Siemen inventaario ja hyviä uutisia!

Jostain syystä tuntuu, että tällä hetkellä aika on niin kortilla ja elämä hektistä, että pieniin asioihin on ajoittain vaikea löytää aikaa. Kuten siemenvarastojen invertaarion tekemiseen. Toisaalta, ehkä on ollut myös helpompaa jättää se tekemättä, niin on surutta ja huoletta voinut tehdä uusia ostoksia, kun ei ole tajunnut, kuinka paljon niitä siemeniä onkaan kertynyt... Ehkäpä anoppini sanoissa piili vinha perä ;) Viitaten aiempaan siemenhylly-kohtaamiseen, jossa anoppini huuteli jo kaukaa, että POIS SIELTÄ HYLLYLTÄ! Tänään kuitenkin sain aikaiseksi aloittaa siemenvarastojen läpikäynnin ja jaottelinkin siemenet kirjekuoriin sen mukaisesti, milloin ne pitää kylvää. 

Tästä siis lähdettiin liikkeelle. Ei ehkä uskoisi, mutta vielä puuttuu jotakin. Nimittäin basilikan siemenet. Niitä ainakin tarvitsee hommata. 
Nämä on jo kylvetty ja munakoisio lukuun ottamatta kaikki on jo itänytkin. Pitääkin paprikoista mainita, että laitoin lautalle noita mustia, liloja ja vaaleita paprikoita, eikä niistä itänyt kuin vaalea ja lila, yhdet molempia. Viime viikonloppuna "lainalapseni" Julia kylvi niitä lisää ja sanoinkin, että laita reilusti, kun eivät idä kunnolla. Noh, nytten meillä on sitten 21 taimea noussut ja tämänkin päivän aikana niitä on itänyt 6 lisää. Saa siis nähdä, mikä tilanne on huomenna. Joten,  tästä voisi päätellä, että paljon mainostamani lautta ei olekkaan niin hyvä paprikoille tai sitten, että yksinkertaisesta olen löytänyt perheestämme uuden kylvömestarin <3 Hyvä Julia!
Tässä perennat. Olen ihan rakastunut akileijoihin, joten niitä olen hamstrannu useammanlaisia ja sain vielä ihanan akileija-lähetyksen instagram-ystävältä @Sirkanpihalta. Kiitos! Jonkin verran on myös itse kerättyjä siemeniä, joita aion jakaa siemenkirjeiden mukana eteenpäin. Hankikylvöt huutelevat jo kovasti. Jospa jo tämän viikonlopun aikana saisin asiaa vietyä eteenpäinkin. 

Maaliskuus on tomaattien kylvön kulta-aikaa! Ihanaa. Mutta nyt on myönnettävä, että tomaattien suhteen on lähtenyt homma ihan lapasesta. 74 erilaista lajiketta on odottelemassa. Ikävä tosi asia on se, etten pysty kaikkia tänä vuonna kokeilemaan ja kasvattamaan. Joten jonkinlaista valintaa on pakko tehdä. Tilanne oli vielä melko maltillinen, ennenkuin Facebookin Intohimona tomaatit-ryhmän ihana-Tiina lähetti minulle valtavan määrän erilaisia tomaatteja (27 lajiketta) ja sokerimeloneita (15 lajiketta). Olin osannut odottaa muutamia sokerimeloneita ja muutamia tomaatteja, mutta kun avasin kirjettä, voin kertoa, että alkoi sydän hakata ihan tuhatta ja sataa. Aivan mieletön lähetys. Kiitos Tiina!

