Väliintulo - minäkö riippuvainen? Ja kukkahullun kauhu; kukkakellarissa hiirien juhlat!

Julkaisin jo eilen instagramissa tapahtuman, joka herätti suurta hilpeyttä. Olin ostamassa tarjouksessa olevania siemeniä, kun valintoja tehdessä, kuului huuto: Nyt pois sieltä hyllyltä!  Jäin siis verekseltään kiinni anopille ja turha oli selittää vain olevansa katsomassa tarjontaa, kun kädet olivat jo täynnä siemenpusseja.  En kuulema tarvitse enää siemeniä yhtään. Siis täh, miten niin en tarvitse? Nythän tarve nimenomaa oli! Tähän on OIKEASTI olemassa hyvä selitys! Viime kesänä tein suorakylvöjä ja oli tarkoitus niitä vielä jatkaa myöhemmin, mutta suorakylvettävät kesäkukkien siemenet katosivat mystisesti. Siis todella, en löytänyt niitä yhtään mistään mittavista etsinnöistä huolimatta. Ei ole kiva, kun siemenpussit katoavat! Ja selvähän on, että niitä tarvitaan. En ole niitä löytänyt vieläkään, joten kerrankin voin rehellisesti sanoa, että oikeasti tarvitsin näitä siemeniä! 


Mutta myönnettäköön, ymmärrän jollain tavalla tämän huomautuksen siitä, etten tarvitse siemeniä enää yhtään. Anoppi on ilmeisen tietoinen tilauksistani... Ja lupasin esitellä Seemnemaailman tilauksen, joten tehdäämpä se tässä samalla. Näistä löytyy myös Youtubesta esittely, jonka pääset katsomaan tästä klikkaamalla. LupiinejaAkileijojaErikoisia päivänsinejä ja pinkkiä lobeliaa


Valkoisia ja mustia papuja


Mustia herneitä ja valkoisia kesäkurpitsoja


Kurkkuja


Tomaatteja


Paprikoita


Sellaisia ihania tilauksia! Premier Seeds Directin pussukat ovat siitä tylsiä, ettei niissä ole kuvaa. Ainoastaan teksti, mitä sisältävät. Tilasin tomaatteja, kurkkuja, tomatillon, akileijoja ja lilojen porkkanoiden siemeniä. Jos haluatte, voin esitellä nämä joskus ihan kuvienkin kera! Mutta tälläisiä pussukoita muutama tuli Englannista. Näissä kävi vielä hassusti, sillä aloin ihmettelemään, kun itselleni ei ollut tullut minkäänlaista tilausvahvistusta, vaikka kuulin, että muille oli tullut. Tilauksesta oli kulunut reilu pari viikkoa, joten laitoin viestin, että onko tilaukseni kuitenkin saapunut, kun tilausvahvistusta ei ollut tullut. Maksu oli kyllä jo mennyt. Ilmoittivat lähettävänsä tilauksen uudelleen ja pahoittelivat asiaa. Joka tapauksessa, viime perjantaina postilaatikkoon tilaukseni saapui ja tämän viikon maanantaina toinen samanlainen lähetys. Ja itse tosiaan kysyin vain, onko kaikki ok, kun tilausvahvistus ei saapunut. Voisin melkein tästä päätellä, että melko riskittömästi kyseisestä firmasta voi tilata siemeniä. Ei todellakaan mikään huijari-yritys!

7 erilaista tomaattia, tomatillo (ensimmäistä kertaa kokeilen), 5 erilaista kurkkua, 4 erilaista lilan sinistä porkkanaa sekä akileijoja. Oih, tätä onnea!
Fataliin tilauksen pitäisi saapua tänään... Taisin tilata 5 erilaista chiliä ja 5 erilaista tomaattia. Hmmmm... Ihan kuin lievä tomaatti-hulluus olisi iskenyt. 

