Kukkia ja Puutarhurin Majan Puodin arvonnan voittaja

Laitetaan alkuun muutamia kukkaiskuvia pihasta. Viime kerrasta onkin jo aikaa. Kaivonkannen päällä olevat pelakuut ovat aloittaneet kukintansa. Nämä joutuivat tosi koville, kun olivat täydessä paahteessa ja kastelukin unohtui välillä moneksi päiväksi. Hyvin ovat anteeksi antaneet kehnon kohtelunsa ja nyt ilahduttavat heti pihatielle saapuessa. 






Kuningasbegonioita ostin kaksi kappaletta ja kesän ajan saavat olla ulkona. Syksyllä siirrän ne sisälle. Kuningasbegoniat ovat perinteisesti huonekasveja, mutta ihastuttavat upeilla lehdillään myös puutarhassa.  Istutin nämä omissa ruukuissaan petunioiden kanssa samaan isompaan ruukkuun. Näin sen vuoksi, että syksyllä sisälle siirto on helpompaa; senkun nostaa ruukun ylös, putsaa mullasta ja kantaa sisälle. Ulkona oma ruukku yksinään olisi liian pieni ja sitä saisi olla kastelemassa jatkuvasti etenkin lämpimänä, aurinkoisena päivänä. 



Kuningasbegonia



Elvinkummun etuosassa kukkii neilikat ja kurjenpolvet. Kukkapenkit odottelevat kanttausta, mutta en ole vielä sitä(kään) saanut aikaiseksi. 






Peace-ruusu taitaa tänä kesänä kukkia tasan yhden kukan voimalla. Nautitaan siispä tästä täydellä teholla! Jaloruusut ovat tänä kesänä olleet vähän heikolla tolalla. Lehdet ovat ruskettuneet, mutta osa on kuitenkin kukkinut runsaasti. Runsas kukintakaan ei vaan näytä kauhean hyvältä, kun kasvin lehdet ovat ruskeita surkimuksia. Olen hankkinut jaloruusuja useammanlaisia ja toisaalta niistä pidänkin kovasti. Toisaalta taas en jää niiden perään itkemään, mikäli heittävät joskus henkensä. Kukka on todella kaunis, mutta silti jotain niistä jää puuttumaan. 



Peace-ruusu



Rusopäivänliljat aloittelevat kukintaansa. Nämä näkyvät olkkarin ikkunasta ja onkin ihana niitä ihailla päivällä ulkona ja illalla sisällä. Päivänliljoista tykkään ihan valtavasti!



Rusopäivänlilja


Elvinkummulla harmaamalvikit ovat täydessä kukassaan ja liljat näyttävät kohta poksahtavan auki. Vieressä kasvava kärhökin on nuppuja täynnä, mutta sen kukat ovat ihan minimaalisen pienet. Kauniit joka tapauksessa ja lähellehän pääsee aina tiirailemaan. En itseasiassa muista tämän nimeä, mutta onneksi nimilapun olen laittanut juurelle, jotta pääsen sen tarkistamaan. Kunhan aloittaa kukkimisen, niin otan siitä kuvia ja etsin nimenkin valmiiksi. 



Harmaamalvikki



Jalopähkämöt ovat minusta tosi symppiksiä ja leviävätkin mukavasti. Ihanan kestävä perenna.



Jalopähkämö


Omenapuun oksat ihan kirjaimellisesti notkuvat omenoiden painosta. Huiman mahtavaa. Osa oksista on painunut jo niin alas, että syksyllä Taika pääsee poimimaan omenoita itse suoraan puusta. Leikkaustahan nämä toki kaipaisivat, mutta en millään nyt raaski. 








Eilen päättyi ihanan Puutarhurin Majan Puodin arvonta ja lupasin maanantaina voittajan julkaista. Random.orgin avulla suoritin arvonnan ja voittaja on Anniina. Onneksi olkoon! Laitamme Sinulle sähköpostia tulemaan <3 

Sain tänään itsekkin mieluista postia. Esittelin teille blogiyhteistyönä saamani kana-aiheiset tuotteet  (pääset postauksen lukemaan tästä klikkaamalla) ja sen jälkeen innostuin tilaamaan itselleni vielä tämän super suloisen kanamukin. Minun ihan ikioma tee-mukini. Samantien, kun paketin aukaisin, niin mukin pesaisin ja kävin tekemässä minttuteetä. Hjam! Samassa tilauksessa oli myös nuo söpöt, retro-tyyliset yrttisakset. Mahtavan napakat ja näppärät käytössä. Saavat jäädä yrttipöytäni kulmaan roikkumaan, niin ovat aina käsillä, kun yrttejä alan napsimaan. 

Kiitos Puutarhurin Majan Puoti yhteistyöstä  ja toki myös tänään tulleista tuotteista <3 









Tänään meillä kävi kyläilemässä ihana Pipo-Otus Tavaroiden taikamaailma-blogista.  Jos kyseinen blogi ei ole Sinulle tuttu, niin suosittelen käymään vierailulla. Johannan blogi on täynnä aivan upeita käsitöitä ja kauniita kukkia höystettynä ihanalla fiiliksellä <3 

Mukavaa uutta viikkoa Sinulle! 

