Tipu-terveisiä

Heippa kaikki tipu-fanit! Vauhti-hemmojen kuvaaminen on melkoista säätöä, mutta tässä muutama kuva teidän iloksi. Tipuset alkavat olemaan todella kovia sotkijoita, kun pöllyttävät purut ja kuivat kakat ympäriinsä. Häkin ympäristöä saa olla siivoamassa monta kertaa päivässä.  Ja perinteinen homma on, että kun tipuset päästää vapaaksi, he pöräyttävät ensimmäiseksi kakat lattialle. Voi näitä vauvoja!












Kuvissa sitä ei huomaa, mutta isommilla alkaa olemaan selviä höyheniä jo joka puolella. Näyttävät oikeasti aika hassuilta tällä hetkellä, kun sulat ja untuva on ihan sikin sokin tipusessa. Khih!










Ai miten niin me muka sotketaan???






Ruoka-automaatti on mainio näiden kavereiden kanssa. Juuri tuosta sotkemis syystä! Ruoka pysyy sielä, missä sen kuuluukin olla ja säästyy jopa kakkakasoilta. Olemme alkaneet tulemaan siihen tulokseen, että Martta ja Lottakin tarvitsevat ruoka-automaatin, kun heillä on tapana kaataa ruokakuppinsa ja kuopia ruuat ympäriinsä. Nämä tipuset harrastavat ruuat pöllyttämisen lisäksi kylpemistä ruokakupissa, jos ruoka on matalassa, avoimessa astiassa. 












Ovat ne vaan niin suloisia. Tosin, tuon sotkemisen takia olisin valmis heidät sijoittamaan jo johonkin muualle asuintiloista. Saunatupa saattaisi olla parempi paikka. Minä ja HerraMies olemme näille kavereille myös selvästi allergiasia, mutta onneksi allergialääkkeet on keksitty. Söpöä on sekin, kun häkin luukun avaa, tulee koko lauma lentämällä syliin ja sen jälkeen alkaakin melkoinen lentonäytös. Ei uskoisi, että tipuset ovat olleet meillä vasta vähän yli viikon. Ne ovat muuttuneet niin paljon, että luulisi aikaa kuluneen paljon enemmän. Jännä nähdä, kumpia heistä tulee, kanoja vai kukkoja. Veikkauksia otetaan vastaan ;)




Lopuksi vielä toissa päivänä kuvattu tirppa-video. Jälleen Youtuben puolelta sen pääsee katsomaan suurempana.




Ruoka-automaatti saatu blogiyhteistyönä Kanafarmarin kaupasta. Kiitos! Kyseinen nettikauppa kannattaa käydä kurkkaamassa, jos omistaa kanoja tai suunnittelee niiden ottamista. Sieltä löytyy käytännössä hyviksi todettuja kana-tarvikkeita!




46 kommenttia:

  1. Meiltä ei kanoja löydy, mutta ankkoja neljä. Mummillani oli aikanaan kanoja ja ne oli kyllä hauskoja. Niitä oli aika paljon, kaikki vapaana entisen kyläkoulun pihalla ja jokaisella oma nimi :) Jos joku kanoista sairastui, sille tehtiin sairaspeti keittiöön, kunnes toipui :D Meidän ankat olisi kovia hautomaan, mutta mies on sitä mieltä että ankkakiintiö on nyt täysi :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ankatkin kuulostavat ihanilta. Eilen munanetissä katselin ankan poikasten kuvia ja voi apua, miten suloisia ne olivatkaan! Ihania lapsuusmuistoja kanoista <3

      Poista
  2. Ihania kuvia. Tipuset alkaa pikku hiljaa näyttää nuorisolta, kun vauvauntuvat vaihtuu karkempaan päällystakkiin. Sitä ihmettelen, kuinka ruoka on laitettu automaattiin. Eikös sitä kuulukin kuopia ympäriinsä. :) Mukavia siivoushetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tylyä kyllä pieniä vauvoja kohtaan, että ruoka laitetaan automaattiin. Eläinsuojeluu yhteyttä ja heti :D kihhiii :D
      Kiitos, siivoushetkiä piisaa <3 Onneksi ovat niin ylisöpöjä, ettei lisäsiivoukset eivät hirveästi haittaa :)

      Poista
  3. Hienot kuvat ja video. Olet turhan kriittinen. No siitähän me puhuttiin. Tipusten tehtävä on ruopsuttaa ja kuopsuttaa.
    Mahtavaa jatkoa tälle viikolle ja terkkuja tytöille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nämä tosiaan luontoaan toteuttavat onnellisin mielin, khih :D Mukavaa viikon jatkoa myös teille <3

      Poista
  4. Kanat rakastavat kuopimista ja ruopsuttelua, se on niihin niin sisäänrakennettu, ettei se miksikään muutu. Minulla on sisäkanalassa ruuvattu parvekelaatikon kannattimet seinään ja niissä on sitten se parvekelaatikko jossa jyvät ja rehut ja kalkit seoksena. Ainakin isommille kanoille se on ollut ihan toimiva kokonaisuus. Pikkuisilla kanoilla on pienempiä astioita siellä sun täällä, että jokainen pääsee nappaamaan ruokaa eikä tarvitse jonottaa. Tuommoinen automaatti on ihan kätevä.

    Viskaan joskus kourallisen jyviä kanalan kuivikkeisiin, niin että luonnollista ruopimista tulee ihan siitäkin. Ja kynnet kuluu.

