Luonnon kauneutta ja syvällisiä pohdintoja

Tänään aamulla mittari näytti -4,5 astetta ja ohut kuura oli jälleen kuorruttanut puutarhan. Oli pakko lähteä heti aamusta kuvauskierrokselle ja nauttia ihanan kimaltelevasta kauneudesta. Ilma oli upean raikas ja vaikka sormia paleli vietävästi, nautin suunnattomasti kuvauskierroksesta. 

Tämä hetki on puutarhassa jollain tavalla ihanan seesteinen, kun enää ei ole kiire hommien teon suhteen. Nyt vain odotellaan, että lumi peittää maan. Toki hommia riittää, mutta ei mitään semmoista, joka olisi pakko tehdä. Nyt saa hengähtää ja kiitollisena summata mielessään puutarhakautta. 

Kiitollisuus on tunne, jota tunnen usein puutarhassa kulkiessani ja sitä pohtiessani. Olen todella kiitollinen siitä, että minulla on puutarha, jossa saan toteuttaa itseäni ja kiitollinen siitä, että puutarhasta saan ruokaa ja terapiaa. Parempaa terapeuttia tuskin onkaan. 
Lokakuinen puutarhaLuonto on niin uskomaton, että se pistää aina edessään nöyräksi. Kuinka paljon se tarjoaakaan elämyksiä ja onnea! Mikään murhe ei ole niin suuri, etteikö luonnossa ja puutarhassa kulkeminen helpottaisi oloa edes hiukan. Samoja polkuja tulee tallottua välillä hymy huulilla ja välillä taas kyyneleet silmissä. Itse saan valtavasti sekä lohtua että inspiraatiota katsellessani, miten ihmeellinen luonto onkaan.  Syksy on saapunut puutarhaanKuten elämäkin, muuttaa puutarha muotoaan jatkuvasti ja tarjoaa aina vain uusia kokemuksia. Mikään ei jatku loputtomiin samanlaisena, mutta kuitenkin voi luottaa siihen, että asiat jatkuvat, ne vain muuttuvat toisenlaiseksi. Muutokset antavat tilaa uusille asioille, uusille kokemuksille. Ruusunmarja eli ruusunkiulukkaLuonnon kauneus on niin häkellyttävää, että sen äärellä on hyvä pysähtyä. Ihan vain olla ja miettiä, kuinka hyvin asiat ovat. Hengittää kaikessa rauhassa ja ihailla maailman taitavimman taiteilijan työtä. Juhannusruusujen ruskaan olen aivan rakastunut. Samassa pensaassa on monia erivärisiä lehtiä, joita jaksaa ihailla vaikka kuinka kauan. Kuinka kaunis värikirjo niissä onkaan! Juhannusruusun ruskaKuinka onnellisia olemmekaan, että saamme hengittää puhdasta ilmaa ja päästä kokemaan luonnon monimuotoista kauneutta ympärillämme.  Se on etuoikeus, jota ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä. Itse en aina muista sitä ajatella, mutta tämän aamun kaltaisina hetkinä tuo kiitollisuuden tunne sen vuoksi on todella voimakas. 
Luonto on maailman upein taitelijaEhkä ikä alkaa tekemään tehtäväänsä, kun olen löytänyt jollainlailla sisäisen rauhan. Tunteet toki ovat aina suuria suuntaan ja toiseenkin, kun minusta on kysymys, mutta kaikkien tunne myllerryksienikin keskellä joku hiljainen varmuus on löytynyt, että asiat aina järjestyvät. Joskus aiemmin en kestänyt tasaisia hetkiä ollenkaan, vaan ahdistuin niistä. Tuntui, että ihan kohta maailma räjähtää ympäriltä palasiksi ja olin kokoajan valmistautunut siihen. Ilmeisesti tuo tunne on jäännöstä lapsuudesta, jossa mikään ei ollut koskaan varmaa ja piti olla jatkuvassa valmiudessa lähtemään pakoon, jos sota syttyi. Olin harmitellut kovasti sitä, etten pysty nauttimaan seesteisyydestä, sillä kuitenkin se oli sitä, mitä sisimmässäni halusin. Nykyään tuo rauhallinen elämä tuntuu hyvältä, eikä enää pelota. Olkoon sen taustalla nyt ikä tai järjetön määrä ajatustyötä, niin olen tosi onnellinen siitä, että asiat ovat nyt tässä pisteessä. Jalat maassa, pää pilvissä ja kourat mullassa. Elämä on aika mahtavaa! 

Kaunista ja ihanaa lauantaita Sinulle <3

34 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat❤ Kyllä vaan luonto on voimaannuttava asia ja se oma piha..oli minkä kokoinen tahansa. Miten mukava on nähdä se oman käden jälki pihalla! Kiitollinen saa tosiaan olla niin monesta asiasta❤ Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on ihan totta, että puutarhan koolla ei ole merkitystä sen kannalta, kuinka paljon onnea ja voimaa siitä saa <3 Ihanaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 2. Luonto on tosiaan varmaan meille kaikille hyvin tärkeä ja voimaannuttava asia.
  Hienoja pohdintoja ja ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi meillä luonto ainakin toistaiseksi voi melko hyvin, joten saamme siitä nauttia <3

   Poista
 3. Ihanaa lauantaita myös sinulle!
  On todella terveellistä välillä pysähtyä pohtimaan, kuinka hyvin meillä asiat ovat.
  Upeasta luonnosta saamme olla kiitollisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuus on siitä ihana asia, että mitä enemmän sitä ajattelee, sitä suuremmaksi se kasvaa <3 Sitä ei voi koskaan kuluttaa loppuun :)

