Ajatuksia bloggaamisesta

Blogeissa on nyt kirjoitettu paljon siitä, mikä bloggaamisessa ketäkin innostaa ja ärsyttää. Faktahan on se, että tunteita herättävä asia on kyseessä. Sekä lukijan että kirjoittajan näkökulmasta. Monet ovat kirjoittaneet blogiaan vuosia ja heillä on varmasti aivan erilainen kokemuspohja asiaan kuin itselläni. Olen blogannut vasta puolisen vuotta, joten olen ihan aloittelija hommassa ja kuitenkin teitä lukijoita on blogiini löytynyt. Kiitos teille <3 Olen usein kertonut tämän ja kerron jälleen kerran: Olen niin kiitollinen teistä jokaisesta! Jätit kommentit tai et, olet tärkeä ja ilahdun vierailustasi <3 
Mutta mitä itse bloggaajana ajattelen kommentoinnista, vierailuista, yhteistyöpostauksista ja anonyymeistä? Kommenttien saaminen on tosi hienoa ja ne ilahduttavat paljon. Kuitenkin on paljon lukijoita, jotka eivät kommentoi. Itselleni se on ihan ok ja myönnän, kiitosta saamani kommenteihin vastaaminen ei olisi mahdollista, jos jokainen kommentoisi jokaiseen postaukseen. Oma postaus tahtini on tiuha, eli kirjoitan lähes päivittäin, joten bloggaaminen vie todella paljon aikaa ja saan tästä ajoittain HerraMieheltä palautetta. Mielelläni vastaan kommentteihin ja vastaan jatkossakin, eli tämä ei siis missään nimessä tarkoittanut, että älkää kommentoiko! Kuitenkin ymmärrän myös heidän näkökulman, joita harmittaa nämä vierailijat, jotka eivät kommentoi. Mikäli kirjoittaa postauksia ja monet jäävät vaille kommentteja, se ihan varmasti harmittaa ja tuntuu sille, kuin postaukset eivät olisi hyviä tai kiinnostavia. Näinhän asia ei kuitenkaan ole. Ei lukijoita olisi, mikäli postaukset eivät kiinnostaisi. 


Itse teen mielelläni erilaisten yritysten kanssa yhteistyötä ja se varmasti ajoittain ärsyttää joitakin ihmisiä. Olen joskus myös tehnyt yhden yhteistyöpostauksen, josta en itse saanut juuri mitään ja koin, ettei se palvellutkaan ketään ja kieltämättä asia jäi itseäni vähän kaihertamaan. Kuitenkin, jos olen luvannut jotakin tehdä, niin sen myös teen. Tämä yhteistyö oli aivan ainutkertainen, eikä myöskään tule toistumaan. Jokaisesta yhteistyöstä oppii itsekkin ja näitä tekemällä oppii myös oman arvonsa. Pääsääntöisesti siis kaikki yhteistyöt ovat olleet tosi kivoja itselleni ja perheelleni.  Vaikka oma blogini on puutarha-kategorian alla, kerron paljon muustakin ja perheeni on aika isona osana blogiani. Joten siksi yhteistyöt eivät rajoitu pelkkiin puutarha-tuotteisiin. 
Mutta miksi yritykset lähettävät tuotteitaan bloggaajille? Siksi, että se on heille hyvää mainosta! Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä tai siitä, että bloggaaja saisi ilmaisia tuotteita. Ne tuotteet maksetaan työllä ja näkyvyydellä. Tämä kannattaa aina muistaa, kun jonkun yhteistyöt ärsyttävät. Näkyvyyskään ei tule ilmaiseksi. Kukaan tavallinen tallaaja ei pysty siihen, että perustaa blogin ja samantien hänellä on satoja seuraajia, jotka lukevat blogia jatkuvasti, eli kuukausittain sivua luetaan tuhansia tai kymmeniä tuhansia kertoja. Lukijoiden ja seuraajien saaminen on vienyt paljon aikaa ja vaatinut todella paljon työtä! Nostan hattua kaikille niille bloggareille, jotka ovat itselleen lukijoita saaneet. Se ei tule tyhjästä, eikä tekemällä huonoa työtä. Eli jokainen bloggaaja, olkaa ylpeitä omasta työstänne! Olen saanut palautetta todella monelta lukijalta, että ovat blogin kautta löytäneet itselleen uusia kivoja tuotteita ja olen saanut siitä kiitosta. Olen saanut kiitosta myös yrityksiltä, että postauksillani on ollut selvä positiivinen merkitys heille. Ja tiedättekö, tuollainen palaute ilahduttaa todella paljon! 


Arvonnat ovat saaneet paljon kritiikkiä, mutta itse koen ne tosi kivoiksi ja aion niitä jatkossakin pitää ja järjestää. Osan arvonnoista kustannan itse ja osan sponsoroi yhteistyökumppanit. Ja eikö niin, että moni niistä on itselleen iloa saanut? Tietysti ilon lisäksi itse toivon näistä saavani lukijoita ja seuraajia. Se lienee selvä juttu se. Kiva aina on, kun joku arvonnan kautta blogin löytänyt jää seurailemaan, mitä blogissani tapahtuu <3 
Usein aloittelevia bloggareita neuvotaan pidättäytymään vain yhdessä kategoriassa omassa blogissaan ja tämän olevan kaiken a ja o. Itse olen tästä eri mieltä. Toki voi halutessaan kirjoittaa vain yhdestä aiheesta, mutta jos haluaa kirjoittaa laajemmin, niin antaa mennä vaan! Ei-kiinnostavat postaukset jokainen voi skipata, mutta usein blogia seurataan kirjoittajan persoonan takia. Itse olen kiinnostunut monista asioista ja se näkyy myös blogissa. Blogiani kuvataan usein elämän makuiseksi, ja uskon, että tämä vaihtelevuus aiheissa on yksi syy siihen, miksi tätä luetaan. Kirjoitan omalla persoonallani ja olen tyyppi, jonka mielestä asiat ovat ihania ja sydämiä lentelee kanssakäymisessä. Jotakuta tämä voi ärsyttääkin, mutta tälläinen minä olen, enkä edes yritä blogissani muuksi muuttua. 

