Mukava Puutarha-ilta Kouvolassa ja ensimmäiset sakkoni

Eilen Kouvolan alueen puutarhaharrastajia hemmoteltiin mukavalla Puutarha-illalla, jonka tähtivieraana oli Sonja Lumme. Anjalankosken Puutarhaseuran ja Kuusankosken Puutarhayhdistyksen järjestämä tilaisuus alkoi Kouvola-Talon aulasta, jossa Lumon ja Peltosen puutarha esittelivät tuotteitaan. Mukana oli myös Nina Petelius-Lehto kertomassa erilaisista pavuista ja myymässä niiden siemeniä sekä Virpi Petäjämäki maistattamassa ja myymässä erilaisia mehuja ja säilykkeitä. Tapahtumassa oli myös arpajaiset, joista itsekkin voitin muutaman mukavan palkinnon. Hiphei, yleensä arpaonneni on surkea, mutta ehkäpä onneni on kääntynyt ;)

Peltosen Puutarhalla oli tapahtumassa myynnissä erilaisia upeita pelargoneja ja näytillä hienoja pienoispuutarhoja. Nämä pienoispuutarhat olivat aivan vastustamattomia ja luulen, että lähiaikoina meillä taidetaan alkaa lasten kanssa omaa pienoispuutarhaa puuhastelemaan. Aulassa oli sen verran ihmisiä, etten kuvia ottanut, kun kaikki eivät välttämättä halua itsestään löytää kuvia jostakin blogista. Kuulun itse Kuusankosken Puutarhayhdistykseen, mutta en ole koskaan aiemmin käynyt missään yhteisissä tilaisuuksissa tai retkillä. Tänä vuonna aion asian korjata. Kiva päästä tutustumaan lähialueen muihin puutarhaharrastajiin! Paljon mukavaa onkin luvassa tälle vuodelle. Kuusankosken Puutarhayhdistykseen pääset tutustumaan tästä klikkaamalla. Ja uudet jäsenet ovat aina erittäin tervetulleita!

Tapahtumassa Lumon Oy oli kertomassa, kuinka lasiterassia voi käyttää viherhuoneena. Itsekin olen alkanut kovasti tälläisestä haaveilemaan. Olisi kiva, kun sisältä pääsisi suoraan suojaisalle terassille nauttimaan kahvista tai ruuasta. Ei haittaisi sade eikä tuuli!

Lumonin jälkeen esiintyi Sonja Lumme, joka kertoi yrteistä ja tomaatista. On aina ihastuttavaa katsoa ja kuunnella ihmistä, joka on taitava siinä mitä tekee ja joka näyttää nauttivan tilanteesta itsekin. Sonjan luento oli todella upea! Paljon asiaa kerrottuna ymmärrettävästi ja hauskasti. Eli jos tulee tilaisuus joskus päästä hänen luentoaan kuuntelemaan, niin suosittelen ihan ehdottomasti lähtemään! Ja tietysti itseäni ilahdutti nähdä joku muukin, joka puhuu niin intohimoisesti tomaateista. 

Yrteistä sain todella paljon uutta tietoa ja alla olevassa kuvassa näkyvän yrttiympyrän teosta innostuin kovasti. Yrttiympyrän ei siis tarvitse olla ympyrän muotoinen, mutta se reunustetaan ja rajataan kivillä tai tiilillä. Kivien ja tiilien idea on toki rajata eri yrttien tilat toisistaan, mutta ne myös keräävät itseensä lämpöä, jota luovuttavat yrttien käyttöön. Pakko saada tälläinen, vaikken ole ainakaan toistaiseksi ollut hirveän suuri yrttien ystävä. Jännä juttu, miten tänä talvena yrtit ovat alkaneet enemmän ja enemmän innostamaan ja kiinnostamaan. Sain tilaisuudesta myös napattua itselleni pistokkaan kuolemattomien yrtistä, jolla on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia. Pitäkää peukkuja, että pistokas lähtee hyvään kasvuun. Tulen tästä yrtistä kertomaan jossain vaiheessa enemmänkin, kunhan perehdyn siihen vielä lisää. Tämä on hankintalistalle talven aikana tullut ja olin tosi iloinen, kun pistokkaan sain. Kiitoksia Sonja <3
Kun kysyin lupaa kuvan ottoon blogia varten, tuli Sonjan puoliso Arne heti kysymään, että otettaisiinko yhteiskuvakin.  Kaksi tomaattihöyrähtänyttä samassa kuvassa siis ;)  


