Uutuus paprikoita

Tänään istutin osan 14.1 kylvämistäni chileistä jo kookospotteihin ja laitoin laudalle tulemaan uusia paprikoita. Tällä kertaa lautalle pääsivät Nelson Gardenin uutuudet Snacking Purple-paprika ja Erotica-chilipaprika sekä tytöiltä Englannin tuomisina saadut Patio Red-paprikat. Laitoin myös kaupan punaisista paprikoista keräämiäni siemeniä lautalle.





Idätyslautalla paprikoita



Ihanan värinen tuo Snackin Purple-paprika, eikö? Sen kerrotaan tekevän pieniä, makeita hedelmiä. Pussin mukaan sen pitäisi haarautua hyvin ilman latvomistakin, mutta kuitenkin ohjeissa kehoitetaan latvomaan taimen ollessa 15 senttinen. Taidan kokeilla molemmilla tavoilla, mikäli siemenet itävät hyvin ja saan useamman taimen. 


Nelson Garden uutuus Snacking Purple-paprika


Erotica-chili on hauskan näköinen chili, joka tekee 5-8 senttisiä hedelmiä. Maun kerrotaan olevan aromaattinen ja hapokas.  Paljon c-vitamiinia sisältävistä hedelmistä kehoitetaan poistamaan tuliset siemenet ennen käyttöä. Taimet latvotaan, jotta ne tuuheutuvat. 


Nelson Garden uutuus Erotica-chilipaprika

Hauskoja uutuuksia! Kiitos yhteistyöstä Nelson Garden.


Tytöt toivat viime vuoden Englannin reissultaan tuliaisiksi pienten makeiden paprikoiden siemeniä, joita nyt päästään ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Patio Red-lajikkeen kerrotaan jäävän pieneksi ja soveltuvan hyvin ruukkukasvatukseen. Myös hedelmät jäävät pieniksi ja muuttuvat vihreästä tumman punaisiksi kypsyessään. 


Patio Red-paprika



Idätyslautan laitoin taas vesivaraajan päälle, jossa on lämpöä +24 astetta. Kun siemenet ovat itäneet, istutan ne ja siirrän vähän viileämpään paikkaan kasvilampun alle. 

Kasvatatko Sinä paprikoita itse? Ja pidätkö enemmän makeista vai tulisista paprikoista?  Jos Sinulla on hyvä chilikastikkeen ohje, niin kuulisin siitä mielelläni! 

Tänään töissäkin varmaan kuuma puheenaihe on presidentin vaalit. Itse kävin jo ennakkoon äänestämässä. Äänestitkö Sinä näissä vaaleissa? 

Mukavaa sunnuntaita Sinulle <3

42 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia uutuuksia. Joka vuosi kasvatan ainakin mietoja unkarinpaprikoita, koska niitä on helppo täyttää. Sitten yksi kirpakampi laji. Tungemme chiliä moniin ruokiin. Tytär tekee maukasta kastiketta. Voin joskus kysäistä reseptiä. Ääni on annettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos saan ohjeen. Tuntuu tyhmältä ostaa valmista chilikastiketta kaupasta, jos chilikasvatukseni onnistuvat (ja tottakai ne onnistuvat, khih) :)

      Poista
  2. Minun kokeilut ovat rajoittuneita chilien suhteen, koska en ole mikään tosi tulisten ruokien ystävä. Tomaatit ovat mielumminkin sydäntä lähellä. Löysin sivusi Blogi.fi sivustolta ja liityin lukijaksi. Tervetuloa vierailemaan sivuillani Kotipuutarhuri.fi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tykkää kauhean tulisista, joten meinasinkin tehdä chilikastiketta, jota lisätään kastikkeisiin :) Tomaatit itsellenikin ovat yksi intohimon kohde ja niistä olenkin lähiaikoina tehnyt postauksia. Olet erittäin tervetullut mukaan. Käynkin kurkkaamassa blogiasi <3 Kiitos kutsusta!

      Poista
  3. Chilin siemenet on tilattu ja odotan niiden saapuvan, että pääsen kasvatuspuuhiin.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoisia lajikkeita, kiva nähdä miten saat niistä satoa. Minä kävin myös ennakkoon äänestämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että tulee hyvä sato vuosi :) Kiva, että ennakkoäänestys paikkoja on ollut paljon. Sattumalta itsekkin satuin äänestyspaikalle, joten ei tarvinnut edes mitään erillistä reissua tehdä :)

      Poista
  5. Idättämisestä en tajua mitään, mutta tulin vaan toivottamaan mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kerkisin pikaisesti viestisi lukemaan, mutten kerinnyt vastaamaan. Ihanaa uutta viikkoa Siulle <3

      Poista
  6. Chilejä en ole kasvattanut siemenestä, mutta olen saanut talvetettua ostamani tabasco lajikkeen ja sillä toistaiseksi mennään. Onnea kasvatukseen.
    Kävin äänestämässä jo heti ennakkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatkin varmaan satoa suht ajoissa tuossa tabascostasi :) Ennakkoäänestys on sinällään kätevä, kun paikkoja on niin monessa paikassa :)

