Kuulumisia

Taimet tuntuvat tänä vuonna kasvavan super hitaasti. Tuntuu, ettei mitään tapahdu. Paitsi vesiviljelyssä oleva Patio Red, joka alkoi kasvamaan vauhdilla heti istutuksen jälkeen. 

Vaikka mitään kiirettä ei olekaan, niin silti vähän turhaudun taimien hitauteen. Minusta hyö voisivat jo alkaa kasvamaan oikein kunnolla. 

Sen toki ymmärrän, että koulimattomat taimet jumittavat, mutta jo koulittujen taimien sietäisi alkaa kasvupuuhiin. Miten niin olen malttamaton?

Olen kokoajan yrittänyt lohduttautua sillä ajatuksella, että sitten, kun kasvu alkaa, niin sitten se on todella nopeaa. Mutta kun mie haluan kaiken nyt ja heti! Ehkä tämä puutarhaharrastus on minulle juuri passeli, kun tässä ei vain voi kiirehtiä. Tai voi, mutta luonto näyttää, että se päättää ihan itse. 


Paprika - vesiviljelyssä


Pieni seesteisyys lienee kyllä ihan paikallaan. Olen niin täpinöissäni tällä hetkellä jatkuvasti, että rauhallisempi tahti edes jossain tekee ihan hyvää. Ehkä pitäisi vain mennä tuijottelemaan taimia ja niistä hakea itselleenki Zen-oloa, khih. 

Kirja lähti loppuviikosta painoon ja jännitys alkaa ihan todella nostamaan päätään. Pitäisiköhän pyytää joku videoimaan se hetki, kun pääsen ensimmäisen kerran kirjaan ihan fyysisesti käsiksi? Ehkei. Luulen, että nauran ja itken yhtä aikaa. Niin paljon tuohon yhteen kirjaan on latautunut tunteita. Unelma, joka lopultakin on kohta käsissäni kaikkien suurien tunteiden jälkeen. On se vaan aika huimaa. 

Nyt on alkanut viestejä tulemaan ihmisiltä, jotka ovat bonganneet kirjan oman kirjastonsa valikoimista ja on ihan super ihanaa, miten monet jakavat tämän odotuksen kanssani. Kovasti vain toivon, että kirja myös täyttää ne odotukset. 


Paprika - multaviljelyssä


Tekstihiomon ihana Saara Salminen, joka on siis myös kirjani oikolukenut, kirjoitti siitä näin kauniisti (arvatkaa, kenellä oli pikkuisen tippa linssissä?): 


"Puutarhan salaisuus - iloa ja onnea puutarhasta" on valoisa ja aurinkoinen tietokirja, joka sisältää sopivassa suhteessa tietoa, fiilistelyä ja värien ilotulitusta. Se antaa konkreettiset neuvot ison tai pienen puutarhan perustamiseen ja esittelee kirjavan joukon puutarhan kaunistajia. Oman osansa saavat sekä houkuttelevat koristekasvit että herkulliset hyötykasvit, joihin kaikkiin tarjotaan myös istutus- ja hoitoniksit.


Esikoiskirjailija Hillevi Joutjärvi on kiireestä kantapäähän viherpeukalo, joka elää ja hengittää puutarhan salaisuuksia – ja saa myös lukijan innostettua kasvikokeiluihin. Viimeistään kansia sulkiessa lukija haluaa istutella kasveja mielipuolisesti sinnekin, minne niitä ei oikeastaan enää mahdu."

Ehdottomasti suosittelen Saaran palveluita kaikille, jotka tarvitsevat apua, minkä tahansa tekstin kanssa. Saara tekee esi- ja oikolukuja, tekstin huoltoa ja niiden lisäksi tuottaa sisältöä erilaisiin tarpeisiin. 

Rakastin hänen tapaa tehdä työtään. Tekstin kirjoittaa kohtaan erittäin kunnioittavaa ja kuitenkin niin tarkkaa. Saara on luotettava ja todella taitava työssään. Hänen kanssaan oli ihanan helppoa ja saumatonta tehdä hommia. 