Maaliskuussa kylvän myös pinkin lobelian, mutta siitä näköjään ei tullut otettua kuvaa. 
Huhtikuussa ei ole kylvettävänä kuin astereita ja itselleni uutuus Kähäräveripeippi. Tuo Kähäräveripeippi näyttää minusta upealta, joten odotan sen kasvatusta innolla.
Toukokuun alussa joudun tekemään kurkkujen suhteen valintoja. Osan esikasvatan, mutta en missään tapauksessa pysty kaikkia pistämään sisälle kasvamaan, joten osan kylvän vasta suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuun vaihteessa. Tänä vuonna on lievä kurkku-intokin nostanut päätään, vai miltä vaikuttaa? 18 erilaista kurkkua ja vielä olisi paljon mielenkiintoisia lajikkeita, joita haluaisin kokeilla. Onneksi tulee aina seuraava kesä. 
Toukokuun alussa kylvän myös maissin, melonit, kaalit ja jättikurpan, -kesäkurpitsan ja -auringonkukan. Niille riittää lyhyt esikasvatus ennen ulos istutusta. Ilona saa esikasvattaa kesäkurpitsat. Hän on niistä tosi innoissaan! 
Toukokuussa kukista kylvän nämä päivänsinet (tai aitoelämänlangat, kumpia sitten lienevätkään). Kerkeävät hyvin kukkimaan lyhyelläkin esikasvatuksella ja kasvustot pysyvät sen kokoisina, että pärjään niiden kanssa. Päivänsini kasvaa yli kymmenen sentin päivävauhtia alkuun päästyään, joten nopeasti sen kanssa on ihan pulassa, jos aloittaa todella aikaisin. Tuo kirjavalehtinen oli kiva löytö.
Suorakylvöön kurkkujen lisäksi pääsee erilaisia salaatteja, papuja, retiisejä, porkkanoita, sipuleita, punajuuria, mangoldi, herneet, perunat, persilja ja tilli. Jotain saattoi unohtuakkin. 
Suorakylvettävät kesäkukat toistaiseksi ovat tässä. Tai itseasiassa, on näiden lisäksi vielä unikoita.
Nyt kun on tehnyt inventaarion, huomaa, että tilanne on melko hyvällä tolalla. Näin sain myös itselleni selkeämmän käsityksen siitä, mitä kaikkea on tehtävänä ja milloin niiden aika on. Nyt on helpompi alkaa tekemään kasvimaan suunnitelmia. Vähän vaikuttaisi siltä, että laajennusta on tehtävä melko paljon. 

Kerroin teille hiirien juhlista kellarissa ja siitä, etten ole uskaltanut kellariin itse mennä katsomaan tilannetta. Tähän mennessä hiiriä on saatu kiinni 16 kappaletta. Viime yö oli "tyhjä" yö. Jospa alkaisivat jo loppumaan. HerraMies on verkottanut koloja, joista hiiret kellariin pääsevät ja toivotaan, että pysyisivät nyt poissa. Sanoinkin hänelle tänään, että on tehnyt aivan valtavan paljon työtä tämän asian eteen ja olen siitä todella kiitollinen <3 Ihana HerraMies! Ja tosiaan, kävin tilannetta katsomassa ja uskoisin, että ainakin verenpisarat ja muut rungolliset kesäkukat, kiiwi, kärhö ja hortensiat selviävät hyökkäyksestä. Juurakoiden tilanteesta on tietenkin paha mennä sanomaan, mutta näyttäisi sille, että osa on saanut olla rauhassa. Pelargoniat todennäköisesti ovat mennyttä, mutta niiden perään en itke. Voitte varmaan kuvitella, miten onnellinen olen! Pidetään peukkuja, että hiirten juhlat ovat loppuneet ja selvittiin lähes pelkällä sotkulla tästä episodista. 

Ihanaa viikonlopun jatkoa Sinulle! Oletko nautiskellut auringosta? 

40 kommenttia:

 1. Apua, tuossa siemenmäärässä riittää puuhaa. Minulla on n. 10 tomaattilajiketta ja ajattelin jo sen olevan mielettömän paljon :D kun joka lajia on laitettava ainakin muutama niin yhtäkkiä sitä huomaa olevansa sadan taimen innokas kasvattaja. Suorakylvöjä kannattaa tehdä, lantta ja kaaleja olen esikasvattanut mutta sen voi aloittaa myöhäänkin, toukokuussa. Samoin kurkut laitan vasta toukokuussa tai huhtikuun lopulla, muuten ei tila riitä ainoalla etelän puoleisella ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että 10 lajikkeella saa jo helposti valtavan määrän taimia. Tämän takia olenkin laittanut vain kaksi siementä per lajike ja takroitus on kasvattaa päääsääntöisesti vain yksi taimi per lajike. Pysyy jonkinlaisessa kohtuudessa ;)
   Tuo tilanpuute on toisaalta niin kurjaa, mutta ehkäpä se pitää meidät jonkinlaisessa ruodussa ;)