Hienoja hetkiä on ne, kun joku tulee live-elämässä sanomaan, että lukee blogiani. Viimeksi tälläinen tilanne sattui puutarha-myymälässä ja ilahduin todella paljon. Aina joskus tulee yksityisesti viestejä ihmisiltä, joista en olisi kuvitellutkaan heidän lukevan blogiani ja he kommentoivat jotakin asiaa. Tai kertovat, että on ollut tosi kiva seurata elämäämme ja eloamme. Osa postauksistani on antanut muille myös vertaistukea ja tästäkin olen saanut kiitosta. Jos joku saa voimavaroja blogistani, niin se on upeaa.

Olen   ajoittain ollut suorastaan ymmälläni siitä, kuinka paljon lukijoita blogiini on löytänyt näin lyhyessä ajassa. Kun muutaman kuukauden bloggaamisen jälkeen blogini löytyi Blogit.fi:n puutarha-aiheisten blogien TOP 10:stä ihailemieni blogien seurasta, se oli itselleni tosi iso juttu. Muistan sen tunteen, kun ensimmäisen kerran listalta blogini löysin. Olin kuin tanssiva Hangon keksi ja yhä edelleen olen tosi ylpeä siitä, että blogi on kyseisellä listalla ollut pitkään sijalla 3. Tämä on myös teidän lukijoiden ansiota. Ilman Sinua blogi ei listalla olisi. Kiitos Sinulle <3 
Anonyymit ovat oikein tervetulleita blogiini. Mutta ilkeilijöitä en hyväksy ja myönnän, että pahoittaisin mieleni kovasti ilkeistä kommenteista. Pahoitan mieleni usein blogi-ystävieni puolesta, kun he saavat ihan järkyttäviä viestejä ihmisiltä. Se tekee surulliseksi ja joskus myös vihaiseksi. Puutarha-kategoriaan ei juurikaan ilkeilijöitä eksy, ja se on hienoa se. Olen tosi ylpeä niistä bloggaajista, jotka jaksavat näitä ilkeilijöitä ja silti kirjoittavat omalla naamallaan, omalla nimellään blogiaan. Ja kuitenkin, ilkeilijöistä huolimatta nämä kirjoittajat muistavat aina sanoa, ettei suurin osa lukijoista mahtavia. Te olette rautaa! 


Luen itse paljon muiden blogeja ja usein kommentoinkin niihin. Olen pyrkinyt siihen, että niiden bloggaajien, jotka lukevat blogiani ja kommentoivat, blogeja käyn säännöllisesti lukemassa ja kommentoimassa. Mutta nyt on myönnettävä, että teitä on niin ihanan paljon, etten pysty kaikkia aina kommentoimaan, en millään. En aina edes lukemaan ja tämä harmittaa itseäni tosi paljon. Olen todella pahoillani ja jos minusta ei hetkeen kuulu, niin hihkaiskaa toki. Missään nimessä ei ole tarkoitus ketään unohtaa tai jättää huomiotta <3 Kuten Kukkaiselämään Satukin omassa postauksessaan totesi, muukin elämä vie paljon aikaa. Minun kohdalla lapset ja HerraMies, puutarha, työ jota teen keikkaluontoisesti sekä myös projekti, josta vielä toistaiseksi olen hiljaa. Muistatte ehkä, että kerroin vuoden alussa kulkevani rohkeasti polkua, jota viitoittaa koko elämäni mittainen haave. Tätä polkua jatkan ja se vie tällä hetkellä todella paljon aikaa. Paljastan tämän haaveeni ja projektini vähän myöhemmin, joten saatte kyllä siitä tietää ;) 


Lukijana seuraan blogia kirjoittavia henkilöitä, enkä siis aihealuetta. Joidenkin kanssa tuntuu heti olevansa samalla aaltopituudella, vaikka toinen kirjoittaisi valokynistä ja meikkivoiteista (joista en ymmärrä yhtään mitään) ja jonkun puutarhasta kirjoittavan kanssa ei. Tämä oli nyt sitten tosi kärjistetysti sanottu, koska kukaan ei kirjoita VAIN valokynistä ja meikkivoiteista, mutta saitte varmasti ideasta kiinni. Mutta näinhän tämä menee oikeassakin elämässä, kun synkkaa niin synkkaa! 
Ja niille, jotka harkitsette blogin perustamista, niin rohkeasti vain <3 Tämä on ihanaa ja mukavaa. Vinkkejä ja neuvoja saa aina kysyä ja tietysti tulla vinkkaamaan, että hei, tule katsomaan blogiani <3


Vielä vinkkaan, että Maatiaiskanasen Elämää Facebookissa ja Instagramissa on meneillään arvonnat, joissa voi voittaa 3D-askartelupapereita ja ihanan tulppaani-leimasimen. Seuraajaksi tai tykkääjäksi ei ole pakko käydä, ellei halua, mutta ilahtuisin siitä kyllä kovasti. Perjantaihin saakka on aikaa osallistua. Voit käydä osallistumassa molemmissa paikoissa ja täten tuplata mahdollisuudet voittoon! 
Pää on vähän jumissa. Olimme eilen Ilonan ja Julian kanssa Puolakan tarjoamalla Tallinnan päiväreissulla ja univajetta kertyi "pikkuisen". Reissusta on päässyt kuvia katsomaan Instassa. Blogiin ja Youtubeen on tulossa reissusta juttua lähipäivien aikana. 

Ihanaa helmikuun vikaa päivää! Tiedättekö, olen niin onnellinen; huomenna on jo kevät! JES JES JES (ihan sama, mitä pakkasmittari näyttää, huomenna kevät on koittanut) <3
Olisi kiva kuulla, millaisia ajatuksia teille heräsi tämän postauksen aiheista, joten sana on vapaa!

