Oih, kevät ja kasvihulluus!

Ihanaa, meillä on lumet saaneet kunnolla kyytiä muutaman päivän aikana. Edelleen sitä kyllä riittää, mutta kukkapenkeistä on jo pieniä kohtia näkyvissä ja ajotie alkaa olemaan sula. Linnut laulavat aamusta alkaen niin mahtavasti, että aamukahvilla voi kuunnella niiden laulua. Ja se ilo on todella tarttuvaa! Nytkin mustarastas ilakoi tuossa ikkunan takana. Oi, mikä ääni sillä onkaan.




Ajallisesti tämä kevät on tuntunut menevän ihan hirveän nopealla vauhdilla. Aletaan kohta olla jo huhtikuun puolessa välissä. Alkaa tuntumaan, että olenko jo monessa asiassa myöhässäkin. Paljon enemmän pitäisi keritä, mitä kerkiänkään. Toisaalta, eipä ulkona ole mitään päässyt tekemäänkään ja kasvatukset kuitenkin ovat hyvällä mallilla.  

Kesäkukista olen laittanut itämään vasta kesäpäivänhattua, kähäräveripeippiä, lobeliaa ja astereita. Astereiden ja kesäpäivänkukkien siemenet ovat niin vanhoja, että saa nähdä itääkö ne edes. Jos ei idä, niin lohtuna on se, että tilaa säästyy jollekin muulle lajille. Samettikukkia laitan itämään lähipäivien aikana, vaikka suurimman osan niistä kylvän suorakylvönä juuri tilan ahtauden vuoksi. 




Viikonloppuna kävin ostamassa orvokkeja, mutta ne vielä odottelevat amppeleihin pääsyä. Itseasiassa, helmikuussa kylvämäni orvokit alkavat olemaan jo sen kokoisia, että alkavat kohta kukkimaan nekin. En laittanut kuin muutaman potin orvokkeja kasvamaan, kun ajattelin, ettei tila riitä kuitenkaan. Enpä ajatellut sitä, että ne saa jo ulos niin aikaisin, ettei niistä tilan suhteen mitään haittaa ole. Jospa ensi vuonna muistaisin. 






Viime viikolla sain Kodin Kukilta mielettömän upean lähetyksen ja siitä onkin video jo Youtuben puolelle tehty. Videolla on juttua siitä, miten tulee toimia, kun saa taimilähetyksen sekä vähän istutushommia. Video löytyy tästä klikkaamalla.  Ikävä kyllä, jälleen kerran manaamani editointi-ohjelma tekee laadulle hallaa. Video näytti suht selkeältä, kun sitä aloin laatamaan, mutta latauksen jälkeen se ei sitä enää ollutkaan. Ehkäpä tähän vielä löydän järkevän ratkaisun jossakin vaiheessa. Tuosta lähetyksestä teen vielä tarkemman postauksen, mutta paljastan sen verran, että se sisälsi ihania petunioita, verenpisaroita, koristebataattia, pinkkiä mustasilmäsusannaa ja päärynämelonia. Päärynämeloni onkin itselleni ihan uusi juttu. Näistä tarkempaa postausta tulossa tämän viikon aikana. 





Eilen tuli Lukon Bulbsin tilaus ja hetken jopa itse pohdin, että mitähän minun päässäni on taas liikkunutkaan. 11 uutta daaliaa (yksi oli loppuunmyyty), muutama kuunlilja, 6 erilaista päivänliljaa, kolme keijunkukkaa ja tummalehtinen kärhö. Nämä ostokset löytyy kuvina täältä.  Tästä daalia hulluudestani sain idean, että tekisin sateenkaari-daaliapenkin. Pinkistä lilan kautta siniseen ja jälleen lilan kautta punaiseen ja siitä oranssin kautta keltaiseen... Hmmm... Mutta tätä täytyy vielä harkita, koska toisaalta pelkään, että yksilön kauneus katoaa tuossa ideassa. Väliin voisi toki laittaa jotain koristeheinää vähän rauhoittamaan värimaailmaa. Mutta tätä täytyy pohtia. Pale red rose-blogin Katja oli tehnyt daalia hulluudesta tosi mainion postauksen, joka kannattaa lukea. Tunnistin todellakin itseni! Postaus löytyy blogin nimeä klikkaamalla. Katja kuvasi tosi hienosti juuri niitä oireita, joita tämä kavala tauti aiheuttaa.  Samaiset oireet tuppaavat vaivaamaan joitakin henkilöitä myös tomaatin siementen osalta... Fataliiseeds.net-sivustolle tuli muutama päivä sitten monia uusia tomaatteja ja vaikka kuinka yritin järjellä asiaa ajatella, koin jälleen kerran kuuluvani selkärangattomiin. Nyt alkaa olemaan jo viimeiset hetket tomaatin kasvatuksille, mutta toivotaan lämpimää syksyä, jotta kaikista ehtisi edes vähän satoa saamaan. Khih. 


