Kukkaostoksia ja taimien viikko-uutiset

Kävimme tänään Julian kanssa Tokmannilla ja hiphei, juurakot olivat saapuneet. Tuli ihanan keväinen fiilis, kun penkoi juurakko- ja sipulipusseja. Tosin, keväinen fiilis katosi samantien, kun tulimme kaupasta ulos ja räntää satoi vaakasuorassa suoraan päin naamaa! Ostosten suhteen onnistuin olemaan maltillinen, kun tiesin, että puutarhamessuilta tulee ihanuuksia ostettua ja odottelen ensi kuussa kotiin saapuvaksi Lukon Bullbsin tilausta. Sieltä on aika monta mahtavaa daaliaa tulossa. Tälläisiä ihanuuksia lähti kuitenkin mukaan tänään.





Taimet ovat kasvaneet hyvin. Osan chileistä jo koulin isompiin ruukkuihin. 




Fidalgo Roxan väritys on minusta tosi ihana!





Viime viikolla kylvetyt tomaatit ovat tälläisiä hujoppeja. Tomaateissa ei haittaa, vaikka varsi vähän venähtääkin. Ne voi kouliessaan istuttaa aiempaa syvemmälle, jolloin kasvi tekee varteensa lisää juuria ja tanakoituu.





Orvokkien suurimmat lehdet alkavat jo olemaan aika isoja. Oma kasvattamien orvokkien kukinnassa on jotakin erityisen ihanaa. Tosin, rakastan orvokkeja tosi paljon ihan ylipäätään. Ihania kevään kaunistuksia.




Kaksi viikkoa sitten koulituissa paprikoissa on alkaneet toiset varsinaiset lehdet kasvamaan. 




Viikko sitten intoilin ensimmäisistä varsinaisista lehdistä.




Rocoto on hassu karva-kaveri verrattuna muihin chileihin. Kaksi kasvihuonetta-blogin Jari vinkkasi, että Rocoto pärjää kesäisin hyvin myös ulkona, eikä siis tarvitse kasvihuonetta. Hän kertoi, että kasvihuoneessa usein liian korkeaksi nouseva lämpötila (yli 30 astettta) aiheuttaa sen, että Rocoto tiputtaa kukkansa, eikä täten tee hedelmää. Kokeilempa Rocoton jättää siis ruukussa pihalle, kunhan kesä koittaa, eikä hallan vaaraa enää ole. Kiitos Jari vinkistä ja neuvoista!




Tältä näytti chilit eilen. Tämän kuvan alla olevat kaksi kuvaa on otettu viikko sitten.









8.2 kylvetty tomaatti näyttää tänään tältä. Alla kuva viikko sitten olevasta tilanteesta. 






Ihanaa seurailla kasvun ihmettä. Muutama uusinta kylvö tarvitsee tomaateista tehdä, kun muutama lajike ei itänyt. Vielä onneksi hyvin kylvöt kerkiää tekemään. Samalla voinkin kylvää myös pinkkiä lobeliaa. Sitten onkin maaliskuun kylvöt tehty. Eikä aikaakaan, kun ollaan huhtikuussa. Huimaa vauhtia tämä aika menee. Ihana upea kevät <3  

Mitä Sinun kasvatuksille kuuluu? Oletko jo tehnyt juurakko-ostoksia? Kivaa uutta viikkoa Sinulle <3

52 kommenttia:

  1. Ihanasti kasvaa sinulla kaikki! Itselläni tilaa kasvarissa vain kuudelle tomaatille, joten kylvötkin ovat vähän pienempimuotoiset. Hyvin on kaikki lähteneet onneksi kasvuun. Minulle on tulossa liljoja, daalioita ja muita keväällä istutettavia eurobulbista. Kovasti jo odottelen. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sitten, olitko tyytyväinen ostoksiisi :) Pitääkin merkitä itselleen muistiin hyviä ostospaikkoja ;) Eurobulbsista olen kyllä kuullut usein hyvää :) Taimi kasvatukset ovat ilahduttavia, oli ne sitten pieni tai iso muotoisesti toteutettuja <3

      Poista
  2. Samaa mieltä kanssasi olen kasvun ihmeestä. Sitä on kiehtovaa seurata.
    Hienolla mallilla nuo sinun taimet ovat.
    Omani ovat paljon näitä jäljessä.
    En ole vielä ostanut mitään uutta. Saattaa olla, ettei tule edes ostettua mitään.
    Kaikkea hyvää viikkoonne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä taimesi kerkiävät hyvin kirimään :) Taimia pitää päivittäin käydä kurkkimassa moneen kertaan, khih :D Mukavaa viikkoa myös teille <3