74 kommenttia:

 1. Aikaahan bloggaus vie, vaikka itse en blogiin kamalasti panostakaan. Teen postauksen mun pienistä ympyröistä ja pihan kuvista. Siksi varmaan lukijoitakaan ei ole paljoa kertynyt, mutta sitäkin tärkeimpiä. Arvonnat on aina kivoja ja yhteistyöpostauksetkin, kun välillä on muutakin. Luen niin monenlaisia blogeja, jotkut vaan osuus ja uppoo.
  Kivaa alkukevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen melkein tietää heti, kun löytää sen blogin, johon on hyvä jäädä. Osan vasta huomaa ehkä vähän myöhemmin, että hei, tää on just min tyyppinen. Mut tutut blogit tuntuu ain vähä sille, ku menis kaverin luo kylään <3
   Mukavaa alkukevättä myös Sinulle <3

   Poista
 2. Laajasti ja monesta näkökulmasta analysoit bloggaajan maailmaa. Itsekin olen sitä joskus analysoinut. Nyt minulla on ollut blogimaailmassa hiljainen kausi, tyyni meri, jonka pinnalla kylmä aurinko paistaa. Jotenkin näenkin blogimaailman kuin tunteiden vesistön. Se on niin laaja ja voimakkaasti virtaava. Ei sitä kaikkea voi hallita. Voi vain mennä virtojen mukana omalla vauhdillaan ja katsella sitä minkä silmä kohtaa, kuunnella sitä, mikä kiinnostaa tai on sillä hetkellä ajankohtaista. Bloggaajien tunnemeri, jossa purjehdimme,seilaamme omilla laivoillamme, toisillemme vilkutellen, välillä pysähtyen satamiin juttelemaan, välillä yksin tuulen kanssa.
  Ihminen siellä on, ja ihminen aina haluaa tulla nähdyksi, tulla kuulluksi. Tämä on yksi tapa olla olemassa, kun enää ei piipahdeta naapureihinkaan niin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, miten upeasti kuvailetkaan tätä bloggailua! Ihanasti <3 Niin asiaa ja niin hienosti kirjoitettuna <3

   Poista
 3. Tosi hyvä postaus. Paljon kohtia olet pohtinut. Mua ei haittaa vaikkei jokainen lukija jääkään kommenttia, toisilta se kommentin jättäminen vain luonnistuu helpommin. Itse kommentoin AINA.Olen postannut alusta saakka hyvin monipuolisestienkä jaksaisi seurata blogeja joissa on vain yksi aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onkin ollut ihanaa, että olet kommentoinut <3 Kiitos siitä <3

   Poista
 4. Kivaa analysointia. Jokainen bloggaa tavallaan. Minä harrastan pienesti, lähinnä päiväkirjamaisesti ja tykkään kuvaamisesta. On kivaa laittaa kuvia jonnekin esille. Kaupalliset yhteistyöt minua lähinnä ärsyttävät, mutta skippaan rauhassa ne yli. Palaan taas lukemaan, kun on jotain muuta kirjoitettu taas. Jokainen tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuokin on hyvä, että voi skipata ne postaukset jotka ärsyttävät ja sitten taas palata takaisin :) Sinun blogissa onkin aivan ihania kuvia <3

   Poista
 5. Samoilla linjoilla olen ajatustesi kanssa.
  Kukkaiselämää Sadulle jo kommentoinkin, että tämä bloggailu on vähän kuin tuo puutarhanhoito. Ei tässä tule tunteja laskettua. Tästä tulee vähän niin kuin elämäntapa, jossa saa ajan kyllä kulumaan. :)
  Mutta juuri tämä vuorovaikutus ja ihaniin ihmisiin ja puutarhoihin tutustuminen on tämän bloggailun suola. On ihana, kun puutarhablogien välillä vallitsee mukava yhteishenki. Toisia kannustetaan ja autetaan ongelmatilanteissa. Kokemusten jakaminen on rikastuttavaa, samoin kuin blogien ja puutarhojen erilaisuus.

  Itse olen rajannut aika tiukasti blogini aiheeksi puutarhan, mutta toki persoonani varmasti näkyy silti. Perheestä tai muusta yksityiselämästä itse en kirjoittele. Mutta tärkeäähän on, että on itse miettinyt mistä kirjoittaa ja mihin bloginsa rajaa. Tärkeintä on, että on blogi on persoonallinen ja omistajansa näköinen.

  Onnittelen sinua, olet kyllä saanut mahtavan määrän lukijoita pienessä ajassa! Olet tehnyt totisesti myös töitä sen eteen. Postaustahtisi on niin tiheä ja kommentointisi ahkeraa. Niin sitä tutustuukin parhaiten, kun käy kylässä ja "juttelemassa" muiden bloggaajien kanssa.

  Ihanaa odotella uutta kasvukautta ja nähdä, mitä puutarha-/blogiystävien puutarhoissa tapahtuu ja kasvaa.
  Aurinkoisia talvipäiviä, kohta päästään ulos möyrimään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Totta tosiaan, puutarhailu on parasta porukassa, vaikkapa näin virtuaalisesti! Kuinka paljon voikaan saada muilta hyviä vinkkejä ja ideoita. Ja kaikki ymmärtävät tämän höperyyden ;)
   Blogin aihe alueen rajaaminen onkin hyvä tehdä juuri itselleen ja perheelleen sopivaksi. Eihän välttämättä kaikki perheen jäsenet halua, että heistä blogissa puhutaan. Jokaiselle myös oman yksityisyyden rajat ovat erilaisia. Ja minusta se on ihan ok <3 Ihmiset ovat live-elämässäkin hyvin erilaisia näiden asioiden suhteen :)
   Tuo yhteinen kasvun ihmeen seuraaminen on mahtavaa <3 Kohta päästään tosiaan mullan kimppuun kunnolla. Ihanaa <3 Aurinkoa myös Sinun päiviisi :)

   Poista
 6. Hienosti kirjoitettu!❤️
  Itsekkin luen monenlaisia blogeja.
  Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, joita saan blogiini.
  Ja käyn kommentoimassa monien blogeja.
  Aina aika vaan ei riitä ja joku blogi joskus unohtuu kommentoimatta, mutta ei tarkoituksella.
  Yhteistyöpostaukset on kivoja. Niistä saa hyviä vinkkejä.
  Ja arvonnat on aina suosittuja!

