Pihakierros - uusi kasvukausi on taas täällä!

Eilen tein moneen kertaan pihakierroksia ja ihmettelin, kuinka paljon jo tapahtuukaan. Jokaisesta kukkapenkistä pilkottaa jo jotakin. Piippojen lisäksi monet perennatkin antavat jo itsestään merkkejä. Krookuksista osa on jo kukintansa loppusuoralla ja varjossa olevat vasta aloittavat kukkimista.  Monen moista mönkijää ja lentäjääkin oli jo havaittavissa; hämähäkkejä, kimalaisia, perhosia ja pieniä kärpäsiä. Aivan ihanaa, kun luonto herää. On upeaa pysähtyä seuraamaan, mitä luonnossa tällä hetkellä tapahtuu. Lintujen laulu on jo niin kovaa, että välillä tuntuu, että ihan korviin sattuu. Ja se niiden touhuaminen! Oih, sitä on mahtavaa seurata. 

Muutamia kuvia kasvun ilosta ja onnesta. Valitettavasti lentäviä ja mönkiviä luonnon ihmeitä en saanut kuvatuksi.
Maanpeiteruusu The Fairy on jo lähtenyt kasvuun. Jospa tämä kesänä pääsisimme ihailemaan sen kukintaa. Viime vuonna teki nuput, mutta sade pilasi ne täysin.


Harmaamalvikin uusi kasvusto on tosi suloista.


Tykkään keltapeipistä todella paljon. Se on kaunis ja kestävä. Ja kuuluu niihin kasveihin, jotka aiheuttavat riitaa joka vuosi facebookin piharyhmissä. Leviää siis tehokkaasti ja osa onkin sitä mieltä, että roviolla pitäisi polttaa kaikki, jotka pihaansa tätä laittavat. Joka tapauksessa, itse tästä tykkään. Viime vuonna en edes tunnistanut kyseistä kasvia, kun sen pihasta löysin. Ihmettelin vain keväällä, mikä upea kasvi onkaan vihreänä heti lumien sulamisen jälkeen.


Unikkokin heräilee pikku hiljaa.


Ja Jaloritarinkannus


Pioneiden punaiset piipot alkavat nousta. En odottanut, että tämä "Coral Sunset" välttämättä talvehtisi, kun ostin sen puolella eurolla loppusyksystä ja istutin. Maanpäällinen kasvusto oli jo täysin kuollut, mutta oletin juurakon olevan kunnossa. Kuitenkin suhtauduin melko varauksellisesti siihen, että selviäisi talvesta, kun ei päässyt yhtään juurtumaan. Mutta sieltä se nousee. Hiphei! Olenko koskaan sanonut, että rakastan syksyn alemyyntejä? ;) 


Omenapuiden alla olevassa syyssipulipenkissä alkaa olemaan näkyvissä jo vaikka mitä. Jännityksellä odotan näiden kukintaa. Sitä tosin saa hetken aikaa odotella...

Muurin edusta myös alkaa täyttymään piipoista. Minulla on mielikuva siitä, miten aina kun ajan pihaan, näen ensimmäiseksi tulppaaneiden ja narsissien väriloiston. Saa nähdä, kuinka mielikuvani täyttyy.

Helmililjat jaksavat kukkia ihanan pitkään. Nämä kaunokaiset löytyivät pääsiäisen jälkeen puoleen hintaan.

Minkähänlaisia ihanuuksia näistä on tulossa? Ei minkäänlaista muistikuvaa! Ihana tämä puutarhurin muisti. Kuvittelee syksyllä istutushommien aikana muistavansa kaiken, mutta höpön löpön. Mitään muista kumminkaan ja keväällä pääsee arvailemaan ja ihmettelemään. Ja iloisesti yllättymään.


Hauskasti vesi kerääntynyt tulppaanien sisään.

Paljon on muutakin lähtenyt kasvuun, mutta niistä lisää jokin toinen kerta. Ihanaa, että viikonloppu on taas käsillä. Hiphei. Ensi perjantaina ollaankin sitten taas messutunnelmissa, kun Lahden Pihapiiri-messut aukeavat. Oletko Sinä tulossa messuilemaan? 

Mukavaa viikonloppua Sinulle! Onko jo kivoja suunnitelmia? Itselläni ei ole muita, kuin nauttia pihahommista ja sunnuntaina olla töiden parissa taas pitkästä aikaa. Toivotaan, ettei sääennusteiden kylmenevät säät pidä ollenkaan paikkaansa. Tämä lämpö on ollut niin mukavaa!

40 kommenttia:

 1. Teilläkin kukkii jo. Hienoa. On povattu taas viilenevää. Toisaalta ikävää, mutta toisaalta kukat kukkivat pidempään. Hyvää viikonloppua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, viileydessä on tosiaan hyvätkin puolensa. Tosin, jos saisin valita niin valitsisin silti lämmön, khih :D Mukavaa viikonloppua myös teille <3

