Lasten tekemää tilataidetta

Meidän lapset tykkäävät maalata ja ulkona olo on alkanut tympimään näin talviaikaan. Mäenlaskun lisäksi tekemistä tuntuu olevan melko vähän. Siis ratkaisu; ulkona maalaaminen! Tarvikkeitakaan ei tarvitse kuin vesi/peitevärit, pensselit, vesikuppi ja vettä! Jos haluaa olla ekogologinen, voi käyttää luonnon värejä, kuten punajuurilientä tai mustikasta tulevaa nestettä. Meillä näitä ei kuitenkaan tällä hetkellä ollut saatavilla, joten siksi käytimme vesivärejä. Vesivärien hyvä puoli on myös se, että lähtee vaatteista helposti pois, toisin kuin luonnon värit.

Ensin kokeilimme sitä, että hankeen tein pienet alueet, josta poistin suurimman osan lumesta. Siihen maalaaminen oli turhan haastavaa, mutta roiskinta-maalaus onnistui hyvin ja tuntui olevan tyttöjen mielestä hauskaa! 
Roiskinnan jälkeen etsimme alueen, josta löysimme lumen alta jäätä. Jäähän maalaaminen onnistui oikein mainiosti ja tytöt jaksoivat maalata vaikka kuinka kauan! 


Mitä suurempi pensseli ja isompi vesimäärä, sitä helpompaa tämän lumimaalauksen tekeminen on! Pienillä pensseleillä onnistuu toki kirkkaalle jäälle hyvin, mutta lumi jää helposti pensseliin kiinni ja imee kaiken värin, jolloin kuvioiden tekeminen on hankalaa. 

Hauskaa puuhaa myös pienten kanssa, vaikka tällä kertaa meillä taiteilijat olivat 11-13-vuotiaita. Maalaamiseenhan voisi ottaa vaikka teemankin, mutta tällä kertaa halusin antaa lapsille täysin vapaat kädet toteuttaa itseään. Piristäviä tilataideteoksia meidän puutarhassa! Tässä vielä muutamia kuvia teoksista:


Ajotie kuulema täyttyy mainoksista ;)  Omat lempielokuvat näyttivät olevan hyvin edustettuina!
Itseäni ilahduttaa aina lasten oma luovuus. Pienistä asioista he kehittävät itselleen hauskaa puuhaa, jonka äärellä viihtyvät.  

Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle <3

48 kommenttia:

 1. Upeaa luovuutta ja kekseliäisyyttä!Tiedän kokemuksesta, että vanhempien luovuuteen kannustaminen muokkaa persoonaa hyvälle tielle.Oma isäni oli kaltaisesi kannustaja.Kiitän häntä tästä päivittäin.Ja jatkoin omien lapsieni kanssa hänen esimerkillään.Olen saanut jo heiltäkin positiivista palautetta asiasta.Sinunkin lapsesi tulevat arvostamaan tätä suuresti!

  VastaaPoista
 2. Luovuutta ei voi olla koskaan liikaa, ihana tapa ulkoilla ♥

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköistä puuhaa. Erittäin hyvä idea.

  VastaaPoista
 4. Tylsäänkin päivään voi keksiä yllättävän ratkaisun, ja te näytätte onnistuneen siinä hienosti:) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaihtelua ulkoiluun 😊 Mukavaa viikonloppua myös Sinulle ❤

   Poista
 5. IHanan kekseliästä. Välillä saa ihan tosissaan patistaa lapsia ulkoilemaan ja kyllä itsekin ihan liian vähän käy ulkona.

  VastaaPoista
 6. Vaikea uskoa, että teillä voisi olla tylsä päivä <3 Luovuutta ei ainakaan puutu, eikä huumoria <3 Kun ei liikaa rajoita mielikuvitusta, syntyy hienoja ideoita. Tässä oiva esimerkki siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo lapset ovat sellaisia, jotka lähtevät mukaan aina näihin ideoihin :) Voisin kuvitella, että moni 13-vuotias olisi sanonut, että ei kiitos :D

   Poista
 7. Kiitos vinkistä, tuota voisi kokeilla joskus - siis täytyy olla lunta, mutta ei liian kylmää :)
  Lapset näyttää olevan kovasti intensiivisesti työn touhussa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilkaa ihmeessä :) Mukavaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 8. Sinulla on kekseliäitä ja taiteellisia lapsia!

