Joulurauhaa ja lenteleviä pe***leitä

Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen... Huh heijaa, joulu lähestyy huimaa vauhtia. Jännä, miten aika kultaa muistot ja joka joulu yllätyn siitä, miten kiukkuisia lapset osaavatkaan olla joulun alla. Kiukkuisia ja yliaktiivisia. Lähinnä tarkoittaen Taikaa tällä kertaa, mutta kyllä isommissakin lapsissa tietynlaista joulujännitystä on nähtävissä. Samoin itsessä. 

Tänään juttelimme ystäväni kanssa, että mikä ihme joulussa saa aikaan sen, että pinna kiristyy niin paljon. Toki kiukkuiset lapset samalla, kun itse hankkii lahjoja ja yrittää tehdä joulusta mahdollisimman kivan, alkavat pidemmän päälle vähän kiristämään pinnaa.  Mutta paljon herkemmin itsekin ärähtää nyt, kun normaalisti. Siinnä on kerrakseen ihanaa joulurauhaa, kun äitikin heittäytyy 3-vuotiaan tasolle kiukuttelemaan lelujen keräämisestä. Saattaapi olla, että äiti(kin) saa pelkkiä risuja ;) Hyvää joulun odotusta!Joulutouhut alkavat olemaan hyvällä mallilla. Ruuat on hankittu ja melko valmiilla seteillä mennään, kuten tähänkin saakka. Tänään käytiin jo joulusaunassa. Huomenna paistetaan kinkku ja pidetään illalla porukalla kinkun maistiaiset. Oi joi, kinkku on kyllä parhaimmillaan hetki uunista ottamisen jälkeen! 

Sunnuntaina syödään koko porukan kesken jouluruoka, sillä illalla porukka alkaa hajaantumaan. Ilona lähtee isälleen ja HerraMiehen isommat lapset lähtevät äidilleen joulun viettoon. Minä, Taika, HerraMies ja Julia otetaan joulua kotona vastaan ja odotellaan maanantaista joulupukin vierailua. 

On vain kurjaa, kun joka vuosi HerraMies on sattunut olemaan muualla pukin käydessä. Miten se pukki aina sattuukin tulemaan juuri silloin, kun HerraMies on hakemassa puita tai vaihtamassa lamppua tai korjaamassa hyllyä. Perin kummallinen juttu...nenätonttu
Tonttuja ikkunallaFlunssa on rääkännyt meidän porukkaa koko tämän viikon, mutta alkaa näyttämään sille, että keritään ehkä jopa parantumaan ennen aattoa. Se olisi kyllä huippu kivaa! Itsensä täyteen ahtaminen jouluherkuilla on huomattavan paljon kivempaa, kun maistaakin jotain. Tosin, minun ruokahaluilla homma hoituu ilman makuaistiakin, mutta olisihan se kiva lisä kuitenkin... Khih. Vanha joulukoristeLapset saivat vapaat kädet koristelujen suhteen ja seuraava otos kuvaa mielestäni meidän joulukotia todella hyvin. Kaikki mahdolliset enkelit, pukit, tontut, kynttilät ja Taikan muovailema kala ovat sulassa sovussa ikkunalla. Pitäisiköhän pyytää toimittaja kotiin tekemään juttua meidän harmoonisesta joulukodista? 

Nooh, leikki sikseen. Meillä ei ehkä ole järin tyylikästä, mutta kotoisaa ja tykkään siitä, että lapsiperheessä näkyy lasten ajatusmalli ja heidän kätensä jälki. Tietenkään omasta laiskuudesta tässä ei ole milläänlailla kysymys ;) 


kynttelikkö
Lasten tekemää joulukoriste-taidetta


Lapsia jännittää jo kovasti, mitä saavat joululahjaksi. Saati, mitä minä tykkään heidän antamista lahjoista. Videotakin lahjojen avaamishetkestä on vaadittu lähetettäväksi, kun osa ei kerran ole paikalla. Minusta se on niiiiin symppistä! 

Tälläisiä jouluun laskeutumis-mietteitä täällä. Huutoa, naurua, tohinaa ja meteliä. Aika kotoisaa, mutta onneksi joulu on kerran vuodessa vaan ;) 

Ihanaa viikonloppua Sinulle <3 

16 kommenttia:

 1. Kyllähän se kaikki härdelli vähän kuormittaa pienen ja isommankin ihmisen mieltä. :) Tohinan iloa ja pitkää pinnaa tähän viikonloppuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on :) Kiitoksia <3 Ihanaa joulun aikaa Sinulle <3

