Avoimet Puutarhat - vierailijan silmin

Olen useampana vuotena ollut osallistumassa Avoimiin Puutarhoihin vierailijan roolissa, mutta aina se on jäänyt syystä tai toisesta toteuttamatta. Tänään lähdimme Ilonan ja Julian kanssa muutamaa puutarhaa katsomaan ja kokemus oli todella mieluisa! Pyysin puutarhojen omistajilta luvan kuvien ottamiseen ja niiden jakamiseen blogissa, joten ilman minun turhia välihöpinöitä, pääsette kuvien muodossa nauttimaan upeista puutarhoista!

Ensimmäinen kohde oli Kurttola-niminen ja aivan kertakaikkisen ihana! Niin kaunista ja viimeisteltyä. Puutarhasta löytyi eheän, upean kokonaisuuden lisäksi paljon ihania yksityiskohtia, emmekä varmasti kaikkia edes huomanneet.  Puutarha sulautui todella upeasti maalaismaisemaiseen ympäristöönsä.


Toinen vierailukohteemme oli nimeltään Villa-Anna, jossa puutarhan omistaja kiersi puutarhaa kanssamme ja esitteli sen meille. Ihanaa kukkien runsautta, kauniita yksityiskohtia ja upeita kulkuportteja.  Täällä olisi ollut myös taimia edullisesti myytävänä ja harmitti ihan kamalasti, kun en ollut ottanut rahapussia mukaan.  Esittelytekstissä oli mainittu taimimyynti ja tarkoitukseni oli rahaa ottaa, mutta sama pää kesät talvet, niin tietysti unohdin. Vaikka ostokset jäivät tekemättä, niin saimme kuitenkin nauttia ihastuttavasta tunnelmasta kauniissa ympäristössä. 


Kiitos kaikille Avoimiin Puutarhoihin osallistuneille puutarhojen omistajille siitä, että avasitte omat pihanne vierailuille ja olitte laittaneet puutarhat esittelykuntoon. Ja etenkin  suuren suuri kiitos Kurttolan ja Villa-Annan  omistajille. Oli todella mukava päästä katsomaan näitä puutarhoja ja jutella niiden omistajien kanssa.   


Osallistuitko Sinä Avoimiin Puutarhoihin? 

36 kommenttia:

 1. Onpa kaunis paikka. Tuollaisessa paikassa on mukava käydä ja saada itsellekin uusia ideoita. Me emme käyneet missään, kun kaikki paikat ovat jo tuttuja. Me emme ole olleet mukana avoimissa puutarhoissa kahteen vuoteen, mutta siitä huolimatta meille tuli tänään useampi porukka tutustumaan puutarhaan - varmaan vanhasta muistista. Kyllä minä heidät kierrätin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä, etteivät olleet tarkistaneet, että oletteko tänä vuonna listalla. Mutta toisaalta, ihana että kierrätit heidät puutarhassa. Tutussa puutarhassa käynti vuosittain on varmaan aika kiva juttu :)

   Poista
 2. Hienot puutarhat ja kiitos sinulle, kun pääsimme näin kurkkaamaan niihin mekin.
  Luulin kyllä, että teillä olisi ollut myös avoin puutarha. Aihetta ainakin olisi.
  Ihanaa heinökuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan tänä vuonna ollut mitään mahdollisuuksia osallistua. Hommaa niin paljon ja tuntuu, ettei täällä välttämättä nähtävääkään olisi tarpeeksi :) Ihanaa heinäkuuta myös Sinulle <3

   Poista
 3. Kauniita puutarhoja kumpainenkin. Kiva, että tarjosit meille kuvaretken, sillä tänä vuonna en itse käynyt avoimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihania puutarhoja, joissa silmä ja sielu lepäsi :)

   Poista
 4. Kauniita puutarhoja ja veikeitä yksityiskohtia, niin kuin tuo raparperilehtilaatalla asusteleva mehitähtirypäs. Kiitos, kun veit meidän kierrokselle. Itse en käynyt missään, sillä lähin avoinna oleva puutarha oli yli tunnin ajomatkan päässä ja koko Pohjois-Savossakin niitä oli vain kolme. Totta kai kaikki eri suunnillakin keskenään! Toivottavasti ensi vuonna olisi lähempänäkin puutarhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että teilläkin päin olisi enemmän puutarhoja avoimina kyseisenä päivänä :) Yli tunnin ajomatkaan en olisi kyllä itsekkään lähtenyt.