Tapahtuma oli tosi mukava. Olen usein arka mihinkään lähtemään, mutta olin tosi hyvilläni kun tuonne lähdin. Ja sain vielä ystävänkin mukaan. Rentouttava ilta! Vaikka alku olikin vähän toisenlainen... Nimittäin matkalla tuonne tapahtumaan, tuli poliisit vastaan ja huomasin heti, että kääntyivät ympäri minut nähdessään. Ja pysäyttivät. Tiedättekö tunteen, kun pysäytysvalot vilkkuvat taustapeilissä?  Poliisi ystävällisesti tiedusteli, että olenko tietoinen ajavani autolla, jonka katsastus olisi pitänyt hoitaa muutamia päiviä aiemmin. No enpä ollut ja ihan säikähdin, kun kuvittelin katsastusajan olevan ensi kuun alussa ja tämä kauhistumiseni ilmeisesti välittyi poliisillekkin. Todella ystävällisesti ja asiallisesti kyseinen poliisi kertoi, millaisia seuraumuksia asialla voi olla, mutta totesi, että voin hyvin mennä puutarhailtaan ja ajaa sitten kotiin ja neuvoi, kuinka nyt toimia. Rikesakon asiasta toki sain, mutta tuli itselle tunne, että olimme kaikki, sekä poliisit että minä, tilanteessa tosi pahoillamme.  Aamulla ensimmäiseksi varasin katsastuksen ja nyt on sekin hoidettu. Itselleni tilanteesta jäi päällimmäiseksi mieleen juuri se poliisien ystävällisyys. Sakon antanut poliisi toivottelikin mukavampaa iltaa kuin mitä alkuilta oli :)  

Loistava ja opettavainen ilta takana. Oli myös kiva, kun eräs blogin lukija tuli juttelemaan ja kertomaan omista kanoistaan :) 

Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

54 kommenttia:

 1. No voihan rähmä, kun kävi ikävästi auton kanssa. Mulle on kanssa käynyt kerran niin, että poliisit ovat kääntyneet perääni, ja se tunne on kyllä aika kaamea, kun näkee poliisin vilkkuvalot peräpeilistä. Jäin tosin miettimään, että mistä poliisit tiesivät heti, että autoa ei ollut katsastettu. Kun tuskin heillä kumminkaan on mukanaan listaa katsastamattomista autoista, joita he sitten vertaavat vastaantuleviin. Taidan olla taas jotenkin tyhmä, kun en tätä asiaa tajua. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa (en tiedä, missä muissa maissa) poliisiautossa voi olla lukulaite, joka havaitsee katsastamattomat autot. Samoin jos auto on varastettu, ajoneuvovero on maksamatta tai auton omistajasta on etsintäkuulutus, niin laite ilmoittaa asiasta. Ilmeisesti tässä poliisiautossa laite on ollut ja ellen ole väärin ymmärtänyt, niin lukulaite on ainakin tulossa kaikkiin poliisiautoihin, ellei jo ole. Et sie tyhmä ole, mistäs tälläsiä voi tietää :)

   Poista
 2. Vähän harmitti kun en tällä kertaa päässyt tuohon puutarhailtaan - viime vuonna muistaakseni puhuttiin kateviljelystä. Tosin en itse varsinaisesti ole viherpeukalo mutta mukava aina käydä noissa tilaisuuksissa - et jospa sitten joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ettet päässyt :( Tuo kateviljelykin kuulostaa mielenkiintoiselle aiheelle :) Ehkäpä joskus jossakin tapahtumassa törmäämme :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Aivan ensiksi: puutarhalliset teemaillat ovat parasta keväthuuman nostattajia. Toiseksi: pienoispuutarhat ovat aivan ihania, meillä lastenlapset yhtenä kesänä tekivät niitä omatoimisesti kaikkiin löytämiinsä laatikoihin. Onneksi otin niistä kuvia! Kolmanneksi: ikävä tunne ne poliisin siniset valot! Eräänä keväänä ensimmäinen Poika vei meillä tuunaamaansa kuplaa kotiinsa Helsinkiin. Tiedossa oli, että siirtovakuutus/ilmoitus pitää olla mukana, mutta pääsiäispyhien aikaan sitä ei netistä saanut. Uhkarohkeus kostaantui. Auto käyttökieltoon ja valtavat sakot. Ei ole enää katsastukset tai ilmoitukset unohtuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olit ottanut kuvia lastenlasten tekemistä minipuutarhoista <3 Olleet varmasti tosi sympaattisia :) Voi itku tuota teidänkin kantapään kautta oppimiskokemusta! Harmillisia, mutta jäävät tosiaan mieleen!

