sitruunalle. Näyttää ihan samalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin käsityksessä, että sitruunan aromi sieltä pitäisi löytyä, mutta itse en ainakaan sitä löytänyt. Tuo ulkonäkö on kyllä aivan upean sitruunainen :)

      Poista
  5. Upeat lajikkeet. Sonja lumpeesta tulee aina mieleen jyrki lumme. Jyrkiä sanottiin jostain syystä Sonjaksi.

    VastaaPoista
  6. Wau, miten monenlaisia tomaatteja onkaan!
    ja olet onnistunut ne kaikki kasvattamaan, onnea suoritukselle ja kaikki näyttää niin makoisalle,nami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Tämä oli hyvä tomaattivuosi :) Tomaatteja löytyy tuhansia erilaisia, eli ei lopu lajikkeet kesken ikinä :)

      Poista
  7. Oi oi oi, kun sinulla on komea määrä erilaisia ja värisiä tomaatinköllyköitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nuo tomaatit vaan upeita, kun niitä on niin paljon erilaisia <3

      Poista
  8. Olipas kiinnostava postaus. Rakastan tomaatteja, ja voisin syödä niitä vaikka kilon yhdeltä istumalta. En tosiaankaan tiennyt, että lajikkeita on noin paljon! Värikkyys on aivan mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit ovat tosiaan ihan huiman hyviä ja erilaisia lajikkeita löytyy tuhansia. Ja aina vain huimempia lajikkeita kehitetään :)

      Poista
  9. On sinulla upeita tomaatti lajikkeita. Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva <3 Tomaatit ovat super ihania, kun niitä on niin paljon erilaisia <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!