Talvetettu hortensia

Tämän kaunottaren sain HerraMieheltä viime vuonna. Olin saanut naistenpäivälahjaksi julmetun kokoisen jakarin ja selväähän oli se, etten minä sillä mitään tee. HerraMies itselleen sen osti ja vitsinä antoi minulle naistenpäivälahjaksi. Puutarhamessuilta hän sitten osti minulle ihanan hortensian, joka vähän kuin vaihdettiin päittäin jakarin kanssa; HerraMies sai jakarin ja minä hortensian. Sen lisäksi, että kyseinen hortensia oli todella kaunis, niin rakastan sen tarinaa ja siksi olinkin todella onnellinen, kun se talvehti kellarissa hyvin ja alkoi tehdä ajoissa nuppuja. Olenkin saanut nauttia tämän upeasta kukinnasta toukokuulta lähtien. Nyt näyttää sille, että osa kukinnoista alkaa lakastumaan, mutta niissäkin on jotain taianomaisen kaunista!


Tämä hortensia oli iso jo viime vuonna, mutta on se kasvanutkin ihan valtavasti. 



Ruukkuhortensia



Kukinnot alkavat vanheta ja hauskasti niihin tulee eri sävyjä. Tämä hortensia ylipäätään kukki siten, että osa kukinnoista oli pinkkejä ja osa sinisiä. Lopulta kaikki kukat olivat pinkkejä, mutta nyt taas alkaa löytyä sinistä väriä, kun kukka vanhenee. Melko vinkeää!




Hortensia



Hydrangea macrophylla




Hydrangea




Kaksivärinen hortensian kukka



Muutama kukinto on alkanut menemään jo vihreäksi, eli niiden aika alkaa olemaan ohi. Kuitenkin tässäkin värityksessä on jotain niin kaunista, etten raaski katkoa näitäkään kukintoja pois.










Olen nyt kesällä lannoittanut hortensiaani Biolanin amppelilannospuikoilla ja Kesäkukkalannoitteella. Keväällä heitin juurelle Kekkilän kevätlannoitetta. Ensi kuun alkupuolella laitan vielä syyslannoitteen, jotta kasvi alkaa valmistautua jo talven tuloon pikku hiljaa ja kerää itseensä energiaa ensi vuotta ajatellen.  Toivotaan, että tämä talvehtii ensi talvenkin hyvin ja pääsen sen loistosta nauttimaan myös ensi kesänä <3 

Mikä Sinun mielestä on upein väri hortensioissa? 

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja iloa uuteen, alkavaan viikkoon! 

43 kommenttia:

  1. Upeasti kukkii hortensiasi. Minäkin joskus talvetin, mutta en saanut noin upeasti enää kukkimaan. Edelliseen postaukseesi liittyen hämmästyin, kun tänään katsoin hortensioitani. Nehän olivat alkaneet avautua ihan parin päivän sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti sitten aina tapahtuu, kun alkaa tapahtumaan :) Ihanaa, että päästään nauttimaan hortensioiden kukinnasta <3

      Poista
  2. Sain myös yhden hortensian talvetettua trenkituvalla. Tuo sinun yksilösi on vaan monin kerroin suurempi ja komeampi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pääsi kyllä yllättämään kasvullaan ja elinvoimallaan :) Toinen, minkä talvetin, on paljon pienempi eikä kuki tänä vuonna ollenkaan. Heil tuntuu olevan ihan oma tahto :)

      Poista
  3. On se vaan niin upea <3 Kaikki onnistuu, kun tietää, mitä tekee.
    Kaikkea kivaa tulevaan viikkoon teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, tuurilla ne laivatkin seilaa (HerraMiehen perus sanonta) <3 Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  4. Minulla oli kellarissa myös hortensiat mutta ne eivät kuki . Yhden olen saanut kukkimaan kerran . En tiedä mikä nyt on kun eivät kuki Mutta sinun on tosi hieno ja toivottavasti saat sen jatkossakin kukkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kukkimattomuus on vähän rasittavaa! Olen kokenut senkin, enkä tosiaan tiedä, että mikä se syy lopulta on, miksi joku näistä kukkii ja joku ei...

      Poista
  5. Upean näköinen on hortensiasi. Minullakin oli viime vuonna, mutta tänä vuonna siinä on vain kuusi kukintoa ja puskalla on kokoa ihan liikaa. Siihen liittyen kysynkin, että mihin aikaan vuodesta leikkaat omaasi? En haluaisi menettää ensi vuoden kukintaa, mutta pakko on leikata jossain vaiheessa tai muuten ei mahdu ensi keväänä eteiseen enää mitään muuta esikasvatukseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itseasiassa leikkaa ollenkaan. Kukinnot tulevat edellisvuoden versoihin, joten jos on pakko leikata, niin itse leikkaisin jo nyt ne oksat, joissa ei kukkia ole... Mutta tämä on taas ihan omaa mututuntumaani.

      Poista
  6. Ihan mielettömän kaunis ♥ Meillä parhaillaan olohuoneessa valkoinen hortensia! Mukavaa illanjatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiset hortensiat ovat aivan ihania <3 Mukavaa iltaa myös Sinulle Maiccu <3

      Poista
  7. Onpa upea hortensia. Minä tykkään pastellisävyistä hortensioissa, jotenkin tuo kaunis kukka tulee niissä ihanasti esille!
    Aurinkoista sunnuntai-iltaa Hilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pastellisävyt ovat tosiaan ihania <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa myös Siulle <3

      Poista
  8. Upea hortensia toden totta! Hienoa, että talvettaminen onnistui noin hyvin!