40 kommenttia:

  1. Hauska muki. Jalopähkämö on minun yks luottoperenna.
    Ja onnea voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muki tuo todella piristystä päivään :) Luottoperennoita on hyvä olla ja jalopähkämö niihin todella kuuluu :)

      Poista
  2. Mainio oli tämä pihakierros myös livenä! <3 Lintuset ja istutukset pihatien varressa toivottavat kyllä mukavasti tervetulleeksi. (Oonko muuten sanonut, että fanitan pihateitä ihan kybällä!) Ja kiitos, ihana, hih. <3 :) Kahvittelu virkistää kummasti näin töiden lomaan! Seuraavaan kertaan. <3 Täytyy muuten varmaan jotain kivaa tilata tuolta puodista, tilipäivä on kohta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Oli mukava taas turista. Vielä on kesää jäljellä, niin vielä keretään hyvin kahvitella kukkien ihastelun lomassa uudelleen, teillä tai meillä :)
      Tuolta puodista löytyy vaikka mitä ihanaa <3

      Poista
  3. Onnea voittajalle!
    Kauniisti kukkii. Minä aloitin tänään kanttailun. Ja vähän ihmettelin itseäni, että miksi sitä olinkaan vältellyt. Joskus vain aloittaminen on se vaikein juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten totta, välillä aloittaminen on olevinaan ihan mahdotonta! Sitten, kun aloittaa, niin huomaa, että hommaan meni paljon vähemmän aikaa kuin siihen pähkäillyyn, että pitäisi ja pitäisi :D

      Poista
  4. Onnea Anniinalle! Kaunis tuo harmaamalvikki. Siirtolapuutarhassa on ihanan vaaleanpumaista, kun malvikit kukkivat melkein jokaisella palstalla. Kanamuki on kuin tehty sinulle. Kiitos vielä ihanasta yhteistyöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin niin kuvitella, miten upea näky siirtolapuutarha on vaaleanpunaisessa asussaan. Kiitos Sinulle aivan ihanasta yhteistyöstä!

      Poista
  5. Minäkin kanttailin tänään, saa nopeasti siistin näköistä vaikka ei se ihan lempipuuhia ole. Harmaamalvikki on yksi suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttauksessa työnjäljen näkee nopeasti. Pitäisi vaan tarttua rautaan ja alkaa hommiin. Harmaamalvikki on ihana luottoperenna sekin :)

      Poista
  6. Kauniit kukat ja muki kuin sinulle tehty.
    Onnea arvonnan voittajalle.
    Oikein hyvää viikon jatkoa teille <3

    VastaaPoista
  7. Siis meidän takapihalla kasvaa rusopäivänlilja. Näyttää ainakin samalta kun sun kuvissa. Kiitos tästä! Ja onnea voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusopäivänlilja on aivan ihana. Hyvä, että kasvillesi löytyi nimi <3

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Minustakin tuo on niin symppis ja saa tosi hyvälle fiilikselle. Kana on ihan kuin meidän Martta, samanlainen ihana, utelias hoopo <3

      Poista
  9. Onnea voittajalle!
    Muatilalla on tiälläkin paljon omenapuissa ruakileita. Muutama päärynäkin on tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun tulee reilusti omenoita :) Oih, vautsi, omat päärynät ovat super mahtavia!

      Poista
  10. Onnea voittajalle!
    Kyllä on upeat lehdet tuossa kuningasbegoniassa😊

    VastaaPoista
  11. Ihanasti kukkii siellä. Onnea arvonnan voittajalle ja kivaa tiistai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
  12. Ihanat kukat ja tuo muki. Onnea myös voittajalle :)

    VastaaPoista
  13. Onkohan tässä minunkin alettava kanttauspuuhiin, tuli sellainen tunne. Ei kyllä huvittaisi. Ihana muki, sopii niin sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttaamisen aloittaminen on jotenkin tympeää. Sitten kun aloittaa, niin ei se niin kamalaa kuitenkaan ole ja työnsä jäljen todella näkee :) Kiitos, minustakin tuo on juuri minulle sopiva muki. Aivan ihana <3

      Poista
  14. Että voikin olla kaunista, teillä on niin ihanannäköistä siellä♥ Onnea voittajalle, kiva oli arvonta! Kauniita kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Päde <3 Ihania kesäisiä päiviä myös Sinulle <3

      Poista
  15. Voi miten paljon ihania kukkasia sulla onkaan!
    Kesäistä keskiviikkoa! <3

    VastaaPoista
  16. Edellisestä postauksesta:hyvä, että pikkukananen voi paremmin. Jos on eläimestä iloa on niistä myös suuri huoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta. Eläimistä saa paljon iloa, mutta välillä saa olla todella sydän syrjällään!

      Poista
  17. Kauniita kukkasia ja hauska tuo kanamuki! :)
    Mukavaa keskiviikkoa sinne! <3

    VastaaPoista
  18. Mahtavaa kukkaloistoa <3 *huokaus*
    Tuo muki on överisöpö, saa kyllä hymyn huulille :)
    Kiitos blogivinkistä, täytyypäs käydä tutustumassa :)

    VastaaPoista
  19. Upeita kukkia ja kaunis puutarha <3.. täällä kanssa tulossa runsas omenasato vaikka puut ovat vielä aika pieniä.
    Kyllä tuosta mukista kelpaa teetä nauttia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu <3 Omenoita tosiaan tulee reilusti, mutta nyt jo on nähtävissä, että jotain ötököitäkin on runsain mitoin... Huokaus!

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!