Mutta tosiaan, ihan pian on kirja kaupoissa ja sitä pääsee hypistelemään. Jänskää aikaa. Pelottaa ja innottaa yhtä aikaa. 


pepino


Tämä talvi on ollut aivan käsittämätön. Odotan kevättä, mutta toisaalta tuntuu, kuin eläisi syksyä ja talvi olisi vasta tulossa. Jakaako kukaan muu tämän tunteen? Yleensä olen ollut helmikuussa jo intoa täynnä, että jes, kohta lumet sulaa ja alkaa kunnon kevät. Nyt odotan vain, että milloin se lumi tulee, jotta voi intoilla sen sulamisesta. Outoa.

Tajusin myös muutama päivä sitten, että kukkakellarissa olisi hyvä vierailla ja hedelmäpuut hakea valoon. Sen varran eilen vilkaisin, että nuppuja näytti olevan joko persikka- tai aprikoosipuussa. Ehkäpä saisin tässä viikonlopun aikana aikaiseksi käydä ne sieltä hakemassa. Ihana ajatus, ettei enää ole kauaa, kun pääsee niidenkin kukinnasta nauttimaan (ainakin toivon mukaan)!

Ihanaa viikonloppua! 

24 kommenttia:

 1. Voi että, täällä kans odotellaan niin innolla sun kirjan tuloa kauppoihin! <3 Ymmärrän tunteesi tätä talvea kohtaan. Minä tosin odotan jo kunnon kevään alkua. Täällä on ehtinyt olla useampaan otteeseen lunta. Minua turhauttaa, kun suunnilleen joka toinen viikko on lunta ja joka toinen viikko miltei paljas maa. Kun ei kerta ole kunnon talvea, niin voisko kevät jo tulla!? Onneksi kohta on maaliskuu, eiköhän se siitä pikkuhiljaa muutu ihan oikeaksi kevääksi. Mukavaa kevään odotusta ja ripaus malttiakin matkaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos ihana <3 Mie kans toivon, ettei enää mitään talvea tule, mutta joku pessimisti huutelee korvaan, että ei voi käyny niin "hyvin", että täst jo alkaisi kevät :D

   Poista
 2. Ymmärrän kyllä intosi ja malttamattomuutesi sekä kasvien että kirjan kanssa. Ajatella että saa ihan oman kirjoittamansa kirjan julkaistua!
  Meiltä päin sitä on turha kirjakaupoista kysellä, mutta Adlibriksestä sen voisin sitten tilata kun ilmestyy.
  Ihanaa kevään odotusta sinulle Hillevi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adlibriksen kautta taitaneekin löytyä halvimmillaan, mitä olen hintoja vertaillut <3 Ihanaa keväändotusta myös Sinulle <3

   Poista
 3. Oi, oi sulla on ihania odotuksen hetkiä siellä!
  Olen niin onnellinen sun puolesta kirjasi ilmestymisestä. Uskon sen olevan ihana ja insipiroiva.
  Koita nyt vielä hetki pysyä nahoissasi, sillä kohta taimet lähtevät kasvuspurttiin ja kirjasi on käsissäsi.
  Onnea ja ihania hetkiä! Ja pyydä ihmeessä joku videoimaan tuo hetki, kun saat kirjan käteesi. Se on taatusti yksi elämäsi tähtihetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Uskon myös, että tuo hetki tulee jäämään muistoihin :D

   Poista
 4. Täällähän on entinyt tapahtua suuria puuhia sitten viime vierailuni. Wautsi onnea esikoiskirjailijalle💚