En enää ole ihan varma, kuinka paljon huumoria sijoittuu HerraMiehen lauseisiin: Avohoito ei taida enää olla riittävä keino sinun auttamiseen tai kuolet kohta sydänkohtaukseen tuon intosi kanssa. Perheen kesken huokailu ja silmien pyörittely on lisääntynyt huomattavasti, kun aloitan lauseen: ai niin, tilasin muuten... tai aaaaah, miten ihana kukka! Voitteko kuvitella? Käsittämätöntä! 

Mutta toisaalta, HerraMies ei ole vielä katkaissut meiltä nettiä tai piilottanut puhelintani, läppäriäni tai autoni avaimia, joten ehkäpä tilanne ei ole kovinkaan vakava, eikö totta? Ja vielä hän on lähdössä kanssani keväällä puutarhamessuille, vaikka tietääkin, ettei sieltä ilman muutamia pieniä ostoksia pääse pois.

Ja lisäksi. Nyt on oikeasti tarve juurakoille. Kukkakellariin on nimittäin iskeytyneet hiiret oikein kunnolla. Menin viime viikolla hakemaan pelakuita ja hortensioita tarkoituksenani siirtää ne saunatuvalle valoon ja ihan oikeasti järkytyin sydänjuuriani myöten. Pari päivää aikaisemmin kaikki oli kunnossa, ja tuolloin viime viikolla turpeet oli myllätty ja ruukuissa oli hiirien käytäviä. Kaikki vihreä oli syöty. Yhden ison pesän hajotin ja sieltä lähtikin vauhdilla iso hiiri (tuolloin en edes ollut varma, onko kyseessä hiiri vai rotta) karkuun. Samoin näin, että daalia ämpäreissä oli liikettä. Luulin jo, että kuume on noussut niin korkealle, että näen harhoja. Soitin HerraMiehelle töihin ja kerroin tilanteen. Kun hän tuli ruokkikselle, kävi tilanteen toteamassa itsekkin ja samantien laittoi monta lossaa valmiuteen. Ihana mies! Nyt lossat ovat olleet kellarissa 8 yötä ja tuloksena 12 isoa hiirtä. Viime yön tuloksia ei vielä tiedä. Itse en ole enää pystynyt mennä katsomaan, mikä tilanne kukkien osalta on. Eniten pelkään verenpisaroitteni puolesta. Kaikki muut voi korvata rahalla (mikä ei sekään ihan pieni juttu ole), mutta HerraMieheltä kihlajaislahjaksi saamani rungollinen verenpisara on niin tärkeä, että itkulta ei voi välttyä, mikäli se ei tästä hyökkäyksestä selviä. Samoin Ilonalta saamani äitienpäivä hortensia saa itkun aikaan, mikäli kuolee. Siinnäkin oli jo kasvu alkanut ja sen takia ajattelin, että se pitäisi kiireellä saada kellarista pois. Nyt on niin kovat pakkaset, ettei siirrot onnistu ja lisäksi en voi tietää, mikäli ruukuissa hiiriä on, joten en viitsisi niille enää saunatupaa tarjoilla bilepaikaksi. Kerrottuna tilanne ei ehkä kuulosta pahalta, mutta olin aivan kauhuissani katsellessani sitä sotkua. Ja varmasti paljon on tapahtunut senkin jälkeen, kun kellarissa kerran hiiriä vielä on riittänyt. Nyt on kaikki mahdolliset raot yritetty verkottaa, jottei tihulaisia pääse lisää. Umpeenhan reikiä ei voi laittaa, kun kosteus on muutenkin ollut kellarissa ongelmana. Mutta pitäkää peukkuja, ettei kaikki ole tuhoutunut! Täältä pääset katsomaan, miltä kellarissa näytti syksyllä, kun olin sinne suurimman osan talvetettavista kasveista vienyt. Voit kuvitella, millaista tuhoa on saatu aikaan...