      Poista
  7. Onpas ihan uuden ja erikoisen näköisiä lajikkeita.
    Tomaatteja olen joskus kasvatellut, mutta enpä juuri muuta.
    Jos olisikin tilaa kasvattaa ja iso piha niin tuo olisi kyllä mielenkiintoista.
    Äänestämässä käytiin aamupäivästä!
    Mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on paljon pieniä lajikkeita, joita voi kasvattaa ruukussakin, jos innostus iskee :)
      Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  8. Chiliä olen muutaman vuoden ajan kasvattanut. Ukkokulta laittaa chiliä melkeinpä kaikkeen mahdolliseen ruokaan, joten hyvä sitä on olla omasta takaa. Paprikaa olen myös kasvattanut, mutta viime vuonna eivät tahtoneet millään kypsyä. Nyt en ole vielä päättänyt, laitanko ollenkaan.
    Upean värinen paprika tuo Purple. Mielenkiinnolla seuraan, millaisen sadon se sinulle tuottaa.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chilissäkin varmaan nälkä kasvaa syödessä ja oppii aina uusia tapoja sitä käyttää :) Meilläkään ei viime vuonna paprikat kunnolla kypsyneet, mutta sisällä kypsyttelin loppuun. Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

      Poista
  9. Mukavia uutuuksia chiliä en ole kasvattanut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä oli mielenkiintoisia. Mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  10. Tänä vuonna en sisällä esikasvata kovin paljoa. Chilejä kyllä täytyy kohta laittaa, niinkuin joka vuosi. Ne sitten onnistuu vaihtelevasti kesästä riippuen. Voi tulla hyvä tai huono sato. Mutta hyvänä vuotena chilejä on riittänyt kuivattavaksi hurjasti :)
    Ulos ja kasvihuoneeseen sitten tulee erilaisia siemeniä kylvettyä joka vuosi. Ja osan ostan valmiina taimina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen suvi tosiaan osaa olla oikukas sadon kannalta. On aina iloista, kun saa säilöttyäkin kasvatuksiaan talven varalle :) Valmiita hyviä taimiakin tosiaan saa ja välillä hyvinkin edullisesti!

      Poista
  11. Hauskoja paprikalajikkeita olit laittanut itämään. Oi paprikan taimien kasvua on niin mielenkiintoista seurata :)
    Minä laitoin samoja kuin edellisvuonna, koska siemeniä jäi. Eilen laitoin chilejä tulemaan aika m9nen vuoden tauon jälkeen, jänskättää hiukkasen.
    Minä en oikein tykkää lautalla idätyksestä, ei ole minun juttu koska juuret tahtovat takertua paperiin ja muutenkin siirto on liian pikkutarkkaa touhua minulle. Turvenappeihin sen sijaan olen ihastunut vuosi vuodelta yhä enemmän - ainakin tuollaisten suurempien siementen osalta. Hei käypä kurkkaamassa mitä asiaa minulla on blogissani, josko kiinnostaisi . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että chilisi onnistuvat hyvin :) Lauttaidätys tuntuu jakavan mielipiteitä ja pääasia, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan <3 Mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  12. Upeita nuo purppuraiset! Ja pieniä punaisia paprikoita maistaisin myös mielelläni. Itseasiassa voisin aloittaa viljelijän hommani paprikoista, niin alkoi tämä asia kuumottaa. Onnea viljelyksille ja iloa tulevalle viikolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvata ihmeessä paprikoita <3 Ihana, että innostus tarttuu! Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  13. Minulla on joka vuosi ollut paprikaa, vain vähän, koska mieheni ei voi syödä paprikaa. Harmi, sillä se on minun herkkuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, ettei miehesi voi paprikaa syödä. Rajoittaa varmasti myös sinun paprikan käyttöä.

      Poista
  14. Tosi kiva lukea näistä eri lajikkeista! Paprikoita en ole kasvattanut, chilejä vain ja ääni piti toki käydä antamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla <3
      Chilien kasvatus on mielenkiintoista ja voi hurja, kuinka paljon niitäkin on erilaisia!

      Poista
  15. Ennakkoon käytiin äänestämässä. Paprikat ovat mahtavia mutta niillä on kumma vaikutus . Alkavat röyskittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen ne tuppaavat tekemään! Ainoa niiden kurja puoli. Maultaan ovat tosiaan ihanan makoisia.

      Poista
  16. Sinul tulee olemaan "täyden toiminnan piha" ens kesänä, kun saat istutettua kaikki siemenet ja lisäksi ne kaikki, jotka pihalta tulee esiin. :) Miä en oo tommosista lajikkeista kuullukaan. Makeat paprikat on mieleen, vihreä menee jo vähän kitkeräksi. Chilikastikkeesta en juurikaan välitä, mut välillä saa tosi hyvää paholaisenhilloa. Liian tulisesta en tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kesällä riittää puuhaa :) Paholaisenhillo on tosiaan ihanaa. Itsekkään en nauti kauhean tulisesta. Pientä potkua kyllä saa olla :)

      Poista
  17. Ihanan värisiä paprikoita. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo on aika söpiksiä :) Mukavaa viikkoa myös Sinulle <3

      Poista
  18. Voi miten jänniä lajikkeita, innolla odotellaan miten kasvavat:) Joskus penskoina kasvatettiin antaumuksella paprikoita kotona, jokaisella oli oma..kyllä sitä monta tuntia vaan tuijotettiin niitä omia paprikoita että kuinka kasvavat, se oli jännää puuhaa:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on niin kivoja lapsuusmuistoja <3 Ihanaa viikon jatkoa myös Sinulle <3

      Poista
  19. Paprikoita ei ole tullut kasvatettua mutta äänestämässä sentään kävin! :D Hauskan näköisiä nuo paprikasi, toivottavasti tulee runsas sato!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan niin :) Päästiinkin yhdellä äänetyksellä, ei tarvitse toista kertaa mennä ;)

      Poista
  20. Hauskan kuuloisia paprikalajikkeita! Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kun aina tulee kaikkea uutta ja ihmeellistä, mitä pääsee kokeilemaan :) Mukavaa viikkoa myös teille <3

      Poista
  21. Näistä saa taatusti upean ja maistuvan sadon. Mukavaa tiistaita sinulle❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3 Nähdään taas!