Kukkokiekuu!!!

HerraMies on muutamana päivänä sanonut, että ihan kuin meidän kukko yrittäisi opetella kiekumaan. Itse en ollut sitä kuullut. Toissa yönä oli aivan hirveä ukonilma ja aamulla menin vähän pelokkaana katsomaan, miten kanat voivat. Pelkään aina, että rassukat ovat säikkyneet ja pahimmassa tapauksessa heittäneet sen takia henkensä. En tiedä, onko se ihan oikeasti mahdollista, mutta pelkään silti. Mamman pienet mussukat! No joka tapauksessa, ensin kävin moikkaamassa Martan ja Lotan, eikä heillä näyttänyt olevan hätäpäivää. Seuraavaksi menin pikkukanasten luo. Innolla he tulivatkin ulos ja tumma lady, josta ilmeisesti tulee Fenix, tuli heti syliin ihan kuin kertoakseen, miten kurja yö oli ollut. Hetken seurusteltuamme päästin heidät pihalle ja menin laittamaan heille ruokaa. Saman tien, kun hävisin kulman taakse, kuului upea KUKKOKIEKUU!! Menin kurkkaamaan HerraKukkoa ja hän näytti itse hieman ihmeissään olevalta. Menin jatkamaan puuhiani ja taas, samantien näköpiiristä kadotessani, kuului KUKKOKIEKUU! Ja niin oli rehvakkaan näköinen sälli pihassa! Useampaan kertaan aamun aikana hän ääntään availi, mutta muuten oli päivän hiljaa. Tänä aamuna taas kuulin jo ulos saakka HerraKukon äänen. Liekkö hänet olisi nimettävä Ukkoseksi? Tai Jyräykseksi... Ukkoseen sen nyt selvästi täytyy kuitenkin liittyä. 


Olenko minä Ukkonen vai Jyräys? Vai mikähän minun nimeni olisikaan? Nyt saa heitellä ehdotuksia ilmoille! Olin odottanut kiukumisen aloituksen olevan vasta lähempänä neljää kuukautta ja tämä herra täyttää tänään tasan 9 viikkoa, eli melkoisen varhaiskypsä tyyppi. Ja selvästi on ottanut roolinsa hienosti vastaan ja upeasti laumastaan huolehtii. 


Ja vaikka hän on niin kovaa poikaa olevinaan, niin totuushan on se, että täysin sylilöllykkäinen hän on! Ihana tyyppi! Kun kanat otimme, niin ajattelin, ettei meille kukkoa tule missään tapauksessa, mutta tiedättekö, olen niin rakastunut tuohon meidän herttaiseen, suloiseen HerraKukkoon. Toivotaan, että aikuisenakin hän on yhtä lempeä kuin nytkin. Upea kukkopoika! Seuraava kuva on minusta sydämen sulattava. Raavas mies, pieni kiharapäinen tyttö ja meidän oma kukko <3 


Ja tosiaan, kukolle nimi haussa, joten laittakaa ehdotuksia tulemaan! Ihanaa päivää Sinulle <3 Kiekumisiin! 

58 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia kaikki, mutta alimmainen on yliveto.
  Ehdottakoot nimeä minua kekseliäämmät. Toivon runsaasti hyviä ehdotuksia.
  Kaikkea ihanaa päiväänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti <3 Ihanaa päivää myös Sinulle <3 Täällä sataa vettä reilusti!

   Poista
 2. Ukkonen kuulostaa hyvältä :)Minäkin eilen kanalassa käydessä yritin tarkasti katsoa, että montako kukkoa/kanaa meille on tulossa:) Yksi vanhempi kukko jo talossa on, mutta näyttää sieltä pikkukukkoja tulevan taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä varmasti kukkoja tulee aina joka erästä. Harmi, etteivät ne oikein tule toimeen keskenään, kun osaavat nekin olla niin söpiksiä :D

   Poista
 3. Jos on kanat sympaattisia, niin on kukkokin. Ukkonen olisi hyvä nimi.