Mutta, jokainen varmasti ymmärtää, että kasvien tarve on nyt melkoinen! Eikö totta? En tosin itsekkään tiedä, miten nämä siemenet asiaan liittyvät, mutta kaikki kevään taimi- ja juurakko-ostokset voi selittää tällä. Täytyy varautua pahimpaan! 

Mukavaa keskiviikkoa Sinulle <3 Ihana auringonpaiste. Vielä kun nuo hirveät pakkaset loppuisivat, niin olisi hyvä (aina näköjään pitää jostakin narista, anteeksi)! Kohta lähden postilaatikolle kurkistelemaan, jospa löytyisi lisää rapisteltavaa! 

50 kommenttia:

 1. On sulla jo melkosen hyvä arsenaali siemeniä. Hih. Mutta aina joku pussi vielä mahtuu :) Voi kauhistus, kun siellä on hiiret riehuneet oikein kunnolla. Toivottavasti eivät ole kaikkea pistelleet suihinsa!!!! Tollanen kyllä harmittaa. Itseänikin harmittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan jopa itsestäni, että nyt taitaa olla riittävästi. Paitsi ehkä vähän vielä basilikaa ja jotain muuta pientä 😉 Hiiret osaavat olla melkoisen kurjia otuksia tuhoineen.

   Poista
 2. Voihan hiirulaiset, aikamoisia tuholaisia! Muutamama siemenpussi juu, mut tottakai niitä tarvii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvii tarvii 😊 Tosin tänään saapui postissa muutama lähetys ja ekan kerran ajattelin, että apua, mihin mie nää laitan. Khih 😊

   Poista
 3. Hui kamalaa! Miä oisin juossu ja kiljunu jo aika kovaa! Tuo vaatii selvästi jo jotain helpotushoitoa, ehkäpä uusien tilauksien muodossa. :)

  VastaaPoista
 4. No on sinulla ollut kellarissa juhlat . Meillä on kauriit ja puput tehneet tuhoja. Käy kurkkaamassa blogissani minun ongelmastani .Minä olen tilannut myös seemnemaailmasta siemeniä siellä ne on halpoja. Tänä vuonna jätin väliin . Mutta ymmärrän tarpeesi hyvin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynkin huomenna kurkkimassa, että mitä tuhoja teillä on tehty. Vaikka toisaalta ymmärrän eläimiä, että nälän ja suojan takia tekivät tihujaan, mutta harmittaa ne silti vietävästi.
   Halvat siemenet vaan tuppaavat aiheuttamaan pienen yliampumisen ;)

   Poista
 5. Voi apua, olisin minäkin tuommoisesta tuholaisjoukosta aika kauhuissani! Huh! Toivotaan, että uudet siemenet ja sitten myöhemmin kukkaloisto ja puutarhan sato lohduttavat, jos tuhot ovat pahat. Pidetään kuitenkin peukkuja, että edes osa on säästynyt ja siitä vielä piristyy hyökkäyksestä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin <3 Taas oli kaksi hiirtä lossassa... Huh huh. Nyt taisi löytyä niiden pesäpaikkakin, eli poikkue sielä nyt rellestää :( Jospa kohta loppuisivat!

   Poista
 6. Luin postauksen toisella silmällä, koetan hillitä omaa siemenhulluuttani, mutta tämä blogi on siihen väärä paikka :D
  Jos ihan pikkuisen lankeaisin, ihan vain seuraksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan silleen maltillisesti voit langeta, ihan vain seuran vuoksi <3 ;)

   Poista
 7. Seuraavalla kauppareissulla sinun on vaan katsottava tarkemmin, ettei anoppi ole lähistöllä. Nyt siemenvalikoimat ovat parhaimmillaan ja nyt niitä on ostettava. Myöhemmin ostetaan sitten siksi, kun halvalla saa.
  Aikamoinen hiirisaalis. Olisikohan jossain lähinaapurissanne kissa lainattavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä neuvvo!
   Naapurissa on kissa, mutta ei auta. Luulen, että poikue tai pari tuolla nyt riekkuu. Pesäpaikka oli löytynyt tänään. Tyhjä tosin nyt jo.

