Noin tuhat syytä odottaa kevättä!

Nyt olisi kaikki (ellei tilanteet muutu jostakin ihmeen syystä) tämän vuoden syyssipulit saatu istettua. Ilona ja Juliat istuttelivat eilen krookukset ja minä istutin muut sipulit viime viikonloppuna. Yllätys olikin, kun totesin, että paikkoja olisi vielä ollut ja etenkin pikkusipuleille olisi vielä jopa tarvetta. Joten, jos oikein hyviin aleisiin törmään, niin voin huoletta seota niiden äärellä, khihii. Jostain syystä tytöt huokailivat erittäin äänekkäästi, kun ilmoitin asian heillekin. Kuulema olen ihan kukkahullu. No mikä jottei, kehuja on aina kiva kuulla! Noin tuhat sipulia kaiken kaikkiaan maahan piiloteltiin odottelemaan kevättä. Kivaa odoteltavaa siis...

Malleilla on jotain ihan omaa kivaa meneillään kuvien otto hetkellä. Joissakin kuvissa ilmeet olivat niin mahtavia, että ne pitäisi melkein säästää sen varalle, kun poikaystäviä alkaa tulemaan kuvioihin. Voisimme sitten yhdessä katsella kivoja kuvia... Nooh, ehkä se olisi jo liian julmaa.  Oikeasti nämä kuvaushetket ovat kivoja, kun kaikilla lähtee aina homma ihan lapasesta. Äänekästä naurun räkätystä aina piisaa noina(kin) hetkinä, sori naapurit!



Naurettavia hommia tiedossa


Sain myös kaikki daalioiden juurakot nostettua ylös ja vietyä kellariin. Viime vuonna laitoin juurakot ämpäreihin ja merkitsin niihin tarkasti, minkä värisiä daalioita niissä oli, mutta tänä vuonna totesin, ettei moiseen rahkeet riitä. Lajittelu menikin sitten vain niin, että kahteen astiaan tuli pinkkejä, liloja ja valkoisia daalioita ja yhteen keltaisia ja oransseja. Osaan olin laittanut nimimerkinnät keväällä istutusvaiheessa ja nuo muovilaput niiden varren tynkiin saivat jäädäkkin. Tosin, ei niistä hirveän suurta hyötyä ole, kun kaikki ei ollut ihan sitä, mitä piti. Joku viisas on joskus sanonut, että kaikki perustuu kus... eikun huijaukseen. Tuo lausahdus tuli muutamaan kertaan mieleen kesällä daalioiden äärellä. Tosin, suurta vahinkoa asian tiimoilta ei tapahtunut, kun daaliat ovat ihania lähes aina. Ainoa daalia, josta en vaan opi tykkäämään, on violetin purppura, nimetön kaktusdaalia. Jo viime vuonna ajattelin, ettei se oikein ole minun juttuni ja tänä vuonna tuo ajatus vahvistui. Harmi sinällään, kun se kukki selvästi parhaiten tänä vuonna. Se pääsee jatkamaan jonkun muun pihaan elämäänsä, jos joku sen vaan haluaa käydä itselleen noukkimassa.  Näppärästi tämän kokoiseen pihaan nuo daaliat katoavat, sillä noin 50 erilaista niitä oli, eikä yhtään tuntunut sille, että olisi joka paikka täynnä daalioita.



Kukkahullun tyttärillä ei aina ole helppoa...


Tyttäret innostuivat oma-alotteisesti haravoinnista ja nyt on taas ison vaahteran lehdet haravoitu. Vielä lehtiä tosin riittää puussa, joten kerta haravoinnilla sen kanssa ei selviä. Osa lehdistä tippuu parkkialueellemme, joten ne muussantuvat ikävästi tuohon pihalle, ellei niitä välillä haravoi pois. Oli kyllä kiva yllätys tytöiltä <3

Sulo vähän jo ihmettelikin alkuviikosta, miten valtava määrä lehtiä oli kerääntynyt. Hassu eläin. Nosteli koipiaan mahdottoman ylös, kun käveli tuossa puun alla. Luuli vissiin uppoavansa lehtikasaan.



Suojaväri kohdillaan, vain pyrstösulat paljastavat Sulon


Puutarhan syyshommat alkavat olemaan jo melko hyvällä tolalla. Kukkakellari on aivan täynnä ja hiirenlossatkin on jo viritelty odottelemaan kutsumattomia vieraita. Oli tytöillä jännät ilmeet, kun eilen kukkakellarissa totesin kasveille, että mukavaa talvea, lepäilkää nätisti niin ensi vuonna jatketaan loistoa, khih.

