Taimien kuulumisia + viimeinen muistutus käynnissä olevista arvonnoista

Viikossa tuntuu tapahtuvan hurjasti, kun seuraa taimien kasvua. Sirkkalehti vaihe tuntuu kestävän ikuisesti, mutta sitten kun kasvu alkaa, niin vauhti on hurjaa. Kuvatessa vasta tajusin, kuinka paljon chilit ovat kasvaneet. Pienin uhkaa jo selvästi jäädä isompien varjoon. Tarkoittanee siis käytännössä sitä, että tarvitsee siirtää taimet kennoista omiin ruukkuihin. 
Ylemmän ja alemman kuvan ottamisen välillä on 8 päivää. Melko huimaa kasvua, vai mitä olette mieltä?

Viikko sitten koulimme Julian kanssa sirkkalehtisiä paprikoita ja nyt niissä on jo ensimmäiset varsinaiset lehdet. Osan koulimme Biolanin kasvusammaleeseen ja ne näyttävän kasvavan erittäin vauhdikkaasti, eli vahva suositus tuolle kasvusammaleelle! Osassa taimissa nuo varsinaiset lehdet ovat runsaasti isompia, kuin mitä kuvassa olevassa taimessa on. Biolan Kasvusammal on lannoitettu ja kalkittu käyttövalmis kasvualusta, jota voi käyttää taimille, kesäkukille ja huonekasveille.  Kasvusammal on valmistettu uusiutuvasta rahkasammaleesta, joka ehkäisee haitallisten mikrobien kasvua kasvualustassa.  Biolanin sivuilla kerrottiin, että sopivan kosteuden ylläpitäminen on helppoa, sillä sammal varastoi vettä, mutta pysyy märkänäkin ilmavana. Jo viikossa olen huomannut, kuinka ihanan helppoa tuon kasteleminen on. Olen tarkoituksella kastellut osaa reilusti ja osaa en juuri ollenkaan. Osa on siis ollut todella märkiä ja osa on selvästi kuivahtanut, mutta yhtälailla kaikki kasvavat hyvin. Ilmeisesti tämä johtuu juuri tuosta, että alusta pysyy ilmavana märkyydestä huolimatta, mutta varastoi myös hyvin vettä, jolloin se ei kuivu nopeasti kokonaan. Tätä ihan todella kannattaa kokeilla taimikasvatuksiin! 

Suurimmat tomaatit ovat jo selvästi valmiita koulittaviksi maitotölkkeihin. Eilen kerroinkin, että tomaatit ovat jo alkaneet tuoksumaan. Uulalaa, rakastan tomaatin tuoksua! 


Tänään otin vesivaraajan päällä itämässä olleet tomaatit lämpöön. Tiistaina kylvin 24:n erilaisen tomaatin siemeniä ja nyt ne ovat siis itäneet muutamaa lukuun ottamatta. Jos haluat käydä kurkkaamassa, millaisia tomaatteja kylvin, niin kuvat pääset katsomaan täältä. Tänä aamuna kylvin lisää tomaatteja ja nyt kaiken kaikkiaan on kylvettynä 57 erilaista tomaattia. Pääsääntöisesti jokaista lajiketta tulee itselleni vain yksi taimi, eli ylimääräiset kylmästi nypin pois. Ihan muutamaa lajiketta laitoin useamman taimen tulemaan, jotta pääsen kokeilemaan, pärjäävätkö paremmin ulkona vai kasvihuoneessa ja onko maussa eroa, kun kasvupaikka on eri.

Pöytätila loppui jo kesken. Kävin eilen ostamassa taimihyllyjä, eli kun ikkunalauta tilakin loppuu, niin sitten alkaa huonekalujen siirtely, jotta taimihyllyt pääsevät paikoilleen. Kaikenlaista tämä kasvihulluus teettääkin, khih.
Tänään tai huomenna alan isompia taimia istuttamaan isompiin ruukkuihin ja sitten taas kennot vapautuvat uusille kylvöille. Hiphei! 

Sitten vielä viimeinen kutsuhuuto arvontoihin; eli Facebookin puolelle on käynnissä siemen arvonta, johon pääset tästä ja täällä blogin puolella on meneillään PIHAPIIRI-messujen lippuarvonta, johon pääset tästä. Molempien osallistumisaika loppuu tänään ja huomenna kerron voittajat samalla, kun alkaa sellainen arvonta, joka tulee täyttämään yhden lukijan suuren suuren haaveen ja toiveen. Kannattaa siispä huomenna olla kuulolla. Itselläni tuppaa vähän pyörimään sukat jalassa tämän jutun takia! 

