Muistoja joulusta ja ensi vuoden suunnitelmia

Vaikka joulu päättyy perinteisesti vasta loppiaisena, niin itse koen joulun jo loppuneen. Katse on jo tiukasti vuodessa 2019, niin blogien kuin puutarhankin osalta. Kerron ensin vähän meidän joulusta ja sen jälkeen ensi vuoden suunnitelmista blogien suhteen. Minulla on myös teille pyyntö, mutta siitä lisää tämän postauksen lopussa. 

Kuten kerroinkin, meillä oli vähän erilainen joulu kuin yleensä, sillä osa perheestä lähti muualle joulun juhlintaan. Olimme perjantaista sunnuntaihin koolla koko konkkaronkka ja sunnuntaina osa lähti jo muualle. Siispä aloitimme joulun vieton jo perjantaina käymällä joulusaunassa. 

Lauantaina paistoimme kinkun ja pidimme illalla kinkun maistiaiset. Vasta uunista otettu kinkku on niin hyvää! Minusta se on parhaimmillaan silloin. Meidän porukka ei ole mitenkään kauhean kovaa syömään kinkkua ja 7 hengelle riittäisi meidän taloudessa hyvin 4 kilon kinkku. Tämän vuoden kinkku oli kuitenkin 5 kiloa ja siitä jäi useampaan kastikkeeseen hyvin lihaa. Kunnolla haudutettu kinkkusoossi on herkkua, hjam! 

Lauantaina paistoimme tyttölauman kanssa lisää pipareita. Tytöt myös koristelivat pipareita ja annoin luvan, että jokainen saa syödä niitä niin paljon kuin haluaa. Eipä niitä montaa jäänytkään seuraavalle päivälle, mutta ei haitannut. Heidän iloksihan ne olikin ja itselleni sain jouluntuntua tuoksusta ja häärinnästä. Tuollaiset pienet puuhailut auttoivat lapsia hyvin ajankulun suhteen. Aika kun tuppaa menemään hyyyyvin hitaasti joulun alla... lasten mielestä siis!






Sunnuntaina söimme jouluruuan porukalla ja loppupäivä menikin vatsaa lasehtiessa. Iltapäivällä Ilona lähti isälleen ja HerraMiehen lapset äidilleen. Jäimme Julian, Taikan ja HerraMiehen kanssa kotiin joulun viettoon. 

Julia oli niin täpinöissään joulusta, ettei osannut nukkua yöllä juurikaan. Juliasta aina näkee tälläiset erityispäivät ja hetket. Tunnetilat käyvät hyvin herkillä ja tarvitaan tietynlaista tasapainottelua muulta porukalta, jotta tyttö pärjäilee. Unettomuuden aiheuttama univelka ja jännitys ovat uuvuttava yhdistelmä kenelle tahansa. Välillä ihan harmittaa, kun näkee, miten vaikea toisella on olla, mutta omien tunteiden voimakkuuteen nähden tyttö pärjäilee minusta tosi hienosti <3 Ei voi kuin ylpeä olla.

Onneksi pystyn jonkin verran peilaamaan omia tunnevoimakkuuksiani Julian kokemuksiin, joten ymmärrän häntä varmasti paljon paremmin kuin moni muu. Aika harva huomaa, kuinka valtavan suuria ponnisteluita Julian päivät vaativat aspergerin ja näkövamman kanssa. Voisin aiheesta kirjoittaa pitkäänkin, mutta ehkä lopetan nyt vain tähän. Etenkin näkövamma on asia, josta voisin kyllä kirjoittaa joskus ihan oman postauksen, sillä törmään jatkuvasti siihen, ettei sitä ymmärretä, koska se ei suoranaisesti näy ulospäin, mutta ymmärrystä muilta se vaatisi paljonkin ajatellen näkövammaista itseään. Tämän aiheen taidan lisätä ensi vuoden suunnitelmiin...

Jouluaattona ei unohdettu sulkalaumaakaan. Veimme heille jouluruokia, lintujen siemeniä ja reilusti rusinoita. Minun oli tarkoitus tehdä kanoille omat rasva-siemenherkut, mutta kookosrasvaa ei löytynytkään kaupasta, joten päädyttiin siihen, että ei aina tarvitse olla samoja jouluherkkuja. Kuvia en ottanut kanojen joulusta ollenkaan, sillä itsekkyyksissäni halusin vain nauttia hetkestä ilman ruudun läpi tuijotusta. Kanalassa kuvaaminen on aina omanlaistaan säätämistä, sillä kameraahan ei voi laskea käsistään oikein mihinkään. Niinpä keskityin sulkalauman sylittelyyn ja herkkujen antamiseen. 