Ozark Sunset-tomaatti. Kuva Fataliiseeds.net

Joutsenet ovat jo saapuneet ja niiden huutelut kuuluvat kauas. Viikonloppuna istuimme keittiössä kahvipöydän ääressä ja ihailimme joutsenten ohilentoa. Odotan niin sitä hetkeä, kun lokit alkavat kirkumaan. Tulee ihan mökkimäinen fiilis, kun puuhastelee ulkona ja lokit pitävät omaa meteliään ja lentelevät puutarhan yllä. Rakastan juuri sitä mökkimäistä tunnelmaa ja luonnon läheisyyttä, joka meillä täällä on. 

Kunhan päivä vielä pikkuisen lämpenee, niin lähdemme Taikan kanssa orvokkien istutus puuhiin. Yksi amppeli rapun eteen ja yksi amppeli leikkimökin kuistille.  Ihana, että Taikakin on niin innostunut kasveista. Eilen, kun Viherpeukalot-myymälä aukesi, olimme jo heti yhdekseltä ovea kiskomassa ja uskokaa tai älkää, tämä kiire oli Taikasta lähtöisin. Tyttö kuuli, kun puhuin myymälän aukeamisesta Ilonalle ja oli heti kärppänä kysymässä, että joko mennään. Enpä muista, milloin olisi aamutoimet sujuneet niin reippaasti ;) Asumme Viherpeukaloiden lähellä ja kävimmekin sielä viime kesänä viikoittain, välillä useamminkin. Tuli paikka hyvin tutuksi tytölle ja oli eilenkin sielä heti kuin kotonaan. Ihmetteli tosin, missä kirjat ja gorilla olivat...

Tälläisiä keväisiä pohdintoja tänä aamuna. Miten teillä kevät etenee? Joko lumet ovat sulaneet vai vieläkö hankien katoamista joutuu odottelemaan? 




72 kommenttia:

  1. Eiiii, oletko mennyt tilaamaan lisää tomaatin siemeniä :-D
    No mutta onhan se hyvä, että järjestää itselleen tekemistä, ei pääse sammaloitumaan... Melkoisesti istutettavaa sinulla sitten onkin. Sateenkaaripenkki on mahti-idea, daalioissa kun tosiaan löytyy kaikkia sateenkaaren värejä!
    Voi, hieraisin silmiäni kun heräsin, maa on mennyt yön aikana valkoiseksi! Nyt alkaa aurinko lämmittää pihamaata, eiköhän se pian häviä. Teiltäkin, toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinnä kävi semmoinen pieni vahinko tuossa tomaatti hommassa... ja... tuota... *yrittää kovasti keksiä jonkun järkevän tekosyyn asiaan* Hups :D
      Istutustöitä taitaa tosiaan riittää, mutta sehän on onneksi vain hyvä juttu :) Daalioiden värikirjo on kyllä niin mahtava, oi joij <3 Aivan vastustamattomia!
      Onneksi nyt lumet sulavat äkkiä, kun aurinko alkaa lämmittämään. Eiköhän täälläkin jo viikonloppuna ala olemaan maata kunnolla näkyvissä :D

      Poista
  2. Meillä kevät tuntuu etenevän todella hitaasti. Lunta on vielä vaikka kuinka eikä ruoho viherrä eikä kukkapenkkiä näy. Taimet kasvavat kovaa vauhtia ja pitäsi taimi postaus laittaa blogin puolelle, kunhan vain ennättää. Daalian juurakoita minullakin on ostettuna vaikka kuinka. Saas nähdä mihin ne saa mahtumaan. Toivotaan aurinkoisia kelejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lumituska, mie niin ymmärrän! Olisikin kiva päästä kurkkailemaan taimiasi :) Daalioita ei varmaan koskaan voi olla liikaa, on ne vaan niin ihania :) Tosiaan, aurinkoa kehiin ja paljon :)