Ihanaa sunnuntaita Sinulle <3 Mitä Sinä olet puuhastellut viikonlopun aikana?

36 kommenttia:

 1. Kyllä sinä olet puutarhuri henkeen ja vereen. :) Tännekin ryöpsähtää aina into ja tekemisen meininki, kun käy näitä postauksiasi lukemassa.:)
  Sori joo, osallistuin tuohon siemen-arvontaan, kun en tajunnut että onnistuu vain facen kautta. Ja minä kun en kuulu faceen.
  Innokasta viikonloppua sinne sulle Hilu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä puutarhailu on kyllä vienyt minut aivan mennessään :) Kiva, että sinäkin saat tekemisen intoa postauksistani <3 Olipa kiva palaute, kiitos *halaus*
   Eiköhän blogin puolellekin taas tule siemen arvontoja jossakin vaiheessa :)
   Kiitoksia, innokasta fiilistelyä myös sinun viikonlopun jatkoon <3

   Poista
 2. Kiva, että kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin. :) Mie oon tällä viikolla koulinu mustasilmäsusannat isompiin 'ruukkuihin' (lue: viinirypälerasioihin). Niistä 11:ista iti 7kpl. Sehän riittää, jos vaan saan ne pysymään hengissä. :D On tää vaan jännää puuhaa, ihan näin pienestikin. Enemmän olenkin muistivihkoon raapustellut ideoita ihan taimina ostettaville kukille. Alkaa pikkuhiljaa ruukkupuutarha hahmottua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo viinirypälerasiat ovat tosi näppäriä esikasvatus-hommissa :) Itse teen perennojen kylmäkäsittelyt niissä. Hyvin on mustasilmäsusannasi itäneet. Kun latvot, saat vielä lisäksi pistokkaita, jos tarvitset :) Seitsemästä tulee tosin jo melkoinen viidakko :D Odotan jo innolla ruukkupuutarhaasi <3

   Poista
 3. Hienoa että siellä kasvetaan kohisten:) Kiva on taimien kasvua seurata! Tosi kivoja arvontoja ja mitähän jännää sieltä on tulossa..innolla odotetaan mitä olet keksinyt, jotain huippukivaa se varmasti on:) Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiselle on tosiaan puutarha-intoilijoille super juttu luvassa, khihii. Ihana, että olet min kaa seuraamassa taimien kasvua <3

   Poista
 4. Taimien kanssa käy minulla aina niin että tila loppuu kesken. Sitten etsitään lisää pöytiä ikkunoiden eteen. Tomaatin tuoksu on huumaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, juuri noin siinnä tuppaa aina käymään :D Tomaatin tuoksu tosiaan on aivan upea <3

   Poista
 5. Hyvässä vauhdissa näyttää siellä kasvu olevan, itse olen vasta tänä viikonloppuna aloittanut kylvöpuuhat. Niitä pieniä vihreitä nyt odottelen kuumeisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että aikainen lintu on vielä pulassa matojensa kanssa ;) Kerkiät siis hyvin vielä kylvö hommiin :) Tuo odottaminen on siitä hauskaa aikaa, että monta kertaa päivässä pitää käydä tuijottamassa, joko jotain on tapahtunut. Ja voi sitä riemua, kun ensimmäiset elon merkit näkyvät <3

   Poista
 6. Sulla on siellä kylläää kunnon taimitarha :) Mulla vain jääkaapin päällinen täynnä istutuksia, muttei meidän parvekkeelle paljon mahdukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih, vähän saattaa lähteä lapasesta ;) Huomennahan sulle on tulossa se siemenpaketti, niin voipi olla, että kasvutilaa tarvitset lisää ;)

   Poista
 7. Hienosti siellä vihertää. Pikkuisen täälläkin kutkuttaisi jotain ihan pienesti laittaa kasvamaan. Katsotaan nyt innostunko. Täällä kun vierailee niin aina se nousee mieleen! :)
  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että täällä viherpeukalotasi alkaa kutkuttamaan :) Ei muutakun sormet multaan vaan <3 Ihanaa sunnuntai iltaa myös sinulle <3

   Poista
 8. Kasvun ihmettä on niin hykerryttävän ihana seurata. Mulla on mullasta kurkannut samettikukat ja tänään hainkin lisää niitä pensasmaisia samettikukkia. Pian loppuu tilat ja ulkona on vielä kylmä ;) Terveisin kasvun ihmeen -bongailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siinnä on jotain niin koukuttavan ihanaa <3 Sammarit ovat aivan ihania. Itse joudun niiden kanssa vielä odottelemaan, muuten loppuu tila kesken (ihan kuin nyt ei loppuihi, khih) <3