   Poista
 2. Kaunista kukintaa! Leppoisaa päivää💕🌞

  VastaaPoista
 3. Eilisen päivän aikaan meiltäkin suli lumi kohinalla ja heti maasta työntyy uutta kasvustoa. On tämä kevät ihanaa kasvun aikaa! Onnellista ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on aivan ihastuttavaa aikaa ja se kasvun nopeus, oih <3 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 4. Ihanan keväisiä kuvia <3 Tuo muurin edusta tulee olemaan upea. Syysaleista, samoin kuin kevätsesonkipaikkojen loppualeista juhannuksen aikoihin, löytyy aina vaikka mitä kivaa. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on aika suuret odotukset sen suhteen. Toivotaan, että täyttyvätkin. Luonto osaa joskus olla oikullinen. Kasvi alet ovat niiiiin ihania! Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 5. Kauniit kukkakuvat! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Suloiset krookukset ja helmililjat.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä jo kevät pitkällä! Meillä ei kuki vielä mikään, vähän krookuksien ja narsissien alkuja sentään puskee maasta. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti se kukinta sitten alkaa, kun vauhtiin pääsee :) Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 8. Hauskoja piippoja ja muita kevääseen heränneitä. Minulla menee viikonloppu puuhommissa. Hyötyliikuntaa ja voimannostoa parhaimmillaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhommat ovat ihan mukavia puuhailuita. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 9. Ihanasti kevät teillä jo etenee!
  Minun on tarkoitus viettää viikonloppu haravointihommissa. Huomiseksi taisi luvata vielä auringon paistettakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonpaisteessa onkin mukava touhuilla. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 10. Ooh, pihamaa jo siellä lupailee paljon! Odotan innolla kukintaa. ;) Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, itsekkin odotan jo kovasti narsissien ja tulppaanien kukintaa <3 Kivaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 11. Oi siellä kukkii! Pihamaa lupailee kauniita asioita. Minä olin viikon Lontoossa ja siellä oli kevät pidemmällä kuin täällä. Kukat kukkivat ja kukkivat puut alkoivat olla loistossaan. Ja oli ihana palata tänne, kun täällä olivat kelit lämmenneet. Ja kohta täälläkin kukoistaa.
  Nyt pitäisi mennä haravahommiin. Kiitos inspiraatiosta! Ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin kuvista päässyt katselemaan, miten ihanan pitkällä kevät Lontoossa on <3 Oli varmasti mukava reissu :) Mukavia haravointihommia ja kivaa viikonloppua <3

   Poista
 12. Kyllä on keväistä ja vaikka mitä puskee pintaan. Peipistä tykkään minäkin, mulla on punertava kukkaista.
  Onko tuo kivi vai jäätä tuossa Fairyn kyljessä? Otti silmään tuo huikea kuviointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peipit ovat ihanan kestäviä kasveja ja tosi kauniitakin :) Fairyn kyljessä on kivi, jonka pinnalla on jäkälää. Aika kauniit kuvioinnit tehnyt :)

   Poista
 13. Haravoin tänään kukkapenkkiä ja lehtien alta löytyi vihreää. Jopa ensimmäinen pensaskin jo vihersi! Viikonlopuksi riittää pihan siistimistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihanaa aikaa, kun kaikki alkaa pikku hiljaa vihertämään <3 Toivotaan, ettei koko vkl.a olisi kurjaa keliä, niin olisi mukavampi pihalla touhuta.

   Poista
 14. Kivasti näyttää jo kukkivan ja tulossa vaikka ja mitä:) Hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mukavaa aikaa, kun kaikki lähtee kasvuun. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle <3

   Poista
 15. Olipas ihanaa kasvua ja kukintaa! Joka päivä sitä taas pitää piha kiertää (siellä mihin nyt jo pääsee) ja tutkia mitä on päivän aikana tapahtunu :D

  VastaaPoista
 16. Lahteen olen menossa, ne kun ovat oman kaupungin messut. Taidan ehtiä vasta lauantaina. Aletaimet on mysteerejä, joskus lähtevät ja joskus eivät. Mutta ilo on sitäkin suurempi kun joku kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on aina talven jälkeen vähän kaikkien kasvien suhteen sama tilanne. Tänä vuonna ei ainakaan talvisuojasta (lumesta) ollut puutetta, joten toivotaan että talvikadot jäävät vähäisiksi.
   Lahden messuilta jotenkin odotan aika paljon <3

   Poista
 17. Ihanat krookukset. Rourattoman talaven jäläkihi tuntuuvat kaikki olevan het kasvus, ku lumi sulaa päältä.
  Jos ei sara, nii pihalla, pihalla, pihalla........ihan pihalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa, mikä on nyt vähän tylsää. Toivotaan, että taukoaakin jossain vaiheessa :) Krookukset ovat kevään super piristäjiä :)

   Poista
 18. Sinulla on ihanasti tilaa rakennella monta, monta istutusaluetta ja kukkapenkkiä, joihin saat paaaaljon alesipuleita ja runsaasti kukkivaa kauneutta!! Nyt jo noin paljon alkuja ja kukkivaa:) Toivotaan, ettei sade pilaa puuhakasta pihaviikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on mukavasti tilaa toteuttaa itseään ja villejä unelmia :) Tuo sade on nyt vähän kurja, mutta ehkpä se kuitenkin tekee luonnolle ihan hyvää. Ompahan hyvä syy pysyä sisällä ja tehdä kasvimaa suunnitelmia :)

   Poista
 19. Piti käydä googlaamassa keltapeippi. Sepä näytti hauskalta, eikä olisi liian korkea....
  Jäin miettimään minne sen voisi laittaa, missä saisi rauhassakin levitä...
  =)

  Nämä on parhaita osioita, kun saa jonkun idean toisen kuvasta ja voi soveltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innostuit keltapeipistä. Se on mainio kasvi; helppo, kaunis ja kestävä <3

   Poista
 20. minulla on ihan sama ongelma, syksyllä luulen muistavani, mitä istutin. Keväällä sitten ihmettelen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!