  VastaaPoista
 5. Voin kuvitella riemusi. Innolla täälläkin odotellaan kirjasi ilmestymistä :) Meillä on ollut onneksi lunta sieltä marraskuun lopulta saakka, mutta säät ovat olleet niin syksyiset melkein koko ajan, että kevätfiiliksetkin tuntuvat olevan vähän jumissa. Kaipasin oikeasti niitä tammikuun paksuja hankia, talven ensimmäisiä, kirkkaita auringonpaisteisia pakkaspäiviä. Vielähän niitä toki ehtii tulemaan, hiihtolomakin aloitetaan täällä vasta viikon päästä ja normaalisti vasta huhtikuun puolivälissä alkaa näkyä enemmän pälvipaikkoja. Onneksi sentään kasveista saa piristystä: vuosi sitten sinun siemenketjukirjeestäsi ottamani 'Patio Red' -paprikan siemenet päättivät tänä vuonna itää huomattavasti viime vuotta helpommin ja paremmalla itämisprosentilla. Nyt on jo neljä tainta noussut mullasta, kun viime vuonna sain itämään parin kuukauden aikana yhden siemenen yli neljästäkymmenestä. Talvetetut suippopaprikat vääntävät myös väkisin kukkanuppuja, vaikka niitä yritän nyppiä vielä pois. Ehkä pitää antaa niiden sitten kukkia, kun kerta ovat sitä mieltä :) Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista helmikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla, että odotat kirjaa. Toivottavasti täyttää odotuksesi <3 Mikähän ihme niissä Patio Red´in siemenissä oli viime vuonna. Hyvin hämmentävää. Hyvä, että nyt kuitenkin itivät paremmin :) Anna vaan suippopaprikoiden kukkia. Jeee, aikaista satoa luvassa :D Ihanaa helmikuun loppua myös Sinulle <3

   Poista
 6. Ihanaa kuulla, että kirja on jo kirjastoissa! Tärkeintähän on, että kirja saavuttaa lukijansa ja kirjastot ovat mahtava perinne meillä. Innolla odotan näkeväni teoksen, kohta sen on pakko tulla <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukavan moneen kirjastoon näyttäisi olevan varauksia, kun vaan saadaan painosta pois :D Hiphei :D Kirjastot ihan todella on upea juttu!!! Kiitos ihana <3

   Poista
 7. Onnea sylintäydeltä Hillevi <3
  Malttamattomana odotan saada kirjasi käsiini.
  Kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ystäväkallis <3 Toivottavasti kirja täyttää odotuksesi <3 Ihanaa helmikuun loppua Sinulle ja terkkuja puolisolle <3

   Poista
 8. Hieno homma, että kirja alkaa olla totta viime vuoden toiveiden jälkeen!
  Minustakin talvi tuntuu oudolta, kuin sekoitus syksyä ja kevättä, aivot ei pysy mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 On todella ollut outo "talvi"... Vähän jännityksellä odotan kevättä, että miten luonto on reagoinut tähän talveen...

   Poista
 9. Onnea kirjan ilmestymisestä. Kirjasi on pakko hankkia.

  VastaaPoista
 10. Niin hienoa, Onnittelut ja maltti on valttia...olen kuullut sanottavan;)Varmasti ihan huikeaa saada hypisteltäväksi ihan oma kirja, siinä konkretisoituu asiantuntemuksesi ja puutarhailusi syvin olemus ihan tekstien, kuvien ja ajatustesi kautta, Saat olla huippu tyytyväinen suoritukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanainen <3 Maltti on kyllä taito, jota olisi kiva opetella. khih.

   Poista
 11. Onnittelut kirjasta! Hyvä oikolukija on kyllä tosi arvokas apu kirjoittajalle. Omaa tekstiä ei vain koskaan osaa itse hioa niin valmiiksi kuin siitä oikoluvun myötä tulee. :)

  Tämä talvi on tosiaan ollut outo. Ei tässä oikein tiedä, kumpaa odottaa: talven vai kevään tuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä oikolukijasta. Erittäin tärkeä henkilö <3 Juuri samanlainen fiilis itselläni on, ettei todella tiedä, että odotteleeko talvea vai kevättä. Mutta eilen löysin lumikellot kukkimasta, joten ehkä kuitenki odotellaan kevättä ;) Kiitos paljon onnitteluista <3

   Poista
 12. Onnea sinulle todella paljon olet tehnyt unelmistasi totta. Tämä ei kaikille ole mahdollista joten nauti, itke ja naura ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Varmasti tulee käytyä reilusti tunteita läpi :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!