  VastaaPoista
 4. Ihana juttu taas, on niin kiva seurata kanojen ja kukonpojan elämää. Jos kukko on nopea liikkeissään niin Salama olisi mukava nimi ja ukkoseenkin liittyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla <3 Pistetään Salama nimiehdotuslistalle, se voisi olla hyvä myös :)

   Poista
 5. Kun meillä kukkopojat ovat opetelleet kiekumaan, se on ollut surkuhupaisan kuuloista äänenmurroksessa kiekuvia murkkupoikia. Mutta jos teidän kukko ukkosen kanssa kilpaa on alkanut kiekumaan, niin topakka nimi tarvitaan ja juurikin tuo Ukkonen olisi tarpeeksi ponteva tai ehkä Frederik. Meidän vanha Elvis oli myös sylikukko, Valte ei ollenkaan. Täytynee mennä muutenkin kukkokaupoille, jotta kanta pysyy parempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en oikein tietenkään vielä osaa sanoa, millainen ääni tuolle herralle lopulta tulee, mutta hienosti menee jo nyt kiekuminen :) Tuo on varmasti totta, että kukkoja kannattaa vaihtaa ajoittain! Frederik tosiaan kuulostaisi ihan äijälle! Pistetään sekin ehdotuslistalle :) Kiitos!

   Poista
 6. Ihana kukko kun sinut yllätti. Äidin mökillä käydessämme piipahdin samalla myös enoni luona ja siellä ihastelin maatilnaeläimiä ja tottakai oli pakko videoida kukon komea kieunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa loistovideolle, joka varmasti saa aina hyvälle tuulelle <3

   Poista
 7. Sielläpä nyt kukko kanojansa vahtii ja komiasti kiekuu! <3
  Ja kyllä hälle tuo ukkonen sopisi kivasti nimeksi. :)
  Mukavaa torstaita sinne teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pistää Lotankin kuriin ;) Ihanaa torstaita myös Sinulle <3

   Poista
 8. Urho, Salama, Myrsky? Ukkosesta miulle tulee mieleen Joulupukki ja noitarumpu, siinä joulupukin poro on Ukkonen. :D Oli mikä vaan niin on hän aika valloittava tyyppi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetään Urho ja Myrskykin nimiehdotuslistalle. Salama sielä jo onkin. Sille on siis selvästi jo kaksi ääntä :) En ole tuota elokuvaa nähnytkään, niin en osannut yhtään yhdistää :D Khih :)

   Poista
 9. Kyllä se nimi tosiaan ukkoseen pitäisi liittyä..olisiko Jyry:) Totta! Tuo kuva on kyllä supersuloinen❤ Mukavaa viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrykin voisi olla hyvä. Pistetään sekin listalle :) Tuo on yksi minun lempparikuvista. Meinasin, että taidan teetättää sen ja kehystää :) Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 10. Hauska postaus.
  Martta, Lotta ja ihan vaan Ukko. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkokaan ei olisi ollenkaan huono nimi. Lisätäänpäs nimiehdotuslistalle sekin, kiitos :)

   Poista
 11. Voi ihana! Ukkonen sopii pojalle hyvin nimeksi ja sillä on nyt kiva tarinakin. Nimi on samalla lempeä ja miehekäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin melkoinen mahtava tyyppi <3 Toivotaan, että semmoisena pysyykin :) Kiitos <3

   Poista
 12. Ihana postaus taas :) Sympaattisia nuo teidän kanaset ja kukko.

  Äänestän nimeksi Ukko :)

  VastaaPoista
 13. Ukko Kukkonen- siinä ehdotukseni! Kanoihin en ole perehtynyt, mutta meillä on kaksi (kiinalaista)kukkoa -puoliso ja minä, joten syvä sympatiani kukkopojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkonen Kukkonen olisi kiva <3 Khih, vai olette te molemmat kukkoja :)

   Poista
 14. Minä pidän Jyräyksestä:) Salama tuo mieleen Flash Gordonin, joten siinä yksi vaihtoehto lisää

  VastaaPoista
 15. Jyräykselle ääni minulta, on niin komea kukonalku.

