Tomaattihullun puuhailuja

Tänään kylvin lisää tomaatteja. 24 erilaista tomaattia ja yhden tomatillon, joka on itselleni aivan uusi tuttavuus. Lajikkeiden nimet eivät varmaan monelle kerro juuri mitään, joten lainaan siementen ostopaikoista kuvat tähän postaukseen. Kuvasta löytyy tieto, mistä sivustolta kuvat on otettu. 





Jotta pysyn kärryillä itse, mitä missäkin kookospotissa on, laitoin vihreän minikasvihuoneen kylkeen maalarinteipillä nimet lajikkeille. Pinkin kasvihuoneen lajikkeet kirjoitin vihkoon. 









Sitten onkin lajikekuvien vuoro. Osan näistä lajikkeista olen esitellyt Mielenkiintoinen tomaattikesä tulossa-postaussarjassa. Laitan niihin linkit postauksen loppuun.

Abracazebra. Fataliiseeds.net



Amish Gold. Fataliiseeds.net

Black Dragon. Fataliiseeds.net

Black Emperor. Fataliiseeds.net

Blue Bayou. Fataliiseeds.net

Blue Green Zebra. Fataliiseeds.net


Blue Pitts. Fataliiseeds.net

Kudesnik (Magician). Fataliiseeds.net

Lemon Cherry. Fataliiseeds.net

Muddy Water. Fataliiseeds.net


P20 Blue. Fataliiseeds.net

Roman Candle. Fataliiseeds.net

Emerald Gem. Fataliiseeds.net


The Tracy of a Flying Dragon. Fataliiseeds.net


Wooly Blue Jay. Fataliiseeds.net


Seuraavan tomaatin hauskuus piilee siinä, että se tekee satoa nopeasti. Sivuston mukaan ensimmäisiä tomaatteja on päässyt maistamaan jo 55 päivän kuluttua kylvöstä. Se on tomaatille todella nopeaa kehitystä. Mielenkiinnolla odotan tätä ja ajattelisin, että on etenkin lapsiperheisiin mainio lajike nopeutensa vuoksi! 


World´s smallest. Fataliiseeds.net


Ananas Noire. Premier Seeds Direct.


Sweet Casaday. Premier Seeds Direct

Garden peach. Premier Seeds Direct

Artisan Blush Tiger. Premier Seeds Direct

Ukranian Purple. Premier Seeds Direct

Chocolate Pear. Premier Seeds Direct



Tomatillo. Premier Seeds Direct


Citrina. Kuva: Elsa Jääskeläinen.


Tiger ja Musta Prinssi

Maaliskuu on hyvä aika kylvää tomaatit. Itse olen kylvänyt osan lautalle (ohjeet löytyy täältä), osan kylvö- ja taimimultaan ja osan kookospelletteihin. Kylvökset olen idättänyt vesivaraajan päällä, jossa on lämmintä. Itämisen jälkeen olen siirtänyt taimet valoon. Noista Mielenkiintoinen tomaattikesä-postauksista löytyy aika paljon tietoa tomaattien kasvatuksesta. 



Vielä kerkiää hyvin siemenetkin tilaamaan kotimaasta. Kokemukseni mukaan ainakin Fataliiseeds.net´istä tulee tilaukset todella nopeasti!

Mitenkäs teidän keskiviikko on sujunut? Meillä on herätty 3.30, kun Taika on kipeänä. Taidan itsekkin lähteä pienille unosille, mikäli tyttö nukahtaa päiväunilleen. Aurinkoista päivää Sinulle <3

50 kommenttia:

  1. Uijui itsekasvatetut tomsut on makeita, kuin mansikat. <3 Mutta kaikki tämä kasvattaminen menee niin yli hilseen. :) Ihqua päivää

    VastaaPoista
  2. Anja-Riitta Kangasvieri7. maaliskuuta 2018 klo 12.09

    Wau, ihania lajikkeita sulla, saatko kaikki mahtumaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Uskoisin, ettei loppusijoittaminen tule olemaan haaste, mutta tämä esikasvatus aika tulee jossain vaiheessa muuttumaan hankalaksi, kun tila loppuu :D