Jouluaattona kävimme vielä uudelleen saunomassakin, jotta joulupukin odottelu olisi helpompaa ja Taikan päivälevon jälkeen pukki jo tulikin. Ja jälleen kerran HerraMies oli poissa. Juuri, kun hän lähti lisäämään puita pannuhuoneeseen, tuli joulupukki. Ihmeellistä, miten voikaan joulupukin ajoitus sattua aina näin kurjasti. 

Taika pelkäsi pukkia aluksi niin paljon, että ripustautui minuun kuin pieni apinanpoikanen. Puristi silmät kiinni tosi tiukasti ja roikkui minussa painaen kasvot vielä olkapäähäni, ettei varmasti näe mitään. Nooh, ensimmäinen lahja haettiin yhdessä, mutta sen jälkeen Taikakin jo uskalsi kipittää joulupukin luo hakemaan lahjat ja sanoi nätisti: kiitos joulupukki. Mutta yllättävää kyllä, vaikka muutoin Taika on laululintu, niin pukille ei suostunut laulamaan millään. Me Julian kanssa kyllä laulettiin monet laulut ja saatiin pukki ihan sekaisin. Pukki tanssi jotain ihan omaa pukkitanssiaan. Taika katseli vähän ihmeissään, että ompas meillä hassu pukki... Khih. 

Kieltämättä meidän joulupukki oli vähän hassu <3 





Lahjoja tuli ihan valtavat määrät kaikille. Mihinhän ihmeeseen se minun Tänä vuonna ei sitten osteta montaa lahjaa-ajattelu oikein katosi... Huoh. Näin käy ihan joka ikinen vuosi! Lapset, eikä HerraMieskään, pistäneet pahakseen, joten vahinkoa ei tapahtunut ja onneksi joulu on kerran vuodessa vaan, khih. 

Itsekin olin ilmeisesti ollut tosi kiltti, sillä sain hurjan kasan lahjoja. Paljon suklaatia, minikokoisen kuvausstudion, pyyhkeen, kaksi ihanaa tuoksusettiä ja tosi monet sukat. Nuo sukat lämmittivät varpaiden lisäksi myös sydäntä, sillä koko perhe tiesi, että olen kärsinyt vanhan paleltumisvamman takia varvaskivuista ja saanut avun lämpimistä sukista. Tähän oli kaikki halunneet antaa apua <3 Ihania! 

Tosiaan viime talvena aloin ihmettelemään, kun jatkuvasti isovarpaan viereinen varvas turposi ja oli ihan pinkeän punainen, kipeä ja kihelmöivä. Ihmettelin, että tuntuu ihan paleltumalta, mutta en ole palelluttanut jalkojani moneen vuoteen. Muistin kyllä erään pilkkireissun, joka oli jalkojen kannalta ihan kamala, mutta siitä oli jo useampi vuosi. Mutta syy siihen, miksi varvas alkoi vasta täällä kiukuttelemaan, lienee meidän kylmät lattiat. Tavallisia sukkia käyttäessä vaiva alkaa ja päättyy, kun laitan lämpimät sukat tai tossut. Joten ei siinnä kauheasti taida olla epäilyksille sijaa, mistä vaiva johtuu. 

Joulupäivänä Taika tosiaan täytti 4-vuotta. Pieni, suuri neitokainen <3 Päivä tosin meni ihan normaaleissa kuvioissa joulukarkkeja syödessä ja rentoutuessa leikkien ja elokuvien parissa. Tapanina meillä kävi mummo ja vaari kahvittelemassa ja illan olin töissä.

Kaiken kaikkiaan siis hyvin rento ja leppoisa joulu <3






Olen tehnyt valmiiksi suunnitelmia ensi vuodeksi blogien suhteen ja näiden suunnitelmien tarkoitus on helpottaa omaa ajankäyttöäni. Suunnitelmat toki aina elävät, mutta jonkinlainen runko auttaa siihen, ettei mene aikaa pähkäilyyn, mitä tänään kirjoitettaisiin jne. Tähän liittyen minulla onkin teille pyyntö. 

Jos Sinulla on jokin aihe, mistä toivoisit minun kirjoittavan, kerro toki. Oli se sitten tietoa jostakin tietystä kasvista tai sen kasvattamisesta, puutarhasta tai meidän elämästä ylipäätään, kanoihin liittyvästä aiheesta, askartelusta, kosmetiikasta tai ekologisista tuotevaihtoehdoista.