  Kivaa viikon jatkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihanaa, kun olet vastannut aina <3 Olemme näköjään hyvin samoilla linjoilla :) Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle. Upea auringonpaiste <3

   Poista
 7. Ensinnäkin lämpimät onnittelut lukijamäärästäsi. Olet jokaisen meistä ansainnut. Sinä olet niin tuottelias ja laaja-alainen bloggaaja, etten yhtään ihmettele, että tämä ottaa sinulta aikaa. Se, että kirjoitat muustakin kuin puutarhanhoidosta, on se, mikä minusta alussa teki lukijasi. Nyt syyt ovat syvemmällä ❤️. En ymmärrä ihmisiä, jotka ärsyyntyvät jonkun tavasta kirjoittaa. Lukeminen ei ole tietääkseni pakollista �� Jatkoa odottaen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Sinun kommenttisi olivat jo alkuvaiheessa itselleni todella tärkeitä ja kannustivat jatkamaan bloggaamista, kiitos niistä(kin) <3 Ihanaa, että löysimme toisemme!

   Poista
 8. Luen blogiasi säännöllisesti, mutta toisinaan kommentointi jää jos olen reissussa ja vain puhelin matkassa.
  Usein tulee aloitettua yhden asian blogina, mutta pian onkin käsittelyssä ah- niin naisellisesti- kaiken maailman asiat. Hyvä niin, blogeja lukiessa maailma avartuu! Jatka entiseen malliin.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoisia ajatuksia! Muiden mietteitä bloggaamisesta on aina kovin mielenkiintoista lukea. Usein ne ovat aika samansuuntaisia kuin omat ajatukset, vaikka erojakin tietysti on.

  Itse en ole koskaan tehnyt yhtään yhteistyöpostausta, enkä todennäköisesti tule sellaista tekemäänkään. Minulla ei ole todellakaan mitään yhteistyöpostauksia vastaan, mutta koen, että se rajoittaisi jollakin tavalla omaa vapauttani kirjoittaa mitä haluan ja miten haluan, jos toimisin jonkun "mainosmiehenä". En tosin olekaan profiloitunut minkään lajin bloggariksi, vaan blogini on oikea sillisalaatti, ja siinä mielessä yhteistyöt tuskin kannattaisivat sille toiselle osapuolellekaan.

  Minäkin hyväksyn sen, että lukijat eivät jätä kommenttia, vaikka minua ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka jokainen lukija kommentoisi jotain. Tykkään kommenteista aivan valtavasti. :-) Eniten minua ärsyttävät sellaiset puolitutut lukijat, jotka eivät ole koskaan myöntäneet lukevansa blogiani, mutta kuitenkin heidän puheistaan käy ilmi, että he näin tekevät. Semmoisten ihmisten kanssa on vähän vaikea keskustella, kun ei viitsisi kertoa samoja asioita moneen kertaan. Jos siis ymmärrät, mitä tarkoitan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Olen samaa mieltä, muiden mietteitä tästä(kin) asiasta on kiva lueskella.
   Ymmärrän hyvin tuonkin näkökulman yhteistyöpostauksiin. Itsekkin joskus tuota asiaa pohdiskelin, mutta päädyin kuitenkin siihen, etten yhteistyön anna rajoittaa muuten blogiani, mutta tottakai haluan kunnioittaa yhteistyökumppania, enkä alkaisi samaan postaukseen kirjoittamaan toisen yrityksen vastaavasta tuotteesta.
   Tuo on varmasti aika hankala tilanne, jos joku esittää ettei blogia lue, vaikka selvästi lukeekin. Mistähän moinen tarve edes tulee... Kokeeko siinnä lukiessa urkkivansa toisen yksityis elämää vai mitähän ihminen itse silloin ajattelee... hmmm.

   Poista
 10. Bloggaaminen on antoisaa ja kivaa - jos sen saa tehdä omalla tavallaan, eikä tule ilkimyksiltä huonoa palautetta. Postauksesi sisältää paljon hyvää asiaa. Yhteistyöbloggaukset saattavat tosiaankin ymmärtämättömissä tahoissa herättää turhaa närää. Ei bloggari niitä tuotteita ilmaiseksi saa. Ne maksetaan työllä, eli mainostamalla. Ihan hyvä että bloggarit kertoilevat lukijoille kulissien takaisesta uurastamisestaan 🙂Minä lahjoitan ystäville silloin tällöin kirjoja joita olen saanut kustantajilta ja niistä blogannut. Mitään vastalahjoja en saa; näyttävät luulevan että siinä vain annan tarpeettoman ilmaislahjan eteenpäin. Olisi kiva jos vaikka tarjoaisivat kahvit.

  Jatka vaan bloggailua omaan ihanaan innostuneeseen tapaasi 🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ihan reilua ja kohteliasta jotenkin huomioida se, että annat uusia kirjoja ystäville! Ymmärrän sen, ettei välttämättä osaa rahaa niistä antaa, mutta jonkinlaista "vaihtokauppaa" olisi kiva käydä tai sitten mennä kahville yhdessä ja tietenkin niin, että ystävä tarjoaa.
   Kiitos <3 Samalla tavalla mennään jatkossakin <3

   Poista
 11. Niin hyvää tekstiä ja tähän ei ole mitään lisättävää, kritisoijat kritisoi ihan kaikkea, teet mitä tahansa ja myös osaavat rumentaa ihan kaiken. Ei ole enää yhtäkään osa-aluetta jota ei olisi mollittu, niin hei alun yöunien menetyksistä, so what ja naurut päälle, kyllä on pieniä ihmisiä. Eli nautitaan siitä mitä tehdään ja paineettomasti. Ensin hoidetaan oma tontti ja sitten voi pörräillä muiden blogeissa, miten ehtii eli siitä ei saa ottaa paineita. <3

  Ihanaa päivää ystäväin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, samoilla linjoilla mennään <3
   Ihanaa illan jatkoa myös Sinulle, ihanainen ystäväiseni <3