   Poista
 4. <3 :) Tuollaiset hetket on elämän suola, kun on hyvä, tässä ja nyt.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Kyllä ikä tuo sisäsitä rauhaa ja sitä haluaakin pysyä paikallaan niin sanotusti. Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se onneksi tekee. Olisi kamalaa, jos jäisi parikymppiseksi ajatusralli-hirmuksi! :)Itse ainakaan näin jälkikäteen en kaipaa yhtään niitä aikoja :D

   Poista
 6. Muistan hyvin kun v.2012 mieheni sairastui vakavasti, silloin tilanne ajoi minut luontoon imemään energiaa itseeni. Muistan kuinka oli elokuuta ja lähdin aamuyöstä usein kiertelemään kameran kanssa maita ja mantuja, ihmettelemään sumuista violetiksi värjäytynyttä järven pintaa auringon noustessa ja kastepisaroin koristeltuja hämähäkkien seittejä,keräsin kesäpaikalta jotenkin eletyn elämän muistoja talteen. Ihmettelin kun hörpin aamuteetä pihalla miten paljon sinä kesänä kukkamaassani lentelikään suruvaippoja, puolen vuoden päästä mieheni sitten kuoli, sitten jälleen ammensin luonnosta energiaa kun kevät koitti juoksentelemalla auringon noustessa pitkiä lenkkejä. Kerran sain lääkäriltä pelottavan diaknoosin, peloissani juoksin metsään noin kolmen kilometrin päähän jossa tiesin olevan suuren männyn, halasin sitä ja pyysin voimaa tulevaan. Kyllä luonto voimaannuttaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee. Kiitos, että jaoit nämä kipeät muistot kanssani *halaa* Voin vain kuvitella, kuinka rankkoja nuo ajat ovatkaan olleet! Luonto on paras ystävä ja terapeutti, joka on aina läsnä.

   Poista
 7. Ihana kirjoitus kiitollisuudesta luontoa kohtaan.
  Niin kuin puutarhassa,meillä ihmisilläkin on omat kasvukautemme.Vaikka alussa saatamme olla vähemmällä huolenpidolla ja vedellä,silti meistä voi kasvaa terve ja kaunis kukka ja myöhemmin kypsä hedelmä.♡

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat ja kirjoitus. Kiitollisuus on tunne, josta harvemmin kerrotaan muille. Ihanaa, että osoitat rohkeutta tässäkin asiassa.
  Olemme olleet kirjamessuilla kolme päivää. Eilisen annista mainittakoon "Puutarha versoo ajatuksia", jossa Laura Kuitunen haastatteli puutarhaharrastajia ja kirjailijoita Mari Möröä, Hannimari Heinoa ja Kristiina Wallinia.
  Hyvää talviaikaa sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Kiitollisuus on asia, joka kasvaa mitä enemmän sitä ajattelee.
   Kirjamessut ovat varmasti olleet hienot! Olen vain somen kautta päässyt niitä ihailemaan. Voi, että nuo haastattelut olisi ollut ihana kuulla! Ihanaa talviaikaa myös teille sinne <3

   Poista
 9. Ihania pohdintoja ja oot aivan oikeassa ♥ Luonnolla on parantava vaikutus ja vaikka on päiviä, että pelkkä kävelykin tekee kipeää, haluan luonton silti koska se nostaa mielialaa.Kiitollisuus on täälläkin noussut viime vuosina voimakkaasti, se on varmaan osittain iän tuomaa mutta myyös varmaan tasapainoa ja onnellisuutta elämästä jollaista saa elää kun on hyvä olla ♥ Halaus sulle ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo on ihan totta, että myös fyysisiin oireisiin luonto auttaa paljon. Hyvänolonhormonit alkavat heti virtaamaan, kun pääsee nauttimaan luonnosta. Jos joskus on elänyt sellaista elämää, josta ei oikein nauti, niin sitä osaa todella nauttia hyvästä elämästä <3 Halitusmaximus myös Sinulle ihana <3

   Poista
 10. Luonnosta löytyy kaikki parantava. Luontoa pitää vaalia. Ruusun värit ovat todella upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että luontoa pitäisi vaalia. Olen ihmetellyt välillä, kuinka kauan luonnosta jo monet puutarha-harrastajatkin ovat menneet. Kaikki mahdolliset ötökät ja rikkaruohot pitää saada tapettua, eikä ymmärretä, että kaikella on oma tarkoituksensa. Eikä ihminen luonnolle pärjää, ainakaan ilman järeitä myrkkyjä. Toivotaan, että saamme jatkossakin nauttia hyvinvoivasta luonnosta!

   Poista
 11. Luonto on paras paikka ladata akkuja. Luonnon omiin kasveihin pitäisi paneutua. Niissä on paljon mitä voisi käyttää jos mihinkin vaivaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Itsekin yritin kovasti löytää kesällä aikaa, jotta olisin voinut paneutua luonnon omiin kasveihin ja niiden käyttöön. Jotenkin vaan nyt aikaa ei ole ollut. Ehkäpä vielä joskus :)

   Poista
 12. Luonto on hyvä lataamo ihmisakulle :)
  Kaunista viikonloppua ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on <3 Ihanaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3 *halitus*

   Poista
 13. Onnellinen sinä! Kyllä Suomen luonto on hieno asia ja Suomessa hyvä elää. Onhan täällä murheensa, mutta harmittaa välillä ihmiset jotka sanovat että Suomessa on asiat niin huonosti. Meillä ei ole suuria luonnonmullistuksia eikä hirmuhallitsijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ja toivon mukaan osaisimme luontoa vaalia, jotta jatkossakin saisimme siitä nauttia!

   Poista
 14. Kauniit kuvat ja upea kirjoitus❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!