   Poista
 5. Upea tapahtuma ja upeita puutarhoja. Ei osallistuttu tapahtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma on kyllä mainio idea ja ihana, kun ihmiset puutarhansa avaavat :)

   Poista
 6. Moi. Ei tullut otettua osaa tapahtumaan. Hmm, vanhat heinäseipäät ovat hyvä lisä pihoissa. Kun nykyään heinistä tehdään "vaan palloja".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseipäistä saa vaikka mitä ihanaa :) Traktorinmunat ovat aika tylsän näköisiä, mutta niin se vaan on, että tehokkuus on nykypäivää :(

   Poista
 7. Kiitos kierroksesta kauniissa puutarhoissa! Kiva päästä näin kuvien välityksellä ihastelemaan näitä paikkoja.
  Mukavaa heinäkuuta sinulle <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos retkestä. Ihailen kukkien runsautta ja pieniä yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihat tosiaan olivat aivan ihania ja tosi kivoja ideoita niistä löytyi :)

   Poista
 9. Olisipa ihanaa päästä avoimiin puutarhoihin tutustumaan!
  En koskaan osallistunut Suomessa tuohon (tai silloin sitä järjestettiinkin todella vähän), mutta oman kyläni puutarhakilpailuun sain kutsun ja toinen palkinto sieltä tulikin! =)
  Niin kauniita pihoja kotimaa täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, miten ihana pihasi on ollut täällä Suomessakin <3 Suomesta löytyy varmaan todella paljon upeita puutarhoja, jotka eivät koskaan pääse "esille" mihinkään. Usein kuitenkin tuntuu, kun pihojen ohi menee, ettei puutarhan hoito ole ihan kauhean IN-juttu ;) khih.

   Poista
 10. Kiitos kiarroksesta! Kivoja yksityyskohtia.
  Oon joka vuasi osallistunu, yhtenä pitäny itte avoomet, muutoon viaraalijana. Joka vuasi on ollu kiva käyrä kiärtelemäs puutarhoja. Non kaikki nii erilaasia ja aina tuloo kotia monen uuren irean kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, parhaimmillaan käynnit inspiroivat tosi paljon <3

   Poista
 11. Tuollainen tapahtuma on kiva! Ja onhan se puutarhan kasvattajallekin ilo, kun voi esitellä kättensä töitä. Olen joskus Porvoossa ollut kiertämässä pihamaita ja se on jäänyt mieleen. Luulen, että meillä täälläkin on puutarhatutustumisia, mutta en ole saanut aikaiseksi osallistua. Ainakin meillä on toimikunta, joka valitsee kuukauden pihamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pihatutustumiset ovat mukavia varmaan puolin ja toisin. Kävijä saa uutta inspiraatiota ja omistaja esitellä omaa suurta rakkauden kohdettaan, johon on käyttänyt aikaa ja rahaa :)

   Poista
 12. Juuri tuollaisia pihoja Avoimissa puutarhoissa on parhaimmillaan. Siistejä ja täynnä nähtävää, mielenkiintoisine yksityiskohtineen. Tälläisissä mekin olemme monina vuosina vierailleet.
  Minä myös pidän siitä, että vierailijat huomioidaan jotenkin, kuten edes vain tervehtimällä. Ison kohteen omistajalla voi olla haastetta tässä, mutta se tekee kyllä vieraan tervetulleeksi. Jotenkin kuitenkin on sellainen olo, että voiko tänne tulla ja missä voi kierrellä, jos kukaan ei ota kontaktia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä todella ahdistavaa, jos kukaan ei tulisi tervehtimään. Vaikka kuinka olisi avoin käynneille, niin silti tulisi olo, että on tunkeilija. Näissä molemmissa pihoissa oli tosi mukava jutella omistajien kanssa :)

   Poista
 13. Onpa kiva nähdä kauniita yksityiskohtia muiden pihoilta ja puutarhasta. Itse olen viettänyt ko. päivän katolla. Maalasimme porukalla autotallin katon, mutta saimme aitiopaikan ihailla naapuruston pihoille, sillä korkealta näkee kauemmas ;)

  Kuvissasi on hienoja toteutuksia, jotka ovat vaatineet aikaa ja intoa, mutta sitähän pihastelijoilla riittää. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katolla on tosiaan hyvät näköalapaikat, etenkin jos puutarhat ovat kivan näköisiä :D Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 14. Olipas kiva katsella näitä kuvia. :)
  MUkavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
 15. Kiitos tästä kuvapläjäyksestä, toisten puutarhat ovat aina kiinnostavaa katseltaa. Oisko se sitten sitä, että nurmi on aina naapurissa vihreämpää. :-) -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ilo katsella upeita pihoja :) Ja sitä katsoo ihan toisella tavalla toisen puutarhaa kuin omaansa. Omaa kun katselee kaiket päivät, niin tulee helposti liian kriittiseksi.

   Poista
 16. Hyvin hoidettuja puutarhoja tosiaankin. Tuo omenapuun alle rakennettu matala kivikkokukkapenkki sopisi hyvin meidänkin rutikuivan Esikko -mökille ratkaisuksi. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä saa aina kivoja idea itselleenkin :) Kiva, että se toimii myös kuvien välityksellä <3

   Poista
 17. Kauniita puutarhoja . Itse kävin Torniossa Lisbethin puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosi kiva tapahtuma. Täytyy ensi vuonnakin osallistua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!