      Poista
  3. Vai kävi pieni vahinko tomaattihommelissa :D Noh, onpahan puuhaa :) Kevät etenee, joskin aamulla meillä oli lunta maassa :( Onneksi elohopea kipuaa jo reippaasti päivisin plussalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. khih, juu semmoinen ihan pieni vain ;) Ei todellakaan taida hommat loppua kesken tänä keväänä ja kesänä. Toivottavasti ei aikakaan :D Lämpö on aivan ihanaa <3

      Poista
  4. Hei, nappasin täältä taas kivoja vinkkejä uusista lajikkeista. Tuosta päärynämeloonista olen kuullut mutten nähnyt kellään vielä. Mielenkiintoista nyt nähdä millainen herkkupötkylä siitä sitten kasvaa. Kiitos kun vinkkasit linkin täällä postaukseeni. ;-) Iloista päivää sinne. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait uusia vinkkejä :) Itsekkin odotan suurella mielenkiinnolla päärynämeloonin kasvua. Jännä kasvi! Tuo sinun daalia-postauksesi oli aivan mainio! Mukavaa päivää myös Sinulle <3

      Poista
  5. Kevät, ihanaa puuhastelun aikaa!
    Orvokit ovat suloisia ja tosiaan ne voi istuttaa ajoissa ulos.
    Meillä orvokkiaika on jo ohi, mutta isot englanninpelakat ja orvokkipelakan istutin eilen ulos kukkivan laventelin ja akileijan kanssa.

    Aurinkoa ja lempeitä huhtikuun tuulia sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on vielä luntakin huimasti ja teillä on jo orvokki aika ohi. Huimaa <3 Ihana päästä katselemaan blogisi välityksellä teidän vuoden aikojen vaihtelua :) Mukavaa huhtikuuta myös Sinulle!

      Poista
  6. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo Ozark sunset. Ei ihme, että hurahdit taas. Onneksi me muut saamme seurata kasvun edistymistä täällä blogissa, ettei tarvitse itse kaikkea kylvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun noita upeita uutuuksia oli vaikka millä mitalla. Ihan huimia, oijoij :D

      Poista
  7. On se vaan uskottava, että NYT se kevät tulee! Ihanaa! :) Mieki tuon Viherpeukaloiden myymälän aukeamisen noteerasin, mutta en kerta kaikkiaan uskalla mennä sinne vielä, tarttuu vielä matkaan jotain... Menen sitten toukokuussa, kun voi sään puolesta turvallisemmin mielin tehdä hankintoja. Mutta on tämä vaikeaa, pakko muistuttaa itseään ettei vielä kannata. ;) Mietin tuossa muuten, että miten ne sinun jouluasetelmien tasetit, onko minulta mennyt joku postaus ohitse vai ovatko ne vielä kukkineet? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ihana kevät <3 Taseteille ei ole tapahtunut juuri mitään. Hengissä ovat, mutta eivät kasva mihinkään. Kuulin, että muillakin oli tänä vuonna ollut samanlaisia ongelmia. Ajattelin kohta puoliin heidät nakata pihalle ja katsoa, kuinka sitten käy :)

      Poista
    2. Okei, höh! No, toivotaan että ne siitä vielä virkoaisivat. :) Mie pompin riemusta tänään, kun narsissiruukussa oli enemmänkin elämää, neljä piippoa. Olen kyllä ainakin yhden pilaantuneenkin sipulin kaivanut pois yhdestä ruukusta, mutta kyllä siltä näyttää vahvasti, että tulee sieltä kumminkin jotain, jee!