      Poista
  3. Jos tomaattisi ovat yhtä satoisia kuin siemenpussien kuvissa, ei teille tule tomaattipulaa. JÄrjestätkö meille blogisi lukijoille eri lajikkeiden maistiaiset? Elän toivossa. Mukavaa keskiviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että satoakin saadaan, ettei jää ihan vain haaveeksi :D Lajikemaistiaiset olisivatkin kiva idea :) Mukavaa keskiviikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  4. Hurja määrä tomaatteja tulossa. Ensiviikolla minäkin kylvän tomaatit, mutta alle kymmenen tainta riitti viime vuonna ja oli ylituotantoakin. Tosin syöjiäkin on vähän. Iloista esikasvatusta ja vankkoja taimia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lapset söisivät tomaatteja vaikka kuinka paljon ihan tuoreeltaan. Haaveilen siitä, ettei tarvitsisi yhtään rajoittaa, vaan jokainen saisi syödä niin paljon kui haluaisi. Voi kyllä jäädä haaveeksi... Kiitos, samaa iloa Sinulle <3

      Poista
  5. Valtava määrä tomaatteja teille on tulossa ja kiva kun on eri lajikkeita noin paljon. Minulla ei ole mahdollisuutta kasvattaa tomaatteja siemenestä, joten ostan sitten myöhemmin taimet, samoin kurkuista.
    Menestystä ja mukavia hetkiä viljelyiden parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi taimia voi tosiaan ostaa, eivätkä edes maksa maltaita :) Kiitoksia, toivotaan hyvää sato vuotta <3

      Poista
  6. Hurja määrä! Maalarinteippi on hyvä idea. Itse käyttänyt joskus samantyylistä ruutupaperilistaa, mutta en ole tehnyt taimiruukkuihi mitään merkintöjä, niin siinä onkin miettimistä kun unohtaa miten päin astia on ollut kun kylvöt on kirjattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveän vaikea rajoittaa tuota määrää, kun lajikkeita on niin paljon! Mie en pystyisi millään muistamaan, mitä mikin on, ellen merkitsisi hyvin :D

      Poista
  7. Lajikkeista ei sinulla ainakaan tule olemaan pulaa:)Tuollaisen määrän kanssa puuhailu vie jo aikaakin melkoisesti, mutta intohimon eteen, sitä on valmis tekemään mitä ikinä se sitten vaatiikaan.

    VastaaPoista
  8. Mielessäni kuvittelen,kuinka kauniita salaatteja teillä kesällä syödään!Noin värikkäitä ja upeita tomaatteja!♡

    VastaaPoista
  9. Unohdin toivottaa aiemmin Taikalle hyvää nimipäivää <3 Oikein hyvää nimipäivää Taika! <3

    VastaaPoista
  10. Tomaatteja on niin paljon, että heikompaa hirvittää 😉. No, jos sinulla menisi lajikkeet sekaisin, ei hätää, hyviä niistä tulee joka tapauksessa. Ainoa harmitus on se, että joutuu vielä odottamaan melko kauan, ennen kuin satoa pääsee korjaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa nuo tosiaan vievät. Toivotaan, että on lämmin ja pitkä kesä, että pääsee pitkään nauttimaan tuoreista tomaateista, hjam :)

      Poista
  11. Huijui kun ihania tomskuja!!!

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Hauskasti tosiaan ovat nimetty :) Tiesitkö muuten, että myös tomaatista on olemassa penis-lajike? ;)

      Poista
  13. On siinä niin sanotusti tomaatti poikineen.
    Onnea kasvatukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Viime vuoden perusteella otan mielelläni onnea vastaan :)

      Poista
  14. Vau 24 erilaista tomaattia:) itsekin rakastan tomaatteja, etenkin kirsikkatomaatteja, ja niitä pitää aina olla keittiössä. Täällähän kehitellään aina uusia tomaattilajikkeita, nytkin on joku uusi mutten muista minkä niminen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit ovat kyllä ihania... Tässä oli alle puolet niistä lajikkeista, joita on tarkoitus kasvattaa tänä vuonna... Vähän iskenyt tomaatti höyrähdys :D Tomaattilajikkeiden jalostus olisi mielenkiintoista :)

