Luonnonkosmetiikkaa hiuksille

*Sisältää mainoslinkin

Palashampoo vs perinteinen shampoo?



Oletko Sinä kokeillut palashampoota? Olen lukenut niistä paljon ja lopulta päätin itsekin kokeilla palashampoota, sillä niitä on kehuttu todella paljon. Palashampoo on todella riittoisa ja usein myös hellävarainen hiuksille ja päänahalle. 

Itse kokeilin FLOW Rhassoul-savi palasaippuaa, joka soveltuu hiusten lisäksi iholle. 



palashampoo
FLOW - palasaippua sopii myös hiuksille



Rasul saippua sopii koko perheelle ja on hajusteeton. Se sopii myös psoriaasiksesta ja atoopisesta ihottumasta kärsivälle. Ramulsavi hoitaa iho-ongelmia ja lisätty mineraalisuola rauhoittaa hiuspohjaa yhdessä saven kanssa.  Himalajansuola auttaa ihon kuivumiseen.

Saippuassa on vain vähän raaka-aineita ja nekin kaikki ovat luonnollisia. Tuote on vegaaninen ja pakkausmateriaali on ekologinen.

Hiuksille käytettäessä saippuaa hierotaan märkiin hiuksiin ja sen jälkeen vaahdotetaan, kuten nestemäistä shampootakin käytettäessä ja huuhdellaan hyvin. Palashampoo saattaa jättää hiukset ensimmäisillä kerroilla tahmaisiksi, mutta se kuuluu asiaan ja tahmainen tunne katoaa 1-10 käyttökerran jälkeen. 

Itselläni tahmainen tunne oli muutaman kerran jälkeen, mutta katosi sitten. Päänahka kestää tuotteen hyvin ja hiukset tulevat pehmeiksi ja puhtaiksi. Iho ei myöskään kuivu tätä käyttäessä. 

FLOW kosmetiikkatuotteet valmistetaan pientehtaalla Hyvinkäällä. Tuotteiden raaka-aineet on huolella valittu ja käytetyt pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä, poltettavia ja mahdollisimman vähän jätettä tuottavia. FLOW kosmetiikan tuotteet noudattavat sertifioidulle luonnonkosmetiikalle asetettuja vaatimuksia, eikä niitä ole testattu eläinkokein.



luonnonkosmetiikkaa hiuksille
Urtekram shampoo ja hoitoaine



Vaikka tuote on hyvä, tykkään silti enemmän käyttää perinteisiä nestemäisiä shampoita. Kyse voi olla tottumuksestakin. Olen nyt käyttänyt myös Urtekramin Aloe Vera-shampoota ja hoitoainetta, jotka on tarkoitettu normaaleille hiuksille. Shampoo tuoksuu lievästi appelsiinille ja pesee hiukset puhtaiksi ja raikkaiksi. 

Ensimmäisellä kerralla hoitoaineen tuoksu oli mielestäni vähän epämiellyttävä, mutta muutaman käyttökerran jälkeen tuoksuun tottui. Yhdessä shampoota ja hoitoainetta käytettäessä hiuksista tulee pehmeät ja kiiltävät. Omaan takkutukkaani tarvitsisin vähän tehokkaamman hoitoaineen, joten hiusten harjaaminen ei ole täysin kivutonta hiusten pesun jälkeen. 

Ilonan ja Julian hiuksia ei ole juuri käsitelty, joten heille nämä ovat olleet ihan täydellisiä ja sopivat loistavasti. 

Urtekramin tuotteet ovat sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa. 

Näitä tuotteita myy esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalo (klik klik), josta löytyy todella paljon ympäristöystävällisiä tuotteita. Monipuolisen kosmetiikka-valikoiman lisäksi tuolta löytyy ekologisia kodin puhdistusaineita, ravintolisä-tuotteita ja herkkuja. 

*Postauksen tuotteet on itse hankittuja, mutta Hyvinvoinnin tavaratalo-linkki on mainoslinkki, jonka kautta tehdyistä ostoista saan pienen komission. 

12 kommenttia:

  1. Itse olen kesästä asti käyttänyt palashampoota, ensin aloitin Flowin kehäkukka-shampoolla, mutta vaihdoin Flowin punatukka-nimiseen shamppooseen kehäkukan vahvan hajun takia. Olen kyllä todella tyytyväinen, eikä puhettakaan että vaihtaisin takaisin nestemäiseen shampooseen! Alussa hiukset oli kyllä todella tahmaiset ja rasvaisen tuntuiset, ettei meinannut saada harjattua. Mutta nyt palashampoo toimii mulle kuin unelma! Hiukset ovat nyt pakkasilla sähköiset, mutta kyllä sen kestää kun suihkaisee jotain selvitysainetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olet tykännyt palasampoosta :) Nuo selvityssuihkeet on tosi näppäriä kaikin puolin :)

      Poista
  2. Mulla on nyt puolisen vuotta ollut palashampoo käytössä. Ja nyt kun on vaan oma väri päässä, niin ei tahmaa enää hiuksia juurikaan. Mutta kun oli vielä värjättyä hiusta, niin hoitoaine oli ihan välttämätön. Lisäksi kampaaja suositteli (ja olin itse hoksannut myös), että palashampoota käytettäessä kannattaa välillä pestä hiukset myös ihan syväpuhdistavalla shampoolla. :) Mulla on ollu just kahta erilaista Flow Cosmeticsin palashampoota nyt, mutta koitan etsiä myös muita merkkejä. Palashampoota aion kuitenkin mahdollisuuksien mukaan käyttää jatkossakin, koska päänahka tykkää siitä paljon enemmän, mikä on etenkin näin talvella hyvä asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi on iholle tosiaan niin rankkaa aikaa, että kaikki helpotus on tervetullutta :) Tuo värjääminen varmaan myös vaikuttaa paljon palasampoon käytössä, empä sitä edes tajunnut ajatella :)

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä, mä olen nykyään tosi tarkka mitä päähäni laitan juurikin sen psorin takia, nyt onneksi menossa hyvä kausi. Monia tuotteita olen jo kokeillutkin. Käytän vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa,jopa pesin kanamunalla kuin oikein pahana pää oli, meillä onneksi kanaset munii tarpeeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Rasul saippua voisi hyvinkin toimia sinulla hyvin. Päänahan ongelmat ovat tosi kurjia! Onneksi oli omavaraisuutta hiustenpesuaineen suhteen ;) :)

      Poista
  4. Minulla on palashampoota, käytän sitä silloin kun hiuspohjani on liian kuiva. Toimii hyvin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palashampoo on mukavan hellävarainen päänahalle :) Hyvä, että se toimii Sinulla hyvin :)

      Poista
  5. Kuin paluu menneeseen tuo palashampoo?
    Tuli lapsuus mieleen, kun luin palashampoosta, eihän aikanaan ollut muuta kuin saippuaa hiustenkaan pesuun.
    Urtekramin tuotteita meidän nuoriso on mainostanut hyviksi.
    Hyvää illan jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samankaltainen ajatus itsellänikin on palashampoosta. Ei ihme, että teilläkin Urtekramin tuotteita kehutaan, heillä on tosi monipuolisesti hyviä tuotteita :) Mukavaa sunnuntaita <3

      Poista
  6. Minä en ole vielä testannut tuota palashampoota. Urtekramin shampoosta tykkäsin, mutta hoitoaine ei ollut tarpeeksi tehokasta minun takkutukalle :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle ystis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palashampootakin kannattaa kokeilla, on se ihan kokeilemisen arvoinen juttu :) Saman huomasin Urtekramin hoitoaineesta, että olisi kaivannut lisää tehoa. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!