Neljä kuvaa vuodesta

Sain Tiiulta, Puutarhahetki-blogista, tämän haasteen.  Kiitos Tiiu! Haasteen tarkoituksena on esitellä neljää kaunista vuodenaikaamme. 

Paikaksi valitsin tähän haasteeseen tuon meidän "oksennuspenkin", joka kesän mittaan muutti nimensä keijupenkiksi. Oksennuspenkki-nimitys on vanha jäännös edellisten asukkaiden ajalta. Entinen omistaja kertoi tehneensä tuon penkin joskus ikävän työmatkan jälkeen ja oksentaneensa pahan olonsa sen tekoon. Oksennuspenkki-nimitys oli kyllä hilpeyttä herättävä, muttei ollut oikein enää meidän mielestämme osuva, kun kesä pääsi taikojaan sille tekemään... Ehkä minun pienellä avustuksellani ;) 


Koska viime kesä oli meidän ensimmäisemme tässä puutarhassa ja miljöössä, näkyy heti jo kevätkuvassa se, että samantien on myllääminen aloitettu.  Kuva huhti-toukokuun vaihteelta.Kolmisen kuukautta eteenpäin ja alue näyttää pikkuisen toisenlaiselta.


Vielä pari-kolme kuukautta eteenpäin ja alkaa näyttää jo melko ränsistyneeltä.


Viimeisin kuva on eiliseltä. Minusta nuo tuijat ovat kivoja, kun pysyyvät vihreinä myös talvella (vaikka kuvassa näyttää enemmän mustalta). En ollut ennen tänne muuttoa ymmärtänyt niiden arvoa. Voi kuinka typerä olenkaan ollut (tätä olen ennenkin täällä manaillut). Jännä muuten nähdä, miten tulevaisuudessa ajattelee sitä, millaisia ajatuksia itsellään tällä hetkellä on. Aika muuttaa niin paljon muutakin kuin tuota luontoa. Blogin yksi hyvä onkin siinä, että pääsee jälkikäteen katsomaan, millaista elämää on viettänyt, millaisia ajatuksia on ollut ja voi verrata sitä nykyiseen hetkeen. Monet asiat tuppaavat unohtumaan, ellei niitä ole taltioitu mihinkään. Melko suuria muutoksia vuoden aikana tapahtuu meidän luonnossa. En ehkä kuitenkaan ala juuri nyt hehkuttamaan vuodenaikoja haasteen tarkoituksesta poiketen, sillä tällä hetkellä en koe vuodenaikojen vaihtelua onnellisena asiana. Kaipaan liikaa kesää :D Ja kun katselen kuvia, kaipaan sitä aina vain enemmän. Haaste tosin on kiva, kiitos ideoijalle! Haaste on sen verran blogeissa kerennyt pyörimään, etten haasta ketään tiettyä. Eli hei sinä, joka et ole vielä osallistunut, nappaa koppi! 

Oksennuspenkin synnystä pääset lukemaan täältä.


Tässä vielä haasteen säännöt:


"Postaukseen toivoisin neljä kuvaa, jotka on otettu eri vuodenaikoina, ehkä samasta paikasta. Tiedän, että neljä kuvaa on aika rajallinen, voisiko siis olla neljä tunnelmaa ja kuvia tietenkin enemmän...

Mukana voi olla uusia ja vanhoja sekä jo julkaistuja kuvia. Haasteen voi toteuttaa "varjohaasteena" eli neljä kuvaa kissan vuodesta. Puutarhakissan omistajat voivat halutessaan yhdistää haasteet.

Mukaan voi siis haastaa neljä blogiystävää - tai kuinka monta haluaa.Haasteeseen voi vastata, jos haaste tuntuu hyvältä."

22 kommenttia:

 1. Oispa jo kevät....äkkiä se kuitenkin tulee vaikka nyt onkin aika epäuskoinen olo kun ulkona valtavat lumikinokset!

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat! Kevättä ja kesää odotetaan täälläkin jo maltamattomasti. Onneksi nyt esikasvatukset vähän helpottavat odottelua. Hauskaa keskiviikkoa teidän perheelle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikasvatukset tosiaan ovat tämän ajan pelastus :D Ihanaa keskiviikkoa myös teille <3

   Poista
 3. Hieno perennapenkki, joka yleensä vain paranee vuosien varrella:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis perennapenkki! Kummasti ne muuttuu näkymät kesänkin aikana.
  Illan jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Keijupenkki on ehkä vähän mukavampi nimitys kuin oksennuspenkki😊. Vaikka harvalla kyllä on oksennuspenkkiä.. Hyvin näkyvät vuodenaikojen vaihtelu kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oksennuspenkki ei kieltämättä kuulosta järin kauniilta, ha hah :D

   Poista
 6. Penkistä tuli kyllä hieno, ensimmäisestä nimestään huolimatta. Itse tykkään myös tuijista, varsinkin kun ne ovat mukana istutukissa, eivätkä seiso yksinään keskellä nurmikkoa. Meillä oli muinoin Jätemaa, minne istutin kaiken sen mikä ei muualle mahtunut ja 'otti silmään'. Kasasin koko penkin risukasan päälle kaikesta jämämaasta. Eikös vaan siihen laitetut perennat olleet melkein hienompia kuin samat lajit muualla ;) Täytyypä napata tämä haaste. On ollut mielessäkin tämän tyylinen, mutta en tiedä löytyykö ihan samaa kuvakulmaa joka vuodenajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi tarvitsekkaan olla samasta kuvakulmasta :) Kiva, jos osallistut haasteeseen! Kyllähän nuo kasvit aina välillä yllättävät. Kun yrittää niitä saada viihtymään, niin kärsiivät ja kun jättää oman onnensa nojaan, villiintyvät täysin :D

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja kiva haaste❤ On tuo oksennuspenkki vaan kaunis ihan mihin vuodenaikaan tahansa:) Leppoisia talvipäiviä❤

  VastaaPoista
 8. Kiva katsoa luonnon muutosta. Vaari laittoi paljon asioita kalenteriin asioita ylös. Pitää joskus lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo asioiden talteen kirjoittaminen olisi tosi hyvä! Kuinka usein pohtiikaan, että millainen se ja se talvi oli ja satoikohan sinä kesänä ihan älyttömästi jne...

   Poista
 9. Ihana keijupenkki! Voi tätä kesän kaipuuta. Onneksi kevät kolkuttelee jo ovella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Onneksi tosiaan! Helmikuu alkaa olemaan hyvällä mallilla, hiphei :D

   Poista
 10. Kiitos, kun kerroit keijupenkistä Instagramissa!

  Kun tykkään puista, niin minusta pihlaja on kaikkina vuodenaikoina kaunis puu. Siinä on aina jotain omaleimaista, olipa lumen peittämät marjatertut tai kukkiva, vehreä tai ruskan sävyissä leimuava. Ja joskus bonuksena täynnä kiliseviä tilhejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihlaja on tosiaan kaunis <3
   Ihana, kun instassa aloit keijupuutarhasta kysellä <3

   Poista
 11. Kivasti näkyy vuodenajat. Kyllä kesä vaan on niin kaunista, mutta kun se piru on vain niin lyhyt. Myöhäissyksy, jolloin kaikki jo kuolee + talvi + kevät, jolloin ei vielä ole mitään juuri esilllä on paljon pitempi aika. Mutta se hyvä puoli on, että aina on "nyt"-aika, ja erot huomaa vasta kun katsoo samanaikaisesti eri aikojen kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän soisi kyllä olevan pidempi. Kuvat tosiaan ovat hyvä muistiväline ja voi tehdä vertailua eri aikojen välillä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!