   Poista
 4. Varmasti mukava puutarhailta ja tuo 'yrttiympyrä' kiinnostaa kovasti minuakin. Hui,kyllä minäkin säikähtäisin jos saisin poliisit perääni ..vaikka niin mukavia ovatkin, ainakin tv:n poliisit sarjassa ;)
  Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttiympyrä sopii kuulema erinomaisesta paikkaan, jossa ei kasva mikään :D Nämä poliisit ainakin olivat oikein mukavia tyyppejä :) Mukavaa viikonloppua myös Siulle <3

   Poista
 5. Kauniita pienoispuutarhoja ja yrttiympyrä! Mulle just välähti nopeusvalvontakamera jonka ohi olen ajanut vuosia ilman sakkoja päivittäin tai viikoittain, joten seurauksia pelätessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivotaan, ettei isoja rapsuja tule. Joskus vaan ei tule vilkaistua sitä mittaria ja käy vahinkoa. Ja varmasti harmittaa!

   Poista
 6. Nuo pienoispuutarhat ovat kyllä hienoja. Tässä alkaa itselläkin sormet syyhyämään... taitaa tulla meillekin kesällä jonkinlainen viritys :D Mukavaa, että useampi bloggaaja käy samassa tilaisuudessa, niin näkee useampia kuvia ja saa enemmän informaatiota tapahtumasta. Melkein kuin olisi itse ollut paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että samasta tapahtumasta on kiva lukea eri bloggaajien juttuja :) Tee ihmeessä pienoispuutarha, on ne vaan niin söpöjä <3

   Poista
 7. Varmasti on ollut mukava ja antoisa ilta! Harmi tuota sakkoa:( nuo autojen katsastukset on kyllä sellaisia että minulta ne autuaasti varmasti unohtuisi, onneksi mies pitää huolen niistä:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli kyllä tosiaan mukava :) Sakot eivät jääneet onneksi harmittamaan. Maksetaan pois ja pistetään kalentereihin ylös, ettei jatkossa unohdu :) Meilläkin mies nämä yleensä hoitaa, joten en ole niin kauhean tarkkaa huolta pitänyt. Tähän saakka ;) khih. Mukavaa viikonloppua myös Siulle <3

   Poista
 8. Sinulla olikin mielenkiintoinen ja tapahtumarikas päivä. Sakot eivät todellakaan ole mikään mukava asia, mutta onneksi syy ei ollut vakava ja se oli helposti korjattavissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin; syy ei ollut vakava eikä kukaan vahingoittunut, joten hyvä näin :) Mukavaa viikonloppua myös Siulle <3

   Poista
 9. Todella kauniita nuo pikku puutarhat - sopisi vaikka pääsiäiseksi!

  VastaaPoista
 10. Varmasti kiva tapahtuma ja tosi hauskannäköisiä uo pienet puutarhat! Minäkin olisin varmaan hyötynyt tapahtumasta jos kerran lasitetulla parvekkeella kasvattamisesta keskusteltiin :)
  Sakot taas ovat kurjia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma tosiaan oli kiva ja tulee varmaan jatkossakin lähdettyä vastaaviin :)

   Poista
 11. Nuo pienoispuutarhat on hienoja ja olen joskus suunnitellut sellaisen itsekin väsääväni, katsotaan jos joskus toteutuu.Yrttiympyrä erittäin kiva idea, ja jokainenhan voi tehdä itselleen sopivan kokoisen.Kkokoisen.Kivaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että yrttiympyrän voi tehdä juuri itselleen sopivan kokoiseksi ja oloiseksi :) Jos teet pienoispuutarhan, niin olisi kiva nähdä siitä kuvia <3 Mukavaa viikonloppua myös Siulle <3