      Poista
    3. Oih, mahtavaa :) Kohta pääset nauttimaan narskujen kukinnasta <3 Onneksi nuo tasetit tulivat ennemminkin "ylimääräisinä" sipuleina noiden miksien mukana, joten ei hirveästi jäänyt harmittamaan. Toki olisi ollut kiva ymmärtää, mistä kiikasti. Olisiko sitten tarvinneet kylmäkäsittelyn... hmmmm. Kokeilin eri kasvulämpötilojakin: osa oli huoneenlämmössä ja osa lähes kylmässä. Ei mitään edistystä kummassakaan... Nooh, tutkimattomat ovat tasettien tiet :D

      Poista
  8. Yöllä oli tullut lunta, mutta se onneksi suli saman tien! Onneksi! Siivoilen parhaillaan kuistia, sillä se on niin täynnä ruukkuja, kasveja ja multapusseja, että tuskin sekaan mahtuu. Nyt jo tekee tiukkaa ja matkalla Saksasta on kymmenen kärhöä ja eurohostalta pitäisi tulla kymmenittäin kuunliljoja jossain välissä. APUA! Eli perus kevätsekarit täälläkin. Innolla odotan kesän daalia- ja tomaattipostauksiasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. khih, voin niin kuvitella sinunkin kevätsekarit :D Mahtavaa! Ei kuulosta ollenkaan huonoilta hankinnoilta <3 Mie en ole uskaltanu mennä kärhkösivustoille, kun sekoaisin varmaan ihan täysin! :D

      Poista
  9. Aika menee nopeasti, kevät hidastelee, lunta on vielä, mutta kylä se kevät tulee.
    Ihanat krookukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tuppaa menemään. Onneksi ei enää hirveän kauaa tuota lunta ole riesana :) Kevät on mahtavaa aikaa <3 Minustakin nuo oranssit krookukset ovat valkoisen talven jälkeen ihanan pirtsakoita :)

      Poista
  10. Oih kevät! Tänäaamuna oli 5cm lunta:D anoppi sanoi aikoinaan kun lunta tuli yhtä´äkkiä keväällä, että kevät ja talvi vähän vielä kiistelevät kumpi voittaa :) Täällä ollaan innoissaan kun chilin alku näkyy jo purkissa! Varmaan tällä viikolla pääsee pihalle enemmänkin touhuumaan, jipii! Ihanaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on mahtavaa aikaa <3 Ihanasti sanottu anopilta <3 Tuo itämisen hetki on niin upea. Toivotaan, että kasvaa hyvin ja pääsette nauttimaan sadosta :)
      Ulos alkaa olemaan jo hirmuienn vimma, heti kun pikkuisenkin on maata näkyvissä :D Ihanaa viikkoa myös Siulle <3

      Poista
  11. Astereita minullakin on taimetettuna, mutta sinulla on vaikka kuinka paljon muutakin kauneutta. Kivoja nuo videot!
    Meillä kevät otti takapakkia, sillä viime yönä satoi lunta, mutta onneksi aurinko paistaa. Mukavia kevätpuuhia sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asterit ovat todella kauniita! Kiitoksia, kiva kuulla, että videot ovat mukavia <3
      Onneksi lumet näin keväällä sulavat nopeasti, vaikka sitä tulisikin reilu kerros. Ihanaa kevättä myös Sinulle <3

      Poista
  12. Linnut on ihanan sekaisin keväästä ja ehkä minäkin, ainakin vähän. Kuistin verenpisarat ja pelakat on latvottu maalis-lopulla ja suurin osa leikatuista osista päätyi pistokkaiksi, jotka ovat tehneet juuria ja odottelevat jo istutusta. Lobeliat ja hopeavillakot on hyvässä kasvun vauhdissa, samoin vanhoista siemenistä istutetut asterit ja tsinniat (niitä pittää istuttaa kyllä vielä lisää). Tomaatit ja basilikat pitää vissiin jatkossa istuttaa yhteispurkkiin. Punertavat pikkusametit odottavat koulimista kuten törmäkukat ja muutamat muutkin. Vielä istutetaan kesäkukkaa kuun puolivälin jälkeen. Aamulla katsoin, että ekat daalian nokat olivat nousseet pintaan. Daalioistakin suurin osa odottaa vielä kellarissa istutusta. - Siis pitikö meidän puhua jotakin keväthulluudesta (HIH!). En yleensä ole innostunut sateista, mutta viime päivien sateet ovat tehneet ihmeitä pihapiirin lumille ja jäille. Enää en usko, että meidän pihassa hiihdetään vappukisoja. Nyt joudutaan ihan juoksemaan munkki-kisat. Toivottelen energisiä auringonvalon kyllästämiä kevätpäiviä meille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih, kuulostaa ihanalta tuo sinunkin keväthulluus. Hihittelin yksiksesi, kun luin tätä kommenttiasi ja voin niin kuvitella innostuksesi :) Sinulla on jo paljon tehtynä, vautsi vau :)
      Mukavia kevätpäiviä ja munkki-kisojen odottelua <3