   Poista
 9. Onpa tosiaan mukava kasvutahti chileillä. Tomaatteja kylvin pari päivää sitten, joten saan vielä odottaa, että omani kurkistaa mullasta. Tuota kasvusammalta täytyykin kokeilla, oon siitä hyviä juttuja lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan yllättynyt, kuinka reippaita kasvajia ovat :D Suosittelen ihan lämpimästi kasvusammalta, tosi hyvä tuote :) Voipi hyvinkin olla, että huomenna pääset jo tomaatin taimia kurkistelemaan. Ovat mukavan nopeita itämään :)

   Poista
 10. Kylläpä siellä vihreää pukkaa!
  Ihan kevätfiilis!

  Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreällä on tosiaan ihana vaikutus tuoda keväistä fiilistä <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa myös siulle <3

   Poista
 11. Ihanat tomskut! Täällä vasta osassa tomaatteja sirkat pinnalla, ja jo kova ikävä sitä tuoksua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat niin vastustamattomia ja se tuoksu, oih! Ei mene kauaa, kun pääset tuoksuttelemaan :)

   Poista
 12. Hei!
  Kivimäen mammeli kävi ensi kertaa blogissasi kylässä:)Meitä yhdistää ainakin kanat, puutarha ja tytöistäsikin luin mielelläni ihanan kirjoituksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, että tulit vierailulle <3 Olet erittäin tervetullut porukkaan mukaan <3 Katsoinkin blogistasi, että meillä on useampiakin yhdistäviä juttuja, mikä on tosi kivaa <3

   Poista
 13. Tanakoita taimia! Joka kevät sama juttu, taimia on enemmän kuin mahtuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs se. Puutarha immeisissä taitaa asustaa aina lievä suuruuden hulluus :D

   Poista
 14. En voi muuta kuin ihailla intoasi ja aikaansaannoksiasi. Työtä se teettää, mutta on myös palkitsevaa. Tuo on niin tuttua menneiltä vuoisilta, ettei mikään tila meinaa taimille riittää. Halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tämä intoilu tuottaa myös satoa :) *halaus* Ihanaa uutta viikkoa Siulle <3

   Poista
 15. Minun oli pakko ottaa ihan kuva yksi päivä kun olin aivan varma, ettei taimilassa tapahdu yhtään mitään kasvua. Katson kuvaa viikon päästä ja sitten toteuus nähdään! Hienoja chilin taimia sinulla ja tomaatitkin on jo hyvännäköisiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia kannattaa tosiaan aina ottaa. Niistä huomaa eron. Taimet ovat aina niin söpöjä :) Kivaa uutta viikkoa Siulle <3

   Poista
 16. Siulla on jo kookkaita taimia kasvamassa. En vielä oo tomatteja kylyvänä, loppukuusta laittelen. Koulimista kukantaimien kanssa on männeillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatithan tosiaan kerkiää vielä hyvin myöhemminkin laittamaan. Itse olen vain niin malttamaton ja optimistinen siihen, että kevät tulee aikaisin ;) Oma kasvattamat kukat ovat aivan ihania <3 Kivaa uutta viikkoa Sinulle :)

   Poista
 17. Onpa hienon näköiset paprikat sinulla! Minä koulin eilen marraskuussa kylvämäni chilit, jotka olivat nousseet 6.12.17, mutta sitten vain jurottivat. Ne olivat eilen ihan aneemisen näköiset, mutta toivottavasti nyt lähtevät kunnon kasvuun.

  Tomaatit ajattelin ostaa valmiina taimina, kun ei niitten siemenkasvatus oikein tunnu minulla onnistuvan. Viime vuonna yksi kasvoi jo katossa, mutta sitten kun aloin ulkoiluttaa niitä se napsahti poikki. Laitoin sen katkenneenkin kyllä juurtumaan ja pienen sadonkin siitä sain, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan chileiltä loppunut ravinteet kesken? Uusi multa varmaan antaa uutta kasvupuhtia, kunhan ensin juurtuuvat :) Voi itku, tuo katkeaminen varmasti harmitti. Viime kesänä muutenkin oli tosi haasteellinen tomaatti sadon kannalta. Jospa tänä vuonna olisi suotuisampaa <3

   Poista
 18. Vau, mikä määrä tomaattilajikkeita! Minä taisin laittaa kahdeksaa erilaista. Tosi vahvan näköisiä taimia jo sinulla. Hyvää alkanutta viikkoa koko perheelle!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat ihan vastustamattomia. Ehkä vähän liiankin vastustamattomia ;) khih. Ihanaa viikkoa myös teidän perheelle <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!