Kukkapenkit edelleen odottelevat kitkentää ja isossa kasvihuoneessa on vielä muutamia paprikoita. Ison kasvihuoneen pesukin on siis tekemättä. Jos jostain syystä lumi nyt tulisi, niin mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan tapahtuisi. Perennojen varret jätän talventörröttäjiksi. Kaunistuksia ne eivät ole, mutta linnut voivat siemenistä vielä nautiskella ja talvella oksat keräävät hyvin lunta ja näin auttavat perennoja selviämään talvesta.  

Kaiken kaikkiaan puutarhakausi oli ihan huima ja varmasti omalta osaltani kiireisin kaikista kokemistani puutarhakausista.  Toisaalta oli koko kesän semmoinen fiilis, etten saanut mitään aikaiseksi ja luulen sen johtuneen siitä, että tekemistä oli niin paljon, ettei To Do-lista koskaan päässyt tyhjentymään. Helpommallakin olisi voinut päästä, mutta aina joskus on hyvä itsensä haastaa ja oli tämän kesän hulluudelle ihan syykin. Sen tosin paljastan vähän myöhemmin... Osa on ehkä jo jotain arvellutkin, mutta tosiaan, palataan siihen myöhemmin ;) 

Ihanaa ja mahtavaa sunnuntaita Sinulle <3

38 kommenttia:

  1. Ihanat apulaiset, vaikka sitten pitävätkin sinua hulluna :-D Eron huomaa, tekeekö yksin vai saako apua, hommat sujuvat niin paljon nopeammin.
    Sulo on mahtavan kauniin värinen kukko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteistyössä on voimaa <3 Pieni luova hulluus on aina hyväksi, khih :D Sulo on tosiaan aivan ihana. Saatan tosin olla vähän puolueellinen ;)

      Poista
  2. On se kivaa kun saa apua, täällä päässä saan paljon tehdä itse.Meillä puissa vielä lehdet,hitaasti mutta varmasti tuo syksy näyttäytyy,punaisen hehkua jo on ja keltaista, oli meinaan päiviä että 25 astetta meni rikki,aurinko paistaa ja yöt ovat viileitä :) Mukavia päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, olipas lämmintä. Vautsi! Kyllähän hommat menevät mukavammin, kun yhdessä niitä tekee! Ihania syyspäiviä myös Sinulle <3

      Poista
  3. Mahtavaa, kun on apulaisia. :) Ja ihanahan se on porukalla tehdäkin, tulee niitä hauskoja tilanteita ja hyviä muistoja. Pöllöhupparikin on selvästi päässyt käyttöön, kiva! Sitten vaan odottelemaan kevättä ja uutta kukkaloistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöhuppari on paljon käytössä, kiitoksia <3 Julia on tykästynyt siihen tosi paljon :) Oih, kevät onkin niiin odotettua aikaa aina :)

      Poista
  4. Kelpaa kun on tuollaisia auttavaisia ja iloisia apulaisia! Kukkasipulit olen minäkin jo istuttanut, mutta jotenkin tuntuu ettei lisä pahaa vielä tekisi.
    Oikein hienoa syksyä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi vielä kerkiää istuttelemaan lisääkin sipuleita ;) Reippaiden apulaisten kanssa on ilo puuhailla :) Ihanaa syksyä myös Sinulle <3

      Poista
  5. Ai niin, ne tuoksumiekkaliljat ja daalia ovat vieläkin maassa... hups :D Joutaisivat jo kellariin, kun ovat varret mustana retkottaneet jo pari viikkoa :D Ihanat apulaiset sinulla, kun oma-aloitteisestikin tekevät puutarhahommia <3 Ettei vain olisi äidin puutarhakärpänen päässyt tyttäriäkin puraisemaan...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi niillä ei ole maassa mikään hätä ole ollut, joten vielä kerkiää hyvin ne viemään talvetukseen :) Se voipi olla, että pieni kärpäsen puraisu on tytöillekkin tullut, khih :)

      Poista
  6. Miäkii lopetin haaveilun ja kävin tuumasta toimeen! Omat sipulini sain tänään istutettua.
    Sulo katoaa maaston väreihin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, hyvä Sinä :) Toivotaan, että ilahduttavat keväällä <3
      Sulolla on mainio suojaväri :D

      Poista
  7. Itse ainakin olen niin kevät ja kesä ihmisiä.