   Poista
 8. Tuo on vaan hyvänlaatuista "hulluutta":) Hui..kamala tuota hiirien mellastusta, toivotaan niin kovin ettei se verenpisara olisi kärsinyt♥ Mukavaa keskiviikko iltaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, mahtavaa hulluuta :D Toivotaan tosiaan menestystä tuolle verenpisaralle jatkossakin <3 Kivaa keskiviikko iltaa myös Sinulle :)

   Poista
 9. Voi ei!!! Hiiret kyllä tekevät pahojaan ja niille kelpaa jopa palasaippua, meillä joskus vuosia sitten mökillä talven aikana oli sekin kelvannut:):)Vai anoppisi pistää kapuloita rattaisiin ostoksillesi:):)hih...kumma juttu, mutta hei, onhan tuhottujen kasvien tilalle saatava uudet kasvit, joten pari pikku tilaustt ei liene niin paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi saippua-hiiret! Osaavat tosiaan mökeilläkin olla melkoisen inhottavia otuksia!
   Ja olen ihan samaa mieltä, kyllä täytyy jotenkin nämä tuhot korvata! :D

   Poista
 10. No, hulluutta on montaa lajia, eikä tuo pahimmasta päästä ollenkaan! Miten iso sun piha on, että kaikki kasvattamasi mahtuu sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tää tonttu reilun hehtaarin ja ehkäpä puolet on hoidettua aluetta, joten tila ei lopu kesken... Penkit kyllä joten kaivamista ja kärräämistä piisaa ensi keväänä :D

   Poista
 11. Taivahan vallat! Tuossa menee kyllä jo jokunen tovi, että kaikki on saatu multiin ja alulle. Seemnemaailm on selvästi puutarhurin paratiisi. Toisinaan "muru on rohelisem teiselpool aeda" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. khih :D ei tosiaan taida loppua tekeminen kesken kevään ja kesän aikana :)
   Totta ;)

   Poista
 12. Kyllä on kova komento, kun et saa rauhassa kaupasta edes siemeniä ostaa. Eikö lähipiisi ymmärrä, että pahan päivän varalle on syytä varautua aina ja runsain mitoin.

  VastaaPoista
 13. Moi. Kateissa on meilläkin pari siemenpussia. Kyllä ne vielä jostain laatikosta löytyy. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ostaa uusia... ;) khih :D Suosittelen etenkin noita nettikauppoja, hih!

   Poista
 14. Voi ei, hiirillä ollut oikein juhla-ateria. Kovin siisti kellari sinulla. Toivotaan etteivät ne hiiret kovin pahaa tuhoa ole saaneet aikaan. Siemenostoksiin samaistun kyllä. Aina tarvii jotain lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää kellari siisti, kun sielä on biletetty, mutta ei haittaa. Toivotaan tosiaan, ettei sotkun lisäksi muuten ole pahoja tuhoja.
   Siemeniä vaan tarvitsee ja tarvitsee ;) khih!

   Poista
 15. Tahdotko meiltä kaksi kissaa tuholaistorjuntaan lainaan? :D
  No, ainakin haaste olisi sinulle blogissani. Toivotaan, ettei enää hiiriä tulisi. Sinulla on ihan "kiva"varasto noita erilaisia viljelyksiä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haluan, kiitos :D
   Käynkin kurkkaamassa haasteen heti aamupalan jälkeen, kiitos <3

   Poista
 16. Puuhasi näyttää aivan järkevältä sanoo täällä toinen puutarhahöperö. Tosin minulla on vasta murto-osa siemeniä sinun määrästä vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Ansu, kiitos <3 <3 <3 Vielä kerkiät hamstrailemaan hyvin ;) Mie luulen, et siemenien osalta mie jo luovutan. Paitsi ehkä vielä vähän basilikaa ja jotain muuta pientä :D

