Joulun Taika

Tänään meidän pieni joulun ihme täyttää jo 4 vuotta. Varsinainen joulun Taika <3 

Tämä meidän kooltaan pieni neiti on kuitenkin pakkauksena suuren suuri. Pohdin, mitä tänään kertoisin Taikasta ja tuntui, että tehtävä olikin vaikea. Kirjoitin lauseita toisensa jälkeen ja pyyhin ne aina pois. Tuntui, etten yksinkertaisesti osaa kuvailla tuota tyttöä siten, että kuvaus olisi hänen oloinen. Siispä pääsyin kertomaan Taikasta näin: 

T aitava laulaja
A ikamoinen epeli
I loinen vipeltäjä
K ovaääninen 
A rvokas

alias

T oimelias
I sin ja äitin pikkuvauva
U skomattoman suloinen
K ovatahtoinen
U jo


Taitava laulaja: Taika on käsittämättömän taitava laulaja. Hän alkoi oikeastaan laulamaan ennen puhumista. Muistan, kun Taika oli ihan vauva, hän hyräili autossa sitä musiikkia, mitä kuunneltiin. Aivan nuotilleen ja siten, että laulun pystyi tunnistamaan. Taika sanoi ensimmäiset sanansa puolivuotiaana ja tämä tapahtui sitä ennen. Jouduin moneen kertaan kuuntelemaan, että voiko se edes pitää paikkaansa, mutta pitihän se. Nykyään tyttö laulaa paljon ja todella kauniisti. Ja rakastaa esiintymistä ujoudestaan huolimatta.

Aikamoinen epeli: Taika on tosi vilkas tyttö ja rakastaa meidän huiputtamista. Tytöllä on aina metka ilme, kun hänellä on jokin kiero juoni meneillään. Ja voi sitä massun pohjasta saakka kumpuavaa naurua, kun jekku onnistuu. Tytön jutut ovat välillä niin uskomattomia, ettei voi kuin nauraa ja pyöritellä päätään. Kehen lie on tyttö tullut!

Iloinen vipeltäjä: Vaikka toisaalta Taikan maailmassa tunteet ovat jättisuuria ja menevät laidasta laitaan, niin silti pääasiallisesti tyttö on iloinen tohottaja. Iloinen rallatus vaan kuuluu, kun Taika puuhastelee.

Kovaääninen: Tässä ei ole pienintäkään liioittelua. Miten voikaan pienestä, suloisen ja hiljaisen näköisestä tytöstä, lähteä niin järkyttävän kova meteli? Khih. Hiljaa tämä neiti ei ole edes nukkuessaan. Viime yönäkin huusi moneen kertaan: TÄMÄ ON MINUN ÄITI!!! 

Arvokas: Tämä on ehkä vähän tylsä kuvaus, mutta niin se vaan on. Korvaamattoman arvokas. Kuten jokainen lapsi. Haluan, että myös Taika tietää olevansa arvokas ja korvaamaton <3 

Toimelias: Taika ei valita koskaan tylsyyttä ja on aina tekemässä jotakin. Aina riittää jotakin puuhailtavaa ja minusta on niin suloista, miten pieni ihminen on aina niin tärkeänä toimittamassa omia puuhiaan. Taika on myös aina valmis auttamaan, kun muut puuhailevat ja tarttuu reippaasti toimeen. Paitsi tietysti silloin, kun ei huvita. EN TEE on moneen kertaan kuultu myös ;)

Isin ja äitin pikkuvauva: Taika on päättänyt olevansa koko elämänsä ajan isin ja äitin pikkuvauva. Ei puhettakaan mistään isosta tytöstä, vaan tyttö korjaa heti: En ole, olen isin ja äitin pikkuvauva. AINA!

Uskomattoman suloinen: Tämä viittaa juuri Taikan enkelikiharoihin. Taika näyttää niin sievältä ja suloiselta. Ja silloin, kun hän on hiljaa, hänestä saisikin hyvin enkelimäisen kuvan. Nooh, tuo kuva karisee heti, kun tyttö suunsa avaa ja ilmoittaa milloin mitäkin iloisella, heleällä äänellään. Suloinen hän kuitenkin on, vaikka onkin rääväsuinen ja kovaääninen ;)

Kovatahtoinen: Omaehtoinen ja kovatahtoinen. Etenkin isiä tämä tyttö taluttaa ihan mihin lystää ja mitenkä päin vain haluaa. Äiti ei ole ehkä ihan niin helppo tapaus ja usein kaksi kovapäätä ottaakin yhteen. EI JOO EI JOO EI JOO! Ja äiti (yleensä) voittaa ;) Vaikka toisaalta maailmassa kovatahto on hyvä asia, niin jokin raja siinäkin ehkä voisi kuitenkin olla... 

Ujo: Taika on tosi ujo. Aiemmin jo kaupassa häntä ujostutti ihan kauheasti, kun sielä oli muita ihmisiä, mutta nykyään ujous näkyy ehkä enemmän vain uusien ihmisten seurassa tai uusissa tilanteissa, jos pitäisi jollekulle puhua. Ujous on kuitenkin ihan ok ja minusta ei tarvitse esittää reippaampaa, mitä on. 

Oli suloista, kun Puutarhahetken Tiiu tuli käymään ja Taika ei uskaltanut sanoa sanaakaan hänelle, eikä edes katsoa päin. Kuitenkin tyttö kävi laittamassa laulukirjan soimaan ja lauloi meille monet laulut aivan reippaasti ja selvästi esiintyi. Aina kun laulu loppui, katse painui maahan ja tyttö kipitti laittamaan uuden biisin soimaan. Sitten  taas pystyi katsomaan Tiiuun päin laulaessaan. Ja tämä jatkui koko vierailun ajan. Khih. 

Tälläinen on meidän joulun Taika 4v <3 Hyvää syntymäpäivää muruselle ja kaikille teille ihanaa joulupäivää!

28 kommenttia:

 1. Onnea JoulunIhmeelle. Suloista JoulunAikaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvää synttäriä! Meilläkin juhlittiin kuopuksen 4v synttäreitä viikko sitten 🎁Ihana ikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Onnea myös teidän kuopukselle <3 4-vuotiaat osaavat toden totta olla vinkeitä tyyppejä :) Ihania ja touhukkaita puuhailijoita <3

   Poista
 3. Ihanalta vaikuttaa teidän Taika, hyvää syntymäpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä hän kyllä on. Tosin saatan olla vähän puolueellinen, khih :) Kiitoksia <3

   Poista
 4. Oikein paljon onnea teidän Taikalle <3
  Leppoisaa joulupäivää Hilu <3

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää synttäriä Taikalle ja hyvää joulun jatkoa koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Mukavaa joulun jatkoa myös teidän poppoolle!

   Poista
 6. Hyvää syntymäpäivää Taika. Hyvää joulun jatkoa koko perheelle.

  VastaaPoista
 7. Hyvää syntymäpäivää Taika❤️

  VastaaPoista
 8. Ettei neiti vaan olisi tuleva esiintyvä taiteilija💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi hyvinkin olla. Elkeet ainakin toistaiseksi ovat sen oloiset :)

   Poista
 9. Onnittelut pienelle Taika-tytölle <3

  VastaaPoista
 10. Niin suloinen pikku prinsessa ♥ Onnea paljon Taika ♥

  VastaaPoista
 11. Onnittelut neljävuotiaalle hivenen myöhässä.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut ihanalle Taika tytölle!❤️
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...