      Poista
  13. Kevät se alkaa olla eilen kaunis aurinkoinen päivä yöllä oli tullut vähäsen lunta ,mutta tänään aurinko sulattaa nopeasti.Mukavaa päivää sinulle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko on tehnyt ihmeitä ja voi, sitä lämpöä! Mahtavaa :) Mukavaa keskiviikkoa <3

      Poista
  14. Kävin katsomassa niitä sinun tilauksiasi .Ihania päivänliljoja. Minullakin on niitä useampaa väriä .Ihana iiris .Ihania kaikki. Saa nähdä jääkö jotain mukaan messuilta viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivänliljat ja iirikset ovat aivan vastustamattoman ihania <3 Toivottavasti teet paljon mukavia löytöjä messuilta :)

      Poista
  15. Meillä oli aamulla lumi maassa, toki se suli pois päivän aikana, mutta aamulla ei tiennyt, että itkeäkkö vaiko nauraa!! Lisää tomaatteja???:) Kukkahöperyys on täysin ymmärrrttävää, poden sitä samaa itsekkin, orvokit on minunkin suosikkejani♡Toivotaan, että kohta pääsee pihalle jo touhuamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monikaan ei varmasti ilahtunut eilen ulos katsoessaan. Mutta niinkuin sanottu, onneksi sulivat äkkiä pois :) Ihanaa, että on kukkaishöperö-kanssasisaria <3 Ei varmaankaan enää kauaa tarvitse odottaa, että pääsee pihaan touhuamaan. Oijoi, ihanaa ihanaa :)

      Poista
  16. Kyllä se kevät sieltä tulee, toivottavasti tännekin hankien keskelle. Lähdemme huomenna lapsenvahtikeikalle Raumalle ja siellä on kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pääsette hetkeksi keväisiin maisemiin. Toivotaan, että kun palaatte takaisin, on kotonakin jo ihan keväistä <3 Mukavaa lapsenvahtikeikkaa <3

      Poista
  17. Voi, kuinka keväinen postaus kukkineen!
    Varmasti ihanaa seurata kukkien nousua. Täällä odotellaan, että pääsisi parveketta laittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että pääset pian parvekkeen kukitukseen <3 Parvekkeelle saa ihanan keitaan tehtyä :)

      Poista
  18. Täällä on vielä täysi talvi! Odotan kyllä että lumet sulaa...Aurinkoista päivää sulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoij, toivotan super pikaista lumien sulamista! Ihanaa päivää myös Sinulle <3

      Poista
  19. Kivaa katsella kun puutarhataiturit kylvävät! Itse tulee kylvettyä suoraan maahan kasvimaan kasvit, paitsi kurpitsat, mutta joka kevät ajattelen, että nyt! Taas kävi niin, että remonttiryökäle taitaa viedä niin ajan, että jonkin postauksen yritän laittaa, mutta se on kyllä nyt tulevat viikot varmaan ihan siinä. Onnea kylvö- ja kasvatushommiin kuitenkin sinulle :) <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi voi ostaa hyviä taimia, jos syystä tai toisesta ei pääse itse kasvattamaan :) Ja onneksi monet vihannekset saa tosiaan suorakylvettyä :) Kiitos, kyllä sitä onneakin näissä hommissa aina tarvitaan :) Ihanaa kevättä Sinulle <3

      Poista
  20. Kokeile vaan sitä sateenkaaridaalia-penkkiä ja laita kuvia kesällä meillekin nähtäväksi. Seuraavana vuonnahan voit sitten taas asetella daaliat eri tavalla, jos ei sateenkaaressa eri yksilöt pääse riittävästi esille. Lumet sulaa hiljalleen ja siellä täällä on maa tullut jo näkyviin. Kevättä kohti mennään kovaa kyytiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen toteuttaminen niin paljon houkuttaa, että jos vain kerkiän niin teen jo suunnitelman tämän viikon aikana ja pohdin, mitä värejä vielä tarvitaan ;) Messuilla on sitten hyvä kulkea tämä ajatus mukanaan :) Ihanaa, kun kevät on saapunut ja aina vain keväisemmäksi muuttuu lumien sulettua. Odotan sitä jo niin kovasti <3