   Poista
 17. Voi, että muo harmittaa sun puolesta tuo hiirten riehuminen. Toivotaan, että kasvien juuristo on säästynyt ja ne vielä toipuvat ja nousevat uuteen kukoistukseen. Näitä asioita on vaikeaa selittää rahassa, mutta kaikki me muut talvettajat ymmärrämme harmisi.
  Hauska nähdä, millainen kukkaloisto siellä on ensi kesänä. Ihan mahtava arsenaali siemeniä! Ja mikä upeus ja sato niissä piileekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihana saada ymmärrystä tähän asiaan! Toivotaan, että tulisi oikein hyvä sato- ja kukkaiskesä :)

   Poista
 18. Hiiriä :D Huh huh! Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Muuten ne on ihan jees, mut kukista saisvat pysyä kaukana! Ihanaa päivää myös Siulle <3 Ulkona on I-HA-NA auringonpaiste <3

   Poista
 19. Hyvää hulluutta, sitä saa olla <3

  Hiiret ovat kyllä kauhea riesa, kun innostuvat viihtymään. Meillä olivat muutama vuosi sitten mökissä riehuneet ja syöneet kynttilät ja tuoksutussitkin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mukavaa hulluutta :)
   Mökilläkin nuo hiiret ovat tosiaan melkoisia tihulaisia! Tuoksutussit olivat varmasti herkkua :D

   Poista
 20. Voihan hiiret! Mutta jokaisessa tuhoutuneessa kasvissa on se hyvä puoli, että sen tilalle voi hankkia uuden (tai ehkä mielipahaa lieventääkseen monta uutta). Kaikki bloggaajat voisi kyllä lopettaa nämä siemenostosten mainostukset, minulla ei nimittäin ole varaa hankkia enää yhtään uutta pussia tai joudun vielä pahaan pulaan taimien kanssa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää löytää asioista ne hyvät puolet ;D
   Kyl sie niitten kaa pärjäät, helposti. Vielä mahtuu muutama kiva ostos ;) khih!

   Poista
 21. Sun pitäisi hankkia hiirirusseli, tai pari, tai ehkä ei, koska kanat eivät varmaan tykkäisi :D Akileijat ovat yksiä suosikkikukistani, niitä haluaisin lisää, täytyykin tilata jostain siemeniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainarusselille ainaki ois työtä ja paljon! Ois hetken aikaa onnellinen koira ku pääsis kunnon hiirijahtiin :D
   Akileijat tosiaan on aivan ihania. Ite haaveilen siitä, et ois mahollisimman paljon erilaisia, jotka vois sit keskenää risteytyä aivan huoletta :)

   Poista
 22. Voi ei .. aikamoisia tuholaisia nuo hiiret :/ ja toivottavasti lempi kukkasi säilyy hengissä!
  Mahottomat määrät siemeniä sulla ja siinä menee tovi kun saat kaikki multiin ;)
  Aurinkoista talvipäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on :( Pietään porukal peukkuja kukkien menestymiselle :)
   Ei taida tosiaan hommat loppua kesken kevään ja kesän aikana :D khih. Ihania aurinkoisia päiviä myös Sinulle <3

   Poista
 23. Ai miten HASSU kohtaaminen anopin kanssa 😀
  Kokeile seuraavalla kerralla naamioitua 😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voiskin olla hyvä 😁 naurettiin kyllä anopinkin kanssa kovasti kyseistä tilannetta ❤

   Poista
 24. Ihanan paljon kaikkea kaunista! Voin kuvitella miten kaunis tonttinne on kesällä.

  VastaaPoista
 25. Olen samaa mieltä, että ihania kukkia ei voi lähes koskaan olla liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että saan varmasti ymmärrystä ja vertaistukea tähän ihanaan hulluuteen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!