   Poista
 12. Tää on kyllä nyt ollut kummallisen kuuma peruna nyt (taas) - aina tietyin väliajoin bloggaamisen syvintä olemusta pohditaan ja ruoditaan. :D Minusta jokaisen pitää tehdä oman näköistä juttua. Aitous, rentous, vuorovaikutus ja huumori on usein se, mihin itse jään koukkuun. Oikeastaan ainoa asia, joka joissain blogeissa joskus varsinaisesti ärsyttää, on se, että jos bloggaajasta huomaa, että kävijämääriä kytätään koko ajan ja postausten määrästä otetaan hirveästi paineita tai mihinkään ei olla koskaan oikein tyytyväisiä - siis suorittaminen. Sitä yritänkin omassa bloggailussa välttää, koska on se vähän kurjaa, jos harrastuksen pilaa stressaamalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorittaminen tekee kyllä harrastuksesta kuin harrastuksesta kurjaa ja väsyttävää. Olen huomioinut, että todella paljon bloggaamisesta ihmiset saavat stressin aiheutta! Harmillista, kun jokainen on varmaan aloittanut siltä hauskalta pohjalta tämän homman :) Sinulla on ihanan hyväntuulinen blogi <3

   Poista
 13. Hyvin olet kiteyttänyt sen, millaisia ajatuksia itselläkin on liikkunut ja jotka allekirjoitan täysin. Blogimaailmaan liittyy kaikenlaista ja se herättää tunteita. Ja niin pitääkin olla, mutta asiattomuuksiin ei pidä kritisoijien tai mielensäpahoittajien ryhtyä. Itse olen huomannut, että bloggaajan tulee olla myös itselleen armollinen. Me pitkään teimme kaksi postausta viikkoon ja alkuun kaikki käsittelivät aina pelkkää diy-linjaa. Se oli työlästä ja vei mehut. Nyttemmin postaillaan sen mukaan mitä ehtii ja kuinka inspiraatiota ilmassa. On ollut hyvä linjaus, jota emme kadu. Aiheskaalakin on blogissa laajentunut. Ehkä se on jotaikin lukijoita karkottanut, kun aina emme tarjoa askartelu- ja diy-ideoita, mutta paljon on tullut myös hyvää palautetta siitä, että tarjoamme myös muunlaista sisältöä. Pääasia, että homma on itselle mieluisaa. Uskon, että silloin lukijatkin tykkäävät, kun bloggaamisessa on sydämellä mukana. Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ainakin kiva lukea muutakin teidän blogista kuin vain DIY-juttuja. Nekin ovat aina ihania, mutta silti on kiva lukea teidän muistakin ajatuksista ja asioista <3 Se, että olette sinut oman blogin kanssa, näkyy ja välittyy lukijalle. Fiilis on kiva <3 Tykkään kovasti! Mukavaa loppuviikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 14. Oma blogini täyttää 10 vuottta ensi kuussa. Kymmenen vuoden aikana blogimaailma on ehtinyt muuttua paljon ja blogeja on tullut ihan valtava määrä lisää. Kaikki ovat kuitenkin omanlaisiaan, toiset ammattimaisempia yhteistyöpostauksineen, toiset blogit ovat päiväkirjamaisia. Kaikilla on paikkansa ja lukijansa.
  Itse en ole tehnyt yhteistyöpostauksia tai järjestänyt arvontoja, joihin voi osallistua vain lukijaksi liittymällä. Lukijat ovat liittyneet lukijoiksi muilla perusteilla, olen iloinen heistä kaikista.
  Blogini on alusta alkaen ollut k-blogi; kasvi-, kukka-, kissa-, käsityö-, kuva- ja keittiöblogi. Yksityiselämäämme tai kodin sisustusta ei blogissa näy. Puutarhaa sitäkin enemmän. Kun aihepiirejä on näin monta, jutun aiheita riittää vuoden ympäri, enemmän kuin pelkästään puutarhablogissa olisi.
  Minua eivät yhteistyöpostaukset mitenkään erityisesti ärsytä, mutta yleensä ne kyllä aina skippaan.
  Pyrin aina vastaamaan blogini kommentteihin, vaikka joskus vähän viiveellä. Paljon enemmmän haluaisin myös kommentoida muiden blogeihin, mutta harmillisen rajallisesti on aikaa käytetttävissä.
  Pitkään blogimaailmassa olleena olen saanut erityisesti kissa- ja puutarhabloggaajista monia, ihania, todellisia ystäviä, joiden kanssa tavataan aina jossain mukavissa merkeissä. Ilman blogia emme varmasti olisi koskaan tavanneet. Nämä ystävät ovat varmasti samanhenkisiä :)
  Ihanaa ja aurinkoista maaliskuuta sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, 10 vuotta on huiman pitkä aika! Tuo on ihan totta, että kun aiheita on enemmän, riittää myös kerrottavaa ympäri vuoden, mikä on tosi kiva juttu.
   Sinun blogi oli yksi niistä, joita luin viime talvena aamuyön pitkinä tunteina ja haaveilin siitä hetkestä, kun pääsen puutarhan kimppuun. Voi, miten paljon sainkaan inspiraatiota blogistasi silloin(kin), kiitos <3
   Ihanaa maaliskuuta myös Sinulle <3

   Poista
 15. Jokainen bloggaa omalla tyylillään, mikä itselle sopii. Niin se pitää ollakin. Ja aina parasta, kun on se oma, aito itsensä. Sulla on ainakin aito fiilis täällä :) Ja pilkettä silmäkulmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä; oma tyyli ja persoona saa näkyä! Kiitos ihanasta palautteesta <3

   Poista
 16. Tosi hienosti kirjoitettu! Olen monista asioista täysin samaa mieltä kanssasi. Aikaa bloggaamiseen saa tosiaan kulumaan. Itseänikin harmittaa, kun en ehdi käydä kommentoimassa toisten blogeissa niin paljon kuin haluaisin. Minä pidän yhteistyöpostauksista, sillä niistä olen saanut monia hyviä tuotevinkkejä, ja arvonnat ovat aina hauskoja.:) Mietin muuten, onkohan kyläilykutsusi vielä voimassa, jos kesällä mökkireissun yhteydessä tulisin käymään.😊 Ihanaa alkavaa maaliskuuta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tottakai kutsu on voimassa, ihana päästä tapaamaan ihan livenä <3 Tosi ihanan paljon käyt kommentoimassa ja lukemassa, sekä minun että muiden blogeissa. Ilahdutat monia uusia bloggereita myös vierailuillasi, se on mahtavaa <3
   Mukavaa maaliskuun alkua myös teille <3