      Poista
  21. Näitä blogeja lukiessani tänään huomasin että monien iloksi on tullut vielä lunta.Täällä Saimaan rannalla mitä ihanin aurinkoaamu ja pääsin jo siivoamaan talventörröttäjiä kukkamaistani ja lehtiharavaakin pääsin jo kokeilemaan.Lokit ovat kirkuneet täällä jo ainakin parisen viikkoa,todella kesämeininkiä.Minulla on kyllä tosi aurinkoinen piha,lumet sulaa suhisten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, sielä on kevät jo ihanan pitkällä <3 Kuulostaa niin mahtavalta :)

      Poista
  22. Minua harmittaa, että meillä kotona on selektiivilasit. En saa mitään esikasvatettua, koska kasvit eivät saa valoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti ihan googletella, mitä on selektiivilasit. Googlen mukaan niiden pitäisi päästää valo hyvin sisään, mutta ilmeisesti käytännössä ei kuitenkaan kasveille tarpeeksi? Vinkkinä: led-kasvivalot ovat edullisia käyttää ja toimivat hyvin taimikasvatuksissa <3

      Poista
  23. Mustarastaan laulu on maailman kaunein laulu! Tänään kävelyllä näin yhdessä pihassa jo krookuksien nousevan maasta ylös.
    Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se todella on, upea laulu :) Krookukset ovat ihania kevään tuojia <3 Mukavaa kevättä myös Sinulle <3

      Poista
  24. Mustarastas bongattu ! Ja vieläpä ihan omalta pihalta, kyllä tuli hyvä mieli. Laulua maltan vielä odottaa, sainhan taannoisella espanjan reissullani sitä kuulla ihan triolaulantana.
    Kävin tänään kukkatalossa ja hirmuisen vaikea oli irrota siemenhyllyjen kohdalta. Sitten oli vaihea irtautua kaikenlaisista ihanista kukkivista, ruukkuahan minä vain menin hakemaan. No, narsissiruukut ja pari valkoista helmililjaa kuitenkin lähti mukaan. Ja kolme pinkkiä neilikkaa. Tämä kevät tekee ihmisen ihan höpelöksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustarastaat on aivan upeita lintuja <3 Niin komeita <3 Khih, voin niin kuvitella käyntisi kukkatalossa ;) Kukkaishöperyys on onneksi mahtava tauti :)

      Poista
  25. Illalla ja yöllä satanut lumi on tämän päivän aikana onneksi sulanut pois. Vähän oli rapsakka fiilis aamulla polkea töihin. Tosin, tänään näin ensimmäisen leskenlehden...ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko onneksi lämmittää jo niin mahtavasti, että lumet saavat äkkiä kyytiä. Voin kuvitella, että on vähän viileitä aamuja polkea, huih! Oih, mahtavaa! Täällä ei ole vielä leskenlehtiä näkynyt. Täytyykin ehkä lähteä pienelle tutkimusretkellä, jospa löytyisi ;)

      Poista
  26. Ihanaa postia olet saanut! Täällä lunta vielä riittää, mutta keväiseltä tuntuu siitä huolimatta. Aurinkoista viikkoa koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aurinko tekee niiiiin paljon. Oih. Ihan sieluun saakka lämmittää <3

      Poista
  27. Teillä on luonto lähellä ♥ Täällä satoi viime yönä lunta mutta tänään suli hyvin jo pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä luonnon läheisyys on ehkä parasta meidän kodissa. Juuri siihen rakastuttiin heti, kun ajoimme tämän talon pihaan ekan kerran :) Lumet saavat onneksi nyt kyytiä ja kunnolla :D

      Poista
  28. Hauskan näköinen tomaatti. Rauhassa asumisella on monta hyvää puolta, en tiedä sopeutuisinko enää kaupunkiin maalaiselon jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä kaupungissa asuminen kuulostaisi aika hirveälle. Huh. Toivotaan, ettei siihen enää tarvitse ryhtyä :) Minustakin tuo tomaatti on niin kaunis <3