      Poista
  3. Hienolta näyttävät taimet siellä!😊 Minä olen yrittänyt ummistaa silmät kaupoissa kaikkien houkutusten edessä, sillä ajattelin tehdä messuilta hankintoja ja odottelen daalioita Hollannista. Mukavaa viikkoa!🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo houkutusten ohittamiset ovat kyllä niiiiiin vaikeita! Juurakkopussit suorastaan huutelevat (ja kovaa) ;) Mukavaa viikkoa myös Sinulle :)

      Poista
  4. Upeita taimia sinulla!
    Minäkin innostuin ostamaan kukkien siemeniä ja laitoin ne tänään multaan.
    Saas nähdä kuinka käy.
    Kivaa viikkoa ja taimien ihastelua sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3 Oih, sinulla on nyt ihanaa odoteltavaa <3 Onnea kylvöksille. Toivotaan, että ilahduttavat sinua kesällä runsaalla kukinnalla :)

      Poista
  5. Kasvavia taimia on hieno seurata, ensimmäisiä puuhia kun tulee töistä kotiin on tarkistaa taimien kuulumiset. Hienossa kasvussa kaikki taimesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taimikierrokset ovat lähes yhtä ihania kuin kesän kukkaiskierrokset :)

      Poista
  6. Ihanat kasvu ihmeet, hienosti kasvavat!!!! Täälläkin tuli tänään muutama ku non räntäkuuro?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kiva seurailla. Eikä edes tajua, miten nopeasti kasvavat. Onneksi on kuvat :) Vaikka räntäsateesta en niin piitannut, niin ehdottomasti mielummin nyt kuin toukokuussa ;)

      Poista
  7. Hyvin olet saanut taimesi kasvamaan. Nuo joriinit(dahliat) saavat otteen kasvattajastaan, niin upeita ovat kukkiessaan kesän lopulla. Muutama juurakko minullakin on varattuna.

    VastaaPoista
  8. Ihanasti sinulla jo siellä vihertää. :)

    VastaaPoista
  9. Kylvökset tekemättä, mutta laitan vain kesäkukkia. Juurakoita jo muutama hankittuna...kyllä tämä tästä käyntiin lähtee....
    Ihania nuo pienet taimet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on hyvin kevättä jäljellä kylvöihin ja juurakko-hamstrauksiin ;) Pienet taimet tosiaan ovat suloisia <3

      Poista
  10. Hyvin on taimet kasvaneet. Tänä vuonna taidetaan valita helppo vaihe. Käydään ostamassa taimet hyvästä puutarhamyymälästä.

    VastaaPoista
  11. Onpa hienoja taimia! Kasvaa tosi hyvin. Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Oi kuinka hyvin sulla jo kasvaa kaikki! Minä tänään pistin ekat tomaatit itämään, mutta luulen kerkiäväni vielä mukaan. Onnea taimien seurantaan ja hoivaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin vielä tomaatit kerkiää :) Toivotaan hyvää sato vuotta <3

      Poista
  13. Upeasti vihertää, hyvä tästä tulee. Mun pitää myös alkaa kasvatella. Hankin tänään vähän siemeniä ja saas nähdä tuleeko niistä mitään. Mun viherpeukalo ei ole kovin erityinen. Hienoja ostoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä piristää kovasti tähän aikaan vuodesta :) Toivotaan, että kasvatuksesi onnistuvat hyvin. Siitä se peukku alkaa vihertää ;)

      Poista
  14. Hyvin kasvaa sinulla jo kaikki, chilitkin ovat jo noin isoja. Pinkki lobelia on tosi kaunis, valkoista yritin etsiä monesta kaupasta vaan en löytänyt. Muita siemeniä tilatessani nettikaupasta luotin siihen että niitä jostain kivijalkakaupasta löytyy, vaan ei.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, ettet löytänyt valkoista lobeliaa. Jospa vielä tulisi vastaan. Mukavaa viikon jatkoa myös Sinulle :)

      Poista
  15. Kovassa kasvussa on kaikki taimet siellä. Oon ensimmäiset koulinnat tehny ja tomatit laitan tännään itämään. Mukava on seurata kasvuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvu tuntuu kiihtyvän huimaa vauhtia valon lisääntyessä. Sinullakin on siis hommat hyvällä mallilla :) Kasvun seuraaminen on tosiaan kivaa puuhaa <3

      Poista
  16. Ompas sinulla taimet jo hyvässä vauhdissa. Minä koulein eilen osan chileistä, mutta multa loppui kesken joten touhu pitää tänään jatkua. Juurakkoja en ole ostanut vielä yhtään, kun ei ole sattunut kohdalle, mutta eiköhän tässä vielä ennätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kouliminen on siitä kivaa puuhaa, että hetki sen jälkeen tuntuu kasvu kiihtyvän huimaan vauhtiin. Vielä kerkiät juurakoita ostamaan :) Kaikissa paikoissa niitä ei vielä ole näkynytkään.