   Poista
 17. Tanssiva Hangon keksi, hauskasti sanottu. Olen samaa mieltä kanssasi, jokainen tyylillään ja persoona on tärkeintä. Aina ei voi olla jotain todella ihmeellistä postattavaa, arkiset asiat ovat myös tosi kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Arkiset asiat antavat aina kirjoittajasta paljon tietoa. Minusta ainakin on kiva päästä tutustumaan bloggaajan persoonaan :)

   Poista
 18. Kiva postaus! :) Mitä, oletko vasta puoli vuotta blogannut, tuntuu kuin olisin jo kauemmin seurannut blogiasi. Ehkä se johtuu sinun persoonallisesta ja henkilökohtaisesta otteestasi bloggaamiseen. Postaukset ovat jotenkin välittömiä, olet varmasti tosi kiva tyyppi ihan kasvotustenkin. :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siitä vasta puolisen vuotta on, kun ensimmäiset postaukset tein. Sinä oletkin ollut alusta saakka mukana, kiitos <3 Ja oih, olipa ihanasti sanottu, kiitos kiitos <3

   Poista
 19. Sinulla on sana hallussa. Hyvin kirjoitettu, allekirjoitan monta asiaa. Ajankäyttö on todellakin haastavaa. Luen itsekin monenlaisia blogeja ja kirjoitan kahta. Mukava olisi kommentoida lukemiani kirjoituksia ja vastata itse saatuihin kommentteihin. Vielä kun on lähtenyt facebookin ja Instagramin pyörteisiin, niin sekin vie aikaa. Olen tuollainen osa-aikainen bloggari, talvet kirjoitan nukkekotiblogia Näprääjän muistiinpanoja ja kesät puutarhablogia. Mutta onhan noita hullumpiakin harrastuksia.

  Niin ja sinulle on Kevään merkit -haaste odottamassa Pihapiian tontilla -blogissani. Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosiaan, paljon huonompiakin harrastuksia olisi olemassa ja erilaisista aihepiireistä on kiva kirjoittaa :)
   Kiitos myös haasteesta. Olen kertaalleen haasteeseen osallistunut huhtikuun osalta, mutta voisin napata haasteen uudelleen ja ottaa toukokuun käsittelyyn <3 Ihanaa kevään odotusta myös Sinulle!

   Poista
 20. Blogimaailma on hieno, en ole katunut että lähdin mukaan. Tänään siitä tulee tasan yhdeksän vuotta, siitä myöhemmin lisää blogissa. Lokaa on satanut niskaan yllättävän vähän, blogin kautta olen saanut mahtavia uusia ystäviä ja tuttavia, ihan uusi maailma on auennut.
  Tällä hetkellä haastavaa on aika, se ei vaan riitä kaikkeen vaikka kuinka yrittäisi. Jatka vain blogisi kanssa samalla linjalla kuin tähän asti. Tätä on ilo lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, onnea 9-vuotiaalle <3 Siinnä ajassa on paljon ehtinyt tapahtumaan ja varmaan kivaa lueskella välillä itsekkin niitä vanhoja postauksia :) Kiitos, samoilla meiningeillä jatketaan <3

   Poista
 21. Loistava postaus Hilu! Itse aloitin blogini täysin pystymetsästä, mutta sitäkin innokkaampana.Oma blogini on valokuvausta harrastelijan näkökulmasta ja ihan kaikesta muusta mikä minua nyt sattuu kiinnostamaan, inspiroimaan tai mikä on minulle syystä tai toisesta tärkeää.Bloggailen myös suhteellisen säännöllisesti ja luen myös itse useita blogeja hyvin eri aihealueilta.Itse en ole tehnyt yhteistyöpostauksia, enkä ole järjestänyt arvontoja. Minä olen myös jokikisestä lukijastani nöyrän kiitollinen, ja arvostan ja iloitsen kommenteista, yritän itsekkin kommentoida lukemiani blogeja.Epäasiallisia kommentoijia en ymmärrä, älä lue blogia jos se ärsyttää tai et pidä sisällöstä,jokainen bloggaaja päättää itse mitä ja mistä kirjoittaa ja on selvää, että blogiin saattaa tulla kritiikkiä ja se on sitten vaan jotenkin kestettävä. Kannattaa miettiä miten paljon itsestään ja läheisistään haluaa julkaista ja miettiä millaisia kuvia julkaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sinun blogissa on upeita kuvia ja on kiva lueskella ajatuksistasi ja vaihtelevista aiheista <3 Itsekkään en oikein ymmärrä, miksi kukaan käyttää aikaansa siihen, että lukee blogeja jotka ärsyttävät. Mutta ilmeisesti joillakin aikaa todella riittää ;)
   Tuo on totta, että on pohdittava, mitä kaikkea haluaa julkaista, koska kuka tahansa ne asiat voi sitten lukea. Olen tehnyt monia postauksia, joiden kohdalla olen juuri tätä asiaa pohtinut. Samoin kysynyt luvan omilta lapsiltani moniin aiheisiin. Olen myös julkaissut mieheni tyttären kuvia ja pyytänyt niihin luvan lapselta sekä myös puolisoltani. Yksi lapsi on itse sanonut, ettei halua näkyä blogissani tai youtubessa ja tämä on ihan ok. Jokainen saa itse valita <3

