Helteisiä päiviä

Helteiset päivät jatkuvat. Juuri mitään ei jaksa tehdä, mutta tuleepahan kerrankin käyskenneltyä puutarhassa hitaasti. Enpä muista, milloin olisin istunut niin hirveän paljon kuin näiden päivien aikana. Omenapuiden varjossa on mukava istuskella turisemassa lasten kanssa ja seurailla kanojen puuhailuja. 












Kuutamohortensian kukat aukeavat nyt vauhdilla. Aivan ihana! Tätä täytyy käydä tuijottelemassa monta kertaa päivässä ja tietysti räpsiä kuvia oikein urakalla. 






Kanasetkin ovat nauttineet täydestä vapaudesta. Lotta ja Martta alkavat pikku hiljaa hyväksyä pikkuiset kaverit. Vieläkään ei ihan lähelle saa mennä, mutta selvästi porukka alkaa laumaantumaan ja ovatkin melkein aina lähiseuduilla. Elättelen toiveita, että kohta porukka mahtuu samaan häkkiin yöajaksi. 










Tänään, kun Herra Kukkonen taas intoutui polkemaan Hipsua, niin Lotta juoksi paikalle hirveää ääntä pitäen. En tiedä, että johtuiko huuto siitä, että luuli kukon tekevän jotakin pahaa vai siitä, että olisi halunnut osansa... Olettaisin, että meni suojelemaan Hipsulia... Lotta-parkahan ei ymmärrä kukoista vielä mitään, mutta luultavasta oppii vielä tavoille.  Herra Kukkonen taitaa olla tosi aikainen puuhissaan, kun ikää on vasta 10 viikkoa ja kiekuu jo hienosti ja polkee kuin viimeistä (kesä)päivää. Nykynuoriso kehittyy niin kovin nopeasti.






Nuoriso haluaisi päästä takaisin sisäruokintaan. Istuvat rappusilla odottelemassa, milloin palvelijat saapuvat sisältä takaisin ulos. Ulkona seuraavat minua minne ikinä kuljenkin. Nyt saman tavan ovat oppineet myös Lotta ja Martta. Jostain syystä muu perhe kutsuu minua kana-mammaksi... hmmmm. Myönnettäköön, että näyttää melko hupaisalta, kun lauma juoksee kintereillä.  Juoksevasta kanasta tulee epäilyttävästi mieleen dinosaurus... 






"Heiiii, päästäisikö takaisin sisään? Jooko pliis?"






Meidän hellepäivät ovat sujuneet siis hyvin rauhallisissa merkeissä. Kanoja, kukkia, lapsia... Ei ollenkaan hassumpaa elämää! 

Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

28 kommenttia:

 1. Komeat kukkaset ja onnelliset tipuset. Selvästi kaikki tipuset ovat leimautuneet sinuun (sinähän niitä eniten varmaan hoidatkin). Kyllä ne kohta ovat yhtä perhettä niin rouvat kuin teinitkin.
  Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä eläimet ovat aina pitäneet minusta. Ehkäpä siksi, kun minä pidän niistä niin paljon :) Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 2. Blogien myötä olen oppinut että kanat ovat tosi seurallisia eläimiä. Hellettä riittää mutta onhan se kiva mitä muistella talven pakkasissa, ennemmin tätä kuin +10 ja vesisadetta kuten viime kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä hyö tosiaan ovat <3 Todellakin, mielummin tätä kuin viime kesän kylmyyttä ja sadetta. Varmasti tulee usein talvella mietittyä, miten ihanaa tämä lämpö oli <3

   Poista
 3. Rauhallisesti se on otettava. Nyt on ihan liian kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa kun ei hötkyile, niin pärjäilee. Vanhuksista olen kyllä tosi huolissani.

   Poista
 4. Tosi lämmintä. Liian lämmintä minun makuun. Hyvin pärjää kun käy välillä järvessä viilentymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järven äärellä helteillä on huomattavasti kevyempi olla kuin kuivalla maalla. Kaupungissa varmaan on ihan kamalan tukalaa!

   Poista
 5. Ihana piha, mukavaa seuraa, joten hyvinhän siellä hellepäivät menee. Pitää sitä nauttiakin olemisesta ja katselemisesta. Mukavalta tämä lämpö tuntuu kolean kesäkuun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen jo autuaasti unohtanut kaikki viileät kelit, khih :D Tämä pakollinen pysähtyminen tekee ihan hyvää <3

   Poista
 6. Veikeät tepastelijat!
  Todella kaunis tuo hortensia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tepastelijat ilahduttavat joka päivä, kun ovat niin hellyyttäviä <3

   Poista
 7. Ihanaa katsella vapaan kanan kuvia ja iloita siitä että saavat varmasti teillä hyvää "palvelua" :)
  Meillä ei saa kanaset ihan vapaana olla mutta on niillä iso ulkoaitaus kuitenkin. Vihreää teillä, meillä kuivuus jatkuu ja helteet tappaa kasvit ja jne. Sadetta tullut kai kolme kertaa ja vain kerran kunnolla 3 kk aikana, huonolle näyttää meidän sadot, erittäin huonolle. Mukavaa viikkoa teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivon todella, että kanaset ovat onnellisia. Meillä taas on sen verran pieni tuo tarhaus, että koen vapaana olon tärkeäksi. Kriteereiden mukaan sinne kyllä mahtuisi kanoja vaikka kuinka, mutta kuitenkin. Jos meillä olisi haukkoja tai vaarallisia paikkoja muuten, niin meilläkään ei kanat voisi ihan vapaana olla.
   Täällä on vielä hyvinkin vihreää, mutta saa nähdä kuinka kauan. Toivottavasti saatte sinne sadetta, kuulostaa aika hurjalle tuo teidän tilanne!

   Poista
 8. Minä sitten tykkään noista teidän kanasista ja kukosta <3 Ja kukista tietysti myös :)
  Helteistä viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, että kanaset alkavat viihtyä porukassa. :) Helliviä hellepäiviä teille kaikille sinne omenapuiden helmaan ja kukkien keskelle! Muistakaahan juoda ja syödä paljon jäätelöä! ;)

  VastaaPoista
 10. Kanat ja herra Kukkonen on kyllä jotenkin tosi hellyttäviä tyyppejä ja selvästi rakastavat ihmisiä <3

  VastaaPoista
 11. He ovat niin valloittavia <3 Ihana elämä <3

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa täydellisen leppeältä kesäpäivältä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!