   Poista
 2. Täytyy kyllä sanoa, että on sinulla istutettavaa ja ihan heti ei keväällä puuhat lopu;) Tänään olen todellakin nauttinut upeasta säästä, kävin pitkällä kävelyllä ja kuvailemassa jäällä, oli niiiiin ihanaa♡ Mukavaa viikonlopunn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että melko kiireinen kevät on tulossa ja lihakset varmasti huutavat moneen kertaan hoosiannaa. Tänään oli aivan ihana keli, joten voin hyvin kuvitella, kuinka paljon nautit siitä <3 Kiitos, mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 3. Huh ja hih, 74 tomaattia on aika muhkea määrä :-D Aikamoinen pussikeko, mutta tuo on loistoidea järjestää ne sen mukaan, koska kylvetään, niin saa hommaan tolkkua. Ei tosiaan tule ekaa kuvaasi katsoessa mieleen, että siitä vielä joku siemenpussi saattaisi puuttua :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 74 tosiaan vähän järkytti jo itseänikin... hahahah :D Muistan, kun olin ihan ihmeissäni, että mihin joudun tomaattien kanssa, kun lajikkeita oli 30... Nooh, hulluus on hulluutta. Ja ihanaa semmoista :D

   Poista
 4. Uijui mitä viljelyksiä on siellä tuloillaan ja voihan hiirulaiset! Toivottavasti pysyvät nyt poissa. Kivaa viikkistä teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että pysyyvät jossain ihan muualla. Mieluiten jossain mehtän puolella :D
   Ihanaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 5. Ihan pari hassua siementä. ;) Toivotaan, että kylvöaherrus palkitaan sitten kesällä ja syksyllä. Nyt nautitaan vielä hetki talvesta, että saa tuo luonto vielä kerätä voimia kesän kukoistukseen. Ihanaa, kun on pitkästä aikaa talvi, että on lunta ja pakkasta pitkään. Monet kasvit ja eläimet tykkää! Aurinkoisia päiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama vain, khih :D Toivotaan tosiaan, että kesä antaa satoa ja silmän iloa :) Aurinkoisia päiviä myös Sinulle! <3

   Poista
 6. No jestas siellähän on komea varasto jos jonkin sorttista siementä :)
  Innolla täällä odotellaan sitten miltä sato näyttää :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulisi hyvä kesä kukkien ja sadon kannalta :) Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 7. Huh, mitkä määrät. Laitapa postaus, miten ja minne saat kaikki kylvökset ja esikasvatettavat mahtumaan. Ja mihin sitten kesällä.

  VastaaPoista
 8. 16 hiirtä! Huh! Toivottavasti olivat vimpat Olisipa mahtava nähdä kesällä sun kukat ja vihannekset 👍😊 ja maistaakin niitä 😊 MykMuka iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, melkoinen määrä!
   Ei muutakun tervetuloa kesällä katsomaan, miltä näyttää ja jos satoa on, niin maistiaisille toki myös <3

   Poista
 9. Kyllä tänään on ulkoilusta nautittu. Ja syöty nuotiolla makkarat. Hyvää oli.

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti hiirulaisten juhat ovat nyt päättyneet ja siirtyneet juhlimaan kauas muualle! :)
  No, onpas siemeniä! Kyllä tuossa määrässä onkin paljon istutettavaa. Varmaan tosi kiva sitten seurailla istutusten kasvua ja odottaa satoa ja kukkaloistoa!
  Ihanat on olleet nyt säät ja aurinkoiset päivät ovat niin tervetulleita!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan taitaa hommaa riittää :D Mutta onneksi on mieluista hommaa, joten menee hyvin terapiana ;) Odotukset ovat itselläkin melko korkealla :D
   Aurinko tekee niin hyvää <3 Ihanaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle :)

   Poista
 11. No, ei sulta hommat ihan heti lopu, ennenkuin olet saanut nuo siemenet maahan!
  Mutta voi että, miten kaunista niistä sitten kasvaakin!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kieltämättä keväästä lienee tulossa melko kiireinen ja lihaksiin käyvä :D
   Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 12. Voi valtava sun siemeniä! Hyviä kasvatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, vähän vissiin karannut lapasesta :) Kiitoksia, toivotaan onnistumisia!