Jos on toiveita Unelmien hehku-blogin postauksiin, niin myös niitä saa tähän kirjoittaa. Nyt sielä on vinkejä talvikuivan takkutukan kesyttämiseen sekä jalkojen hoitoon. Eli jos haluat lukea jostakin tietystä hyvinvoinnin- tai kauneuden osa-alueesta, niin kerro. En toki ole kauneuden hoidon ammattilainen, mutta omia kokemuksia voin kertoa ja tietoa etsiä ja kysellä :) 


Ihanaa viikonloppua Sinulle <3 

30 kommenttia:

  1. Mukavalta kuulostaa teidän joulunne. :) Ja nyt onkin hyvä sitten katsella jo eteenpäin! Leppoisaa loppuvuotta. <3 Ensi vuonna ois kiva kuulla vaikka siitä, millainen kausi sulla on vaikka värien kanssa menossa puutarhassa, esikasvatusjutut kiinnostaa ja tietty suunnitelmat kesälle, mitä aikoo kasvattaa ja miksi, mitä uutta kokeilla jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan leppoisaa oli :)
      Pistänpä nuo aiheet listalle, kiitoksia <3 Kasvatus-suunnitelmia on itseasiassa tulossa jo viikonloppuna ;) Ihanaa viikonloppua Sinulle <3

      Poista
  2. Oi miten ihana joulu teillä on ollut! Mä tykkään sun blogista juuri tällaisenaan..piipahtelen💕Mukavaa perjantaita sinulle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ihanista sanoistasi <3 *halaus* Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

      Poista
  3. Mukavat joulumuistot. Teillä sentään lapset näkivät joulupukin, meillä joulupukki oli käynyt laittamassa lahjat kuusen juurelle juuri sinä aikana, kun oltiin koko porukka kävelylenkillä. Millä lie yleisavaimella päässyt sisälle... Isäntä varmasti laittoi ovet lukkoon samalla, kun tarkisti meidän muiden odottaessa ulkona, ettei vain jäänyt valoja tai kahvinkeitintä päälle :D Hauskoja vuoden viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas oli ovela pukki teillä. Hyvä, että mies oli tarkkana valojen ja kahvinkeittimen suhteeen, khih ;) Ihania vuoden viimeisiä päiviä myös Sinulle ja koko teidän perheelle <3

      Poista
  4. Mukavalta ja lämminhenkiseltä kuulosti teidän joulu<3 Blogisi on jo tällaisenaan erittäin monipuolinen ja mukavasti kirjoitettu, etten osaa suoralta kädeltä sanoa mitä muuta toivoisin. Olen itse surkea puutarha-asioissa, joten niissä riittää opettelua. Onneksi on taitavia bloggaajia, joilta voi käydä kurkkaamassa tietoutta;)
    Kivaa loppuvuotta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari *halaus* Puutarha on niin monimuotoinen juttu, että siinnä riittää kaikille opeteltavaa loputtomiin <3 Ihanaa loppuvuotta myös Sinulle <3

      Poista
  5. Joulupukki on kyllä aina hiukan pelottava. Muistan omasta lapsuudestani sen että kivointa olivat aina ne joulut kun pukki "ei ehtinyt" tulla sisälle vaan jätti lahjat jonnekin ulos. Meilläkin kävi tänä jouluna niin että pukki oli jättänyt kirjeen postilaatikkoon ja siinä hän kertoi minne oli lahjat jättänyt :)
    En osaa antaa postausaiheita, mutta kerron kyllä jos tulee mieleen myöhemmin.
    Mukavaa loppu vuotta ja uuden alkua koko perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monille on jäänyt joulupukista pelottavia muistoja. Liittyisiköhän se siihen, että ennen joulua lapsille hoetaan pitkään, että pukki ei tuo lahjoja, jos et ole kiltti... Tuleehan siitä väkisinkin mieleen, että hahmo on todella ankara... Ihanaa loppuvuotta myös Sinulle <3

      Poista
  6. Ihana joulu teillä ♥ Lapset, etenkin pienet ihan malttamattomina aina aattoiltana, ei ihme että jäi laulutkin laulamatta:)
    Mä tykkään sun blogista juuri tälläisenä, aitona ja elämänmakuisena ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan joulu todella jännää aikaa ja pukin tuloon kulminoituu koko lapsen joulun odotus :) Kiitos ihanainen <3 Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  7. Mukava ja lämminhenkinen joulu on teillä ollut :)
    Kivaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavan leppoisaa oli :) Ihanaa loppuvuotta myös Sinulle <3