    VastaaPoista
  8. Sulla on kyllä parhaat apurit siellä aina! Ihania kuvia ja nyt sitten odotellaan vaan kevättä ja kesää <3
    Kaunista sunnuntaita ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apurit ovat ihania <3 On niin kiva, kun viitsivät vielä tulla puuhastelemaan min kanssa tuonne pihalle :) Ihanaa uutta viikkoa Siulle murunen <3

      Poista
  9. Hurja määrä kukkasipuleita! Sinulla on todella ahkerat apulaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apulaiset olivat mainion ahkeria ja reippaita <3 Yllättävää kyllä, miten kukkasipuleita menee maan uumeniin hurjalta kuulostavia määriä, eikä keväällä kuitenkaan tunnu yhtään, että niitä olisi liikaa :D

      Poista
  10. Ahkeria apulaisia. Meilläkin sipulit tulivat tänään istutetuiksi pikkuneiti 3v ja isoveikka 5v taitavalla avustuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä onkin kivempi puuhastella pihahommissa(kin) <3 Kivoja apulaisia ollut Sinullakin <3

      Poista
  11. Te ootte niin ihanan reippaita ja nuo sinun apurit on kyllä huippuja♥ Toivotaan että talvi on oikein suopea sipuleille ja ensi keväänä sitten päästään näin blogin välityksellä varmaankin ihastelemaan kukkia:) Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa 😊💕👋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan tosiaan, että keväällä sipulit ilahduttavat runsaalla kukinnalla :) Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  12. Minä jaksan aina hehkuttaa, kuinka sinä osaat motivoida nuoret mukaan.
    Taas kerran se tuli nähdyksi.
    Olet laittanut/olette laittaneet melkoisesti sipuleita maahan. Kyllä kelpaakin odotella kevättä.
    Mukavaa ensi viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä kaipaa niin paljon väriä ja kukkia, että mielellään syksyllä sipuleita piilotteleekin maan uumeniin :) Meillä on kyllä ihanan auttavaisia nuoria. En tiedä, olisiko sillä jotain tekemistä sen asian kanssa, että olen tytöt ottanut ihan pienestä pitäen hommiin mukaan... Ihanaa uutta viikkoa myös Siulle <3

      Poista
  13. Uskon , että kohdallasi on puutarhakausi tuonut sen tyydytyksen jota pieteetilläsi varmasti hommasta haetkin;)Ihan tajuton on tuo kevätsipulien määräsikin, mutta kuten kuvista viime keväänäkin näki, on se varmasti kaiken vaivan arvoistakin!Ihana viikonloppu oli puuhastella ja mikä lämpö lokakuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonlopun kelit olivat ihan huimat. Mahtavaa, että tässä vaiheessa vuotta pääsi lämmöstä vielä nauttimaan :) Toivotaan, että kevään värien ilotulitus toistuu ensi keväänäkin <3

      Poista
  14. Kesällä on kiva taas nauttia upeasta kukkaloistosta. Oikein hyvää syksyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kyllä sitä keväällä nauttii kukista ihan täysillä, kun on pitkä talvi selätetty :) Ihanaa syksyä myös siulle!

      Poista
  15. Meillä on vain noin kolme ja puolisataa syytä odottaa kevättä :) Ahkeria olette kyllä olleet! Oikein mukavaa uutta viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huonon kuuloinen määrä tuokaan kevään odotukselle <3 Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  16. Hienoa että nuoret osallistuvat näin ne saavat hyvät eväät eteenpäin elämässä, vähän niinkuin huomaamattaan. Olettepa istuttanut paljon sipuleita kyllä sitä kelpaa kevättä odottaakkin . Minä istutin jonkin verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan kiva, että tytöt ovat puuhailuissa mukana <3 Sipuleita menee vähän kuin huomaamatta melkoiset määrät maahan :)

      Poista
  17. Sulta löytyy kyllä niin mahtavat apulaiset aina, että ihan kateellinen olen :) Nyt sitten kelpaa kevättä odotella, kun on paljon sipuleita istutettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä apulaiset ovat kyllä aika ihania tyyppejä :) Kevään odotus on jo täysillä meneillään, khih. Voi tätä puutarhahulluutta :D

      Poista
  18. Teillä onkin ollut hienoinen urakka, mutta onneksi on ollut urakoitsijoitakin. Keväällä ja kesällä saatte sitten nauttia kukkaloistosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä tehden hommat sujuu :) Toivotaan ainakin, että kukkiivat hyvin :)

      Poista
  19. Vastaukset
    1. On se aina joskus. Joskus taas tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi :D Mutta sallittakoon sekin <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!