    Tuo yksi on ihan outo, sulkaantunut kuin kana mutta on hyvin miehekäs muuten. Kanat pysyy useimmiten matalampina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aika söpöä, miten se kuopiminen alkaa lähes heti, kun kuoresta selviytyy ulos :D Hassuja tyyppejä :) Tuo teidän ruokintasysteemi kuulostaa tosi hyvältä!
      Tuo vaalea kaveri herättää itsessänikin ihmetystä. Vaikka ovat meille ekoja tipuja, niin lukemani perusteella juuri sulista olisin kuvitellut olevan kana, mutta muutoin vaikuttaa kukolta. Jännityksellä odotellaan, minkälainen hänestä vielä kehittyy :)

      Poista
  5. Ovat jo aika isoja. Huh,huh miten ne kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan älytöntä vauhtia. Kohta täytyy hankkia uusia tipuja, khih. vitsi vitsi, ei sentään :D Ainakaan vielä ;)

      Poista
  6. Älyttömän suloisia tyyppejä, en kestä :)

    VastaaPoista
  7. NE ON NIIN SÖPÖJÄ <3 Ihan vauvojen hommia, kakkaa joka puolella :D

    VastaaPoista
  8. Pitäisköhän mun mennä takaisin bilsan tunnille, kun olin jotenkin ajatellut, että tipuista tulee aina kanoja?! :-D Mutta mistä niitä kukkoja sitten tulee, sitäpä en tiedäkään. :-)

    Hauskoja tepastelijoita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, ihana Satu <3 Tosin, et ole kyllä ainoa, jolta olen kuullut, että on luullut juuri noin <3
      Ovat nämä melkoisia touhottajia :)

      Poista
  9. Onpas suloisia pikkuotuksia! <3

    VastaaPoista
  10. Kanantipujen touhuja on niin kiva seurata. Niiden ulkonäkö muuttuu kyllä jo viikossa suloisesta untuvapallosta, lähinnä korppikotkan poikasta muistuttavaksi! ='D

    Minulla on konehaudotut tiput muovisessa hamsterihäkissä, missä on kalterikatto. Näin eivät pääse roiskimaan shaissee joka paikkaan. Tosin, tänä keväänä päätin, että tiput saavat asua tallissa heti alusta saakka lämpölampun alla. Ne alkavat haisemaan, enkä halua niiden sotkevan ihmisasumuksia. Aina on kuitenkin salmonella sun muut riskit. Olivat kuinka söpösiä tahansa!

    Oletko käynyt lukemassa postauksen meidän kanalasta? Siellä on kuva meidän ruokinta-automaatista!

    http://rakkauttajamaanantimia.blogspot.fi/2016/03/meidan-kanala.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin samantien lukemassa tuon postauksen. Teillä on tosi upea kanala! Ja hieno ruokinta-automaatti!
      Tuo korppikotkamaisuus muuten on hyvin kuvaava ilmaisu, khih :D Missähän vaiheessa näitä pieniä uskaltaa päästää ulos?

      Poista
  11. Söpöjä sotkijoita ovat<3 Noista on kyllä iloa koko perheelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näistä tosiaan suuri ilo <3 Vaikka kuinka sotkevat ja aiheuttavat allergiaoireita, niin ovat kaiken sen arvoisia ehdottomasti ja paljon paljon enemmänkin <3

      Poista
  12. Ihania söpöläisiä :) Ja kasvaneet niin kovasti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kamalan nopeasti. Olisi voineet vähän pitempään pysyä pikkuruisina, khih :D

      Poista
  13. Ihania tipusia ja untuvikkoaika on aina vain niin lyhyt. Sulat kasvavat tosin nopeaan ja sitten muka pieniä lentoharjoituksia tehdään ja meidän maatiaiset (ilmajokiset) lentävätkin jo aika pieninä jopa metrejä. Kyllä tiput sotkevat ilman muuta, pöllyyttävät ruokaa ja sitten kuopivat - tässä kohden ajattelee kuinka siistejä kissat ja koirat ovatkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi lyhyt aika tosiaan on ollut. Nämä myös ovat mahdottomia lentelijöitä. Hassun näköisiä, mutta kovin taitavia <3
      Totta, kyllä nämä sotkuisimpia lemmikkejä ovat, mitä meillä on ollut :D Khih :D

      Poista
  14. Suloisia ovat tipsut. Varsinkin, kun ei itse tarvitse noita sotkuja siivota!

    VastaaPoista
  15. Oi, ihania tipuja!😍🐥
    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat melkoisia sydämen valloittajia <3 Mukavaa viikonjatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  16. Ovatpa tosiaan kasvaneet ja kehittyneet nopeasti!Eivät ihan untuvikkopalleroita enää olekaan, vaan tuollaisia vauhtitanevia. :) Söpösiä! <3

    VastaaPoista
  17. Jestas,kylläpä ovat kasvaneet vauhdilla ja vauhtia näkyy olevan muutenkin heillä .. sottaamisessakin ;D
    Ihania tipusia ovat <3 ja ihankun olis vähän tipukuumetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihme, jos tulee vähän tipukuume. On nämä vaan niin ihania :D

      Poista
  18. Onpa suloisia tipusia <3 aurinkoista loppuviikkoa Sinulle ja tipusille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat nämä tosiaan aikamoisen ihania tyyppejä :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista
  19. Todella sulosia omg <3 <3
    Kiitos vinkkauksesta kauppaan. Meillä on haaveissa ottaa kesäkanoja ja kukko jossain vaiheessa joten kauppa tulee varmaan tutuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta kaupasta, kun omistajille on tärkeää juuri käytännöllisyys tuotteissa. On mukava ostaa, kun tietää, että juttu toimii oikeasti eikä jää käyttämättömäksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!