      Poista
  8. Ihana joulu teilläkin on ollut ja Taikakin on jo niin iso tyttö. Hauska pukki teillä on käynyt, oikea rokkipukki!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurjan nopeasti aika menee noiden lasten kanssa. Synttäreinä aina havahtuu siihen, että apua, onpas lapset jo isoja! Rokkipukki oli kyllä mielenkiintoinen, khihi :D Ihanaa viikonloppua myös Sinulle ihanainen *halaus* <3

      Poista
  9. Ihanalta kuulostaa joulunaikanne. Ikävä tuo varvas, mutta hyvä jos opu löytyy noin helposti ja nyt sukistakaan ei pitäisi olla pulaa :) Mieluiten luen kasveista ja puutarhasta, mutta noin muuten ei erityisiä toivomuksia ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta päästään taas kunnolla kasvipostausten pariin, kun kylvöt käynnistyvät. Ai että sormet huutaa multaa! :D
      Mukavaa viikonloppua Sinulle <3

      Poista
  10. Joulu on upeaa aikaa. Mutta onneksi aika lyhyt. Muuten repeäisi herkkuihin. Hyvää loppu vuotta koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin totta! Huh, pitäisi olla ihan erilliset joulupöksyt, jotka ei alkaisi heti kiristämään, khihi :D Ihanaa loppu vuotta myös Siulle!

      Poista
  11. Joulu meni hienosti. Ja maha täynnä kaikenlaisia herkkuja. Ainoa miinus oli työt. Töissä koko joulun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, koko joulun työrumba ei kyllä ole kiva. Vaikka toisaalta silloin saa annettua jouluiloa muillekkin, mutta silti!

      Poista
  12. Ihanan kuuloinen joulu teillä!
    On hienoa, että osaa mukauttaa joulun kulloiseenkin tilanteeseen. Oli varmasti mukavaa lapsille, että vietitte etukäteen jo joulua koko porukalla ja sitten he saivat vielä iloita joulusta toisien vanhempiensa luona.
    Muutenkin minusta on tosi tärkeää, että joulu on oman näköinen ja oloinen. Silloin se on kaikkein onnistunein.
    Minusta on ihana seurata täällä blogissa teidän perhettä. Minusta näyttää aina, että puhallatte niin hienosti yhteen hiileen.
    Blogin suhteen minulla ei ole mitään erityistoiveita, paitsi että tykkään ihan valtavasti seurata kaikkea intoiluasi. Se tarttuu ja innostaa!
    En tiedä ketään, joka kasvataisi niin montaa melonilajiketta, tomaateista puhumattakaan! <3
    Eli jatka samaa rataa!
    Oikein ihanaa Uutta Vuotta teidän koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä, ettei jouluakaan tarvitse laittaa tiettyyn muottiin, vaan siitä voi tehdä ihan oman oloisen aina tietyn elämäntilanteen ja siihen liittyvien ihmisten toiveiden mukaan.
      Kiitos kauniista sanoistasi <3 Sinä saat aina minut ihan liikuttamaan, kiitos ihana *halaa*
      Ihanaa uutta vuotta myös teidän perheelle <3

      Poista
  13. Kauniisti huomioitte ennakkojouluilemalla ne, jotka olisivat aattoillan ja joulupäivän kuhinoista poissa.

    Minulle joulu on vuoden vaikeinta aikaa ja ilahdun aina kun jossain joku pikkuinen Taika -tyttönen perheineen saa viettää rauhallista ja suloista joulua <3

    Kaikkea kivaa teille vuodenvaihteen touhuihin ja onnea sekä hyvää vointia uudelle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että joulu on Sinulle vaikeaa aikaa *halaa pitkään* Toivottavasti nyt taas helpottaa!
      Ihanaa uutta vuotta myös Sinulle <3

      Poista
  14. Heips, laitoin sinulle sähköpostia, kävisitkö lukaisemassa ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, luettu ja vastattu :) Mietintämyssy tiukasti päässä! ;)

      Poista
  15. Mukavan kuuloinen joulu teilläkin. Kurjaa tuo sinun varvasvaivasi. Oikein ihanaa uutta vuotta ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu oli mukavan leppoisa <3 Jos varvas pysyy näin kiukuttelematta, niin olen tyytyväinen. Kaikenlaisia vaivoja sitä osaakin olla... Ihanaa uutta vuotta myös Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!