   Poista
 12. Kuulosti kivalta illalta. Voi harmi sakkoja. Olisin varmasti mennyt täysin paniikkiin jos sama tilanne olis käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli oikein onnistunut :) Kyllähän siinnä vähän jännät paikat oli, kun selvisi, ettei autoa oikeasti saisi käyttää... Mutta, onneksi oli kivat poliisit niin pelasta tilannetta paljon :)

   Poista
 13. Olipa varmasti mukava ilta!
  Sakot kyllä harmittaa aina.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli tosiaan kiva ja mielenkiintoinen (niitä sakkoja lukuunottamatta) :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 14. Kiinnostava ilta! Harmi sakkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppirahat tuli nyt tuossakin asiassa maksettua, joten olettaisin, että jatkossa ei jää huomioimatta katsastuspäivä! Muuten ilta tosiaan oli hyvin kiinnostava ja kiva :)

   Poista
 15. Huono tuuri. Eräs tuttava sanoi että auton katsaustus oli ja meni. Kuukausi myöhässä. Poliisi pysäytti. Antoi vaan varoituksen ja kehoitus , heti katsastukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä kyllä, ettei saanut sakkoja tuosta jos oli jo noinkin paljon myöhässä. Ehkä tässäkin olisi voinut armo käydä, mutta ajattelin, että pahemminkin olisi voinut asiat olla :)

   Poista
 16. Mukavii tuommoset puutarhaillat! Ei vielä oo tiälläpäin ollu. Sonjahan on oikein guru, noissa tomattiasioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta :) Toivotaan, että sinnekkin suunnalle järjestetään. Sonja tosiaan tiesi, mistä puhui :) Oli todella ilo kuunnella hänen luentoaan :)

   Poista
 17. Voi harmi nuo sakot! Minullakin on hieman ajatuksia pienoispuutarhan suhteen. Ne ovat niin suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä ovat ja vain mielikuvitus on rajana :) Onneksi nyt on taas auto katsastettu, joten saa vuoden ajella kaikessa rauhassa :)

   Poista
 18. Varo vaan, yrtit voivat viedä mennessään. ;) Itse käytän yrttejä aika paljon ruoanlaitossa. Basilikaa mulla oli yhtenä kesänä partsilla, se on ihana, kun sitä käy vähän heiluttelemassa, niin tuoksuu koko parveke. :D Timjami on kyllä min ykkössuosikki noin muuten. Rosmariiniin olen myös pikku hiljaa tykästynyt etenkin lihapadoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin varmaan jossain vaiheessa sinulta sitten kysellä vinkkejä erilaisten yrttien käytöstä :) Voin hyvin kuvitella, että voivat mennessään viedä ;)

   Poista
 19. Voi ei, mä ajelin joskus varmaan puoli vuotta katsastamattomalla autolla, mutta en "jäänyt kiinni". :DDD En siis itse ollut tietoinen ollenkaan asiasta, oli varmaan kaiken näköistä silloin, enkä ollut yhtään ajatellut asiaa.

  Oli varmasti kiva ilta! <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus elämä on niin kiireistä ja hektistä, että tuollaiset asiat unohtuvat. Hyvä, ettei sinulle tullut seuraamuksia :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle :)

   Poista
 20. Mukavan kuuloinen ilta ja suloiset minipuutarhat! Apua, varmaan ihan kamalaa kun poliisit pysäyttävät. Ajaisin varmaan ojaan jo pelkästä vilkkuvien valojen ajatuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta tosiaan oli kiva ja inspiroiva :) Oli eka kerta, kun minut tuolleen pysäytettiin ja olihan se "vähän" jännä tunne. Huih :)

   Poista
 21. Pahoittelut sakosta. Jos olisit saanut sen vaikka ylinopeudesta en pahoittelisi lainkaan. Hieno ilta on sinulla ollut. Itsekin aina ajattelen lähteä mukaan vastaavaan, mutta aina se jotenkin jäänyt. Varmasti takkiin tarttui paljon hyviä ideoita. Hieno kuva tomaattihörhöistä.
  Antoisaa illan jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, tulipahan oppirahat maksettua tuostakin asiasta ;) Suosittelen kyllä lähtemään tuollaisiin mukaan. Kivaa oli :) Mukavaa viikonlopun jatkoa <3

