Ihana syyspäivän aurinko!

Eilen oli ihan mielettömän upea auringonpaiste koko päivän. Harmi, että lähes kaikki lehdet ovat jo tippuneet puista. Kuitenkin kaikessa alastomuudessaan ja syysroskaisuudessaan puutarha näytti aivan ihanalta. Tuntui, että aurinko helli ihan täydellä teholla!



Lehdet ovat jo tippuneet omenapuista



Voi tuota taivaan sinisyyttä! Se on yksi kauneimmista väreistä, joita tiedän. Jotain niin puhtoisen viatonta ja lapsenomaisen hyväuskoisuutta siinnä on. Liekkö se pohjautuisi kuitenkin isänmaan rakkauteen? Koivun runko ja sininen taivas, ne molemmat puhuttelevat ainakin minua! Jostain tuli mieleeni muisto, kun istun auton takapenkillä lapsena ja tuijotan koivun runkoja, kun ajamme niiden ohi ja pohdin, että ne ovat kauneimpia puita, joita tiedän. Hassu, miten jotkut muistot yht äkkiä vain pulpahtavat pintaan.



Ihana syyspäivä



Haravointiin pitäisi ryhtyä lähiaikoina. Mitenkään kauhean tarkkaan en nuole lehtiä pois. Osa joutaa hyvin maatumaan maan parannukseksi ja ravinteeksi. Haravointi on minusta tosi ihanaa ensimmäiset kerrat sekä keväällä että syksyllä. Harvassa hommassa näkee niin äkkiä työnsä jäljen. Lehtien poisvienti sen sijaan on vähän tylsä homma ja sitä olemmekin jakaneet tyttöjen kanssa. Jostain syystä lehtikasat katoavat äkkiä, kun sanon, että jatkan haravointia siihen saakka, kunnes lehtikasat on viety pois ja sen jälkeen lähdetään shoppailemaan. Mummon päivitykset-blogin Kirsti usein ihmettelee, miten taitava olen teinien motivoimisessa töihin. Tämä on juuri se kiristys ja lahjonta, joka toimii hyvin ;)



Syyspäivän auringonpaiste on ilahduttavaa




Koristeomenapuun omenat ovat hyvin kelvanneet linnuille. Talvisinkin sen äärellä linnut ovat herkuttelemassa. Oikein pahaa tekee, kun ajattelen sitä, että meinasimme typeryyksissämme kaataa kyseisen puun. Onneksi sanoin kuitenkin, että katsotaan sen kukinta ennenkuin tehdään lopullinen ratkaisu. Ja sitten kun näin kukinnan ja huomasin, että linnut hyötyvät puusta, ei kaataminen enää tietenkään tullut kysymykseen.  Tämän vuoden kukinta olikin sellainen, että rakastuin koristeomenapuuhumme ihan täysin. I-ha-na! Ja on tässä syksyn olemuksessakin jotain niin sympaattista!



Koristeomenapuun omenat kelpaavat linnuille



Tänään onkin luvattu harmaampaa keliä, joten nautitaan nyt vielä eilisen paisteesta! Meillä on HerraMiehen kanssa tänään treffipäivä. Taika pääsee mummola-palveluiden pariin, joten me vietämme laatuaikaa murun kanssa <3 Hyvää ruokaa ja ihanaa kahden keskistä aikaa. Ai jaij, kuulostaa niin hyvältä!

Mukavaa lauantaita myös Sinulle <3

38 kommenttia:

  1. Onnen hetkiä teille kaikille, yksin, kaksin ja yhdessä.

    VastaaPoista
  2. Ihania syyshetkiä ja tunnelmia postauksessasi <3
    Mukavaa treffipäivää sinulle ja miehellesi <3

    VastaaPoista
  3. Mukavaa treffipäivää ♥️

    VastaaPoista
  4. Kiva syksyinen puutarhakatsaus.
    Voi Hilu-rakas olisit antanut minun pitää uskoni motivointitaidoistasi. On siinä pakko olla muutakin.
    Nimittäin itsekin käytän lahjontaa, kiristystä ja uhkailua (siis laittomia) konsteja - ilman sanottavaa tulosta.
    Nauttikaa harvinaisesta kahdenkeskisestä ajastanne❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Khih, joskus pitää paljastaa salaisuuksiaan ;) Eilinen oli tosi mukava ja rentouttava <3

      Poista
  5. Ihania syyspäiviä on tosiaan riittänyt tänä vuonna. En muista olenko koskaan tykännyt syksystä yhtä paljon kuin nyt.
    Meillä puissa on vielä paljon lehtiä eikä haravoimaan kannata vielä lähteä.
    Hienoja päiviä jatkossakin sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että pääsette vielä nauttimaan ruskasta, joka tosiaan on ollut ihan huiman upea tänä vuonna <3 Ihanaa sunnuntaita <3

      Poista
  6. Hyvää viikonloppua teille täältä mökkipihalta, haravan varresta:)