   Poista
 2. Niin tuttuja välähdyksiä ja tunnelmia lapsiperheen joulusta.
  Siinä olet niin oikeassa, että lapsiperheen kotona saa ja pitää lasten olemassaolo näkyä (ja kuulua)
  Joskus käämi palaa. Ei maailma siihen kaadu. Sitten pyydetään anteeksi <3
  Kiitos viimeisestä <3
  Ihanaa kinkkuhetkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on monien tunteiden aikaa :) Me olemme muutenkin äänekästä sakkia, joten mihinkäs se nyt joulunajastakaan katoaisi ;) Kiitos itsellesi <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Kuulostaa juurikin lapsiperheen joulun aluspäiviltä, älä siis huoli...ketäpä ei välillä jännittäisi ja siinä sivussa vähän pinnakin palaisi, sitten taas nauretaan ja sovitana, hyvää odottelua sinne;=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Suuria tunteita ja meininkejä :) Ihanaa joulun odottelua myös Sinulle <3

   Poista
 4. Täälläkin alkaa kaikki olla kunnossa. Tänään kävin ostamassa ruokia, mutta unohdin ostaa kaikki lisukkeet, joten menen vielä huomenna niitä ostamaan :)
  Ihanat koristelut siellä on, juuri sellaiset, joissa lasten kädenjälki näkyy ja sehän on tärkeintä.
  Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jää jotain pientä ostamatta :D Tuo on ihan totta, että jos lapsia on niin kyllä se saa näkyäkin :) Ihanaa joulun odotusta myös teidän perheelle <3

   Poista
 5. Mukavalta kuulostaa teidän joulusuunnitelmat! Kiva, että lapset ovat saaneet osallistua joulukoristeiden laittoon ihan oman makunsa mukaan. Meillä koristukset ovat vielä toistaiseksi melko hillityllä tasolla, kun ei ole ehtinyt tulla lasten taideteoksia. Lukuunottamatta joitain (luvatta) lattiaan ja seiniin tehtyjä piirustuksia... Iloista viikonloppua ja joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lattiaan ja seiniin piirtelyt on myös hyvin tunteita herättäviä... ;) Muistan, kun Julia oli pieni ja olin niin onnellinen, kun hän oli pitkään hiljaa omissa touhuissaan... Jonkun ajan kuluttua tajusin, että mitähän nyt tapahtuu, kun ei ollut ollenkaan tavanomaista moinen hiljaisuus. Menin katsomaan, niin tyttö oli piirtänyt mustalla tussilla yhden huoneen kaikki tapetit oikein kunnolla... Saattoi kuulua naapuriin saakka, mitä olin asiasta mieltä :D Oli sen jälkeen vähän erilainen tapetointi ;) Silloin se oli olevinaan ihan maailmanloppu mutta jälkikäteen jo naurattaakin.
   Ihanaa joulunodotusta myös teille <3

   Poista
 6. Elämänmakuista ja rehellistä lapsiperheen joulunalusta!<3
  Ihme,jos ei hermostuta yksi jos toinenkin, kun joulun odotteluun jo kulttuurimme vuosikymmenten saatossa vaatii täydellistä kiltteyttä.Kukapa nyt ei siitä pikkuhiljaa hermostuisi,epärealistinen vaatimus? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tälläistähän tämä on :D Se on ihan totta, että täydellinen kiltteysvaatimus on ihan hurja. Vähän järkyttävääkin, miten paljon sillä kiristetään. Tosin, kiristin itsekin juuri yhtenä päivänä, kun Taika ei suostunut auttamaan yhtään omien lelujen siivouksessa, että nyt jos et tule auttamaan, niin pukki ei tuo yhden yhtäkään lahjaa... Sen verran kovapäinen likka on kyseessä, että totesi, ettei haluakaan lahjoja... Sitten otettiin pieni tuumaustauko ja hetken kuluttua alettiin yhdessä siivoilemaan :D khih, voi tätä elämää :D

   Poista
 7. Minusta tuntuu, että meil ei oo koskaan ollu näin rauhallista! Kaikki lapset on muuttanu pois ja itelläkin on monen vuoden työjoulun jälkeen 3 vapaata!
  Joulufiiliksiä omalla tyylillä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis todellinen joulurauha <3 Mukavaa joulua myös teille <3

   Poista
 8. On siinä melkoisesti vilinää ja vilskettä kun lapsiperheessä joulua laitetaan:) Kyllä se joulujännitys tarttuu äkkiä. Vaikka meidän lapset ei enää pieniä olekaan niin kylläpä vaan pukkia jo odottavat:) Juuri tuossa katsottiin vanhoja videoita aiemmilta jouluista ja voi sitä riemun määrää, kun muistelivat mitä ovat joululahjaksi saaneet. Ne lasten ilmeet ovat kyllä jännittyneet kun heidän antamia paketteja availlaan. Vaikka juuri ne lahjat taitaa aina olla niitä parhaita:) Leppoisaa joulun odottelua.. Ei ole enää pitkä aika odotettavana❤️👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muistelot ovat varmasti ihania hetkiä <3 Metelitaso tuntuu nousevan hurjasti, mitä lähemmäs joulua mennään ja koskee ihan kaikkia lapsia. Olen varmaan kuuro joulun jälkeen, khihihi :D Mutta ei tuo riemu ja odottaminen voi olla itseensäkään tarttumatta, kyllä kaikki niin täpinöissään ovat :D Ihanaa joulua myös teidän perheelle <3 *halitus*

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!