  VastaaPoista
 9. Hyvä idea. Vähän samaa kuin katuliitutaide kesällä.

  VastaaPoista
 10. Iloisia väripilkkuja, maalaukset ja lapset 😀

  VastaaPoista
 11. Tuo on hauskaa! Ollaan lasten kanssa tehty, kun olin päiväkodissa töissä.
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että myös päiväkodissa varmasti lapset tykkäisivät :) Mukavaa sunnuntaita myös Sinulle <3

   Poista
 12. Ooh ihan parasta, jihuu lumi! Hämmästyin kun meidän 11vee teinikin meni kamunsa kanssa pulkkamäkeen ja oikein ulkohousutkin jalassa. :)

  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nuo vielä ovat pohjimmiltaan ihan lapsia ja toivottavaa olisikin, että touhuaisivat vielä niitä "lastenkin" juttuja. Meillä muutoin lapset viettävät aikaa hirveästi puhelimilla ja tableteilla, joten kaikki muu touhu on aina plussaa :D Ulkohousut rok rok!

   Poista
 13. Ihanaa puuhaa! Tätä olen mahdollistanut lapsille päiväkodissa ja eskarissa on tarkoitus tehdä lähipäivinä. Jäätimantteja vesivärillä värjätyistä vesistä on jo tehty.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa luovuttaa♥ Teillä on ihan huippu-upeat lapset, ilo on seurailla teidän puuhasteluja:) Aivan upeita noista tilataideteoksista tulikin! Mukavaa talvipäivää sinne koko perheelle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä lasten upeudesta samaa mieltä... tosin voin olla ehkä hiukan puolueellinen ;) khih! Mukavaa päivää myös Sinulle <3

   Poista
 15. Mukavaa lumitaidetta! Lumea onkin kiva maalailla, itsekkin sitä joskus lasten kanssa tehnyt!
  Kivaa sunnuntaipäivää teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tyttöjen mielestä tosiaan kivaa. Mukavaa alkavaa viikkoa ❤

   Poista
 16. Hauska idea. Luovuus on aina paikallaan! :) Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
 17. Hauskaa tekemistä ja vieläpä yhdistettynä ulkoiluun :)

  VastaaPoista
 18. Hauskoja ideoita! Yhdessä tekeminen on kyllä ihan parasta. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 19. Todellakin hyvä idea! Kyllä se olikin haastavaa keksiä tekemistä talvella ulkona tietyssä iässä! Meillä on leikkipuisto tuossa 150 metrin päässä. Tyttäret kävivät aika isonakin siellä keinumassa. Mun lapsuudessa keinut otettiin talveksi pois, en tiedä miksi? Lumiukkojen ja lumilinnojen tekeminen oli tosi hauskaa, vaan siihen tarvitaan märkää lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan myös että keinut oli pois... Ainoa syy mieleeni tulee ne metalliketjut. Kurja jos niihin muksut tarraa kielellä... mutta ehkei se se syy ollut...

   Poista
 20. Kivasti keksitty! Mainio tapa ulkoilla ja tehdä taidetta. En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, että vastasatanut lumihan on kuin iso valkoinen kangas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joskus olemme tehneet siten, että pulloissa on ollut reilusti värjättyä vettä ja pulloista suoraan on heitelty hangelle väriä :)

   Poista
 21. Mukavasti ootta keksiny puuhoo pihalle. On tärkiitä kehittee lasten mielikuvitusta. Miun lapsuuvessa talavella oltiin latusella ja mäinlaskussa. Ei ollu älylaitteita, jotka ei kehitä luovuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Niin ne ajat muuttuvat... Se, onko kehitys hyvä vai huono, niin se ei sitten enää olekkaan niiin yksinkertaista...

   Poista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!