   Poista
 22. Aika paljon samoja mietteitä sinulla on bloggauksen tiimoilta kuin minulla. Tätä oli kiva lukea.
  Mukavaa pian alkavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 23. Bloggaaminen on kivaa, ei kai sitä tekisi, jos ei siitä nauttisi! Olen saanut myös ihan live-kavereita blogini kautta!! Mun blogi täyttää 4.3. kuusi vuotta! Olen saanut sinä aikana tasan yhden tarjouksen elikkä olisin päässyt ennakkotutustumaan yhteen uuteen luontokohteeseen! No, sinne oli matkaa ja mä en vaan ns. käskien laula! Jos se olisi ollut minusta jotenkin "ei niin innostava paikka" mä olisin sen kyllä jutussa tuonut esille! Tietysti myös toisinpäinkin!! Siis kiitin tarjouksesta, mutta en ottanut vastaan! Siksi mä en oikein uskon näihin yhteistyöjuttuihin firmojen ja yritysten kanssa. Mä ohitan sellaiset jutut aina automaattisesti. Enkä yleensä osallistu näin järjestettyihin arvontoihinkaan, paitsi jos se palkinto on jotain ihan erityistä itselleni! Jokainen saa tehdä miten haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin se on, että jokainen voi itse valita sen tyylin, mikä itselleen sopii <3 Pääasia on, että siitä nauttii :)

   Poista
 24. Tämä aihe on jokaisen bloggaajan kokemana aina vähän erilainen ja hyvä niin. Jos kaikki olisi samanlaista, olisi pikkaisen tylsääkin. Olet todella nopealla aikataululla saanut paljon lukijoita. Se vaatii aina itseltäkin paljon aktiivisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisuus on rikkaus <3 Eihän sitä kieltäminen käy; olen ollut itsekkin tosi aktiivinen ja onneksi lukijat ovat blogiini löytäneet <3 Se tuntuuu tosi mukavalta :)

   Poista
 25. Sen olen huomannut että tekee sitä mitä vaan aina löytyy arvostelijoita. Huonoihin kommentteihin ei pitäisi reagoita mutta vaikeaahan se on. Sen pitää riittää että yrittää ja tekee parhaan kykynsä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se on! Sitten kun alkaa itse olemaan sinut tekemisiensä kanssa, niin kurjat kommentit on helpompi ohittaa :)

   Poista
 26. Bloggaamisesta on nyt montakin postausta. Hyvä, että keskustellaan! Itse olen noita, joita mainospostaukset ärsyttävät ja jätän ne usein lukematta. En pidä mainoksista muutenkaan esim. televisiossa. Nauhoitankin usein katsomani ohjelmat ja saan kelattua mainokset ohi! Mutta tämä on minun vain minun ongelmani. Moni niistä saa varmasti tarvitsemaansa tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva lukea erilaisia postauksia juuri niistä asioista, joita itsekkin välillä pohtii. Toisaalta saa myös uusia ajatuksia omiensa lisäksi :)
   Arvostan juuri tuota asennetta joka Sinulla on; jos yhteistyöt ärsyttävät, ne postaukset vois skipata ja palata taas lukemaan muita kirjoituksia. Ihana, ettet pois lähde niiden takia <3

   Poista
 27. Hieno postaus. Kiva kun kirjoitat mietteistäsi, näitä asioita varmasti jokainen bloggari pohtii. Ja jokainen tekee sitten omanlaisensa päätökset. On kiva kun blogiyhteisössä on monenlaisia ihmisiä ja monenlaisia blogeja, se on varmaankin yksi bloggaamisen rikkauksista. Hyvää alkavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä; erilaisuus on rikkaus! Toisten erilaisista pohdinnoista voi löytää myös itselleen uutta ajateltavaa. Tärkeintä on arvostaa toisen näkymyksiä, vaikkei niistä itse olisikaan samaa mieltä. Ihan kuten elämässä muutenkin <3
   Ihanaa maaliskuuta myös Sinulle! Jeeee, olen niiiiin innoissani alkaneesta kuukaudesta :D Se on KEVÄT NYT <3

   Poista
 28. Olin päättänyt, että lopetan jokaikisen sellaisen blogin lukemisen, jossa vatvotaan blogin kirjoittamista ja lukijoiden typeryyttä. Aika monta blogia on viime viikkoina saanut hyvästellä. Sinun juttusi on nyt sen verran sovinnollinen, että hmmm... ehkä en tunne tseäni epätoivotuksi idioottianonyymiksi. Minä luen blogeja kuin aikakauslehtiä ennen. En minä aikakauslehtiäkään lukisi jos siellä toimittajat jatkuvasti vatvoisivat omaa työtään ja kitisisivät sen vaikeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva, että myös sinä kommentoit ja toit tärkeän näkökulman asiaan! Tuo on ihan totta, että nyt anonyymit ovat vähän leimattu ilkeiksi ja kurjiksi tyypeiksi ja näinhän asia ei todellakaan ole! Suurin osa anonyymeistä on tosi mukavia ja kommentitkin kivoja. Et todellakaan ole idioottianonyymi ja olet erittäin tervetullut lukija <3 Ja tuokin on totta, että pitkään jatkunut vatvominen on varmasti hyvin ynseää lukijoille. Omalta kohdaltani meinasinkin jättää tämän juuri tähän postaukseen ja jatkaa jälleen ihan muista aiheista.
   Kiitos kommentista ja toivon, että olet jatkossakin messissä <3

   Poista
 29. Mielenkiintoisia asioita kirjoitit bloggaamisesta ja meitä tosiaan on niin monenlaisia bloggaajia ja siitä se mielenkiinto erilaisiin blgeihin lähtee..ainakin minulla :) .. olisi tylsää lukea pelkästään oman aihepiirin blogeja.
  Minusta jokainen saa tehdä niin kuin itsestä hyvältä tuntuu voi postata kerran päivässä tai kerran viikossa tai tehdä yhteistyö kumppanuuksia tai kommentoida silloin kun kerkiää.. kuitenkin tämä on harrastus joka pitäisi tuottaa iloa eikä päinvastoin!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä; erilaisuus on rikkaus ja jokainen voi tehdä niinkuin itsestä tuntuu :) Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle ja mahtavaa maaliskuuta <3

   Poista
 30. Blogin kirjoittaminen, lukeminen ja kommentointi on ihan vapaaehtoista. Ei kenenkään kirjoituksista, tuotemainonnasta tai arvonnoista kannata hermostua, ne kohdat jotka ei satu kiinnostaan, voi ohittaa sujuvasti. Näin minä sen ajattelen.

  VastaaPoista
 31. Tämä aihe onkin ollut ajankohtainen useammassa blogissa. Kirjoitit asiasta hyvin ja myös kommentit ja näkökulmat ovat olleet pitkälti samanlaisia, kuin itsellänikin. Niinpä en enää kovin paljon enempää ryhdy aihetta ruotimaan.