      Poista
  15. Voi hyvät hyssykät noita sinun tomaattikylvöjä :) Aivan huikeeta! Hyvä tuo nimeämis-systeemi. Minulla kylvölaatikko pyykkikorissa, kylppärin lattialla itämässä ja jos kisut hyppäävät siihen, niin.. no ei pidä ajatella pahinta. Turvenapeissa minäkin idätän.
    Mielenkiintoisia lajikkeita laitoit tulemaan, niiden kasvusta postailet varmaan vielä, ja syksyllä kaikki huipentuu lajien maisteluun ja vertailuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kisulit pysyttelevät pois kylvöksistäsi :) Toivotaan, että saadaan satoa ja pääsen tekemään makuvertailuja <3 Näistä varmasti kuulette vielä kyllästymiseen saakka :D

      Poista
  16. Aika monta lajiketta oot löytänytkin! En edes tiennyt, että tomaatteja on noin montaa eri lajia. Huh, huh! Pikaista paranemista Taikalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni olisi 74 lajiketta odottelemassa, mutta kaikkia en pysty millään tänä vuonna kasvattamaan. Pyrin siihen, että saisin 50 lajikkeeseen rajattua tomaatin kasvatukseni... Ja sekin tekee tiukkaa. Tomaattihulluus on nimensä veroinen ;)
      Kiitos parantumis-toivotuksista <3 Viime yön tyttö sai jo nukuttua, joten toivotaan, että alkaa paranemaan <3

      Poista
  17. Siis kuinka paljon noit tomaattilajeja on. Hmmm,,täytyy sanoa että muutama laji ei ole houkuttelevan näköisiä. Maku on varmaan hyvä. Blue Bayou esim.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatteja on tuhansia lajikkeita olemassa. Osa ei tosiaan enää edes tomaattia muistuta ;) Blue Bayou´ssa on kuulema pensasmustikan maun vivahde. Aika jännä päästä sitä maistamaan. Osa tomaateista on kyllä hurjan näköisiä :D

      Poista
  18. Toivotaan lämmintä kesää, että pääsette popsimaan toinen toistaan herkullisempia tomskuja.

    VastaaPoista
  19. On siellä paljon tomatteja kasvamassa. Mie en vielä oo kylyväny. Ja hyvä vinkki laittoo suoraan tuohon turvanappiin! Mukava seurata tätä siun kasvatusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin nyt jokaiseen nappiin useamman siemenen, joten jos hyvin itäävät, niin joudun ylimääräiset nyppimään pois. Se on varmaan kamalan tuntuista ja tekisi mieli yrittää säästää kaikki ihanaiset :D Ihana, että olet messissä <3

      Poista
  20. Sä oot ihanan reipas <3 Mahtava lukea ja seurata mitä kaikkea touhuat. Energisiä postauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, kiitos ❤ Ihanaa Naistenpäivää siulle ihanainenNainen ❤

      Poista
  21. Aikamoista touhua! Mielenkiinnolla odottelen jatkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, oliko tuo hienovarainen tapa sanoa, että lapasesta on lähtenyt? hih!

      Poista
  22. Luin otsikostasi erehdyksessä, kun sen näin blogini sivurullassa, TOMAATTIHUILU. Kyllä nauratti 😀
    Tomaatit ovat kasveina siitä ihania että niiden viherosatkin tuoksuvat niin hyviltä 🌱Tykkään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khihihi. Tomaattihuilu ❤ Tomaatin tuoksu on vastustamaton. Oon jatkuvasti kärsä kiinni taimissa ja tuoksuttelen, et joko ovat alkaneet tuoksumaan 😊

      Poista
  23. Vesi herahti kielelle kuvia katsoessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekkin ihan mielettömän ihanan näköisiä tomaskuja, hjamiiii :D Kivaa viikonloppua Satu! <3

      Poista
  24. Hui, kyllä on valikoimaa - mutta sato on taattu :)
    Minä istutan kokonaista kahta lajia kirsikkatomaattia - olenkin selaillut kuu- ja kukkakalenteria - mahtaako auttaa itävyydessä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin hyvää satoa <3 Kyllä monet kehuvat tuota kuun seurantaa. Itse kylvän oman aikataulun mukaan (ja hyvin on itänyt niitä lautta paprikoita lukuun ottamatta), mutta olen ollut huomaavinani että rikkaruohojen kitkemiseen kuun kierrolla todella on vaikutusta! :)

      Poista
  25. Wau! Ihania tomaatteja! Tomaatin tuoksukin jo melkein tuntuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!