      Poista
  17. Sun orvokit näyttää hyviltä. Orvokit kasvavat itse asiassa yllättävän hyvin ja kukkivat jo taimipurkeissa. Olen pari kertaa kasvattanut jotain pienikukkaista mustaa lajiketta, Black jotain.... Tänä vuonna olen laiska - joten tyhjää kuuluu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokit tosiaan ovat helppoja kasvatettavia. Tarvitsevat vaan aika pitkän esikasvatus ajan :)

      Poista
  18. Vau komeita taimia .. itsellä vasta idätys meneillään! Daaliat on lempikukkiani ja yritän löytää juurakoita vielä jostain ;)
    Mukavaa alkuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha messuille kannattaa mennä ;) Sieltä löytyy paaaaaljon daalian juurakoita. Kivat valikoimat tosin löytyy myös esim prismoilta, tokmannilta, Hankkijalta ja k-raudasta :) Mukavaa alkuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  19. Kyllä on mukavasti kaikki kasvussa,tässä itse yritän jotenkin selviytyä auto-onnettomuuden jälkeen näihin hommiin kunhan olotila paranisi.
    Itselläkin sama vika että aina tulee jotain uutta juurakkoa hankittua, ja mikäs sen mukavampaa onkaan kun seurata kasvunihmettä.
    Kasvihuone on nyt ihan purkukunnossa vanhat pokat ja ruudut rikki ja lahonneet joten sinne en nyt sitten tänä keväänä mitään enää saa.
    Meillä tuota luntakin piisaa ja lisää taivaan täydeltä.
    Yksi kiitollinen kaunis kukkija punaoranssi vanhanajan joriini (ei kerrottu) oikea perhosten houkutuskukka ja kukkiin pakkasiin asti.
    Tomaatit ajattelin vasta kylvää tänne sisälle,pitäisi kuitenkin jotain laittaa.

    Pirkko T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinulla on sellainen juttu taustalla :( Voi harmi. Toivottavasti kuntoudut pian <3 Tsemppiä ja voimia!
      Tuo sinun joriini onkin ihan valtavan kaunis. Kiitos, kun jaoit kuvan siitä facen puolella <3

      Poista
  20. Terhakoita taimia ja tomaatitkin jo noin pitkällä!
    Minulla on vielä kasvihuone rakennusvaiheessa, joten saatan tyytyä puutarhan valmiisiin taimiin sen osalta, mitä aion tänä vuonna ylipäätään kokeilla.

    Inspiroiva postaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Valmiit taimet ovat ihan yhtä hyviä <3 Toivotaan, että saat kasvihuoneen valmiiksi ja pääset kasvatuksen makuun :) Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta <3

      Poista
  21. Taimikuvat tuovat kevään...
    Omia siemeniä panin juuri multaan. Tänne asti "pihistin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä pitkälle jaksanut odotella :) Siitä se esikasvatus-aika alkaa :)

      Poista
  22. Hmm, pitäisiköhän tästä lähteä Tokmannille... Monena vuonna olen meinannut ostaa tuollaisen puna-valkean daalian, mutta toistaiseksi olen vastustanut kiusausta. Tänä keväänä olen luvannut itselleni daalian, joten... :D Hyvät taimet sinulla. Pieni hetki vain, niin orvokit jo kukkii. Hauskaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti pitää :D Kerro sitten, löysitkö etsimäsi ihanuuden ;)
      Mukavaa alkuviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  23. Nää on ihan parhautta nää muiden ihmisten kasvien kasvutilanteet!

    Meillä paprikat koulittu ja tomaatinsiement vasta itämässä. Tomaateissa siis ekoja hentoisia kasvuunlähtöjä havaittavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista hyvin näkee myös kasvun nopeuden. Tomaatit kerkiävätkin vielä oikein mainiosti :)

      Poista
  24. Hyvältä näyttää taimimaailmassa! Daaliakuume on täälläkin päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat ovat aivan vastustamattomia :D Ne on käsittämättömän upeita!

      Poista
  25. Kauniita daalioita olet löytänyt. Esikasvatuksesi näyttävät oikein tanakoilta, ihanat chilit ja paprikat. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  26. Pääsinpäs minäkin vihdoin lukemaan kukkaisaa postaustasi. En taas ole ehtinyt toviin lukemaan blogeja, mut onneksi nyt on sopivan rauhallinen hetki uppoutua blogimaailmaan. :) Kivoja ostoksia olet tehnyt ja taimesi ovat upealla mallilla! Minun tomaatit on alkaneet itää, voit varmaan uskoa, että olen aika täpinöissäni. :) Nyt kun osaisin olla tappamatta niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, tuo on ihana hetki, kun tomaatit itävät. Ne ovat niiiin söpöjä <3 Pidetään peukkuja, että tomaatin taimesi voivat hyvin ja saat herkullista satoa kesällä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!