  Bloggaaminen on kiva harrastus, joka on avannut minulle uuden ja hienon maailman. Olen saanut kivoja ystäviä niin virtuaalisesti kuin ihan livenäkin. Olen oppinut valtavasti uutta puutarhasta ja kasveista. Olen oppinut, ettei yhtä oikeanlaista puutarhaa ole olemassakaan ja että kaikki kukat saavat kukkia. Sama pätee mielestäni blogeihin. Jokaiselle blogille on sijansa. Kenenkään ei ole pakko kirjoittaa eikä kenenkään ole pakko lukea. Silti täällä on valtava joukko ihmisiä innolla mukana. Se kertoo siitä, miten kivasta asiasta on kyse.

  Oman blogin pääaihe on puutarha, jossa kissa ja käsityöt kulkevat mukana. Myös puutarhaharrastajan elämä on kokonaisuus ja siksi muustakin elämästä saa puhua. Kukin päättää itse, miten blogiaan toteuttaa ja niin on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla ollaan. On kiva päästä tutustumaan bloggaajan muuhunkin elämään. Mutta tosiaan, jokainen saa kertoa sen verran kuin itsestään tuntuu hyvältä ja sopivalta <3

   Poista
 32. Hyvin kirjoitit!
  Tämä aihe ponnahtaa aika ajoin tapetille ja aina se aiheuttaa melkoista lainehdintaa:)
  Itselläni tulee 8 blogivuotta täyteen pian.Viime vuosina postauksia on tullut harvakseltaan. Kommentteihin olen aina vastannut, mutta lukemiani blogeja on niin monia, että jos kaikissa kävis kommentoimassa, ei vuorokauden tunnit riittäisi:)
  Mielestäni jokainen saa kirjoittaa siitä mikä tuntuu itselle hyvältä. Jokainen saa tehdä yhteistyötä mainostajien kanssa. Ei se ole minulta pois. Itse olen koko ajan kirjoittanut päiväkirjamaisesti ja julkaissut jokaisen postauksen, vaikka juuri luin erään kommenteista, että päiväkirjamaiset postaukset voisi kyllä kirjoittaa, mutta niitä ei kannattaisi julkaista :)
  Silloin 2010 blogimaailma oli rennompi ja hyväksyvämpi. Sitten tulivat blogiyhteisöt ja blogiportaalit sekä yhteistyökumppanit. Blogimaailma muuttui,osasta bloggaajia tuli tavallaan lehtien kolumnisteja:) Postauksista tuli asiasisältöisempiä, jäykempiä ( riippuen kirjoittajan kynäilytyylistä). Monet lopettivat tuolloin bloggauksen ja uusi polvi astui remmiin. Instan käyttö on osittain korvannut bloggauksen, vaikka se ei ole yhtä intiimiä kuin bloggaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikamoinen muutos tosiaan on tapahtunut bloggaamisessa. Itse en oikein ole sinut tuon IG:n kanssa. upeita kuvia sieltä kyllä löytyy, muttei korvaa blogia minulle henkilökohtaisesti ollenkaan.
   Päiväkirjamaiset postaukset ovat kivoja, kertovat aina vähän eritavalla bloggaajasta kuin muutoin kerrotut postaukset <3

   Poista
 33. Sulla on oikea ote bloggaamiseen, totean kun tarkkaan vasta nyt luin tämän jutun! Jatka ihmeessa samaan malliin......:)

  VastaaPoista
 34. Minä tässä vähän myöhään vastailen tähän postaukseesi, mutta tämä postaus teki minuun vaikutuksen!
  Hienosti avasit bloggaamista ja bloggaajia ja yhteistyökuvioita! Ja niinkuin Maikku tuossa edellä sanoo, sinulla on bloggaamiseen oikea ote. Ja aitous aina huomataan. Ei ihme, että blogistasi täällä blogistaniassa tykätään.
  Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanasta kommentistasi, joka ilahdutti todella paljo <3 Ihanaa maaliskuuta myös Sinulle <3

   Poista
 35. Ihana postaus <3
  Tutustuin sinuun lisää, kivaa <3

  VastaaPoista
 36. Kyllähän näitä tulee tuon tuostakin pohdittua. Hyvin kirjoitit!

  Itse en ehdi bloggaamaan ollenkaan niin usein, kuin mitä haluaisin ja sama koskee lukemieni blogien kommentoimiseen - täälläkin käyn ahkerasti, mutten aina kommentoi :)
  Minusta on ihan kiva, että blogeilla on yhteistyökuvioita, vaikka itse en ole koskaan yhteistyötä mihinkään suuntaan tehnytkään. Blogini on liian tuntematonkin moiseen ja lisäksi olen täällä vieraalla maalla.
  Bloggaaminen on kuitenkin tuonut elämääni uusia ystäviä ja tuttavuuksia, paljon mielenkiintoista kanssakäymistä ja inspiraatioita.

  Oma mallini on, että mikäli jossakin lukemassani blogissa on mainos, joka minua ei kiinnosta, hyppään yksinkertaisesti sen yli. Sen ihmeellisempää se ei ole.
  Anonyymit ilkeilijät vierailevat varmasti jokaisessa blogissa tuon tuostakin. Heillä uskon olevan henk. koht. pahaa oloa, joka on helppo oksentaa anonyymisti vieraan ihmisen niskaan.

  Tämä postaus oli kiva lukea <3 Hyvää viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla, että käyt vierailulla blogissani, vaikket aina kommenttia jättäisikään <3 Ymmärrän hyvin, ettei aina kerkeä kirjoittamaan :)
   Olen ihan samaa mieltä, että asiat, jotka eivät itseään kiinnosta, voi hyvin skipata.
   Omassa blogissani ei ole anonyymejä ilkeilijöitä näkynyt, vaan onneksi ovat olleet erittäin ihania ja mukavia tyyppejä. Ilkeily on kyllä aina kurjaa ja usein kuvaa ihmisen omaa olotilaa enemmän kuin kohdetta <3
   Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!