Isänpäiväkortti-idea ja pieni lahjavinkki

Isänpäivä tosiaan lähestyy huimaa vauhtia ja olen nyt antanut muutamia vinkkejä isän ja vaarien muistamiseen itse tehdyillä lahjoilla. Tässä vielä yksi postaus samalla teemalla. Tällä kertaa aiheena on pieni lahja ja ihana kortti. 

Silkkimassasta on tosi helppoa tehdä suloinen avaimenperä, joka kulkee isän tai vaarin matkassa, minne hän ikinä meneekin. Silkkimassa on siitä kivaa, että se kuivuu itsestään ja on tosi mukavaa käsitellä, eikä maksakkaan paljoa. Yksi purkki massaa maksaa joitakin euroja, joten ei ole hinnalla pilattu tämäkään lahjaidea. Isänpäivälahja ideaSilkkimassa taputellaan noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja pienellä askartelumuotilla painetaan siitä haluttu kuvio. Silkkimassa on pehmeää ja sen käsittely on helppoa pienellekin lapselle. On ihan kiva, ettei kuviosta tule liian tasainen, vaan siinä näkyy se, että sen on lapsi itse tehnyt. Kun kuvio on valmis, hammastikulla tehdään kulmaan reikä, johon avainrengas pujotetaan massan kuivumisen jälkeen. Kuivumiseen menee muutamasta tunnista noin vuorokauteen ja tämä massa kuivuu tosiaan itsestään huoneenlämmössä.Isänpäivälahjan askartelua Silk Clay-massastaIsänpäiväkortilla on kiva muistaa isää tai vaaria. Erilaisen tästä isänpäiväkortti-ideasta tekee sadutus. Sadutuksen idea on se, että lapsi saa omin sanoin kertoa tarinan, joka kirjoitetaan juuri niin kuin lapsi sen on kertonut. Sadutusta kannattaa harrastaa toki muutenkin, se on tosi kivaa ja näitä tarinoita on ihana lukea sitten myöhemmin. 

Kerroin Taikalle, että hän saa itse kertoa tarinan, joka kirjoitetaan ylös. Ohjeeksi annoin, että tarinan pitää kertoa Taikasta ja vaarista, jolle kortti tulee. Sanoin, että Taika voi itse keksiä, mitä he tarinassa tekeevät ja missä ovat. Ja ihana tarina siitä tulikin.

Kortin nurjalle puolelle on liimattu tuo Taikan keksimä tarina.Isänpäiväkortti-idea ja sadutus


Tarinan keksimisen jälkeen annoin Taikan piirtää kuvan ja ohjeeksi annoin, että piirtää itsensä ja vaarin joko esitykseen tai puistoon, josta satukin kertoi. Taika halusi piirtää heidät puistoon leikkimään. Piirtämisessä vähän ohjeistin, sillä Taika on niin vauhdikas neiti, että hänen on vielä hankala piirtää "esittäviä" kuvia. Mielellään vain värittää paperia. Kuvaan saatiin piirrettyä Taika, vaari, nurmikkoa ja kukkia.  Samalla oli hyvä harjoitella oikeaa otetta kynästä. 

Tämä kuva sitten liimattiin kortin etupuolelle. 


Itse tehty isänpäiväkortti ilahduttaa saajaaOlisi kiva kuulla, mitä olette olleet isänpäivälahjavinkeistä mieltä. Tuleeko käyttöön nyt tai myöhemmin? Näitä vinkkejä voi toki hyödyntää myös esimerkiksi jouluksi tai äitienpäiväksi. Aiemmat vinkit löydät seuraavista linkeistä:


Millaisilla lahjoilla teillä isiä ja vaareja muistetaan?

30 kommenttia:

 1. Onpa söpö idea! Varmasti on ukki ja isä mielissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että lahjat tulevat käyttöön ja niistä tykätään kovasti <3

   Poista
 2. Taas on Taikan Paja auki. Pikkuisella on pajassa sesonki kiireemmillään :)
  Hyvä idea tämäkin. Isä ja pappa ovat etuoikeutettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika-Pajassa tosiaan on nyt vilinää ja vilskettä. Ja naurua ja hihitystä <3 Onneksi vaarit ovat sellaisia, että osaavat näitä tekeleitä arvostaa <3

   Poista
 3. Pikkuneiti on innoissaan, kun saa touhuta ja askarrella. Noi tarinat on ihania. Meilläkin niitä on luettu vielä myöhemminkin vedet silmissä. Niin totuessaan ne on kerrottu ja ylös kirjattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tarinat tosiaan ovat sydämeen käyviä ja jääviä. Lasten mielikuvitus on niin ihana! Taika tykkää tosi paljon askarrella kaikkea ja pitäisikin aina keksiä itsekin uusia ideoita tytölle toteutettavaksi :)

   Poista
 4. Tätä kortti-ideaa kyllä kokeilen ehdottomasti. Kuvia meillä on piirretty vaihtelevalla menestyksellä, mutta enpä ole älynnyt tarinoita kirjoittaa ylös, vaikka esikoiselta juttua tuleekin kuin parhaaltakin urheiluselostajalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saduttakaa toki, se on hirmu kivaa puuhaa <3 Kiva, että ideasta oli hyötyä ja iloa!

   Poista
 5. Kaikki ideat ovat ihania! Itsetehdyt lahjat ovat parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Olen aivan samaa mieltä itse tehdyistä lahjoista <3

   Poista
 6. Ihania lahjaideoita, kiitos näistä :)

  VastaaPoista
 7. Somia sydämiä! Kun vaari saa lahjaksi lapsenlapsen tekemän avaimenperän, saa hän tuntea pienen sydämen aina matkassaan. :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva isänpäivälahja tällainen avaimenperäkin on. Ihana tuo tarina kortissa <3
  Leppoisaa tiistai-iltaa sinulle Hilu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Ihanaa keskiviikkoa Sinulle! Kerkisin nyt taas vasta koneen äärelle :)

   Poista
 9. Upea idea taas. Todella touhukas tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Taika tosiaan on tosi touhukas tyyppi, joka jaksaa puuhastella aamusta iltaan. Kehen lie tullut, kun on niin duracell :D

   Poista
 10. Taika on kyllä mieletön taiteilija. Ja hyvä apuri. Terkkuja kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Terveisiä myös Sinulle lähetettiin täältä tyttö-kuorona :)

   Poista
 11. Tosi kiva idea jälleen. Etenkin tuo tarina on mainio :)

  VastaaPoista
 12. Onpa taas ihana isän-/vaarinpäivä lahja.. suloiset sydämet ja ihana tarina <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!