    VastaaPoista
  7. Minusta lehdettömätkin puut ovat kauniita. Mökillä jätän haravoinnin aina kevääksi. On niin kiva alkaa siellä keväisin jotain tehdä. Kotipihalla on imuroitu ja haravoitu tämän syksyn osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se totta, että puut ovat nakuinakin kauniita :) Teillä ollaankin oltu tosi reippaina, hyvä te <3

      Poista
  8. Jonkun verran olen jo haravoinut, koska se on hyvää ulkoilua ja hiekkakäytäviltä tulee jaloissa lehtiä muuten ihan liikaa sisälle. Omenapuut tyhjenivät lehdistä loppuviikosta aivan huomaamatta.
    Oikein mukavaa ja romanttist iltaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haravointi on ihan kivaa puuhaa :) Ihanaa sunnuntaita Sinulle <3

      Poista
  9. Syysaurinko onkin ihana ja eka kuvassasi siivilöityy niin kauniisti puiden lomasta.
    Meillä mies on puhaltanut puista varisseita lehtiä kasaan lehtipuhaltimella jo useampaan otteeseen, mutta vielä osalla puista on lehdet varisematta, joten töitä on vielä tiedossa.
    Ihanaa kahdenkeskistä iltaa teille. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtipuhallin on tosiaan näppärä puutarhan siistimiseen. Meilläkin ilmeisesti sellainen jossain on, mutta sen meteli on käyttäjille liikaa, joten mennään perinteisin menoin, jonka lisäksi ruohonleikkurissa on keräin lehtiä varten :)
      Eilinen oli tosi mukava ja rentouttava päivä <3 Kivaa sunnuntaita Sinulle <3

      Poista
  10. Viimeisistä aurinkoisista päivistä ja edes pienistä hetkistä tekee mieli nauttia täysillä, sillä kohta niistä ei pääse taas pariin kuukauteen nauttimaan pahimmillaan ollenkaan. Ensimmäinen kuva on hieno, varsinkin nuo käkkyräiset puunrungot. Romanttista treffi-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yyh, tuo pimeys ei jotenkin kuulosta ollenkaan ihanalta. Nooh, ehkäpä siitäkin selvitään <3 Eilinen oli tosi mukava ja rentouttava päivä :)

      Poista
  11. Viehättäviä viikonlopun tunnelmia teille!! <3

    VastaaPoista
  12. Kiristys ja lahjonta ;) jep...tehokeinot. Nykyään kun nuo natiaiset ovat jo täysi-ikäisyyden ylittäneet niin voi vedota "olen vanha enkä jaksa, tehkää kiitos"... usein jopa ilman sanomista on pyykit pesty, tiskit hoidettu, kaupassa käyty ja luxus...ruoka valmiina <3 Arjen pienet ilot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on oikein mainioita keinoja oikein käytettyinä. Kukapa sitä ei olisi jollainlailla lahjottavissa ja kiristettävissä, khih :D Tuo vanhuus-kortti on myös näppärä!

      Poista
  13. On teillä siellä haravoitavaa, muista venyttelyt ♥ Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haravoitavaa tosiaan riittää. Onneksi ei tarvitse yksin puuhastella :) Ihanaa sunnuntaita myös Sinulle <3

      Poista
  14. Kyllä tuli paikat kipeiksi. Haravointia. Hyvää se vaan tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinnä tulee käytettyä sellaisia lihaksia, joita ei muuten tule käytettyä. Ja toisaalta, mikä tahansa pitkään jatkunut toistoliike saa kyllä lihakset kipeytymään :)

      Poista
  15. Syksyn auringon paisteessa puiden lehdet loistavat todella upeasti. Se mitä on vielä jäljellä.

    VastaaPoista
  16. Teillä on ollut ihana aurinkoinen syyssää! Ne ovat ihan parhaita :)
    Meillä ei haravoida lainkaan, olen todennut että lehdet maatuvat itsekseen ihan hyvin. Tosin meillä ei ole myöskään isoja puita tiputtamassa lehtiään nurmikolle.
    Toivottavasti siellä oli mukava treffi-ilta :)
    Mukavaa sunnuntain iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä syksy on näyttänyt myös syksyn inhoajille, että syksy voi olla upeaa ja kaunista aikaa <3 Helpottaa hommia kovasti, kun ei tarvitse haravoida :) Treffipäivä oli tosi mukava. Leppoisa ja rentouttava <3 Ihanaa uutta viikkoa Siulle <3

      Poista
  17. Ihana postaus <3
    Oi mä niin tykkään haravoinnista :)

    VastaaPoista
  18. Hienoa kun ajattelet pikkusiivekkäitä.
    Linnut touhuavat myös ruusupuskissa ahkerasti. Heh, ja kerran näin kun metsähiiri poistui ruususta. Sillekin olivat marjat maistuneet😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiiret ovat käsittämättömän taitavia kiipeilijöitä :) Pieniä ystäviäkin on aina hyvä muistaa <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!