   Poista
 13. On siinä ihan vaan "muutama" siemen:) Voi miten hienoa oli kuulla että selvisitte ehkä vaan juhlilla ilman vahinkoa..olisi kyllä ollut sääli jos kasvit olisivat vaurioituneet! Päivällä nautittiin upeasta paisteesta, nyt tehdään yö töitä ja aamulla taas katsellaan kuinka se talviaurinko paistaa:) Kaunista talvista viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti yö-vuorosi sujui hyvin ja rauhallisesti <3
   Siemenet eivät taida tänä vuonna loppua kesken ja riittänee muutamalle vuodelle (ihan kuin en silti hamstraisi niitä ensi vuonnakin). Olin kyllä niin onnellinen, kun ajattelin, että melko pienillä vahingoilla taidettiin selvitä <3
   Ihanaa Pyhää Sinulle <3

   Poista
 14. Voi mahdoton mikä määrä siemeniä! Mulla ei ole vielä mitään kylvettynä, kun oli matka tiedossa ja sillä välin olisivat pienet taimet olleet mennyttä. Nyt odotan jo sormet syyhyten, että pääsen kylvämään ensimmäiset siemenet. En tosin lähimainkaan tuollaista määrää :D Esikasvatuksessa on vähän sijoitusongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikasvatuksen sijoitusongelmat ymmärrän kyllä hyvin. Melko paljon samoja ongelmia pyörittelen päässäni, vaikka ei ehkä uskoisi :D
   Tuo sormiensyyhytys on niin ihanaa ja niin kamalaa :D

   Poista
 15. Paljon meiltä löytyy samoja siemeniä. :) Kylvöjärjestys vaan on monissa meillä ihan erilainen, esim samettikukat laitan jo maaliskuussa esikasvatukseen, kuten myös persiljan. :) Mutta minullapa ei olekaan tulossa tomaatin tomaattia, joten tilaa muille kasveille ikkunoiden äärellä kyllä riittää. Jään seurailemaan kasvattelujesi onnistumista. :) Mukavaa lähestyvää maaliskuuta, ajatella, virallisesti kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin jo kesällä samettikukat hyvässä kukassa, kun saat ne ulos <3 Aika ihana, että asiat voi tehdä niin monella tavalla <3
   Maaliskuu on ihanaa aikaa, jeee <3 Mukavaa maaliskuuta myös Sinulle :)

   Poista
 16. Tuon määrän kylväminen ja kasvatus käy jo lähes työstä ;) Mä taidan tästä lähteä ostamaan multaa jotta pääsen itsekin kylvämään ekat siemenet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ihanaa sie kylvät? :)
   Onneksi tämä on mukavaa "työtä" ;)

   Poista
 17. Minä kyllä ihailen sinun uutteruutta! Hyvä sinä <3

  VastaaPoista
 18. Kyllä se niin on, että järjestys on hyväksi yleensä vähän joka asiassa. Nyt kun siemenpussit on lajiteltu, tiedät mitä sinullla on ja mistä ne löytyy. Oma vaatimaton varastoni on tungettuna muovipusseihin ja kaikki sikin sokin. No, tietäähän sen kuinka siinä käy. Kaikki on aina hukassa ja matka kasvimaalle käy kaupan kautta.

  VastaaPoista
 19. Valtava määrä tomaatteja! Ja onha noita muitakin siemeniä reilusti. Toivotaan että hiiret tosiaan pysyvät nyt poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat niin vastustamattomia :D Pidetään tosiaan porukalla peukkuja, että hiiret löytävät metsästä paremmat paikat elää ja olla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!