   Poista
 22. Hauskan kuuloinen tapahtuma ja varmasti ollut mukavaa. Olisi kiva päästä näkemään ja kuulemaan joskus Sonjan juttuja :)
  Itselläni ei niin mukavaa fiilistä jäänyt poliisin kanssa tapaamisesta, kun tein mokan ajellessa vieraassa paikassa vähän aikaa sitten. Tylyttivät paniikkiin asti, epäilivät onko minulle edes ajokorttia tai älyä kai muutenkaan päässä. Sakko jäi saamatta sillä kertaa, mutta olisin ottanut kyllä enemmin sen kuin nöyryytyksen :( No mutta onneksi kaikki poliisit eivät niin möllejä kai sitten kuitenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonjan luentoa oli tosiaan ilo kuunnella :) Erinomainen esiintyjä.
   Kuulostaa todella kurjalle tilanteelle :( Kurjia ja harmillisia tuollaiset kokemukset poliiseista!

   Poista
 23. Varmasti kiva ja mielenkiintoinen ilta sinulla. No voi harmi, että alkuilta alkoi hieman ikävästi noiden sakkojen vuoksi. Poliisit toimivat onneksi tapansa mukaan hyvin asiallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisien toiminnasta ei tosiaan ollut mitään pahaa sanottavaa. Oikein asiallisia ja ystävällisiä tyyppejä :) Ilta oli sakkoja lukuun ottamatta tosi mukava :)

   Poista
 24. Sakkoja ei ole mukava saada.. ja onneksi poliisit olivat asiallisia. Mielenkiitoisessa tapahtumassa olet käynyt ja oli varmaan mukava tavata Sonja:) Aurinkoista viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonjan livenä tapaaminen oli kiva juttu, kun olemme tomaatti asioista viestitelleet. Tapahtuma oli tosi mukava <3 Aurinkoista viikonloppua myös Sinulle :)

   Poista
 25. Ihana ilta! <3 Sakot on aina kurjat, mutta ajattele positiivisesti... sait sakot eikä autosta lähtenyt kilvet ja jäänyt sille sijoilleen. Kiva kun poliisit olivat ystävällisiä. Karma <3
  Pusspuss ja iloa lauantaihin ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, paljon kehnomminkin olisi voinut käydä. Ja kun omatunto oli täysin puhdas asian suhteen, niin asia ei jäänyt kalvamaan milläänlailla. Tietysti 70 euroa on iso raha, mutta jäi kuitenkin itsellekkin tunne, että ihan hyvin tässä kävi :) Puspusss ja halitus <3

   Poista
 26. No katsopas, ollaan siis oltu samassa tilaisuudessa, emmekä tavanneet, harmi! Sonjaa olisin kuunnellut pidempäänkin. En lähtenyt tarkemmin katselemaan Sonjan yrttejä, hyvä, kun sait pistokkaan. Entäpä tuo Blush- saitko yhtään siementä?:D
  Muuten, kiitos lipuista, tulivat perille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin myös, että harmi, ettei törmätty. Toivottavasti jossain toisessa tapahtumassa sitten :) Blushia itselläni onkin jo kasvamassa, samoin siitä Artisan Blush Tiger-variaatiota. Jännä päästä maistelemaan, onko niistä kuinka suuri ero. Ainakin Sonja ja Arne sanoivat, että aivan erilaiset tomaatit ovat :) Ole hyvä, kiva että tulivat jo perille :) Ei enää kauaa, kun pääseekin messuilemaan :) Sitten onkin kevät jo pitkällä :)

   Poista
 27. Vaikuttaa mielenkiintoiselta illalta! Yrttiympyrästä en ollut koskaan kuullutkaan, mielenkiintoisen näköinen.
  Voi harmi sun autojuttua! Onneksi oli ymmärtäväisiä poliiseja. Enpä olekaan tiennyt, että noin tarkkaan syynäävät vastaantulevien rekkareita.
  Se on kummallista, että poliisiauton nähdessä tulee aina vähän syyllinen olo, vaikka ajaisi aivan sääntöjen mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisiautoissa on lukulaitteet, jotka ilmoittavat, jos katsastus on suorittamatta. Poliisin pelko on viisauden alku ;) khih :D
   Yrttiympyrä oli itsellenikin uusi juttu ja innostuin siitä kovasti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!