      Poista
  29. Täälläkin kevät otti hieman takapakkia viime yönä sataneen lumen johdosta. No onneksi se on jo sulanut pois.
    Kiva taimilähetys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tälläiset postit ovat aina niin kivoja ja saavat hykertelemään ja hihittelemään innostuksesta :D Onneksi aurinko sulattaa nyt lumet nopeasti :)

      Poista
  30. Kevät- ym hulluutta havaittavissa vähän joka blogissa! Ja mikä sen ihanampaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ompi tuo :) Jaettu ilo on kaksinkertaistettu ilo...vai miten se sanonta menikään ;)

      Poista
  31. Kovin hitaasti lumi sulaa täällä, vielä yli puoli metriä lunta pihalla. Kasvihuoneessa kävin kokeilemassa maan sulamista, mutta vain alle 5 cm oli sulanut, pitää vielä oottaa, milloin salaatin voi kylvää sinne.Tomaatin taimet kasvaa, toivottavasti ei liian hentoisiksi.Mukavaa seurata blogiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, riittääpäs sitä vielä. Toivotaan pikaista spurttia niiden sulamiseen! Onneksi kesä aika hyvin korjaa näitä hentoisia taimia. Edellisessä kodissa meillä oli tosi pimeää ja esikasvattaminen oli ihan kamalaa. Tomaatin taimet olivat niin ohuita, että meinasivat taittua keskeltä kun niitä istutteli (jokunen taisi taittuakkin). Mutta niin vaan kesän myötä vahvistuivat ja tekivät herkullista satoa :) Ihana kuulla, että viihdyt blogissani <3

      Poista
  32. Kyllä täytyy kadehtia, kun sinulla on niin paljon kaikenlaista kasvamassa. Yleensä kylvän suoraan maahan tai ostan valmiita taimia. Nyt minä kylvin tomaatinsiemeniä ja ne itivätkin hyvin, mutta kas kummaa, pääsiäisenä, kun olimme poissa, olivat ne kuivuneet. Laitoin uusia itämään, mutta katsotaan tuleeko niistä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit kerkiävät vielä hyvin, joten toivotaan että pääsette nauttimaan sadosta <3 On tämä kasvatuspuuhailu niin kivan koukuttavaa :)

      Poista
  33. Onpa sulla siellä paljon kaikkea.
    Tomaatit on jännän näköisiä.
    Keväällä meilläkin tulee semmonen istutuskuume niin että kun sitten pitää koulittaa niin ei tahdo mahtua mihinkään.
    Kivaa se kuitenkin on.
    Kaikkea hyvää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se, kun kevät hulluus ja istutusvimma iskee, niin siinnä ollaankin melkein pulassa, khih. Onneksi se on ihanuutta se :) Kiitos, kaikkea hyvää myös Sinulle Sylvi <3

      Poista
  34. Ihana kevät! Aika menee tosiaan ihan sujahtamalla, vastahan oli kovat pakkaset ja nyt on jo niin lämmintä :) Kasvihulluus iskee aivan varmasti puutarhan ja kasvimaan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että päivät suorastaan lentävät. Samoin viikot. Huh ja tästä se vauhti vaan kiihtyy ;)

      Poista
  35. Ihana kevät <3
    Meidän pihalta on jo melkein kaikki lumet sulaneet. Perjantain ja lauantain olimme koko päivän pihalla, ihan t-paitasillaan ja avojaloin, niin lämmintä oli tuossa pihakallioilla :) Kokattiin notskilla ja pupuset saivat hämmästellä uudessa kodissa elämää :) Aivan mahtavat kelit oli! Sen verran arska porotti, että meinas jo poskipäät kärvähtää :D Tänään onkin ollut kosteaa ja märkää, vettä satanut kuin saavista olisi kaadettu, joten soffalla köllitty takkatulen loimussa.
    Ihanaa uutta alkavaa viikkoa pusspuss <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielä onkin sitten ollut tosiaan upean lämmintä ja keväistä <3 Teidät puput on niin söpiksiä <3 Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle ihanainen <3

      Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!