    VastaaPoista
  9. Ei kyllä ole erityistä suosikki väriä. Kaunis kukka joka väriä vaihtamalla ei parane.

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis kukka. On väri mikä vain. Hyvää Sunnuntai iltaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ompi tuo :) Kerkisin nyt vasta koneen äärelle, joten toivottelen vuorostani mukavaa uutta viikkoa :)

      Poista
  11. Hieno horttu! Minä olen aivan käsi noiden kanssa ja vasta viime vuonna ostin ensimmäiset kuutamohortensiani. Ruukkuhortut tapan vaikka miten hoidan. Voiko liialla hoidolla saada kasvit hengiltä?

    Kuutamohortensioista vielä, ne ovat valkoisia ja aloittivat kukintansa pari päivää sitten. Kauniita kuin mitkä.
    Juuri nyt meillä kukkii moni muukin valkea ja niitä tänne on ihmeen paljon kertynytkin. Taidan pitää valkeista kukinnoista ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensioiden sielun elämästä en oikein ole päässyt perille. Jotkut menestyvät, vaikka välillä kuivahtaisivatkin ja jotkut taas hermostuvat siitä heti. Vielä herkempiä ovat liika kastelulle.
      Oih, teillä on ihana valkoisen kauneuden kausi alkamassa sielä <3 Ei ihme, että valkoisia kukkia on kertynyt. Niissä on jotain satumaisen kaunista!

      Poista
  12. Upea hortensia! Minä en ole niiden kanssa onnistunut, joten minä olisin ehkä tyytynyt jakariin 😉. Värien ystävänä minulle kävisi hortensian kaikki sävyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, jakarissa on kyllä se hyvä puoli, että se kestää ja kestää :D Hortensioiden väriskaala on ihan mieletön ja ain vain kasvaa. Upeita kasveja <3

      Poista
  13. Tämä on kyllä niin kaunis violetissa ruukussaan. :) Kukkii hurjasti! Kasvit joilla on tarina, ovat ihania... Hortensiat eivät minulle ole olleet koskaan suuri intohimon kohde, vaikka kauniita ovatkin, mutta erilaiset valkoiset, hennot vaaleanpunaiset ja violetin sävyt ovat minunkin mieleen. Kokeilemisen arvoinen kasvi vielä joskus. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minustakin tarinat kasvien takana ovat kivoja ja ne tuovat niihin ihan oman silauksensa. Kokeile ihmeessä vielä joskus hortensiaa. Tosin, varoitus; niihin saattaa vähän höyrähtää ;)

      Poista
  14. Oi mikä kaunotar! Värien suhteen tämän hetkinen suosikkini on naapurilta keväällä lahjaksi saamani aivan upea tumma lila, lähes musta hortensia. Sekin on kesän mittaan muuttanut sävyään ja ollut välillä hyvinkin punertava. Nyt sekin alkaa jo vihertyä vanhuuttaan, mutta en minäkään vielä raaski leikata kukintoja pois. On vihreänäkin niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, tuo tumma lila hortensia kuulostaa ihan mielettömän upealta <3 Onneksi hortensiat ovat myös rupsahdus-vaiheessaan upeita :)

      Poista
  15. Upea kukintaa. Ruukku todella sopii tälle hortensialle.

    Pihallamme vaaleat pallohortensiat alkavat hiljalleen työntää nuppuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pallohortensiat ovat aivan ihania. Meillä päästään nauttimaan tänä kesänä ensimmäistä kertaa oman pallohortensian kukinnasta, mutta vasta sekin on ihan pienillä nupuilla :)

      Poista
  16. Onpa upea hortensia! Mitä lannoitetta käytät syyslannoitukseen? Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen käyttänyt useammankin valmistajan syyslannoitetta ja raemuodossa. Joskus kokeilin jauhetta, joka sekoitettiin kasteluveteen ja totesin aivan mahdottomaksi isossa pihassa (ja silloin oli vielä aika pieni piha, khih). Tänä vuonna taitaa olla Kekkilän syyslannoitetta... Tuo rae on niin kätevä, kun heittelee vaan maahan vähän ennen sadetta :) Kivaa alkanutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  17. Jännä kyllä, noissa kuvissa kauneimmalta näyttää minusta tuo osin kuihtunut kukka. Jotenkin siitä tulee mieleen Lothlórienin metsä Taru sormusten herrasta. Mut on kyllä upea hortensia muutenkin, ja sillä on ihana tarina. <3 Yleensä hortensioissa suosikkivärini on ehkä sininen, sillä se on muutenkin lempivärini ja siniset kukat ovat aika harvinaisia. Mut hortensiat on niin upeita, että kelpuuttaisin sellaisen missä värissä tahansa. :) Tällä hetkellä minulla on yksi pinkki ruukussa etuoven pielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo mielikuva <3 Siniset hortensiat ovat aivan ihania, tämäkin oli viime vuonna sininen :) Mutta totta on tuo, että ovat niin ihania, että värillä ei enää juurikaan ole väliä :)

      Poista
  18. Onpas upea <3
    Mä en osaa valita lempiväriä niissä, kaikki on ihania :D
    Halit iltaan <3

    VastaaPoista
  19. I think this is one of the most significant information for me.
    And i’m glad reading your article.
    But should remark on some general things, the web site style is perfect,
    the articles is really great : D. Good job…
    ดูหนัง

    VastaaPoista
  20. Pitäisi kyllä koettaa talvehdittaa hortensiaakin. Mun äidillä on kolmekin vuotta vanhoja hortensioita edelleenkin hyvässä kasvussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinnä mitään menetäkkään jos kokeilee :) Ja jos sattuu onnistumaan, niin kasvavat tosi upean valtaviksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!