  VastaaPoista
 16. Mulla olis ehdottaa yhdistelmänimi Herra Jyri Ukkonen :)

  VastaaPoista
 17. kyllä teillä on mielenkkintoista elellä siellä kaikkien Feniksien ja Ukkosten kanssa...Jyräys voisi olla hyvä nimi, jos ei sitten tuo Ukkonen Kukkonen. Ihana kuva tuo viimeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä kyllä tylsää ole :) Hienolle kukolle olisi niin monta upeaa ja sopivaa nimeä, että hankalaa on! :)

   Poista
 18. Ihanaa maalaiselämää ja kukko päätähtenä!

  VastaaPoista
 19. Jyräys on minunkin vaihtoehto . Parempaa nimeä ei tullut mieleen.

  VastaaPoista
 20. Tavallaan kukolle sopii nimi Herra Ukkonen..(herramies), mutta jyräyksellä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin puhuin HerraKukosta, juuri viitaten tuohon HerraMieheen :D khih. Jyräys on nyt saanut paljon ääniä :)

   Poista
 21. Ihana kukko! Niin ne vaan oppivat kiekumaan. Omakohtainen kokemus kiekuvasta kukosta on lomalta, joka aamu terhakkaana siinä klo 6 paikkeilla tervehti. Sen verran olen kanojen kanssa seurustellut, että en ollenkaan ihmettele huoltasi siitä että kävisi kalpaten kovalla ukkosenilmalla. Ovat ehkä kuitenkin kestävämpää tekoa kuin kuvittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin tuo on super upea tyyppi <3 Saa nähdä, kuinka terhakkaana ja aikaisin tämä herra aamut aloittaa... Lähinaapureilta jo kyseltiinkin, että onko heillä kukkoa mitään vastaan, mut osaavat melko kovaakin ääntä pitää :)

   Poista
 22. Ja hupsan, siitä nimestä. Tuossa edellä on niitä mitä itsekin olisin ehdottanut. Mutta jotenkin tuohon kukon tyyliin sopisi myös jokin vähän rehvasteleva, vaikka Romeo. Ehkä siellä olisi Juliakin jo orrella. Tai sitten nämä muut ukkosen jumalat, kuten Thor tai Zeus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zeus olisi kyllä kova, eikä Thor paha olisi sekään! Meidät Juliatkin voisivat olla innoissaan, jos joku kanoistakin olisi Julia, khih :D

   Poista
 23. Kukko on tietysti Herra Salama Ykkönen.

  VastaaPoista
 24. Oi miten ihana kukko ja todellakin vika kuva on suloinen <3
  Aikas vaikea keksiä kukolle nimeä kaikki ehdotetut on hyviä ja kyllä minäkin Jyräykse kannalle menen ja Zeus toisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Jyräys olisi aika komea nimi. Zeuskin on kyllä kova <3

   Poista
 25. Ihan kukkonen. Olisiko se sitten herra Jyräys? Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Jyräys voisi kyllä olla aika passeli <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 26. Mahtavia! <3 Minä ehdotan nimeksi Ukko :) <3

  VastaaPoista
 27. Ihania kuvia! Jos kukkopoika oli mielestäsi rehvakkaan sällin näköinen kiekuessaan, niin nimi voisi olla Sälli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sällikin olisi kiva nimi. Ja antaisi vähä katu-uskottavuutta, kun Taika kutsuisi Tälliksi, khih 😊

   Poista
 28. Ihana kanaaiheinen postaus ja komea kukkopoika! Ja todentotta kiva kuva tuo, joka omasta mielestäsikin on hellyttävä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!